HEEEEEEEEEEEEEEM!!!!!!!!

Om 2 timmar går min buss!! Jiiiippiiiiiiiii!!!!!!! 5 timmar buss och sen 5 ½ timme båt, sen är jag heeeeemmmmaaaaaaa!! Woho vad kul, hur ska jag kunna sova på bussen när jag är såhär uppspelt??Måste försöka så att jag är pigg imorron sen...

Har varit på kräftis ikväll, inte så goda kräftor, okej program, ibland kan det ju också bero på att man var nykter :) Nåja, kvällen gick lite snabbare i alla fall! Nu ska jag packa det sista, hörs kanske sen när jag är på Ååååååååååååh-land!

Obligatorisk kräftisutstyrsel: hatt!


Cool effekt, bara därför jag satte med den här bilden!


Snart ska Fanny heeeem!

Helgen som var

Har haft en mycket lugn helg, inte gjort så farligt mycket. I fradags var vi ut en liten sväng och lyssnade på en kompis och hans band, Project Coverway, de va bra! Blev ändå en tidig kväll, McDonalds vid halv 1 nån gång och sen hem och sova.

Dom hade såna där snygga gamla mikrofoner




Var där med bland annat Johanna och Lotta


Idag har jag haft mycket att göra men jag har inte gjort så mycket som jag hade behövt... Hade hunnit med myyyyycket mer om jag bara orkat anstränga mig, hehe. Har städat (och fått fnatt på dammsugaren som bestämt sig för att sluta fungera som den ska), funderat på att packa (har inte gjort det än...), varit och kopierat upp en bok som behövs och tränat...

Har precis förvällt mina svampar som jag fick av Svaije igår. Finfina höstisar! Det är ännu en underbar sak med hösten, svamp! Jag plockar visserligen bara kantareller, för det är godast, men nu fick jag höstisar och det går utmärkt det med!

Önskar man kunde få med doften på kort, det är den som är ljuvligast!


Nu ska jag fixa lite till innan jag går och lägger mig, imorn är sista morgonen på en vecka i Vasa! Ska åka hem! Jippiiii!

Det bästa med hösten

Har just kommit hem från en promenad. Vet inte om det var så smart att gå ut och gå med tanke på att jag nu mår lite sämre... Är lite småförkyld och det varierar tydligen väldigt mycket från dag till dag hur jag mår... Suck...

Men i alla fall så tog jag lite bilder, bara för att hösten är en så fin årstid!

Alla fina färger!






Och när löven fallit ner, vem kan inte älska ljudet av prasslande löv när man går genom lövhögarna på gatorna!

Nåt annat riktitg mysigt är alla ruskiga höstkvällar när man får sitta inne med tända ljus och mysa tillsammans med någon man tycker om <3


Jag minns en sång om bokstäverna från när jag var liten. Varje bokstav hade en egen vers och här är den om "R"

Inte vet jag, om det kan vara sant
men så här sa i alla fall en tant:
Det blir extra kallt när vintern är här
om rönnen har ovanligt rikligt med bär.
Ja då är det bäst att ha dubbla luvor
om man vill slippa midvintersnuvor.

Vad tror ni, blir det en extra kall vinter?

Wasa by night

Hej på er! Sitter här hemma hos mig nu och gör skolarbete med Lotta. Vi var lata i tisdags och orkade inte göra alla uppgifter vi skulle på lektionstid och nu när vi skulle göra dom så slipper vi inte in på dom sidorna vi behöver... typiskt...
Vi övergav det och ska snart ut på stan och kika. Det är Wasa by night ikväll, innebär att man ska dricka något (alkohol, kaffe, läsk, choklad m.m.) på 8 olika cafér, barer, restauranger för att samla stämplar. När man har fått sina 8 stämplar så får man en tröja som det står Wasa by night på. Jättekul tycker många så det är mycket folk på stan. Jag och Lotta har inte upptäckt charmen i att samla dessa tröjor så vi ska bara titta på fulla människor!

Hej då!

Tacokväll

Igår var det tisdag, och tisdagar i Vasa innebär Ollis (Oliver`s inn). Vi bestämde att göra det till en tacoförfest. Jag, Svaije och Chriso for och handlade, såklart kom vi (jag) på att vi glömt köttfärsen när vi kommit hem... Den viktigaste ingrediensen liksom... Jaja, Svaije for och hämtade! Ni skulle sett blicken jag fick när jag sa att vi kommit på mera som vi glömt när han kom tillbaka! Haha!

En lugn förfest med lite trivial. Men inte trivial som vi är vana vid, utan ölspels trivial! Man ställer frågor till varandra och om man svarar rätt måste alla andra dricka, om man svarar fel så måste man dricka själv, kul!

