Ölbrottning

Huh, vilken het dag!!! Ligger i sängen i skuggan å skriver nu. Det är helt sjukt varmt! Jobbade imorse och hann till och med sola/sova ute på terassen en timme innan vi öppna ida, vilket tungt jobb man har =) Efter det har jag gått och längtat till stranden, så direkt efterjobbet ut dit med en glass i handen. Dj som spelar på terassen å stekande sol, kan det bli bättre? Lite senare kom syrran dit, ja va å simma (kan ni fatta att det är 20,8 C i vattnet!?! Det är sant!) å sen hitta ja ett gäng kompisar som jag brukade festa med förr, tokiga alltså... Två av dom började helt plötsligt brottas, och i mitten av brottningen fanns en burk öl. När brottningen var klar fanns både burken och ölen kvar men burken var dock tom eftersom de hade sprutat ölen på varandra... Kul!

Nu ska ja snart till stan med syrran och Julia, vi ska till en uteservering å få i oss en sallad, sen blir det till att mingla på stan bland allt ö-spelsfolk, kul kul!

Ö-spelen

Ett snabbt inlägg innan jag går och sova. Så här ser mina närmaste 9 dagar ut:
- jobbar på badet 6-14.30 lör-tis och tors-sön
- jobbar på Ö-spelen mån-tors kl ca 16-19
- en massa skoj program på kvällarna
- alldeles för lite sömn
- superskoj!!

Så om jag inte uppdaterar så vet ni varför =) Men fy sjutton vad skoj det kommer att bli, jag känner det i hela kroppen! Idag har det anlänt en massa folk från en massa öar, fler kommer imorgon och hela ön kommer att bli smockfull, hoppas den inte sjunker... Hehe :)
Jag var på games street som dom har satt upp på torget ikväll en sväng med mamma och pappa. Det är alltså en massa tält med mat och dricka, bord att sitta vid, luftslott för de små att hoppa i, musik och annan underhållning och det var helt sjukt bra stämning där trots att det var långt ifrån trångt där! Ni ska faktiskt sörja om ni inte kan vara med och uppleva detta...
Nej nu måste jag verkligen gå och sova, ska upp tidigt imorn... Känns som om det blev ett lite flummigt inlägg det här men det finns så mycket att säga om ö-spelen så jag vet inte var jag ska börja! Men jag ska försöka lägga in lite bilder om det sen också så får ni se! Sov gott!

Man önskar nog lite att man fick vara med och tävla själv också...

After work

Jaa, det var ju ett tag sen jag uppdaterade med jag har faktist inte haft tid! Vad har hänt sen senast då? Hmm, midsommar firades väldigt lugnt ute i Geta, for hem strax efter 1, men låg uppe och pratade med Ellida till halv 4! Midsommardan var Ellida hos mig större delen av dagen, åt med oss och så, sen på kvällen bar det av på förfest till Peters kompis, sen drog vi vidare till Indigo och Arken. En kul kväll som slutade vid 3!

Söndagen var allmänt lat, jag var relativt pigg och rastlös med Peter var halvt utslagen så vi låg och tittade på Momma´s boys i typ 5 timmar!! Alltså att titta på det programmet så länge, ja då blir man rastlös... Men på kvällen grillade vi, hela Peters familj och jag. Det var jättegott och trevligt!

I måndags jobbade jag kk (14.30-21.15) och tisdagen var jag ledig. Julia kom till mig vid 12, låg ute och solade en stund tills vi bestämde oss för att gå och bada hundarna. (Jo det är Jossa som jag gått med tidigare medn Julia och Jossa är tvillingar så!) Vid halv 4 for vi ut till Senskär tror jag att det var. Körde dit med Julias lilla båt och låg där och solade och pratade, så himla skönt!! På kvällen for vi till ÅSS för att möta upp Peter och hans kompisar på en öl, men det visade sig att dom var på Knorring, alltså andra sidan stan... Suck, kommunikationen gick inte riktigt ändä hem... Men som tur är så är det inte långt mellan hamnarna i Mariehamn, så det tog itne länge att cykla över! Gott med en kall öl då!

