Destination Gotland

Inatt bär det av till Sverige. Peter och jag ska på en bröllopsfest till Gotland, Peters kompis har gift sig och nu blir det kalas! Vi åker härifrån inatt med Viking och kommer till Stockholm vid halv 7 tiden imorgonbitti. Sen bär det av mot Gotland!! Ingen av oss har varit där så det ska bli kul!

Peter jobbar ikväll så Syster är här och håller mig sällskap. Hon är snäll och kör Peter och mig till båten inatt sen! Vi har myskväll med lite gott att äta och så har hon hjälpt mig med vad jag ska ha för kläder till festen imorgon. Vi såg just på film, Disneys Skönheten och Odjuret =), en av mina Disney-favoriter, så himla fin! Min andra favorit är Askungen. Jag har alltid varit lite prinsessig av mig så det är väl inte så konstigt att dom filmerna fastnade, se bara på klänningarna dom hade!

Den här klänningen ville jag alltid ha, eller egentligen ville jag vara Belle :)




Nostalgi på hög nivå!!!! Vilka är era Disney-favoriter?

Onsdag/lill-lördag

Nu har ju då alltså Lotta farit, lite trist då Peter jobbar väldigt mycket idag och imorn så jag vet inte riktigt vad jag ska göra :D Men vi har haft en riktigt skön semester! I tisdags fick vi som sagt mat, Peter lagade helt underbart god mat, pilgrimsmusslor med blomkålspuré till förrätt och sen torsk med potatismos och kräftsås till huvudrätt. Mmmm vad gott det var!! Sen åt vi melon och ananas till efterrätt.

Igår hade Lotta och jag lite girls night out, eller det råkade bli så. Vi satt hemma och drack lite, fixade oss och sen gick vi till Indigo. När vi stod i baren kom en kille fram och pratade med oss och frågade vad vi gjorde ikväll. Jag svarade att vi hadr en "girls night out" och jag tror att han fattade vinken för han gick därifrån :D haha.
Vi beställde en varsin strawberry marhgerita men bartendern glömde taquilan... typiskt...
Roligt var dock att ett gäng som troligen var från någon firma var där och några killar beställde också strawberry margheritas, vi tvivlar på att dom visste vad det var utan dom bara beställde samma som oss :D haha!

Från middagen i tisdags


Två glada brudar på väg till Indigo




Lotta före vi druckit ur


Jag efter att vi druckit ur!


Men kanske jag skulle ta och fara hem till mamma och pappa, kanske jag får mat där, hehe, min egen matlgning är ju inte så bra så... Och mammas mat är alltid god!

Ciao!

Vilka priser!

Huj, var just och bokade lite resor. Jag brukar alltid åka med Viking Line och nu vet jag varför! Bokade en resa med Tallink Silja Line från Mariehamn till Helsingfors, nattbåt utan hytt för en person och priset på det var 29 euro. Ingen studierabatt heller... Dåligt...
Sen for jag till Viking och bokade från Långnäs till Stockholm för två personer med billigaste hytt och det blev bara 30 euro! Vi har båda Club Åland kort vilket gör att det blir lite billigare, men ÄNDÅ!! Och har man inte medlemskort så har viking i alla fall studierabatt!
Visserligen är resan mellan Långnäs och Stockholm kortare men det kostar alltså lika mycket för två personer att åka den sträckan med hytt som det kostar att åka Mar-Hesa för en person utan hytt... Sick...

Det här var ju nu ett litet reklaminlägg för Viking Line, så ja hoppas dom blir glada :D
Hoppas inte Silja läser det här..! Hehe..

        

Nyklippt

Kom just från frisören. Ville klippa upp håret lite för att få lite mera volym och ändra det lite mer radikalt framtill för att det skulle bli någon ändring. Visst, hon klippte till det framtill runt ansiktet så att det är kortare där, men annars vet jag inte om jag är så nöjd... Det känns inte alls som om hon har klippt upp det annars... Jaja, det växer snart ut igen och så måste jag klippa det igen, då får jag gå till någon annan och hoppas att hon gör nåt radikalare, ge lite mer fria tyglar kanske =) Fast inte kort hår!

