Muffinsbak

Sitter i köket nu och väntar på att våra choklad och blåbärsmuffins ska bli klara!! Mums vad goda dom kommer att bli! Hur jag vet det? Jag har ju smakat på degen! Sen blir det film och mys!

Vi har varit hundvakter idag, Peters bror har fått en dotter så deras föräldrar är där (Uppsala) över dan. Albert var jättesnäll :) Sen så har jag faktiskt lyckats göra en hissauppgift idag, mycket duktigt!

Nej nu ska muffinsen ut, Ciao!

Italiensk glass = GOTT!!!

Nej det gick inte vägen för Finland igår... Men bronsmatch imorron, får väl se hur det går då. Hoppas i alla fall Kanada tar guldet, det skulle vara kul för deras skull!

Det var några kompisar här och tittade på hockeyn, eller vi tittade nog på mycket annat och pratade... Men i alla fall så var klockan helt plötsligt halv 5... Oj... Sen av nån konstig andledning har alltid jag och Peter massor att prata om innan vi går och sover så sen var klockan helt plötsligt halv 7... Typiskt...

Vi tog oss i alla fall upp idag och letade oss ut till Strandnäs och den Italienska restaurangen. Åt lasagne och sen åt jag en glassportion medans Peter tog en våffla! Myyyyycket gott!! Ska läsa lite på historia nu, sen får vi se om jag far hem en svång ikväll eller vad vi hittar på...


Hem ljuva hem

Så himla skönt att vara hemma igen! Har sovit länge ochsen varit på jobb. Jobbar i kassan idag... Är lite ringrostig men det går bra i alla fall! Lite nytt råkade jag ut för idag dock, en kund som kom och frågade mig om det finns någon bra sjukgymnast på Åland... Öööh, kanske det... Hade inga andra kunder så jag tänkte att jag kan lika bra se om jag hittar nåt så ja googlade lite och gav honom ett nummer :)

Resan hem i onsdags kväll och natt var lång och inte så kul... Det roligaste under bussresan var när jag såg en möbelaffär som hette KK-Möbler :D hehe, så rolig var den resan. Sen fick stackars Peter sitta och vänta på oss i nästan en timme i Långnäs. Båten var 45 minuter sen och det hade dom inte meddelat... Dumma dumma is...

Nej nu ska jag läsa på lite historia här mellan kunderna...

Ikväll blir det hockey, HEJA FINLAND!!


Hemåt idag!

Sitter och äter frukost nu, alldeles för tidigt för min smak... Vi blev dessutom uppe rätt så sent och pusslade... Men idag är dagen men stort D, hemfärdsdagen!

Vi hade en rolig konversation inatt, jag och Staffan. Han pratade om vilka superkrafter han skulle vilja ha, att kunna flyga eller teleportera sig och så. Så sa jag att det skulle vara rätt så häftigt om man skulle kunna byta frisyr hur som helst, ena dagen är man blond, nästa brunett, långt hår, kort hår, lockigt, rakt... Staffan började gapskratta och sa att "här pratar vi om superkrafter och du vill kunna ändra frisyr?!?" Haha, kanske en tjejgrej :) Men håll med om att det skulle vara praktiskt om man kunde göra det! No bad hair days...

Aja, nu ska ajg duscha, bara jag får upp lillebror så han kan diska och vispa grädde, det blir fastlagsbullar efter duschen :D Hejsvejs, snart åker jag hem!

Hem till min älskling!

Om ett dygn och någon timme så är jag äntligen hemma på holmen och hos min Peter igen! Längta längta!!! Hoppas tiden går jättefort! Reser ju med lillebror så det går i alla fall lite fortare än att åka ensam...

Vi sitter och pusslar just nu, vår familj är lite pusselmissbrukare och sitter uppe till mitt i natten och pusslar, fast man borde gå och sova :) Får se hur det går ikväll. Måste se till att vi inte missar bussen hem imorron bara för att vi är så ivriga pusslare, hehe. Nej, det ska nog inte vara några problem!! Jag vill hem!

Får se om det blir någon uppdatering imorron, kanske om jag hinner.. Ska ändå duscha, packa klart, till skolan och äta nån gång...

Snart snart...