Idag har jag jobbat igen, Peter har farit tillbaka till militären, men kommer på freda igen så de lugnt! 6 timmar på jobbet idag gick verkligen enormt segt... Trodde aldrig dagen skulle ta slut men tydligen så gjorde den det! Nu ligger jag i sängen och skriver och kollar upp allt som jag har missat.

Snart är det Öspelen!! Jippiii! De kommer att bli trångt på ön ju, det är ungefär 3100 tävlande som kommer hit från 25 öar, plus en massa supportrar så det kommer vara som en myrstack här! Va kul!! Får se hur mycke ja hinner uppdatera under Öspelen eftersom ja ska jobba både på Mariebad och som volontär på Öspelen, men några små inlägg ska jag försöka hinna med!

Glad midsommar!

Glad midsommar till er alla! Kom ihåg att ha kul och att festa lagom =)

Torsdag

Skrev ett inlägg igår men jag vet inte vart det försvann! Borta med vinden är det i alla fall. Var ledig igår, först till stan med lillebror och sen lite senare kom Jossa hit, vi satt och pratade bort tid och var ut och gå med hennes hundar. På kvällen var det Öspelsmöte i Godby där vi bl.a. fick våra funktionärströjor. Efter det for jag, Ellida och Jossa till Indigo en sväng. Jossa ska nämligen jobba 10 dagar på Cinderella, ni vet  "Färjan", så vi var ut på en drink eller två! Träffade flera kompisar som kom och gick!

SysterYster var modell för Ålandstidingen igår! Dom skulle ha en midsommarbild till förstasidan och löpet =) Det blev en jättefin bild!! Dock måste ni köpa dagens Tidningen Åland för att kunna se den =) eller gå runt på stan och leta löpblad :)

Peter kom hem inatt! Kom hem med några jordgubbar till oss! Mums va goda dom var! Vi var på en fika med Jossa imorse och sen var vi ut och cruisa lite, haha. Nä, men körde runt i stan å strax utanför en stund, sen kom vi hem till mig och här sitter jag nu. Peter har farit på jobb så jag är ensam... Tror jag ska titta på ett avsnitt av Lipstick Jungle!

SOOOOL!!!

Äntligen har solen kommit tillbaka! Idag har det varit sol och dom har lovat sol till imorron också! Hoppas hoppas de håller i sig till midsommar! Och att de blir varmt, för jag e ju ledig i 5 dar nu! Skönt, midsommar, är lite trött efter mina två jobbdagar, hehe, och sen så kommer ju Peter hem!! Jippi!

Idag steg jag upp 05.00, urk, det var jobbigt, slutade jobba 14.30. Var ut på en hundpromenad med Jossa och deras två terriers! Och nu kom jag just hem från  en glass på stan med lillasyster och lillebror plus en bilfärd med lillasyster, lillebror ville inte med så honom dumpa vi =) Skönt att fara ut emd bil ibland och bara va. Ganska bra tidsfördriv också när man inte har något att göra...

Men, vad ska man göra på midsommar då...? Pojken ska ut på nån stuga men i deras gäng så e de "No girls allowded" på typ hälften av deras fester, och det här är en sån, så jag får inte vara med... Och nu vet jag inte alls vad jag ska göra. Men Ellida har inte heller planer, så vi ska försöka hitta på nåt. Syster sa att vi nog får komma med med dom som hon ska fira med. Jag var emd dom förra året och det var grymt kul! Men vi får se! Har ni några planer?

Vad duktig jag är!

Måste få berömma mig själv litegrann faktist! Har varit på jobb, morgonpass 6-14.30, och sen direkt efter det var jag ut på en till powerwalk! Trots den grymma träningsverken jag haft sen den förra i fredags! Så ut och gå med frisk fart och spänn rumpa och lår! Träningsverk får man så nåt måste det ju ge =)

Nu sitter jag i en fåtölj och tittar på TV och tar det lugnt, ska nog fortsätta med det resten av dagen. Det regnar och är allmänt trist och grått ute så då är det okej att göra det... Mjukisbyxorna på bara!