Band på Ollis, brukar inte vara så kul men nu var det faktiskt det! Dansade till 2 sen for jag hem! Hade grymt kul!

Mådde bra idag, som vanligt! Bara lite trött, men sånt får man räkna med när man varit ut! Började ju ändå 10 så det är inte så farligt. Ska iväg och träna om några timmar, sen blir det lite skolarbete med Lotta.

Kvällens bild!

(det var inte vårt fel att dom måsta skruva upp den...) (inte att den föll ner heller...)

Kvällsugglar

Träningen gick bra, magen höll på att dö, men som tur var så överlevde den!

Nu har jag jättetråkigt... Har kollat min facebook, min mail, läst en massa bloggar och nu vet jag inte vad jag ska göra. Är inte så trött att jag kan gå och sova ännu heller. Hade min fina Peter varit här hade vi kunnat ha en härlig myskväll, men nej, han är på Åland, och jag i Vasa. MEN! Jag ska hem snart! Nästa vecka åker jag hem, jippiiii! Ska bli så otroligt härligt att komma hem igen!

Längtar <3


You spin my head right round...

Var och tog blodprover imorse. Obehagligt tycker jag... Det blir bara värre och värre för varje gång jag gör det! Usch, men det gick snabbt, det var bara 2 rör dom behövde. Imorgon ska jag och ta picktester för pollen-, gräs- och pälsdjursallergi. Hoppas att jag inte är allergisk mot något av det men det är i alla fall på grund av den envisa hostan som jag hade i somras...  Skulle vara skönt att veta varför jag hade det...

Sen har jag varit på stan med Lotta, gått i lite affärer, doftat på parfymer och fikat på Arnolds. Dom har ju värdens godaste kanelbullar där! Mmm, spinny... Ska snart på träning, lite gym först och sen ett grupp pass: mage-rygg. Pina säger jag bara! Ska börja göra mig i ordning för det nu. Önska mig lycka till!

Söndag

Lite uppdatering på gång nu då! Har inte haft tid att uppdatera för jag har haft besök av Ellida som kom hit i fredags från Jeppis. Fredagen tillbringades på stan med att springa in och ut i affärer, ajaj mina stackars fötter! Till kvällen köpte vi glass, strössel och tjinuskisås. Gott gott! Men jag ska säga att det var inte lätt att hitta tjinuskisåsen, vi letade säkert 10 minuter efter den! Den stod i alla fall breve tacos-tillbehören...?

På lördan tog vi sovmorgon och sen blev det lite mera shopping, jag hittade bland annat ett par häftiga leggings från JC, som invigdes igår kväll! Ellida for vid 17 och då for jag iväg på tjejkväll/lustparty (sexparty). Vi var 25 stycken så det var lite trångt, men kul! Först en presentation av allt hon hade och sen fick vi gå in en och en och beställa vad vi ville ha, resten underhöll sig med god mat, snacks och dricka. Rekommenderas att göra med tjejkompisarna/parkompisar eller nåt, riktigt kul faktiskt!

Inte helt lätt att få fram materialet så som det är, men det känns lite som ormskinn eller nåt sånt! Finns på JC i alla fall!


Höst

Idag känns det riktigt som en höstdag, när jag gick till skolan var det stora, tunga, mörka moln på himlen, lite kylig luft och träd med flerfärgade löv. Då är det höst! Såklart så regnade det när jag gick hem från skolan men det är sånt man får ta...

Igår då, hade lite fest på kvällen. Jag fick bl.a. en kaffekokare, väldigt viktigt att ha med tanke på att jag inte dricker kaffe... Haha, men jag har sagt till mina vänner att om dom vill dricka kaffe hos mig så får dom köpa en kaffekokare till mig. Nu har dom tydligen tröttnat på att aldrig få kaffe här så sagt och gjort! Välkomna hit på kaffe!

Några bilder från igår

Paketet var så fint att jag nästan inte ville öppna det! (ingen kaffekokare i det här...)


Någon vill inte vara på bild!


Mia, Jannika, Marie och Emilia kom alla och firade min dag!


Födelsedagsbarnet, hela 22 år


Happy birthday to me!

Idag är det min egodag! Jag blir jämnt 22 år :)


Grattis!

Nytt och nygammalt blir mysigt

Nu har pappa farit, han for för ungefär en timme sen. Så nu är det lite tomt i lägenheten igen... Fast jag är mycket nöjd med hur det blev här nu med allt som vi har fixat! Ska snart till skolan på lunch och en föreläsning om kandidatarbetet som vi ska skriva i år. Sen efter skolan blir det till att gå till gymmet! Sköönt...