Då, med lite längre "pannlugg"


Nu med lite kortare pannlugg... (jag fastnar inte på normala bilder så...hehe)


Inte så stor skillnad enligt mig...

Katt och råtta-lek

Nu har äntligen Lotta kommit till Åland! Hon kom igår så igår tog vi det rätt så lugnt! I och för sig har vi gjort det idag med, legat på stranden i två timmar och handlat mat som Peter nu lagar! Men jag måste bara berätta om vad som hände på stranden! Där låg vi och solade i all ro och plötsligt när jag vänder huvudet åt sidan så står det en påfågel där, typ 2 meter ifrån oss!! Själv är jag inte rädd för dom men lite obehagligt var det ju. Det roliga var Lottas reaktion som är rädd för fåglar! Haha vad jag skrattade åt henne! Men påfågeln ville inte gå bort, inte ens fast vi försökte sjasa bort den! Den började gå runt vår filt och vi som inte ville ha den på oss gick på andra sidan! En klassisk katt och råtta-lek, där vi var råttan! Vi var längst bort i ena ändan på stranden och i andra ändan satt pensionärer och skrattade åt oss... typiskt... Vi gick därifrån efter en stund och åt glass istället!



Nu sitter vi och dricker vin medans Peter tillagar dagens middag, blir nog en fin kväll!

Sista dagen på jobb!

Äntligen!!! Sista dagen jag jobbar sen får även jag lite sommarlov! Och imorron kommer Lotta hit, det ska bli superkul! Mycket utropstecken här nu men jag e glad! =)

På jobbet har vi numera handdesinfektionsmedel på ett bord innanför dörrarna, faktist rätt många som använder det! Men jag tror att om svininfluensan sätter fart så kommer det inte att hjälpa med någon handdesinfektion för nån...


Så farligt är det väl inte?

Ja hag har vääääldigt mycket att göra på jobbet idag, det är därför jag är så bra på att uppdatera idag =) Satt just och fördrev tid på expressens hemsida och kan inte låta bli att kommentera några nyheter.

Den första är den om diskussionerna kring Usain Bolts spexerier på tävlingarna. En del anser då alltså att det inte hör dit, att han bara är en pajas, omogen. Men vadå, det är ju bara kul! Tänk att killen har hela världens ögon på sig, hur mycket press som helst på sig, och ändå kan han vara sådär kolugn och glädja publiken med lite spex. Sen springer han in världsrekord efter världsrekord hur lätt som helst! Jag tycker han är hur grym som helst!

Den andra är en debatt om Michelle Obamas klädsel. Hon har gått klädd i shorts under en semesterresa och nu menar en del av USAs befolkning att hon har visat för mycket hud?!? What, dom shortsen hon hade var betydigt längre än vad som är på mode idag, och visst måste väl högt uppsatta personer klä sig litegrann enligt vissa regler, men nån måtta får det väl vara! Det är inget fel på att ha shorts på sig! (klicka på länken för att se hennes klädsel)

Vad tycker ni?

Grattis till rekorden!

Roliga turister!

Haha, lite skoj måste man ju få ha på jobbet också! Det var just en grupp på 41 svenskar här på badet. Fick mig ett gott skratt ett par gånger! När dom kom så hade vi en faktura på simbiljetterna som skulle skickas hem som en räkning till dom sen. Men när dom for så hade ingen varit in och simmat, vilket då innebar att dom skulle betalat för 41 simbiljetter helt i onödan. Haha, lite småberusad som han var så tog han fakturan och sprang iväg med den! =)

Sen bad samma kille att jag skulle ringa efter 5 taxibilar åt dem. Sagt och gjort, snart stod det 5 taxibilar på parkeringen, men vid det laget hade nästan alla från gruppen redan gått in till stan. När en av dom 4-5 som var kvar såg att dom hade 5 taxibilar som stod och väntade så vågade hon inte gå ut och berätta att dom bara behövde 1 =) Jag satt bara och småskrattade för mig själv!

Nu ska jag gå och äta, önskar mig själv en smaklig måltid!