Grattis Pappa!

Idag fyller pappsen år, det har vi firat med att sjunga för han (inte för att han vaknade av det eftersom dom ringde honom från jobbet en minut innan vi skulle sjunga... typiskt med jour..) och sen var vi och åt till Mannechai. Helt gott, via Kantarellen å köpa jordgubbar till kalaset som var hos pappas tvillingbror. Själv fick jag inte vara med eftersom jag jobbade, men en jordgubbe fick jag i alla fall!

Sen har jag fått veta min uppgift under Ö-spelen idag också. I varje prisutdelning ska jag gå först in på arenan, med alla medaljhållare, pristagare å prisutdelare efter mig =) skoj! Fast jag kommer väl att vara lagom less på låten som spelas till inmarschen efter fyra sådana dagar, det blir ju ett antal prisutdelningar... Men jag får se alla duktiga simmare i alla fall!

En öl på en busshållplats

Har just slutat jobbet. Det var ganska mycket folk där ändå, turisterna är alltså på gång dom! Sen så kan det ju också ha nåt att göra med Alandia Cup som spelas här just nu. En massa lag från främst Finland, men också från Sverige och två tror jag att det är som är från England. Och alla ska ju såklart till Mariebad och bada...

Men när jag cyklade hem just så såg jag nåt skoj! Breve en busshållplats stod en bil som just hade släppt av två kompisar som nu satt där i busskuren med en öl i ena handen och en cigg i andra handen. Det roliga var att dom hade morgonrock på sig och bilen körde iväg! Haha, men den kom säkert tillbaka och plockade upp dom, men det såg jag inte.

Dom har lovat åska till inatt, huuu, det tycker jag inte om. Åska är väl okej om det är på dagen, jag sitter på ett säkert ställe och helst med någon som kan hålla om mig. MEn nu har dom tänkt sig att det ska komma till natten, det gillar jag inte... Mina kompisar brukar reta mig för min åskskräck, skrattar åt mig när jag drar ur alla sladdar ur vägguttagen. Men man ska göra så om man inte vill att TV:n, datorn, radion eller nåt annat ska explodera (typ). Nå, vi får väl se vad som händer inatt...

Nu ska jag ha lite lördagshäng här hemma, äta nåt gott och se på TV eller nåt sånt. Sov gott!

Att skaffa katt

Det är något som jag funderat på jättelänge, att skaffa en katt. Jag bor ensam i min lägenhet där i Vasa och jag ska säga er att det kan bli väääldigt ensamt. Och jag tycker inte om att vara ensam, det är tråkigt... Så därför har tanken om att skaffa katt slagit mig tusen gånger. Man har någon att gosa med när saknaden efter pojkvännen slår till, man kan busa och leka lite när man inte orkar göra läxor och det finns något annat liv i lägenheten än en själv. Men jag vill inte bara göra det sådär bara utan jag vill skaffa mig så mycket kunskap och info som möjligt först. Hur man ska sköta katten, vad man ska ge för mat, hur man ska göra när det är en innekatt (kan tyvärr inte ha en katt att springa lös i Vasas centrum...) och sånt där. Finns det några bra sidor på internet eller bra böcker som ni kan rekommendera? Skulle uppskatta det mycket!

Ska jobba i helgen, kk pass på Mariebad: 14.30-21.15, både lördag och söndag. Får se om det är nå folk där idag, turistsäsongen har ju inte dragit igång på allvar ännu. Ska leta mig till duschen före bara, måste tvätta håret!
Hejsvejs så länge!