Här är en bild på hur bra det blev vid tomrummet mellan sängen och hallen, nytt är draperiet som hänger i dörren (Anttila), nygammalt är den blåa stolen som är från en loppis och lampan som kommer från släktingar! Mycket bra!

Som en liten myshörna!

Hembesök

Alltså ja, pappa är här, så besök hemifrån-hembesök, samma sak... Han kom igår kväll och då hann vi inte med så jättemycket. Idag däremot har vi rännt runt på stan och i olika affärer i jakt på en frys, ett draperi att hänga i dörren mellan hallen och stora rumemt och lite annat smått och gott. Vi hittade allt vi skulle ha så nu har jag äntligen en fungerande frys!!! Jippi!

Vi kom just hem från bion, var och såg på Ice Age 3, så himla roliga filmer! Peter jag ska ha dig att se på dom! :)
Nu håller pappa på och fixar med frysen, sen ska han väl borra upp draperiet, medans jag tittar på, hehe. Bra med pappa på besök ibland! Ska visa bilder på hur fint det börjar bli här nu när jag börjar ha allt så som jag vill. Men det dröjer nog tills efter att pappa har farit för just nu är det lite huller som buller här i lägenheten...



Hej så länge!

Vasa

Jaa, dags för en uppdatering kanske! En del har hänt sen sist... Åkte upp till Vasa i söndags, efter några dagar i Helsingfors fyllda med shopping och god mat. Har hunnit komma ikapp i skolarbetet, skaffat träningskort och tränat under mina 4 dagar i Vasa.

Igår var det alltså gulisintagning. De nya studerandena utför olika uppgifter på olika stationer och det brukar vara jättekul! Jag och resten av förra årets tutorer höll i en station; med förbundna ögon skulle hälften av gruppen leta efter koskenkorva-apelsinjuice fyllda "ballonger". Andra halvan av gruppen ropade instruktioner och drack sedan upp innehållet. Sjukt roligt att titta på dom när dom krälade runt på marken :)

Efter att alla grupper varit på alla stationer bar det av till Ollis, fullt tyvärr så det blev El Gringo istället... Inte lika bra men helt ok ändå!

Min fina halare =)


Ölstafetten (spring fram, drickså mycket du orkar av öl, cider eller vichy, snurra 5 varv runt pinnen, spring och växla, spy om det behövs)


Alltid teman på gulisintagningen, här ett gäng blåa tusenfotingar


Gröna lejon kom krypandes över kullarna


Tjingeling för idag, nu ska jag soovaaaaaaaaaaaaaa!

Hej då Åland

Inatt bär det av, nu börjar studierna på riktigt igen. Tar nattbåten till Helsingfors inatt, tillbringar några dagar där och på sönda tar jag ett tåg upp till Vasa. Med blandade känslor... Ska bli kul att komma upp, träffa alla igen och få vara i sin egen lägenhet. Samtidigt vet jag hur jobbigt det är att åka ifrån alla här hemma på holmen. Och hur fruktansvärt långtråkigt jag kan ha i min tomma lägenhet... Nu har jag ju vant mig vid att ha Peter runt mig så det kommer att bli ännu jobbigare! Jag får se till att skaffa mina gerbiler snabbt så jag har något att sysselsätta mig med =)

Gonna miss you all!


Packar

Bläh, vem gillar att packa egentligen?? Jag har hållit på nu i 4-5 timmar, bestämt vad som ska med upp till Vasa med första lasset (jag åkandes båt och tåg) och vad som kan vänta till andra lasset (pappa som kommer upp med bil och tar med allt som jag inte får upp själv!). Inte så lätt, och definitivt inte kul! Men nu ska jag sluta för idag, blir mer imorn, måste hem till mamma och pappa och packa det jag har där också... utspridd som jag är...

Så här såg det ut för en stund sen... Men jag har ordnat fina högar =)

Regel nr 1: aldrig med klackskor i ett storkök!

Hemma igen! Vi kom hem idag på dan istället för igårkväll eftersom det inte gick så många båtar som vi hade hoppats på... Men det var helt skönt att inte behöva stressa...

Bröllopet (eller festen, paret gifte sig redan i april) var riktigt bra! Brudparet strålade, maten var god och människorna trevliga! Angående rubriken så gick jag in i köket för att hämta ett glas vatten, halkade och landade på en sån där korg som man har läskflaskor i :( AJ, stackars min rygg är allt jag har att säga om det... Jag överlevde men det är verkligen inget jag rekommenderar er att prova på!

Brudparet med dotter var så fina och temat på dukningen var såklart kärlek! Alla fick personliga stenar med kärleksbudskap/-ordspråk på, jättefint!
 
Glada var vi alla!

 

Champagne dracks det mycket av, mmm


RSS 2.0