Liten shoppingrunda

Har gått på stan i några timmar med lillebror nu. Han skulle ha ett par jeans vilket han hittade väldigt snabbt :) Sen har vi gått runt och tittat i butiker (mest i dom som jag ville, eller kanske bara...). Ja håller på och letar efter ett par leggings som jag skulle vilja ha, jag vet hur jag vill att dom ska se ut men jag hittar inte sådana... Jag får väl vänta bara och fortsätta leta tills jag hittar! Råkade i alla fall få med mig ett par jeans hem från JC. Ojdå, det var inte meningen. Nåja, jag är glad :)

Håller på och packar lite smått nu, åker ju hem imorron!!! JIPPIIIII!!! Ikväll blir det middag ute någonstans, typ Amarillo eller RAX :) hehe! Vi får se... Nu ska jag välja ut lite mer kläder som jag absolut behöver ha med mig hem...

Öm som tusan!

Ajajaj, var på massage i morse och jag kan säga att hon tog i ordentligt! Nu känns det som om jag skulle ha blåmärken lite här och där, men hoppas att det hjälper! Var på yoga ikväll, och ja, jag var försiktig... Det gick i alla fall ganska bra, men jag var märkbart stelare än innan ryggskottet :(

Efter yogan var lillebror och jag och åt till Rosso, pizza! Gott... Sen har vi städat åt Ebba och Maya och nu är dom helt vilda! Dom försår inte alls varför huset är på andra sidan av buren och varför det inte ser ut som när dom lämnade buren :) hihi!


Är ledig imorron så då ska vi gå på stan, packa och ta det lugnt! Blir nog en bra dag! Kan inte bli annat heller eftersom det är dan innan jag åker hem :D Jippii!!!

What a love story

Hämtade Staffan från bussen vid 2, så nu har jag besök igen! Det är kul! Jag har skrivit historia lite hela dagen, inte så kul... Men Staffan har lagat chokladmousse som blev riktigt gott och sen så gjorde vi tacopaj! Riktigt mumsig den med! Har just sett på ghost rider, what a love story...



Ska upp 7 och tvätta imorron. Får se om man blir uppe och tittar på Finland-Sverige då, eller om man går och sova på nytt och sen ser på sista minuterna bara. Beror på hur trött/pigg jag är imorron!

Nu är det dags att plocka fram extra madrassen åt lillebror och sen sova.

Nattbloggning

Kom hem från Lotta just. Vi har varit där och spelat pidro, jag, Svaije och Chriso. Länge sen vi spelade det.. Riktigt kul!! Skulle egentligen suttit uppe till mitt i natten för att hämta Staffan från bussen men båten var nästan en timme försenad så bussen for utan honom... Så han fick sova på hotell i hamnen inatt och kommer upp imorron istället.

Har inte haft nåt internet idag, jättestörande när jag hade massor som jag faktiskt skulle ha måsta göra. Men jag får väl göra det imorron då. Idag har äntligen Ebba börjat hoppa! Hon har inte hoppat tidigare men nu tog hon mall av syrran och började öva, vilket verkligen behövs. Hon är inte så duktig på det... Hoppar alldeles för långt från kanten, hoppar in i kanten... Lite dum... Men däremot gör hon bakåtvolter och det tycker jag är lite imponerande!!

Nu ska jag göra mig nattifärdig och gå och lägga mig. Har en hissa uppgift som jag skulle borda göra innan Staffan kommer hit... Får se hur det går...
Men natti natti!

Busmusen Maya

Igår kväll när jag satt vid datorn såg jag plötsligt ett ljust streck på golvet. Tänka sig, det var ju Maya! Så nu har hon då lärt sig att hoppa ut ur buren... Det tog mig 10 minuter att fånga in en lycklig fri mus! Sen lyckades jag fånga hennes andra försök att ta sig ut, inte så väldigt smidigt måste jag säga men ack så envis man kan vara :)

Se själva!


Första dagen på jobbet

Efter skolan for jag till simhallen för min första dag på jobbet. Det är inte samma kassasystem som vi har på Mariebad så det var mycket nytt, MEN ändå mycket som påminner om hur det är på Mariebad så allt för svårt tror jag ändå inte att det kommer att bli! Måste lära mig alla mest användbara koder bara... Men det ska nog gå bra! Kändes i alla fall som att jag gärna far dit imorron igen och det är ju positivt!

Gårdagen löpte på utan några bekymmer! For till pulkabacken vid två tiden och stod där och frös en stund innan alla andra kom dit. Sen frös vi lite till men vi hade i alla fall kul! Det var jättemånga lag med, vilket kan vara skoj men det är inte så skoj när dom flesta lagen ändå inte har satsat på sina pulkor... En vanlig kälke med tyg på sig är inte så kul... Men det fanns många riktigt bra också! Efter pulkabacken var det after pulk på O´malleys, mycket folk och stämningen höjdes när alla återfick värmen! For hem och äta vid sex tiden tror jag och sen till Chriso på mellanfest. Alternativen efter det var Ollis eller Fontana men jag for hem :D Filisen försvann... Vaknade i alla fall lite pigg idag!

