New look

Har klippt mig idag! I en frisyr som jag aldrig haft, har nog haft pannlugg förut men inte av den här modellen!

Före och Efter


Vad tycks?
Måste vänja mig, och komma underfund med hur jag ska fixa det, men jag är helnöjd just nu!

Efter klippningen gick jag på stan och letade lite julklappar och shoppade lite åt mig själv, bl.a. ett par jeans. Köpte första paret jag provade, har typ aldrig hänt förr....

Har också varit på IKSU idag, gymmat lite (observera lite) och sen varit och ätit kinabuffé med mina två Umeå-tränare. Gott och mycket trevligt! Många skratt blev det!

Nu blir det till att skriva ihop två texter till en för en uppsats i ena hissakursen som jag går. Det var ett grupparbete och jag har som uppgift att skriva ihop texterna, så nu blir det till att läsa dom! Dessutom ska uppsatsen vara inlämnad idag, alltså om 7 minuter! Hehe, önska mig lycka till med det, den ska vara 4 A4 sidor lång... Hej så länge!

Dagen efter

For till Magnus på förfest igår, hade mycket trevligt och tackar för sällskapet :) Vid 11 drog vi ner på stan till All Star, det kom lite fler kompisar dit så den här gången fick jag träffa många! Till skillnad från annars när jag varit här och nästan ingen varit det... Visserligen var det många som inte var här nu heller men det är deras förlust (och lite min också...). Det blev nattmat på Frasses, guuuuuud vilka goda dippsåser dom hade! Mmmmmums!

Sen ska jag berätta nåt dumt för er. Systemet på bussen är ju helt knäppt här i Umeå. Jag har köpt ett klippkort som jag kan använda när jag åker på dagen, men nattbussen kostar ju lite extra. De biljetterna går inte att förköpa utan man betalar den på bussen. Antingen med nåt himla busskort som jag som turist inte har, eller med VISA kort (inte electron som jag har) eller sen med SMS biljett (vilket inte fungerar med finskt abonnemang). Man kan inte heller betala med kontanter eller genom att dra sitt dagkort två gånger... Så hur ska jag då kunna åka buss på natten? Eller alla andra som inte är från Umeå? Som tur var så hade jag kontanter på mig som jag kunde ge åt en annan som då betalade min biljett också, tack! Men om jag inte skulle haft kontanter? Ska dom tvinga en ensam tjej gå hem då mitt i natten i en stor stad? Mycket dumt system...

Har varit extremt trött idag, var på julmarknad med moster och äldre kusin till Olofsfors, men där fanns inte så mycke som vi hade trott.. Dessutom var det fullt på cafét så vi fick ingen fika... For in till Umeå och fikade på Strömpilen istället. Sen for jag till simhallen och träffade mina förra tränare och några av simmarna, himla kul att se alla igen! Ska ses imorron med, förhoppningsvis blir det beachvolley, annars gym. Sen tror jag att det skulle bli mat! Det blir kul hur som helst!

Nog pratat här nu. Ha en fortsatt bra kväll!

Kalas i Umeå

Jihuuu, det blir lite kalas här i Umeå i alla fall! Några kompisar har stannat i Umeå trots att ja kom hit :) hehe Men det ska bli kul! Vet inte vart det bär av sen men nån utgång blir det. Förfest hos Magnus! Ska bli kul att träffa lite gamla kompisar!

Dagen har tillbringats på stan. Gått runt i affärer med min kusin och ätit lunch med henne, min moster och andra kusin. Åt mycket gott på Rost, rekommenderar om ni far till Umeå! Ekologiskt, inte allt för dyrt och gott.

Nu ska jag gå och se vad dom andra pysslar med, hörs och ses!

Lite trevlig samvaro kring ett glas vin eller två ikväll, SKÅL!!!


Umeå

Befinner mig i Umeå för tillfället. Åkte över med båten i morse och jag kan bara säga att tur att ja inte blir sjösjuk lätt... Det gunga ORDENTLIGT! Fast jag tycker egentligen att det är ganska kul när det gungar, skönt på nåt sätt, såklart finns det gränser men...

Har inte gjort så överdrivet mycket idag, blivit totalspöad av min 12-åriga kusin på guitar hero och tittat på Idol. Men kul har jag haft! Har inga speciella planer för imorron, hoppas på att det blir lite fest så att jag får träffa lite folk! Ska nog sova nu så ja orkar upp imorron, här sover man inte hela dagen heller!

Nattbloggning

Tänkte bjuda på en härlig julsång igen! Har nämligen plockat fram lite julpynt ikväll, har inte så mycket så det blev inte så jättejuligt, men lite i alla fall!

