Hemmakväll vs utekväll





En av dom sista dagarna hemma lyxade jag och Peter till det med ostbricka, vin och goda charkuterier. Älskar dessa hemmakvällar som fylls med mys, god dricka och gott "kvällsfika"!

Ikväll blir det också lite god dricka, men dock på ett helt annat sätt. Tisdagarna på Ollis invigs ikväll och förfesten sätter igång vid 5. "Vad tidigt?" kanske ni tänker. Men allt förskjuts lite en sån här kväll, senast vid halv 8 bör man köa vid Ollis. Och, man vet aldrig, men jag tror att kvällen blir rätt tidig då också. Man lär inte orka till 4 då, så kanske man kommer i säng relativt tidigt :D

Nå, det kan man inte spekulera i nu, det får vi se då! Nu ska jag göra mig i ordning, tar med kameran, får se om jag kommer ihåg att knäppa några bilder :D

Tydligen var jag trött

Idag är en bättre dag! Har hittills inte haft en enda "depp"-stund. Vaknade halv 12 i morse. Ooops, hade klockan på 9.45 men antingen har jag inte hört den eller stängt av den. Jag minns i alla fall inget :) Hade inte heller hört ett samtal som jag tydligen fått strax innan 8 i morse.

Men men, jag steg upp, for till skolan för att kopiera lite och hämta lite, sen har jag traskat runt på stan. Köpte ett par träningsbyxor, från H&M faktiskt, sen lite ansiktsprodukter, ett fotoalbum och 2 ramar! Nu måste jag helst enkelt börja framkalla bilder och sätta in dom i album :D

Ska strax iväg till stan igen, bara Lotta ringer. Vi ska till Gina Tricot. Hoppas dom har nåt fint där!

Ska göra som Hemulen...

...och samla växter. Hade ju min första lektion idag. Det verkar vara en intressant kurs, dock ganska arbetsdryg. Vi ska göra ett herbarium på 80 växter!! Men det behöver inte vara klart nu till hösten utan vi kan lämna in det senare så att vi kan samla växter i vår också.

Efter skolan blev det till att fylla kyl och skafferi. Eller fylla och fylla, det är inte så lätt att göra det på en person... Kylskåpet lyckas jag inte få kallt heller, det är ju inte så bra... Är inne på sista försöket nu så om inte det fungerar så vet jag faktiskt inte vad jag ska göra.

Tog en sväng runt stan också innan jag ställde mig vid spisen för att mätta min mage. Köpte två pärmar att ha papper i för år 4 vid Pedagogiska Fakulteten i Vasa. År 4, ojoj... Nu ska jag packa upp mina väskor och sen, om inte klockan är för mycket, mysa lite framför TV:n, ensam :,(

En ledsen liten tjej

Försöker lyssna på lite glad musik för att få upp humöret lite, det funkar litegrann


Dags för nya tag

Nu har jag tagit mig till skolan, ätit lunch och skrivit in mig. Har första lektionen 14.15, biologi. Visade sig att Svaije också skulle ha det, kul att ha nån med sig som man känner, nån som man vet att man kan göra grupparbeten med!

Kom till Vasa 02.10 inatt. Hade ingen el... Gick runt med ficklampa i lägenheten och kikade, öppnade posten och så. Var inte särskilt trött så jag gick och sova först 03.40. Sov sen till halv 11, duschade och sen kom elen igång vid 11. Efter skolan måste jag handla, helt tomt i alla skåp. Sen blir det till att packa upp och komma i ordning, kanske träffa Lotta också. Får se lite vad jag orkar med idag... Men det skulle vara kul att ses lite, prata skit och koppla bort lite!

Lite vilsen kanske?

Haha jag är visst inte helt närvarande idag tror jag :) Kopplade i hörlurarna i datorn för ca 1 timme sedan, satte dom i öronen och nu kom jag på att jag aldrig satte på någon musik :D hihi, sätter igång spotify nu så får jag lyssna på lite annat än finska båtresenärer och klassisk musik som spelas i högtalarna på båten!

Pepp pepp pepp..!!!