Ett filmtips till

Hej hopp i solskenet! Sol idag då alltså men det blåser jättemycket!! Var och tittade på en volleymatch nu innan jobbet. Kul att se, dom är så duktiga! Men nu är jag på jobb igen då. Bara tre dagar kvar!

Såg på film igår igen, The boy in the striped pajamas, jättebra film men så himla sorglig. Handlar om andra världskriget, tyskarna, judarna och allt det där. Oftast är ju dom filmerna vinklade från judarnas sida men i den här filmen följer man en tysk familj. Slutet är så himla sorgligt att man nästan  måste göra något kul efteråt, annars blir man på ett ledsamt humör...

Något fint och något hemskt

Måste bara visa vilka fina blommor jag plockat idag, det är doftärtor eller något sånt från mammas trädgård, jättefina tycker jag!

Vad tycks?


Sen för er som gillar att se på skräckisar så har jag ett tips; The Unborn. Såg den igårkväll och man fick inte en lugn studn i den filmen!! Såg nog över halva filmen genom fingrarna... Tycker egentligen inte om skräckisar för jag blir så uppskrämd och sen kan jag inte sova. Mörker rädslan blir ju dessutom bara starkare av det. Men kicken man får när man blir sådär rädd är ju ändå häftig, så därför plågar jag mig själv =) Fast jag tittar inte på skräckisar ensam, i så fall ska det vara mitt på dan med alla lampor tända, och med lite ljud!! Men så ska ju inte skräckisar ses...

The Unborn

Muffins

Har just bakat blåbärsmuffins! Jobbar sista veckan nu så jag och en annan av sommarjobbarna som också slutar ska bjuda på fika imorron. Han gör mockarutor så det blir nog jättegott!

Lite mumsiga bilder på mina blåbärsmuffins





4 dagar kvar

Efter idag har jag 4 dagar kvar att jobba, sen blir det liiiite lov innan skolan börjar!  Sitter på jobbet nu och ska gå och äta lunh. Ute började det just regna, mycket dessutom! Hoppas det slutar till kvällen eftersom jag har punka på cykeln (för andra gången på en vecka, nu börjar min otur igen...) och måste gå hem från jobbet. Och hoppas älsklingen min är hemma när jag kommer för jag glömde hemnyckeln hemma =) så jag kommer inte in...

Men nu ska jag gå och äta lite kantarellsås med potatis, mmm! Ha en bra dag!

Kalasfylld helg

Dags för en uppdatering igen då! Har varit ledig fredag, lördag och söndag men det har ändå inte blivit någon uppdatering förräns nu... Var i svampskogen med mamma i fredags, hittade lite kantareller så idag blir det att äta nåt med kantareller! Mums! Sen på kvällen hade Julia, Jossa och deras pappa kalas. Det blev smörgåstårta, muffins och marängtårta, nam nam!

Igår messade Syster mig och frågade om vi skulle till stranden och självklart skulle vi det! Låg väl där i ca 3½ timme. Sen hem till mamma och pappa på middag, lax, och därefter hem för att förbereda för en helkväll med tjejerna! Vi (jag, Julia, Jossa och Ellida) stekte plättar och drack gott, tog en massa knäppa bilder (tänker inte visa alla, hehe) och sen for vi till Indigo. Det var inte så mycket folk ute men vi träffade på några som vi kände i alla fall. Julia skulle med båten tidigt på sönda morron, så det blev en lite solrgligt farväl där, Ellida vet jag inte heller om jag ser före vi far och studerar på olika håll så farväl där med... Jossa kom med hem till Peter och mig på lite lugn efterfest, drack ett glas vin och pratade. Peter kom hem vi 4 tiden och pratade mer!

Idag kom vi upp ur sängen vid 2-3 tiden, ooops. Men men så kan det gå! Jag ska snart på kalas igen, till kusin. Mera gott gott! Måste nog börja träna snart :)

Bilder från igår!

Jossa och Julia gillade att dekorera sina plättar innan dom åt dom!


Nån form av dans...


Lite galna gruppbilder (jo jag vet vi är jättesnygga...!)