Så varsågoda, "Jag såg mamma kyssa tomten jag"


Mera spa - ja tack!

Nu är jag tillbaka så nu måste ni börja kika in igen!! Som sagt har jag varit på minisemester, 2 nätter i Nådendal och 2 nätter i Åbo hos Peters kompis Anders och hans flickvän Vera. Jag ljuger inte om jag säger att det varit höstens bästa helg! (förlåt Vasa)

Det började i alla fall med Nådendal på torsdag, vi kom dit vid 11 kanske och tog det mest lugnt hela dagen, utforskade hotellet och allt, inte så lätt att hitta där nämligen :) På kvällen åt vi middag på Sunborn Princess, Nådendals egen lyx yacht! 5-rätters, mycket gott och trevligt!

Fredagen inleddes såklart med hotellfrukost varefter vi hade planerat att gå en sväng in till Gamla Nådendal eftersom vi hört att det ska vara fint där! Och så regnade det... så vi gick ett varv runt hotellet istället! Sen vet ni vad, sen skämdes vi bort med en alldeles underbar aromatisk helkroppsmassage! Det var såååååå skönt och jag bara njöt! Igen igen!!! :)
Men avslappnande var det. En simtur i hotellets badavdelning gjorde inte saken värre! Lördagen kom allldeles för fort och vi måsta checka ut... Men min underbara helg tog inte slut där heller! Vi for som sagt till Anders och Vera i Åbo och umgicks med dem lördag och söndag! Åt gott, drack gott och hade väldigt kul! Såg en skräckis också, The Uninvited, fyyyyyy sjutton va hemsk! Det var inte bara en gång som jag höll för både öron och ögon... Bra var den, riktigt bra slut! Inte tippat!

Nu är jag tillbaka i Vasa igen, blir lite pidrospel imorron (tumme upp), ska till Umeå på fredag och stannar till onsdag (tumme upp), drinkblandarkväll den 5e december (tumme upp) och helgen efter det börjar jullovet (tumme upp)!

Men lite bilder ska ni få se från Nådendal! (klicka på bilden så blir den större)

Entrén och de två lyckliga resenärerna!


Utsikten från hotellrummet, det var spegelblankt på torsdagen! Fint!


Sunborn Princess från utsidan. På kvällen hade dom lampor som lyste upp den i olika färger


Inne i Sunborn Princess, den tredje bilden är ljuskronan underifrån :)


1) Vi tyckte tepåsen var jättehäftig :) 2) Lite spakänsla! 3) En bild på fin inredning bara :)


Tyvärr tittade ju inte solen fram medans vi var där så det blev inga soliga bilder, så allt är kanske lite grått... Men ni får låtsas att det är sol!

Jag gillar mini semester!

Håller på och packar, inatt tar jag nämligen bussen ner till Åbo där jag möter upp Peter och sen bär det av till Nådendal! Det ska bli sååååå härligt, bara jag och Peter, inget jobb eller studier som stör, en hel helg bara med varandra! Back in Vasa på måndag så inga uppdateringar före det inte.

Men innan jag far ska det ännu hinnas med lite pepperkaksbakning! Tar med degen till Lotta ikväll och sen ska det bakas! Mums!

Ha en bra helg allihopa, det ska jag ha!


Man kan faktiskt gå på krog fastän man inte har någon att förfesta med...

Hej på er igen! Min helg har varit, hmm, jaa... Den går inte att beskriva med ett ord... Jag har varit och tränat, varit ledsen och haft superduperhemlängtan, jag har varit ensam, jag har varit på krog och haft jättekul, sen har jag varit trött och sist har jag gjort något hemligt! Allt i den ordningen!

Lördagen var då alltså den med mest känslor :) Stackars lilla mig satt ensam hemma och lyssnade på julmusik och gjorde julkort, och fick hemlängtan! Sen gick det över litegrann och jag fortsatte förfesta, sa jag att jag var ensam? Jaa, till 11 i alla fall, då kom Svaije och hämtade mig och så for vi till Fontana! Där hade jag superkul i alla fall! Har inte varit ut ordentligt en enda gång den här hösten i Vasa, och det här behövdes verkligen! Här kommer ett urval av bilder från det!







Nu ska jag gå och röra ihop en pepparkaksdeg! Jepp jepp, det ska bakas pepparkakor på onsadg! (inte ensam!)

Kyla...