Kan meddela er alla att jag är på lite lite bättre humör nu. Har druckit ett glas gott vin, ätit lite pantteri, druckit en smoothie och sitter och pratar emd syrran på facebook. Ett litet leende har till och med smygit sig fram några gånger. Känner mig som en liten mentor nu till Henni som ju börjat studera. Hon var lite nervös för första sitzen, och det ska man väl vara, vad som helst kan ju hända på en sitz, man kan ju tvingas sjunga inför alla! Hehe, men jag lyckades nog lugna henne litegrann :)

Jag minns själv hur det var första tiden i Vasa.  Allt var nytt, vännerna, språket, staden, skolan, ja allt... Och så skulle man dessutom göra bort sig för alla som man inte kände! Ojoj, mycket krävs det av en liten studerande. Men samtidigt hjälper det en att hitta sina vänner och stämningen blir mer avslappnad. Trots att jag inte är sugen på att fara till Vasa (som säkert ingen har missat) så saknar jag alla vännerna och det ska bli kul att träffa dom igen! Utan dom skulle inte Vasa vara något!

En dag utan glädje

Har egentligen ingen lust att blogga, men jag har inget annat för mig så... Har egentligen inte lust med nånting annat än att vända om och springa hem till min älskling, men jag måste fara upp till Vasa och göra klart mina studier. Hur mycket jag än pratar om att jag inte vill till Vasa, att jag vill hem hem hem, så har det aldrig funnits, och kommer heller aldrig att finnas en tanke på att avbryta studierna, dom är alldeles för viktiga för det.

Jag vet också att det kommer att kännas lättare om några dagar då man kommit in i rutinerna igen men just nu känns det bara för jävligt. Ute regnar det och inne droppar tårarna... Dagen har präglats av "sista". Sista gången jag fick vakna breve min älskling, sista pussen, sista frukosten, sista duschen, sista gången jag gick ut genom den dörren på länge...

Kommer till Vasa mitt i natten. Vill inte tänka mer på det nu, kanske jag skriver något lite mer upplyftande senare, det här blev dystert.

Lördag

Har hunnit med rätt mycket idag, trots att vi sov till närmare 12. Har packat nästan helt klart, finns lite saker kvar som jag behöver imorron... Sen har vi varit och sagt hej då till Peters föräldrar, ja, eller jag har sagt hej då... Sen for jag till mina föräldrar och rensade ut lite lådor innan jag sa hej då till dom med. Fast pappa ska köra mig till båten imorron. Nu blir det mera mys med älsklingen.

Skriver endast om jag hinner imorron, annars hörs vi på måndag igen.

Kaotiskt avbrott i myskvällen

Kom på att jag inte packat så mycket, så jag passade på att göra det medans Peter tog en liten tupplur. Hann packa en väska och sen kom tårarna. Nu slutar dom inte komma... Jag vill verkligen inte åka... Men för att skona mig själv, och min omgivning, från så mycket tårar det nu bara går så har jag här en kort men ack så innehållsrik lista på samtalsämnen som är bäst att undvika från och med nu och minst en vecka framåt:

- Peter

Risken finns alltså att jag inte kan hålla tårarna tillbaka om detta samtalsämne tas upp och risken är då ännu större att jag inte kan sluta gråta, och det vill väl ingen?

Dessutom kan frågor som

- Hur känns det att åka från Åland?
- Hur känns det att vara tillbaka i Vasa?

skippas helt. Ni kan ju själva gissa hur det känns om man tvingas åka från sin stora kärlek...

Det här är inte ett argt blogginlägg, bara ett sätt att minska min smärta och andras obekvämhet. Jag vill inte heller ha några tröstande eller förstående ord, då börjar jag troligtvis storgrina :)

Nu ska jag fortsätta min myskväll med Baby. Tack och adjö.

Myskväll

Vi har just klämt i oss en varsin pizza och ska strax fara till Peters föräldrar, dock blir det en svängom till Alko först. Ett gott vin till kvällen ska inhandlas! Vi har bunkrat upp med charkuterier och oct och kex! Myskväll till tusen står på schemat.

Vi hörs i morron!

Pictures

Har inte haft lust att blogga idag, och egentligen inte nu heller. Så därför tänker jag bara lägga upp två bilder från dom två senaste dagarna.

