Inte länge kvar nu

Sitter och väntar på att Peter ska ringa och säga att "nu är jag i vasa, kom ut och möt mig". Fördriver lite tid emd ett kort inlägg. Peter åker härifrån natten till måndag så före det behöver ni inte vänta er någon mer uppdatering :) Kommer att vara upptagen med att umgås med Peter så mycket som möjligt!! Hääärligt!

Kommer bli 4 riktigt bra dagar med tacokväll hos Lotta och Anders imorron, finmiddag på restaurang Gustav Wasa på fredag, middag och fest på lördag och sen lugnt på söndag! Har absolut inget att klaga på!

Nu ska jag försöka hitta på nåt annat att göra i några minuter och hoppas att han är här snart, även om jag vet att det tar lite längre än så här att köra från Åbo.. men men, längtan är stor!

Ha det bra! Det ska jag ha!

Det trodde jag inte!

Haha, nu blev jag allt positivt förvånad! Hade en deadline på en historia uppgift idag där man skulle läsa några historie artiklar och sedan skriva något om olika sorters historieskrivning. Det var lika flummigt som det låter... Det var jättesvårt att läsa artiklarna för dom var på engelska men jag skrev nu ihop något och skickade in. Sen får jag svar från läraren att "det var precis så här jag menat att man skulle göra den här uppgiften, tack!" Då blir man ju glad!

Sen till något helt annat. Tänkte berätta hur det kan kännas att bo granne med en sexshop :) På gatan där jag bor finns en gränd som jag måste gå in i för att komma in i mitt trapphus. I samma gränd finns en sexshop som har sina reklamskyltar ute på gatan så att man ska se var den är. Så idag när jag kom hem från skolan gick jag förbi ett gäng killar i kanske 17-års ålder och sen vek jag av in i gränden, precis framför skylten. Vem tror att killarna kikade in i gränden för att se vart jag gick? Haha, dom såg ju att jag gick in i en annan dörr men jag ler alltid lite när jag tänker på vart folk tror att jag är på väg :)

Nu är det återigen dags för lite historiaskrivande och lektionsplanerande, ge mig lite ork tack!

Ibland slinter det :)

Ojoj, jag ska bara skriva ett kort inlägg nu sen måste jag äta. Håller på och dör av hunger här nu...

Jag måste faktiskt berömma mig själv idag för jag har varit så duktig! Först steg jag upp jättetidigt och tvättade en maskin. Sov vidare tills den var klar :) när jag hämtade tvätten förstördes mitt annars så underbara (hehe, eller så inte) morgonhumör då jag såg att pengarna tagit slut och tvätten hade intecentrifugerats, morr.... Men nu är den torr!

Jag har gjort två lektionsplaner idag, precis som jag hade tänkt att jag skulle hinna med! Har tränat små (dom e inte så små egentligen men ja kallar dom små) simmare till att bli bättre frisimmare, vilket jag faktiskt måste säga att jag lyckades med, och sen var jag själv och tränade till gymet. Duktigt duktigt. Belönade mig med 10 minuter i massagestolen på gymet efter mitt pass också, sköönt...

Men nu kurrar magen och jag måste lyssna på den, hejsvejs!

Jag efter gymet, trött och hungrig, då kan det slinta lite... Det bjuder jag på :)

Kikar in och säger hej!

Måste försöka skriva lite oftare så att det blir mindre att skriva varje gång :) men jag ska inte skriva så långt nu heller för jag hinner inte! Har nu varit på praktik i 2 veckor och jag är inte lika trött längre. Börjar vänja mig vid de långa dagarna och tempot. Däremot har ju inte arbetsbördan minskat... Fortfarande en massa som ska skrivas och göras. Fast jag har konstaterat att vad jag gjort på praktiken kan jag skriva om då praktiken är slut för då har jag väldigt lite i skolan igen. Så nu fokuserar jag på historia som har inlämning varje fredag och måndag (så ni kan ju gissa vad jag gör på helgerna...) och mina lektioner som jag ska hålla själv.

Har redan haft 3 egna lektioner och det har gått riktigt bra! Min första religionslektion fick dock ett lite komiskt slut. Mitt material tig slut och jag började i panik fundera ut vad jag nu skulle hitta på. Jippi tänkte jag när en elev räckte upp handen men frågan var: "vad ska vi göra de sista 10 minuterna?" Haha, jaa, jag vet inte sa jag :) Men läraren tog över och så sjäng dom lite psalmer. Den andra lektionen däremot gick super, så nu kan jag allt om Martin Luther och hans liv!