Brr, idag var det KALLT! Fram med vinterjackan och pantalongerna! Det kan ju vara rätt mysigt att få palta på sig en massa kläder men nog är det jobbigt med kyla också... Som jag redan skrev om så får man ett mycket flygnade icke omtyckt hår men läpparna är inte heller så förtjusta. Sviiiiider gör dom! Måste leta fram läppfettet... Eller sätta på lite olivolja, det funkar det med!

Men till nåt nästan helt annat, jag var och handlade idag, och vad är det för nåt man möts av då man kommer in om inte två stora julgranar!!??!! Hjälp, och en massa girlanger överallt... Så tidigt behöver man inte börja julpynta... Sen när jag skulle betala så ställde jag mig nog i världens långsammaste kö. Den som jobbar i kassan behöver ju inte stressa ihjäl sig men come on.... Ja trodde han skulle somna han som stod där, fundera om jag skulle väcka han med ett glas vatten. Nu hade jag ju inget glas vatten så jag kunde inte göra det, så det var väl lika bra för han...

Här ska ni nu i alla fall få en till julsång!

(videon är ju inte så mycket att se, men det är svårt att hitta en del julsånger med bra video!)


Återföreing men en gammal vän

Jepp jepp, ikväll är det äntligen dags för lite gammal vänskap. Ett Ollisbesök står på schemat! Jag tror inte att jag har varit där och festat riktigt på riktigt på evigheter, men får nu se va som händer ikväll. Är inte övertaggad ännu så de kan ju bli en lugn kväll i alla fall, men det vet jag imorron! Ha en bra kväll allihop!

Uppdatering: det blev inget Ollis ikväll :) Dom som var där sa att det var väldigt lite folk och ingen kö, så vi kände inte för att fara dit och slösa pengar! Vi ska ju ändå dit imorron igen och då kommer det att vara fullt... Då är det nämligen IDOL på Ollis! (8 tävlande, en jury som väljer ut sin favorit och publiken som väljer ut sin vinnare!)

Så see you later alligator! Nu ska jag gå och lägga mig!

Den nya soffan

Jag har ju glömt att visa den nya soffan som jag fick hem för några veckor sedan! Betydligt mycket skönare än den gamla... Fast en rolig grej var att då dom kom och hämtade den gamla soffan så frågade jag på skoj vad dom skulle sälja den för (jag har själv fått den gratis och skulle inte vilja köpa den..). Typ 60-80 euro sa dom att den skulle gå att sälja den för!!!! WHAT!?! Och då försökte jag sälja den för 30 euro... Borde fara och kolla om den är kvar eller om dom har fått den såld...

Men nog pratat, här är först den gamla och sen den nya soffan.



Man ser ju hur mycket skönare den nya soffan ser ut att vara :D Mycket mysigare!


091109

Idag har det nästan varit höst igen, hoppar lite här mellan höst och vinter känns det som. Men idag sken solen i alla fall och det var ju rätt så härligt!

Men trots det har jag gått och kikat på julsaker i affärerna idag!! Det är sant faktiskt... Letade egentligen ljus eftersom mina har brunnit ner men sen var det så mysigt att titta på allt annat också! Så för att locka in er i julstämningen ska jag låta er lyssna på en annan julsång som brukar snurra hemma hos mig. Den är mera skämtsam än riktigt julstämningslåt så det passar ju bra :)

 

Nu ska jag se om jag orkar göra lite skolarbete, annars blir det nog till att titta på någon serie och bara slöa. Var på ett träningspass för mage, lår och rumpa idag och ajaj vad dom körde hårt på stackars rumpan idag... Får se om jag ens kan gå eller sitta imorron...


Så var det lördag igen

Det var ju en enad front som övertalade mig till att behålla klänningen, så den får väl hänga kvar där i garderoben!

Sov extremt dåligt inatt, tror jag har sovit för mycket... Vaknade dock starx efter 5 imorse av plogbilen, PLOGBILEN?!?! Jaa... Kikade ut genom fönstret och nog var det vitt alltid. Ska tända lite ljus här nu så kanske ja kommer in i rätt stämning snart. Men måste man ha julstämning redan? Det är ju ändå bara 6 november... Det tycker inte jag. Men vinterstämning kan man ju ha, det var i alla fall jättefint med snön på träden idag, det måste jag erkänna. Få se nu om allt smälter och så blir det slask, sen kommer kylan och så förvandlas vägarna till isbanor...

Undrar om det kommer nåt bra på TV ikväll, tvivlar, lördags-TV är inte särskilt bra mera... Kanske man inte ska sitta hemma på lördagskvällar? Hmm... Jag gör det ändå! Hej då!