I torsdags kom en rejäl regnskur och i samband med den denna vackra regnbåge. Försökte få med hela men den var för stor...


Igår förirrade sig denna vackra fjäril in i vårt vardagsrum. Jag förevigade den på ett kort innan jag släppte ut den i det fria igen!
Påfågelöga


Nu ska vi se om jag får med mannen min ut på en promenad. Hörs imorron, kanske ;)

En sorglig vecka

Den här veckan är full av avsked... I måndags var sista dagen som jag träffade Henni innan hon for iväg till Helsingfors. Dock hade det kunnat vara värre, hade hon farit till Sverige hade nog tårarna runnit ännu, men nu kommer vi att kunna ses oftare så det är perfekt!

Igår blev det en avskedslunch med Jossa som for iväg ner till Göteborg idag. Får se om det blir först till jul som vi träffas igen, som vanligt, eller om vi ses nån gång i höst ännu. Det kom i alla fall inga synliga tårar, men man gråter alltid lite inombords när man måste ta farväl av sina bästa vänner.

Idag är enda dagen jag slipper säga hej då åt någon...

Imorron blir det avskedslunch med Julia, som åker på lördag... Samma som med Jossa, får se om vi ses nåt innan jul...

På fredag jobbar jag sista dagen så det blir ett farväl till arbetskompisarna. Men det är inte så jobbigt, det är ju mest bara skönt att slippa jobba :) Men jag har bra arbetskompisar så det är ju alltid lite vemodigt att ta farväl. På lördag sen så blir det två farväl, ett till Ellida, som faktiskt inte ska åka någonstans i år. Ellida blev klar i våras så hon stannar på holmen och välkomnar oss andra hem varje gång vi kommer på besök! Sen senare på lördagen ska jag hem till familjen för ett farväl där :(

Söndagen blir värst. Kommer nog att vara rödgråten från lördag kväll tills jag far. Eller tills jag kommer till Vasa kanske, och lite till. Avskyr, verkligen AVSKYR att åka ifrån Peter. Börjar nästan gråta nu här på jobbet bara jag tänker på det. Det är så fruktansvärt jobbigt. 2 år till på det här sätte, sen är pinan slut...

Men nya tag i Vasa på måndag då alltså...

Lilla syster ska ut i stora världen hon också...

Idag blir det nog lite dåligt med uppdatering. Är på jobb nu fram till 14.30 och direkt efter det ska jag på massage! Sen ska jag hem till mamma och pappa och umgås med Syster. Hon far till Helsingfors för att inleda sina studier imorron så det blir lite kvalitetstid idag. Vi ska ut i skogen och plocka svamp och blåbär!!!

Så vi får se, antingen hörs vi ikväll eller imorron!

Paf Open

Som jag nämnt tidigare så har Paf Open pågått här på holmen i några dagar. Det är sommarens sista evenemang så nu börjar hösten närma sig med ännu större stormsteg!

Idag spelades herrarnas bronsmatch och final, båda två riktigt spännande och jämna matcher! Fotade ganska mycket så här kommer lite bilder...

Spanien och Kina spelade om bronspengen, det slutade med att Kina vann!


China vs Spain


Spain vs China


I kampen om guldet deltog USA och Brasilien, USA vann


USA vs Brazil


USA vs Brazil


Brasilien på andra plats, USA på första plats och Kina på tredje plats


Efter matchen gick det kinesiska paret förbi mig, och mamma mia vad långa dom var! Ska inte kineser vara korta? Turneringens längsta spelare var killen från USA som servar på en av bilderna ovan, Dalhausser, 2,06 eller vad han nu var... Brasilianarna hade inte så mycket att säga till om när han hoppade upp och blockade... :)

Nu ska jag inte göra annat än att vänta på att Peter kommer hem. Längtar. Från det att jag steg upp i morse tills att jag for till Paf Open så kändes det precis som en söndag i Vasa. Det kändes rätt jobbigt så nu längtar jag tills Peter kommer hem så jag får krama och pussa han!