På Indigo träffade vi Adam och Per från cafeet på Mariebad


Srämningen på topp


Typ enda normala bilden på oss ikväll, Julia fick inte vara med :)


Skål!


Inga kommentarer...



Designfunderingar

Bloggens desig är under ombyggnad, provar en massa nytt så bli inte förskräckta om ni ser något hemskt =) Kom tillbaka senare och se på nytt istället!

Sov gott!

Shit happens

Typiskt!! Var just på stan och handlade mat. På väg hem stannade jag till vid fastighets konsult. Kikade lite på hus som var till salu där, inte för att ja ska ha nåt men det var kul att titta. Men en liten rackare till fågel tyckte visst inte om att jag gjorde det så den bajsade på min axel! Och feg som den var så visade den sig inte heller!! Usch... men ja får väl vara glad att det var på axeln i alla fall, det kunde ha kommit i håret!!! Och det hade varit jobbigt för då hade jag måsta tvätta det och då hade jag fått bråttom till jobbet...

Mera evenemang!

Jag vet jag vet, uppdateringen har varit dålig! Men det har inte hänt något spännande i mitt liv dom senaste dagarna, jag har jobbat sen i torsdags och det är i princip vad som hänt. Var hem lite i helgen och umgicks med mamma och pappa, sov hemma en natt också, sov extremt dåligt... Jobbigt...

Jobbar idag och imorgon till, sen är jag ledig fredag, lördag och söndag, ska bli grymt skönt! Sen har jag bara en vecka jobb kvar!! Sköönt.. Mindre skönt är att tiden hemma håller på att ta slut, det ska bli jätteskoj att komma upp till Vasa och träffa alla kompisar igen, har saknat alla massor! Men det är aldrig kul att åka ifrån familjen och kompisarna här, och nu måste jag dessutom åka från Peter vilket kommer vara jättejobbigt =( Men studera måste man, annars blir det till ingenting!

Men eftersom det inte händer något skoj i mitt liv just nu så kan jag ju berätta om några evenemang som ska vara här nu i dagarna. Alandia jazz festival pågår 12-15 augusti, jag har själv aldrig varit på det, får se i år. Peter och jag pratade om att gå dit men får se om det fungerar med våra jobbturer och så.
På fredag är det kulturnatten också, då blir det väl till att mingla runt lite!
Ett evenemang som jag skrev om för ett bra tag sen är Paf Open som är 18-23 augusti. Beach volley på hög nivå, själv missade jag det senast för 2 somrar sen eftersom jag var i Thailand då, men i år ska det bli kul att se lite!

Klosterviken

Hej hopp! Kom just hem från Klosterviken. Ett ställe dit många åker på sommaren för att sola, bada och hoppa från bergen, som högst 16 m! Själv har jag aldrig hoppat, tycker inte det är så kul, men många andra gör det! Var dit med Jossa efter jobbet och solade. Vi vågade oss till och med i vattnet en gång! Nu e de dags för lite mat för mig.

Här är en bild från Klostervikens berg. Petter Ekman som hoppar, en småtokig kille från Åland...

(Bilden lånad från www.klosterviken.se)

Dött på jobbet

Alltså snacka om att det är dött på jobbet idag, jag har haft en kund på 1 timme... Kommer att hinna läsa ut min bok som jag började på i fredags om det är så här hela dagen! Oc´h inte får jag lön egentligen heller, för jag skulle inte jobbat idag, har bytt med en arbetskompis. Och solen skiner så lite bitter är jag nog! Men sen nästa helg så jobbar hon för mig så då får jag vara ledig och få lön för det! Hoppas bara att vädret håller i sig till dess!

Oj, nu kommer en kund, ha en bra dag!

Varför måste man jobba när det är sol?

Welcome! Jag hoppas ni har en roligare lördagkväll än jag har... Slutade jobba vid 18 och nu får jag inte tag på nån kompis så att man skulle kunna hitta på något ikväll. Dom jag får tag på så är borta, typiskt! Peter jobbar dessutom sent så jag är ensam hemma... Det blir väl att se en film/på tv, kanske jag korkar nån öl också, fast jag är sugen på vin ju! Åååh...