Här kommer nu ett lite längre bildspel med bilder från backen!

R.I.P. KAV. Till minne av den Kåravdelning i Vasa som inte finns nåt mer :(

Den bästa pulkan av dom alla; Räddningshelikoptern Peter gjord av slöjdarna på PF!

Den behövde dock ResQ:as själv....

Scenkonstprogrammet hade gjort en fin pulka med Cirkus som tema!

Men den behövde också ResQ:as...

...liksom dessa...

Fastlagsbullen såg ut att gå fint, tills...

...den snubblade och inte längre gick så fint!

En som det gick finfint för var Rubics Kub!

Den klarade sig ända ner!

Föreningen heter då alltså Justus för er som inte vet :)

Pampasgrisen som vi helt säkert kommer att få se mer av!

En säl hade på nåt konstigt sätt tagit sig ända upp till backen...

...liksom en ko...


Fastlaskiainen

Hinner bara skriva ett kort kort inlägg. Sitter och äter korvsoppa och ska snart iväg till pulkabacken! Några saker som måste göras innan bara:

- värma kakao
- ta på halaren
- komma ihåg att ta med kakao i termos plus minttu, muggar, papper, sittunderlag

Var det allt? Hoppas det, hörs nog inte mer idag! Hej hej!

En bra måndag!

Jepp jepp, dagen började med att simhallschefen (i Vasa) ringde och erbjöd mig jobb! Ja tack! Ska och lära mig kassan på onsdag, torsdag och fredag och sen får vi se om jag behöver mera övning eller om jag kan börja jobba sen! Och jag för lön för den här "praktiken"!! Wihoo!! Sedan skjutsade pappa mig till Röda Korset dit jag skänkte en påse innehållande kläder, skor och väskor. Dagens första goda gärning!

Sen måsta tyvärr pappa fara hem, men jag ska ju hem snart så vi ses snart igen! När han for hem gick jag till ett annat Röda Korset, nämligen blodgivningen! Donerade blod och dagens andra goda gärning var gjord! Känns mycket bra måste jag säga! Uppmanar alla som kan att GE BLOD!! En god gärning som kan rädda liv, till och med ditt eget någon gång om det vill sig illa... Det är inte så läskigt att ge blod heller, nålen är ju inte så kul, men personalen är så gullig mot en att man känner sig riktigt trygg! Dessutom får man ju saft, te, kaffe, kakor och mackor när man är där!

Nu ska jag göra en historiauppgift och sen ska jag ta kväll. Eller först ska jag äta... Men sen! Ha en bra måndagskväll och kom ihåg att donera blod!

Underbar söndag

Har precis varit ut och gått i det fina vädret, precis som hela Vasa verkar ha gjort! Solen skiner, det är runt -5 grader och vindstilla. Blev härligt röd om kinderna och fick mig en stor dos av D-vitamin! Hoppas dom har lika fint i Vörå och att pappa kom ihåg solglasögonen, annars är det inte så kul att skida 53 km...

Dagen till ära är det ju alla hjärtans dag också! Men min älskling är på Åland så inget mys för mig idag inte... Men det tar vi igen när jag komemr hem :) Ska ta och hoppa i duschen nu tror jag, eller ska diska först kanske. Och så mpste jag ju äta nån gång, hmm, måste se vilken ordning det blir :)

Men glad alla hjärtans dag till er alla! <3

Lite fler vinterbilder från idag.












Kallt kallt kallt

Ifall ni inte förstod det av rubriken så har det blivit kallt i Vasa! -20 var det i morse!!! Pappa var snäll och körde mig till Tropiclandia och babysimmet så jag slapp cykla! Efter babysimmet lyckades jag göra en hissauppgift och sen for jag och pappa iväg mot Vörå och Norrvalla. Pappa ska skida Botniavasan imorron så vi for dit och hämta lite saker från tävlingskansliet. Lite smått nostalgiskt för mig som tillbringat några helger där under min sköna ungdom :) haha! Men några minnen kom fram i alla fall, Jossa som slår ut halva framtanden (synd att jag inte har bild på det, hihi), nattvandringen till City Grillen (det var mycket längre än jag kommer ihåg), dom första fyllorna, orsaken till varför jag inte dricker lonken mer... Jaa, Jossa vet i alla fall vad jag pratar om :)

Tog i alla fall några vinterbilder där, inte så bra kanske men lite bilder är alltid kul att titta på, eller hur!?