Miss Turbine

Blev ingen uppdatering igår, satte inte igång datorn en enda gång! Så fort vi kommit upp ur sängen for vi ner till MSF hamnen för att titta på snabba båtar. Det skulle köras fort på Slemmern. Vi satte oss på en brygga, men sen ringde Peters pappa och frågade om vi ville komma med ut i båten och titta därifrån. Självklart ville vi det! På besök för att köra hastighetsrekord fanns världens snabbarste öppna båt, Miss Turbine. Lät som ett flygplan (gick på jetbränsle) rykte som en skorsten och körde fort :) När dom körde genom Göta Kanal på väg hit hade dom tvingats köra i fritt läga med backen i, annars gick det fortare än hastighetsgränsen :D haha!

Vid bryggan innan start


På väg ut


Sen när dom skulle köra en testrunda utanför banan så körde dom rakt över en grynna :) Som tur var så tog dom inte i, men tydligen var det mycket nära!

Här var dom på väg till en mindre hamn efter testloppet. Dom var borta en bra stund.


Vi for dit och trynade lite och upptäckte att dom höll på och meckade på den.


Det visade sig att dom inte hade fått upp farten ordentligt, propellrarna kom inte upp i varv eller nåt.


Dom fick låna vår badbrygga för att fixa det :)


Här byter dom propellrar (fanns 2 st) som för övrigt kostar 164 000 kr paret, och måste bytas efter 4 timmars körning...

Bara att erkänna, snart är sommaren slut, men bara SNART!

Det blev några timmar på stranden och lite mera färg! Man måste ju ta vara på solen nu när den kikar fram,

Varje dag kan vara sista sommardagen...

Om en stund blir det mat, blir Texas Longhorn idag igen :) ojoj, tur att jag far härifrån snart, hehe. (men egentligen vill jag ju inte alls fara....) Får se vad som händer senare ikväll sen, om det blir utgång eller vad.

 

Ha en trevlig kväll i alla fall!


Man tager vad man haver!

Har just fixat en macka åt mig som jag nu också hunnit äta upp! :) osthyveln var dock i diskmaskinen och vi har bara en... Hmm, vad göra? Jo men man kan ju ta potatiskskalaren! Funkade precis lika bra förutom att det blev en kulle i mitten på osten. Skalaren kunde jag bara avända längs kanterna... Men det smakade lika bra ändå!

Nu ska jag i duschen efter mitt core-pass och sen blir det till att möta upp Jossa på stranden! Sola lite och spana på vältränade volleyspelare, och då menar jag faktiskt inte bara på killarna, man kan spana precis lika mycket på tjejerna! Sjukt vilka snygga kroppar dom har! (nej jag är inte alls avundsjuk................)

God kväll!

Ligger i soffan njuter av att var aledig i 3 dagar! Efter det är det bara 4 dagar jobb kvar innan sommarjobbet är slut. Skönt på ett sätt, men jag vill inte åka från Peter :( Skitjobbigt är vad det är! Bläh.. Vill inte tänka på det nu.

Har varit på lite släktkalas idag, hos min kusin David. Blev en trevlig fika! Kissen Matti-Katti var också med!



Är rätt trött just nu (eller jag har nog varit det rätt länge, somnade på soffan vid 5 idag...) men ska inte sova än. Är ju ledig imorron så jag kan ju vara uppe :D haha! Ska dock på core kl. 12 så innan det måste jag orka masa mig upp...

Har varit en rätt fin dag idag, sol och riktigt varmt där det är lä. Vinden har varit lite sval men luften är riktigt frisk så det är skönt. Morgonen var rätt fin också! Har ju lagt upp en nästan likadan bild tidigare så jag gjorde om denna lite :)

Gillar fågeln som jag lyckades få med i ändan på bryggan!

Mysig TV-serie

Gissa var jag är!?! På jobbet!!! Som vanligt. Men faktiskt så efter den här dagen så är jag ledig i 3 dagar! Det ska bli skönt!