Bild från mitt fönster i morse

Impulsköp

Alla vet vi vad impulsköp är, alla har vi råkat ut för det. Man köper något som man kanske egentligen inte behöver men sen är ofta impulsköpen dom bästa, eller? Hur som helst så fyndade jag på H&M idag :) Jag hittade en snygg klänning som jag egentligen inte behövde men ville prova ändå, och alla vet att det är mycket lättare att prova en klänning om man har ett par klackar till så jag tog med mig ett par sådana också. Klackarna föll jag för direkt, enkla men skitsnygga! Jag hade troligtvis aldrig provat dom om det inte vore för klänningen... Men sen så var ju klänningen också så fin!!! Så klirr i  H&M:s kassa så for jag hem med båda...

Nu är bara frågan om jag verkligen ska behålla klänningen. Funderade på det i provhytten också men tänkte att jag kan ju lämna tillbaka den om jag ångrar mig, så en fråga; ska jag behålla klänningen eller lämna tillbaka den? Skorna har ni ingen talan om, dom behåller jag!


Babyolja

Ett litet tips så här i kylan. Det är säkert inte bara jag som känner att huden bli torr och stramar när det blir kallare. Men ett jättebra tips är att smörja in sig med Babyolja efter duschen. Ger garanterat resultat! Man kan smörja in sig efter att man torkat sig eller till och med innan man torkat sig. Det tar lite längre tid för babyoljan att sugas in i huden än vanliga krämer så det måste man räkna med. Inget man gör när man har bråttom :)

Men testa, mina ben blir i alla fall mycket lenare och mjukare!


Snö, elektricitet och kandidat

Nu är alltså vintern här igen som på så många andra ställen. Den första riktiga snön har kommit, den som faktiskt fastnar på marken. Ska jag vara glad eller ledsen, jag vet inte! Jag tycker kanske att det är lite för tidigt, julstämningen har ju inte kommit ännu! Äh, den kommer snart, jag känner det på mig! Fast det jobbiga med allt det här är att håret blir så förbannat elektriskt!!!!!! Någon som vet vad jag menar.... vad ska man göra åt det??? TIPS TACK! Jag hatar den där känslan när håret klistrar mot ansiktet och nacken, blääää!

Nåt helt annat, praktiken är slut! Nu kan man äntligen gå tillbaka till sitt händelselösa liv :) hehe, nää, så fort allt är inlämnat står kandidatuppsatsen på tur. Orka... För att samla kraft tänker ajg nu se ett avsnitt av Desperate housewives, jippii!

Här är en julsång som gärna spelas hemma hos mig :) kanske den kan få mig på vinterhumör!


Uppdatering: nu sitter jag och sjunger "tomten jag vill ha en riktig jul, en sån som man har, när man e liten" och det känns inte alltför hemskt, så kanske det hjälpte mig lite grann!

Dags att sträva framåt igen efter en underbar helg!

Som jag sade förra veckan så behövde ni inte vänta er någon uppdatering på några dagar och det blev det inte heller, men nu är det dags igen! Mina 4 dagar med Peter var absolut underbar! En kort redogörelse bjuder jag på: torsdagskvällen tillbringades hos Lotta och Anders med tacos och spelkväll, på fredagen var vi till Gustav Wasa och åt gott varefter vi for till O´malleys på nån öl. Peter träffade sina militärkompisar där så det var kul! På lördagen fick han en liten guidning i Vasa och på kvällen fixade vi lite mat tillsammans med Svaije, Mia, Marie och Emilia. Gott blev det också! Sen lite fest och Fontana. Söndagen gjorde vi inte så mycket, lite mera god mat. Så om man ska sammanfatta helgen: god mat och alldeles, alldeles underbar...*liten suck* hihi

Nu är jag inne på sista praktikveckan, ska faktiskt bli skönt. Synd att man känner så men vi har haft så fruktansvärt mycket att göra så alla känner så... Men när jag undervisat så har jag ändå haft roligt och det är ju huvudsaken! Imorron har jag mina tre sista lektioner och sen är jag egentligen klar, måste bara redovisa allt...

Idag har jag varit jätteduktig och gjort mina sista lektionsplaner, sorterat in en MASSA papper i pärmar och varit och tränat! Så nu ska jag bara ta och göra mig nattklar, ringa min älskling hemma på holmen och sen SOVAAAAAAAA!

Här är lite av den plockmat vi gjorde i lördags
Till vänster har vi mozzarella underst, sen nån form av salami (kommer inte på det just nu), tomat och basilika
Till höger är det honungsmelon underst och parmaskinka


Ett litet experiment med kamerans färger kan se ut så här :)


Haha!

(ingen kom till skada!) :)

RSS 2.0