Annars har det inte hänt så mycket spännande här, jag är bara i praktikskolan eller hemma och gör skolarbeten... Snart snart får jag lite semester dock. Min fina Peter kommer upp på onsdag kväll (längtar!) och stannar till söndag kväll så då tänker jag inte göra något skolarbete alls! Så himla skönt!

Men för att det ska fungera så måste jag göra mera skolarbete nu, så hejsvejs, nu ska jag läsa historia artiklar!

Skrämmer iväg all stress och trötthet så att det enda som finns kvar är orken att göra skolarbeten!

Duktiga jag!

Guuuud va långsamt internet är just nu!!! Men ja ska trycka upp ett inlägg i alla fall!

Helgen är över, sköönt. Jag hann med ganska mycket av det jag tänkt.
- skrev klart hissan, dock kan jag inte kommentera de andras inlägg som vi skulle gjort idag eftersom den sidan inte fungerar ikväll.. typiskt...!
-tenten är skriven, mycket flum som jag hoppas att man kan få lite poäng för och bli godkänd, hehe.
- den noggranna lektionsplanen är skriven och inskickad.
- religionslektionerna är planerade! puh...
- gått på vattengympa (försov mig på lördagen så det blev bara söndag, hur kan man försova sig till 13.15..?)

Men en ny vecka har börjat och jag har mycket att göra även denna vecka... Men det blir mycket tid i skolan på praktiken och en del egna lektioner att hålla så det blir kul!

Sen så är det ju knappt en och en halv vecka kvar tills Peter kommer upp och hälsar på och det är ju hur kul som helst! Har verkligen något att se fram emot!

Nu ska jag vara duktig och göra lite mer skolarbeten. Lägger upp några bilder på mina små söta bäbisar som ni kan få titta på!

Supersöta Maya sitter så fint i maten och äter!


Ibland måste man sträcka på sig litegrann!


Bajsmaskinen Ebba, favvostället att bajsa på är i min famn!

Helg? Vad är det?

Nu har det inte blivit något skrivet på några dagar igen, men jag har bara inte orkat, eller haft så mycket tid till det heller! Som sagt så började praktiken i måndags, kul men ack så trött man blir! Inte van att sitta i skolan hela dagarna... Den här första veckan var dock lite kortare eftersom barnen har höstlov tors, fre och även på måndag. Själv har man ju inget sånt...

Nej nej, helgen kommer att gå åt till pluggande.
Checklista för helgen:
- historia deadline på måndag - läsa och skriva uppgift, vet inte ens vad den gäller...
- tent på måndag - vad ska jag läsa?
- deadline för en noggrann lektionsplanering på måndag
- planera mina religionslektioner till tisdag - Martin Luther --> kan inget...
- skriva om mina lektioner som jag åskådat den här veckan på praktiken (10 stycken, alltså en del att skriva)
- leta seriefigurer till praktiken
- gå på vattengympa för att se hur det funkar så att jag själv ska kunna hålla det

Jaa, så är livet när man studerar.
Hoppas ni får en lika rolig helg som jag! :)

Jag har blivit mamma!

Åt två små gerbilbäbisar! Dom e jäääätte pyttesmå! Och jääääättesööööta!! Hittills verkar dom trivas bra i sin bur och jag hoppas att det bara blir bättre! Dom vågar komma fram och nosa och klättra lite på en, så dom är ganska tama!

Nu är akvariet inrett till en mysig bur!


Ebba linsmus!






Maya var lite svårare att fånga på bild...!






Maya och Ebba är båda från samma kull och har samma märkningar på huvudet. Dessutom är bådas svansspets vit! Jättesött! Dom är födda 10 september så vi ska fira födelsedag ihop! (min 15.9) Hihi!

Nu ska jag gå och lägga mig, praktiken började igår och jag är trött... Berättar mer om det nån annan dag! Sov gott!

Jag döör!

Alltså på riktigt, jag trodde jag sku dö när jag såg det här! Jag varnar: har du dåligt hjärta, TITTA  INTE!!


Och så var det lördag...

Är det redan helg? Det känns inte som det... Hittills har jag i alla fall haft en skön helg. Igår var Lotta hit, vi såg på Idol och så gjorde hon fransk manikyr på mig :) Jättefint blev det! Hennes bror kom hit med ett akvarie så nu behöver det bara ombonas lite och sedan ska det få flytta in små djur i det!