Var ju till Silverskär i torsdags/fredags. For dit till torsdag kväll och åt gott --> grillat, kräftor och drack vin! Riktigt mysigt! Sen gick vi och sova, 4-stjärnigt hotell och allt, nice! Fredagen ägnades åt en rundvandring på ön för mig och ett par som letar efter ett ställe för bröllopsfesten. Så fort vi kom hem till stan for jag på jobb... I kassan igen, samma sak idag. Jobbat 10-18 vilket kändes lagom kul då det är sommarens finaste dagar just nu! Så njut ni som är lediga!

Här lite bilder från Silverskär.




Ålands högsta berg, Orrdalsklint, 132 möh!!! De ni!




Jättefina Albert!



Silverskär

Jepp jepp, åker ut till Silverskär i eftermiddag med Peter, sover där inatt och kommer tillbaka imorron, lagom till jobbet 14.30. Så ingen uppdatering på ett tag nu, jobbar 10-18 i helgen också så får se om det blir någon uppdatering då!

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll, åkte ut till en av Peters kompisars stuga och grillade hamburgare. Såååå himla gott!! Men vad kan det annars bli när man har två kockar som fixar ihop maten =) Stugan var dessutom jättefin! Läget var perfekt, i en sänka bredvid en sjö, och kvällen var underbar så det var riktigt idylliskt! Tyvärr har jag inga bilder därifrån då kameran blev hemma men men...

Ha en bra dag nu i alla fall, själv ska jag fortsätta fördriva tid på jobbet!

Iiiiik!

Hjälp! Väd är detta för kräk?? Hittade det på en av Peters skjortor. Ja hoppas det inte är nån form av ohyra för tröjan hade hängt på tork i sovrummet efter tvätten... Bläääääää...

Inzoomat kräk


Så här litet är det om man jämför med en vanlig tändsticka... Men creepy ändå!


Usch, ja sitter bara å ryser åt det, såna där vill jag inte ha som husdjur!!!

Minisemester

Jaha, dags att blogga lite igen då! Har inte varit hemma så mycket de senaste dagarna så jag har inte haft tid... Men i alla fall, i lördags for jag alltså ut till Ellidas stuga ute på Bänö, Föglö. Det var jätteskönt att komma ut dit, härligt med havsluften och allt. Vi hann med massor på lördagen kändes det som, plocka 10 liter kantareller, en massa blåbär och jordgubbar samt mumsa i oss lite hallon. Allt detta tidvis i regn... men det gjorde inget! Vi åt gott, kött med kokta potäter och svampsås och drack rödvin till, lyx! Sen badade vi bastu, vedeldad, helt klart det bästa sättet att bada bastu på!!! Simma gjorde vi också!
Söndagen var vi ut en sväng till en närliggande holme, såg en snok och när vi kom hem spelade vi krocket. Byggde en massa svåra banor som jag alltid vann ena vägen och Ellidav andra vägen! Det var stekhett den dagen, så det blev ett dopp till innan middagen. På vägen hem, då vi stod och väntade på båten såg vi en snok till och en huggis! Hem kom jag vid 9 tiden på kvällen. Hem till en stackars bakfull pojkvän!

Igår var både jag och Peter lediga, åhå åhå!, och solen sken så vi körde ut till ett ställe på Vårdö där vi hade det mysigt med picknick i solen. Simmade gjorde vi också, fast det var lite kallt! Vi var där i några timmar, sen hem och ta det lugnt. Jag hade fått med mig en del kantareller hem så vi lagade kantarellsås till middag! Mmmm... Finns det nåt bättre?

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag försöka hinna till stranden en stund innan jobbet. Ledig imorron igen, skönt!

Här är lite bilder från helgen på Bänö.

En liten holme som jag fotade på väg ut


Vackra rabatter mot en vackert röd skullavägg


Ellidas stuga, Bänöhuset.


Huu, direkt efter att jag dykt i!


En fin bild jag tog på båthuset i kvällssolen


Mr. Huggis

RSS 2.0