Fredagsträff

Ett sista inlägg för idag då. Har just kommit hem från Indigo, var dit med Ellida på en drink, blev visserligen alkoholfri drink för oss båda men det är det ju inget fel på =) Vi fick i alla fall prata om allt å inget, precis som det ska va! Har inte träffat henne på ett tag nu (2 veckor) så de va ju kul! Sen fick jag skjuts hem med Jossa, hennes pappa och voffen som hade varit på släktkalas.

Imorn blir de jobb, äntligen!! Ja ha haft så himla tråkigt den här veckan när ja varit ledig, ja blir tokig! Inte kan man ju ha ingenting att göra för länge heller... Så därför ska de blir skönt att jobba, blir nog inte till att uppdatera lika mycket då tror jag, men vi får väl se!
Aja, sova nu, sov gott!

Stolt!

Imorse när jag vaknade så var det faktist sol!!! Häärligt tänkte jag, och bestämde mig för att ta en hurtig promenad som jag tänkt på i så många dagar. Sagt och gjort, orkade till och med jogga lite! Sen när jag kom hem hade jag ont i benen :( inte är jag väl otränad?? Men stolt är jag över min disciplin att jag faktist tog mig ut, första gången på länge brukar vara svår...

Efter en snabb dusch for jag iväg till stan med mamma, vi skulle ha en födelsedagspresent till pappa som fyller år på sönda. Tänkte oss en morgonrock eftersom han är så söndrig, men det blev ett tak till vår hammock! Blir säkert bra det, sen ska vi ta med han på minigolf och lunch, det var vad han ville ha! Hostmedicin till mig blev det också, förkylningen har inte blivit mer än rethosta, men det är ju så himlarns störande att ha det!!! Jaja, nu ska den bort i alla fall...

På  väg hem från stan började det regna, igen... Suck, men en bollglass hann vi med i alla fall! Snart snart kommer sommarn, de tror jag på! Här kommer några saker som är riktigt härliga med sommarn:
- doften av syren, nyklippt gräs och sommarnatt
- jordgubbar, sill och nypotatis
- sol, hav, en kall öl ute på en liten holme, havet, solnedgångar

Ja det finns ju hur mycket som helst....

Här får ni lite bilder att drömma er bort med i alla fall


Meta!

Haha, min syster tyckte att jag såg så slö ut när jag bara låg på soffan och hade tråkigt, så hon bestämde att nu far vi och metar! Sagt och gjort, vi gick ut och samlade lite mask, for iväg till vår stammisbåthamn och metade. Lillebror kom också med! Jag fick första fisken, jippii! En liten abborre som fick åka tillbaka ner i vattnet. I och för sig så fick alla fiskarna åka tillbaks i vattnet, dom har inte lärt sig bita fast i kroken ordentligt så dom har inte så ont... Och tur är väl det för inte gör vi något med en massa små abborrar hemma, mamma blir i alla fall inte glad för dom, den enda som blir det är grannens kattor.
Lite bilder ska ni få!

Pussa fisken!! Min första fisk!


Lillebror och lillasyster stolta fiskare


Så här ser det ut när lillebror fiskar =)



Flöte


Vart tog sommarn vägen?

Jaha, ännu en grå dag. Ute e de världens tjocka, alltså tjock dimma, speciellt på vattnet... Ser ut att vara kallt och äckligt ute men det är faktist ganska varmt. Har varit på en fika med en kompis och när jag kom hem höll mamma på att laga bullar! Mums!! Snart börjar det dofta nybakta bullar i hela huset, vad är bättre än att komma hem till det...?

Har en kompis som åker till Jamaica om en vecka, nu minns jag inte exakt hur länge han skulle vara där, men två veckor tror jag.. Lite smått avundsjuk är jag nog... Om man får välja mellan sol, värme, reggae å allt va de finns på Jamaica jämfört med dimma, blåst å fukt här så e de nog ett lätt val! Men jag ska inte klaga så mycket, i år kommer det vara en hejdundrande sommar här på holmen! Förutom Rock Off som ordnas varje sommar så kommer vi att ha Paf Open här och Ö-spelen. Paf Open är en beach volley turnering som jag missade senast den var, lär ha varit skoj! Ö-spelen är som ett mini OS för öar, ska bli himla skoj! Hela Åland kommer att bli fullt av idrattare och själv kommer jag att befinna mig en hel del på simarenan. Ska hjälpa till med prisceremonin!