Vy över vintriga Pampas

Istappar från ett av internaten

En gammal väderkvarn som jag inte minns att fanns där, fast den nog säkert gjorde det!

Infarten till Norrvalla (fast här är vi på väg bort)

Nu ska jag försöka göra lite på en till hissauppgift som enligt läraren är lite svår. Jag hoppas han har fel...


En kul musiksitz, igen!

Sitter och väntar på att potatisen ska koka nu. Pappa kom för en stund sen och vi ska steka lite biffar till middag! Pappa ska skida nån tävling på söndag i Norrvalla så då passar han på att hälsa på mig också! Kul kul! Det är alltid kul med besök! Peter for ju idag, det var lite ledsamt... Men om två veckor kommer jag hem igen!

Vi hade i alla fall en toppenkväll igår! Musiksitzen var riktigt bra, precis som den alltid varit! Toastisar var, hör och häpna, Michael Jackson och Pikku G!! Wooooow... Dom levererade i alla fall en bra show! Hem for jag och Peter vid halv två kanske? Vet inte riktigt, men jag vet i alla fall att vi åt på McDonalds dit det också kom några till från sitzen! Skönt att vara hemma tidigt sen!

Nej, nu kokar potatisen, måste gå!

Här får ni massor med bilder från igårkväll!

Fina Lotta och Anders

Snaps tack!

Mera snaps!!

Anders tänkte att det går snabbare om man håller upp båda händerna...

Pikku G

Min fina pojkvän och jag!

Ehm, något Svaije glömt att berätta?

Syskon...!


Dumma dumma dammsugare!!!

Ajaj, här sitter jag nu som en gammal gumma och kan inte röra mig! Böjde mig ner för att stänga av dammsugaren och så högg det till i ryggen. Höll inte på att komma upp därifrån och jag var ensam hemma! Som tur var lyckades jag resa mig och stoppa i mig två burana så värken försvann lite. Men det gör fortfarande ont :( buhuuu... Kände faktiskt av att jag hade lite ont i ryggen på träningen, men det har jag haft förut också... Jag har ju en rygg som inte tycker om att samarbeta med mig men nån gång får det väl vara nog!!! Fast jag har en känsla av att jag har alldeles för spända muskler, eller att något ligger fel, vilket jag tror lite mer på... Borde göra något åt det...

Men ja, det blev inget gym+simhall för vår del. Jag for på zumba och Peter ut och jogga.. Kul var det på zumban i alla fall! Sen efter så var där en kvinna som gjorde mini manikyr för 10 euro så då passade jag på att få mina naglar fixade som jag inte orkat göra något åt själv. Nu ska jag gå och sova, Peter har inte kommit hem än, får se om han kommer när Ollis stänger eller om han kommer snart (han for och träffade några militärkompisar här så man vet aldrig!)

Mina naglar!

Fina va!?!


Rubrik

Vaknade för drygt en timme sen. Har läst på historia, tittat på baby när han sover, plockat disk och läst mail! Sen kom jag på att det är bra längesen jag skrev ett inlägg här också! Så jag tänkte göra det lite snabbt och sen ska jag ta tag i en historiauppgift som ska vara klar nu...

Som sagt så var vi till Bacchus och åt middag i lördags. Lite jobbigt rum där, 2 små sällskap i ett litet rum, de enda som vågade prata var jag och Peter :) lite tokigt planerat... Men gott var det i alla fall! Sen for vi hem och drack mera vin, åt ostbricka och korvbricka, mums mums! Sen vid 2 tiden började jag fundera på hur jag kunde se så fruktansvärt dubbelt som jag gjorde, så full var jag ju inte, tills jag kom på att jag hade ju stigit upp 6.20 den morgonen...

I söndags gjorde vi inte så mycket, jag skulle på zumba 16.30 men när jag kom dit sa hon i receptionen lite fundersamt att det börjar ju först 18.30... Suck, for och gymmade istället men det gick inte så värst bra... Tänkte att jag  skulle fara på spinn-pump på måndagen istället med först försov jag mig lite, sen orkade jag inte, städade lägenheten istället och det var nog helt bra det med! Hade Lotta och Anders här på middag på kvällen så lite städning var nog på sin plats!