Blev riktigt god mat igår i sällskap av Peter och lillebror. Kvällen avsutades sen med Morden i Midsomer! Det är ett så himla mysigt program och oftast väldigt bra gjort. (och om du inte vill läsa en lång rescension/babbel av programmet så föreslår jag att du hoppar till slutet!) Då menar jag inte alla effekter och actionscener och sånt, utan sättet hur storyn är uppbyggd, hur man in i sista minuterna inte har en aning om vem som är skyldig men misstänker alla. Och sen när man får reda på vem som är mördaren och komissarie Barnaby förklarar allt, så är det ju alldeles självklart, att man missat alla dom detaljerna!!! Men jag måste ändå säga att efter flera år med programmet så börjar jag vara en ganska duktig detektiv! Fast inte vet jag vem mördaren är för det :) haha!

Sen kan jag ju inte låta bli att säga några ord om kriminalinspektör Troy! Han är ju så söt :) Lite smådum ibland, fånig, rädd, men också smart och klipsk på sitt eget lilla vis!

En tredje sak, eller fjärde, eller ja, en sak till som jag gillar med serien är känslan man får när man tittar. Det är alltid idylliska små byar som allt utspelar sig i, man får en känsla av att man åkt bakåt i tiden några decennier. Men trots det så utspelar sig serien i nutid! Det har jag svårt att förstå... Då kan man ju såklart kritisera deras sätt att besöka en brottsplats och hantera bevisföremål. NCIS-gänget skulle antagligen få spunk på dom eftersom dom klampar in på mordplatsen lite hur som helst och petar i bevisen ännu mer hur som helst :) Men så länge man inte stör sig på det så är det inget negativt :) Det förstärker bara känslan av det där gamla mysiga!

Någon annan som brukar titta på Morden i Midsomer?

Hur som helst, nu ska jag sluta babbla och hitta på nåt vettigt att göra, ehm, typ....

Hej så länge!

Beroende av nåt man inte visste att man var beroende av

Tänka sig! Jag behövde inte cykla till träningen! peter kom hem mycket tidigare än tänkt så jag kunde ta bilen! Rätt så jobbigt pass var det i alla fall. Har dock haft ont i axlarna och ryggen är lite sämre igen så jag tog det väldigt lugnt på en del övningar, 1,25 kg i vardera ändan på bänkpress :) haha (men tänk dock på att man ändå gör väldigt många repetitioner) Det tog inte alls ont i axlarna och tog till och med lite på musklerna, så de e väl de som räknas!

Nu ska vi fara och handla, sen hem till lillebror som är ensam hemma då resten är i Hesa. Stackarn, vi ska laga lite mat i alla fall! Så äntligen ska vi också få spismat! Det är konstigt hur mycket man saknar det! Trodde inte det, för jag tycker ju allt som oftast att det är lite jobbigt att laga mat. Men nu, när vi inte kan laga mat på spisen, så saknar ja de alldeles fruktansvärt!

Så här ser vår spis ut just nu....


Genom ett regnigt Mariehamn

Sitter i soffan och försöker torka upp efter min cykeltur hem från jobbet. Vilket kanske är ganska onödigt ändå då jag faktiskt ska cykla till Avancia (där jag tränar) om typ 1 timme, svettas lite där i 1 timme och sen cykla hem igen. Det regnar alltså här.. Mycket... Har suttit i kassan idag och tittat på alla volleybollspelare som kommer in från planerna på stranden. Dom ser ut som dränkta katter :) Men duktigt vältränade dränkta katter... Vill också ha sån kropp! Men därför ska jag ju iväg och träna snart :D

Laddar med lite vindruvor!

Ja, alltså varför är det volleybollspelare här då? Varför spelar dom i regnet? Varför kommer man ända från Brasilien, Italien, USA osv för att spela volleyboll i ett regnigt Mariehamn?

Jo, därför -->  (klicka på bilden för länk...)


Långhornade tjurar och löddrigt vatten

Mmm, vilken god middag jag åt för ca 1 timme sen! Nu ska jag försöka skriva ett inlägg här mellan kunderna som droppar in (vilket inte är många).

Igår då alltså! Långhornade tjurar och löddrigt vatten :) Någon som vet vad jag gjorde?
Jag var och åt! Det har öppnat en till ny restaurang här på holmen, nämligen restaurangkedjan Texas Longhorn. Har aldrig ätit där förut, men Oh My God vad god mat det var!! Jag åt en lammstek med pommes och vitlökssmör, mmm. Peter åt en entrecote och jag fattar det knappt själv heller hur en biff kan vara så mör? Den praktiskt taget smälte i munnen, man behövde inte tugga nästan någonting!!! Ni måste testa det!! Och deras barbequesås!! Jag gillar inte barbeque, men den var supergod till köttet! Damn vad gott!!