Idag var det som sagt simtävling och det gick bra! Personliga rekord och för det mesta nöjda simmare och tränare! Efter tävlingarna for tränaren hem och lagade Pasta Carbonara så som man gör det på riktigt, enligt hennes underbara kock (ehm, pojkvän! hihi) Lite mindre sås nästa gång så blir det nog perfekt! Gott var det i alla fall.

Nu sitter jag och pluggar hissa, eller jag försöker i alla fall, men det finns så mycket annat viktigt att göra istället... Skriva blogg, städa, diska, titta på Disneydags (Bumbibjörnarna), kolla upp saker på internet med mera merd mera... Men nu har jag i alla fall skrivit ett blogginlägg så nu kan jag checka av det på listan över annat viktigt att göra. Kanske jag kan koncentrera mig på hissa snart.

Vad tycks? Fint va!


Ser väldigt tomt ut... Men väntas nu, det är ju tomt!

09 oktober 09

Hej hej! Nu är jag tillbaks i Vasa, eller ja, jag kom 02.10 på torsdag morgon så jag har ju ändå hunnit vara här i två dagar. Här är det kallt! Bara 5 grader idag... Men solen skiner och träden är gula så det känns som höst! Har glömt att ta på mig mössan båda mornarna när jag cyklat till skolan och brrrr, öronen håller på att frysa bort! Måste komma ihåg den nästa gång... Vill ju inte bli mera sjuk.

Helg nu alltså, har inga egentliga planer. Fredagskvällen ska ägnas åt att tvätta kläder. Imorgon ska jag till simhallen på simtävling, mina små simmare ska simma fort! Söndagen är helt oplanerad. Får se om det dyker upp något sen.

Har förrästen letat en massa jobb idag. Skickat in ansökningar på internet, varit och pratat med Radisson SAS, ringt simhallen, mailat och sånt där. På måndag ska jag ringa lite mera samtal och hoppas att jag får napp nånstans. Håll tummarna!

Nöff nöff

Fortfarande på Åland. Skulle ha åkt till Vasa idag men det blev ändrarde planer. Blev sjuk i söndags, var till läkare igår och dom trodde att jag hade svininfluensa. Toppen... Blev sjukskriven resten av veckan och förbjuden att åka till Vasa idag...

Vaknar upp idag och det enda jag har är ont i halsen, great! Enligt läkarna idag har jag ingen influensa! Inte vet dom vad jag har istället heller men det är så det brukar vara med mina sjukdomar... Fick ju i alla fall en extra dag på Åland! Åker till Vasa imorron istället. Måste dit och få lite praktik-info, den börjar nämligen på måndag.

Hejs svejs så länge! Pasta carbonara väntar!


Härliga kvällar!

Fortfarande på Åland! Njuter av varje minut! I fredags var jag och Peter hem till hans mamma, hon skulle ha bling bling fest och Peter skulle fixa maten. Självklart fick jag hjälpa till (med det lilla jag kunde, hehe) och smaka!! Mums!

Menyn:

Förrätt: (hö->vä)
rostbröd, ål, dillmajonnäs, vaktelägg och dill
Bolstaholms kött med friterad ostboll
liten karelsk pirog, rom, rödlök


Varmrätt:
palsternacka, vaktel, nån rödvinssås smaksatt med sherry, ankleverkorv och en palsternackspuré


Efterrätt:
müsli underst, äppelskum, äppelglass, äppelbitar (allt på Åländska äppel)


Kocken in action


Måsta prova Peters mammas bling bling glasögon!


Igår bjöd vi hit Henni på lite mat, kyckling med ris och creme fraiche smaksatt med franska örter. Vi drack vin och tittade på Grease. Sen var vi till Indigo, typ ingen där som man kände men vi hade ju varann! Nu har jag just ätit revnesspjäll med potatissallad och snart ska vi på kalas, Henni fyller nämligen 19 idag!

STORT GRATTIS TILL DIG ÄLSKADE SYSTER!!!

Rosor är röda

Sitter i Peters kök nu och ska göra lite skolarbeten, men det finns så mycket annat att göra, kolla mail och facebook, skriva i bloggen och läsa alla andras bloggar, hehe... Men när jag skrivit det här så SKA jag göra hissa! Lovar!

Resan hem gick bra, dom har nya säten i bussarna, värsta lyxmodellen med sköna, breda säten och när man fäller bak ryggstödet kommer det fram ett fotstöd! Me like!
När jag gick av båten möttes jag av älskade Peter som hade en stor bukett helt underbara rosor till mig!!! Det blev middag med ett glas vin på kvällen!

Underbart att vara hemma!

Nu blir det hissaplugg...




RSS 2.0