Nu ska jag som sagt försöka skriva en historiagrej, men jag ska nog ta och väcka Peter snart, vi ska namligen till simhallen idag. Först till gymet och sen ska vi simma!

En trött Fanny som längtar till kvällen

Sitter här och funderar på vad som borde göras och längtar till ikväll. Försöker ringa Bacchus för att boka ett bord till ikväll men det är ju ingen som svarar... Men förhoppningsvis får vi tag i dom snart så vi kan få oss lite god mat där ikväll. Sen ska vi hem och dricka vin och äta ost med olika korvar (kött). Mums! Sen får vi se om vi tar oss ut till Cristal Lounge eller nåt på en drink. Mysig kväll väntar i alla fall!

Steg upp 6.20 imorse, det var inte kul. Cyklade till Tropiclandia och det var ännu mindre kul. Det blåste och kom ner något från himlen som var som fruset tö. Usch! Efter babysimmet hade det i alla fall börjat snöa mer på riktigt och jag tänkte att nu är det kanske trevligare att cykla hem. Men icke sa nicke, det hade snöat MINST 10 cm och det var inte plogat... Det tog mig åtminstone 20 minuter extra att komma hem för jag fick gå större delen av vägen. När jag kom hem la jag mig pladask mitt på golvet! Nu är jag mycket trött, lyckades somna en stund medan jag läste på historia, ska försöka mig på det igen nu tror jag. Läsa alltså, inte somna!

Hoppas ni får en bra kväll, de ska jag ha!

5 februari 2010

Det blev ingen bio i onsdags som jag skrev. Så jag kan inte ens ge er en liten rescension om hur den var! Men cola fick jag i alla fall, vi köpte hem nachos, köttförs, lite såser och cola till! Nam nam det var gott! Igår var jag ledig så vi gick runt lite på stan, köpte bland annat ett hus till Ebba och Maya, i trä så att dom inte ska bita sönder det. Fast dom har nog redan smakat på det... Men nu sover dom i alla fall sött där inne!

Idag får vi se vad som händer, Peter ska väl träffa en milikompis ikväll, själv blir det till att stanna hemma och gå och lägga mig i tid, babysim kl 7.30 imorron... Nu ska vi se om vi sku komma på något att göra, ha en bra dag!

Dagen efter

Idag är jag trött... Hade riktigt kul igår så det finns väl en orsak till det! Skulle till skolan idag till 12 på en lektion, vilket inte var trevligt. Hade mycket hellre stannat i sängen. När jag kommer till skolan får jag veta att läraren är sjuk så vi har inget idag!! Morrr... Traskade hem igen och tog en lång dusch, skönt. Ikväll blir det bio! Vi ska gå och se Sherlock Holmes! Då ska jag köpa en cola, jag är sjukt sugen på cola nu! När jag var i duschen kom Peter hem från Hesburger med lite mat åt sig, han visste inte att jag var hemma, kom ju för tidigt.. Snäll som han var så sparade han i alla fall lite cola åt mig, men det gjorde mig bara mer sugen!

Några bilder från igår!

Jag och min fina Älskling!

Födelsedagsbarnet med flickvän! Naaaw...!

Man fick visst inte vistas i trapphuset!


Grattis Chriso!

Ojojoj, fy skäms på mig vad dålig jag har varit på att uppdatera... Hinner inte skriva så värst mycket nu heller, ska snart iväg till Chriso som fyller 23 idag. Först ska vi dit och fira honom och sen blir det att gå vidare till Ollis!

Men vad har hänt sen senast då? Jo, det blev en grymt rolig kväll på Sky!! For därifrån lite före 2, till Hesburger med Lotta och Nicke. Det är väl allmänt känt vid det här laget att jag gjorde en mycket fin vurpa mitt på golvet där också, men jag klarade mig, var inte oroliga :) Där var jag i alla fall smart och köpte dipp till mig och Peter för vi skulle äta sen när jag hämtat honom från bussen. Det fick jag äntligen göra strax efter 2!!! Vi skulle till McDonalds och äta men där hade brandlarmet gått så det fick bli Hesburger. Helt onödigt att jag köpte dipp i förväg alltså :) Plus att kexen som man får till gick sönder i fickan, surprise...

Men efter det har jag mest njutit av att få ha Peter här och tagit det lugnt! Vi gick på stan idag, Peter köpte jeans och när vi kom hem lagade han mumsiga köttbullar! Nu har jag fixat mig, Peter har sovit lite och snart ska vi iväg till Chriso!

Slänger upp några bilder från i lördags! (klicka på bilden så blir den större)




RSS 2.0