Tror Julia skulle passa där idenna hatt! (trots att bilden inte har nåt med Texas Longhorn att göra, den är från kulturnatten när Julia testade en hatt inne på Emmaus!)



Ja, sen då? När jag kom hem tog jag ett fotbad i löddrigt vatten :) Filade fötterna och smorde in dom så dom kändes som små babyrumpor! Sen gjorde jag samma sak för händerna! Fast jag filade dom inte, peelade istället! Så nu är både mina fötter och händer mjuka och fina! Det är så skönt att göra det lite nu och då, man borde faktiskt göra det oftare, ett litet minispa! Vad sägs om det i höst Lotta?


Lite lätt mör i kroppen

Var på massage i morse. Skulle vara 30 minuter, men efter en stund ändrade vi det till 50 minuter... Efter 45 minuter sa hon att "Nu börjar din hud röra på sig igen!" Jag var ordentligt stel i musklerna men nu känns det mycket bättre, ska igen nästa vecka om vi hinner, men det får vi se!

Har just lagat min luch (middag) till jobbet idag, hoppas det smakar gott, ser gott ut i alla fall!

Couccous, paprika, lök, sallad, olivolja och svartpeppar. Sen lite parmaskinka till det!


Lite senare ska jag berätta om gårdagen!! Ledtråd: långhornade tjurar och löddrigt vatten :)

Make a difference

Alla vet vi att slaktdjur ofta missköts. Man ser filmer om sånt lite nu och då, tycker att det är vidrigt, men glömmer det också väldigt fort. Tittade just på den här om grisar, och jag kan inte säga annat än att det är
fullständigt vidrigt!
Jag kommer aldrig att bli vegetarian, älskar kött alldeles för mycket för det, men den här videon var så äcklig att jag definitivt skulle kunna ändra mina vanor och börja köpa dyrare men bättre kött. Jag säger inte att jag kommer att göra det, är bara en vanlig studerande i dagens kalla samhälle (som om det skulle vara en ursäkt)
men
den här videon får en verkligen att tänka till...


Ändrade planer

Igårkväll blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Julia och Ellida kom över och drack lite vin, sen skulle vi till Indigo, en kort sväng bara för jag skulle ju på jobb idag. Det blev Arken... Till 3... Sen mat och prat vilket ledde till att jag inte kom i säng förräns vid 5 i morse. Det har straffat sig idag då jag tvingats jobba 10-18...

Ikväll blir det lugnt, ska på jobb 6 imorronbitti, så jag ska försöka sova lite inatt :)

Vart tog inlägget vägen?

Haha, hittade just det här inlägget som jag skrev i fredags, men jag måste ha glömt att trycka på publicera :) Hade ju lite bråttom!

Blir ett kort inlägg här, hinner inte mer nu... Var på core i morse, har aldrig provat det och det var jobbigt! Punktvis tungt, om ni förstår vad jag menar med det :)

Resten av dagen har Henni och Staffan varit hos mig och fixat med ett fotoalbum från Malaysia! Det blev hur bra som helst! Ska skriva lite i det ännu men sen är det klart! Nu blir det snart middag och sen bär det av ut på stan! Det är kulturnatten ikväll och jag har en del program som jag vill se!


Fuktigt någå nittons!

Håller på att förgås här på jobbet! Känns som om jag skulle ha 40 graders feber minus frossa och ont i kroppen. Det är fruktansvärt varmt och fuktigt, trots att jag har fläkten på full fart och dörrarna öppna! Tänkte ta jeans idag, men tack och lov ändrade jag mig och tog ett par shorts...

Kommer säkert att vara så här hela dagen, det började ju med konstigt väder redan i morse. Precis efter att jag stigit upp kom en rejärl åskskur med två åskknallar. Men bara två, så inte blev det ju några urladdningar inte. Det blev nästan värre!