Här är några länkar till evenemangen i sommar:
Ö-spelen, på engelska
Rock Off
Paf Open

Rock Off är verkligen kul! Det är inte alltid världens bästa artister där men man kan fara dit endast för folkets och stämningens skull! Så kom med och ha skoj på Åland i några dagar!

Mycket design idag!

Puh, jobbigt det här med att få en fin blogg! Inte så lätt att hålla reda på alla koder hit och dit för att få sidan att se ut så som man vill... Men nu är jag rätt så nöjd, för tillfället i alla fall =) Men jag måste säga att det är tack vare Designa din blogg som min sida ser ut som den gör. Utan den bloggen hade jag inte på något sätt kommit på hur man använder alla koder och sånt, så för er nya som inte heller förstår det, rekommenderar den bloggen varmt!
Nej nu ska jag försöka underhålla min mamma en stund, hon klagar på att jag inte är social :D hehe, bäst att visa att jag visst är det!

Inredning

Idag har jag varit på loppisrunda med mamma! Jag fyndade 2 tröjor och sen hittade vi en stol som jag ska ha till min lägenhet i Vasa! Den behöver lite renovering bara... Typ nytt tyg och så måste den sandpappras å lackas eller nåt sånt.

Så här såg den ut när vi kom hem från loppisen


Efter att vi tagit bort det blommiga tyget


Nu vet jag bara inte vad jag ska sätta för tyg på den... Har ni några tips på vad ni skulle göra med den? Lägger upp lite bilder på lägenheten så får ni se hur den ser ut. Det är en etta på 33 m2.

Det här är mitt "vardagsrum" med sängen i bakgrunden


Bilden är tagen från hallen. Stolen ska stå i fotändan av sängen.


Fredag

Eller onsdag? Eller väntas nu, tisdag är det ju! Men det känns som typ söndag... Har haft en sån där meningslös dag, såg en film, Australia, och sen har jag inte gjort nånting efter det. Sitter å väntar på att en annan film ska ladda klart som jag ska se med syster. Har ni några bra filmtips till tråkiga dagar som dessa?
Fick just ett samtal från älsklingen som är i militären just nu, det gjorde mig gladare! Snart snart kommer han hem!

Grattis Åland!

Idag den 9 juni är det Ålands självstyrelsedag. Åland är ju ett självstyrt landskap inom Finland som har lagstiftningsbehörighet inom flera områden. Det har vi haft sen NF beslutade det år 1921. 1922 höll Ålands lagting sitt första möte den 9 juni och det firar vi alltså idag. Inte för att jag vet om det firas så väldigt mycket just idag, jag kommer i alla fall inte att delta i så fall. Det regnar och är allmänt trist väder där ute.... Men jag är i alla fall en stolt Ålandsbo som är ledig idag!

Grattis Åland!

Hej på er!

Välkomna hit till min hörna! Nu är det alltså dags att försöka dela med mig av min vardag. Vi får se hur det går =) Kan ju börja med dagen, har varit på jobb, morgonpass 6-14.30. Det var faktiskt inte så tungt att stiga upp, orkade till och med prata lite med arbetskompisarna! Badet öppnade först 12 idag så före det städade vi badet, rensade ogräs i rabatterna och lunchade på stan, gott och varmt i solen! Efter öppning var det vääääldigt lite kunder, men det kan man ju också vänta sig en solig måndag förmiddag... Tror att jag håller på att bli sjuk, men har känt så i några dagar nu så jag vet inte... Hoppas hoppas inte! Kurerar mig med C-vitamin och sånt där! Det passar sig inte att vara sjuk på sommaren...

Tror det får vara allt för detta första inlägg denna ganska tråkiga måndag.
Ha en fortsatt bra kväll!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0