Min koncentration är inte den bästa idag heller, känner mig inte precis på topp för att stå i kassan idag... Resten av dagen kommer att gå åt till att försöka låta bli att smälta bort, wish me luck!

Dagens bilder!

Jag vet jag veeet jag har varit urkass på att lägga upp några bilder, men jag har helt enkelt inte tagit några! Lovade ju mig själv (och er) tidigare att försöka lägga upp en bild om dan, men det gick ju sådär... Kanske kan försöka ta upp den kategorin igen! Så för att kompensera lite, här kommer tre bilder!

 

Upp upp upp i skyarna ska man när man är så här liten!

Den lite större rackaren är smart och gömmer sig där det är mörkt!


Sol igen!

Goddagens!!

Befinner mig just nu på altanen hemma hos mamma och pappa. Resten av familjen är i Umeå så jag tar in posten och vattnar blommorna åt dom. Då solen faktiskt valt att titta fram idag så passar jag på att lapa lite sol på altanen!! Just nu är det faktiskt riktigt varmt!

Började dagen med att sova till 12 varefter jag gjorde en runda på Emmaus raturbutik. Fyndade en kjol och 3 små vaser! Allt tillsammans under 10 euro!!

Ikväll blir det zumba! Försöker få in den rätta stämningen för de Sydamerikanska danserna här i värmen nu!

Dagarna som gått

Oj, vad har hänt sen sist? Hmm, Julia och jag for ju ut i lördags. Det blev Indigo där vi träffade på Sara och hennes kompisar. Julia skulle till Göteborg tidigt på söndagen så hon lämnade oss strax efter 12 tror jag. Vi andra satt kvar en stund och tittade på ljusen från blixtarna som lyste upp hela natten. Därefter gick vi till Casinot där jag träffade på Peter och hans kompisar! Det var kul och kvällen slutade vid 3. Fast en tokig sak hände när vi kom hem. Peter gick in i sovrummet och plask plask där var en vattenpöl!!! Under åskan hade det ösregnat, och då menar jag ÖSregnat, så som i södern! Fönstret hade varit öppet... det säger ju sig självt att det inte var så lyckat, men inte visste ju vi att det skulle bli oväder!

Igår tvättade vi bilen! Det var definitivt välbehövligt! På kvällen blev vi bjudna på kräftor av Peters föräldrar. Åländska, egenkräftade kräftor, så himla gott!!! Nam nam!

Nu ligger jag bara i soffan och vilar efter mitt morgonpass på jobbet. Hoppas på att Peter skulle komma hem snart också. Det är tråkigt att vara ensam...

Vilken omtänksam pojkvän jag har!

Inatt när Peter kom hem vid 4-tiden (lite på fyllan!) så smög han in till mig och sa "Jag har en pizza till dig". "Jag vill inte ha någin pizza nu" sa jag. "Men du kan äta den imorron" svara han överlycklig! Hihi! Jag åt den till middag idag på jobbet och den var riktigt god! Måste komma ihåg att tacka honom! Går inte nu för han är på VKS, en golftävling som han och hans kompisar har första lördagen i augusti varje år! Dom är nog på Arken och äter nu, eller snarare fyller på promillehalten :) Men jag gör detsamma här hemma, Julia kommer strax hit innan vi far ut. Vet inte vad det blir, men det ser vi sen!

Nu ska jag fixa mig lite till!

Kan man inte få unna sig en öl ens?

Här kommer ett ynkligt tyck-synd-om-mig inlägg. Har gått och varit sugen på en öl hela dagen på jobbet idag, sett fram emot att gå ut en stund och inte bli helt skita, bara njuta! Men men, det går inte alltid som man planerat. Peter är med sina kompisar, och alla mina kompisar skulle hem och sova/var redan hemma och sov... Buhuu, nu ligger jag i soffan med en cider (ja, ölen hade pojkvännen tagit med sig så det fick bli cider, men det går ungefär lika bra!) och popcorn och tycker synd om mig! Men jag och Julia skulle ta den där ölen imorron istället, så jag får väl se fram emot de!

Nu ska jag tycka lite mer synd om mig och sen gå och sova.

Sov gott!

Att sträcka ut sig på ett golv kan vara galet skönt ibland!

Nyss hemkommen från zumban. Instruktören var duktig och jag skulle kunna tänka mig att ha henne som danslärare i salsa/samba eller nåt annat, men zumba? Helt ärligt var det rätt tråkigt. Visst blev jag svettig, men det var inte kul... Kanske det hade varit roligare om jag kunnat stegen också, alla var nya... Jaja, nog om det.

Är fortfarande lika trött, eller tröttare. Det första jag gjorde när jag kom hem från träningen var att lägga mig på hallgolvet - och somna :) Nu ska jag fixa lite käk och sen titta på TV (=slockna i soffan).

Jobberbjudande!

Sitter hemma i soffan och försöker hålla ögonen öppna. Är så himla trött just nu! Men måste orka på zumba, måste orka...

Det hände en kul sak idag! Fick ett samtal från en skola här på holmen som undrade om jag hade jobb i höst. Dom ville nämligen erbjuda mig jobb från hösten till mars! Det skulle vara timlärare i samhälla, hissa och svenska i högstadiet men jag studerar ju fortfarande... Men det var jättekul att dom ringde! Speciellt då jag inte ens vikarierat i den skolan! Man kan ju hoppas att dom ringer en om två år också då man är klar på riktigt, fast helst från en låg- och mellanstadieskola :) Men jag hade lätt tackat ja om jag hade varit hemma och inte haft något jobb!

Nu ska jag försöka vakna till lite, vilket jag tror kommer bli svårt, men men, hörs senare!

På jobb

Sitter på jobbet och bloggar nu igen :) Idag är det lugnt, men det kan man inte säga om gårdagen. Ösregn hela dagen vilket ju är perfekt för en dag på badhuset! Det var lugnt fran till lunch, efter det var det konstant kö ut i regnet... Kände mig riktigt utpumpad och slut när jag kom hem. Inte kände jag mig bättre efter ett timmeslångt body pump pass heller :) men, det kändes ju såklart bra att träna! Ska på zumba idag också, får se hur det går med den träningsvärken jag har i rumpa, lår och vader från igår!

Nej, nu ska jag jobba, hörs!

Några disneyklassiker

Sitter och tittar på en massa klipp från Disneyklassiker och känner mig nostalgisk! peter skrattar åt mig! Men nog är det väl någon annan där ute som också blir nostalgisk av dessa klipp?

(För den som inte orkar kolla igenom alla :) så hittade jag här en top 30 av disneysongs, men personligen tycker jag fel låt vann, den som kom tvåa är bäst!)


Fördelar och nackdelar

Älla jobba har sina för- och nackdelar, och jag har definitivt hittat bådatvå i mitt jobb! Nackdelarna är risken för att bli uttråkad, städning och ibland jobbiga arbetstider. Men dom jobbiga arbetstiderna kan också vara en fördel! En annan fördel är, som jag också tidigare skrivit om, utsikten. I morse när jag kom på jobb 05.45 möttes jag av denna slående vackra morgonsol!



Blixtar och dunder

... magiska under... Hehe, nej, men skulle ju lägga upp bilder på raketerna som jag tog inatt. Som jag sa så var de något extra och det bekräftades av en bekant som berätta att dom hade satsat lite extra i år. Han som ordnar det (som för övrigt varit finsk mästare flera gånger) skulle tydligen testa nya saker och jag kan bara säga att hoppas han fortsätter med dom!

I alla fall, här kommer lite bilder!








Igårkväll

Här kommer ett kort inlägg från en trött Fanny. Efter jobbet igår for jag till äventyrsgolfen och träffade Madde, en kompis från Vasa. Hon var där med en massa österbottningar så det kändes nästan som att jag kommit tillbaka till Vasa :) Men vi hade riktigt kul och vid 12 gick vi till torget för att se på raketer. RockOff är slut och det avslutas alltid med raketer. Det här året var det något extra, jag kan inte minnas när jag sett ett så mäktigt, häftigt, fint och säkert sjukt dyrt fyrverkeri! Har bilder på kameran men är på jobb nu så jag laddar upp dom när jag kommer hem.

RSS 2.0