Bilder från fjärilsträdgården

Som lovat, bilder från fjärilsträdgården! Det var inte lätt att få dem på bild och många många vägrade sitta still alls... Så jag kan lova er att det fanns minst 100 arter till som jag inte lyckades få med på bild...










Äntligen hemma!

Så himla skönt det är att komma hem igen efter en längre resa. Det spelar nog ingen roll hur bra resan varit, det är ändå underbart att komma hem! Efter att ha varit vaken i 24 timmar var det alldeles underbart att få gå och lägga sig i egen säng tillsammans med Älsklingen! Han for på jobb vid 9 i morse, och även om jag nu börjar bli lite trött igen (enligt den dygnsrytmen jag är van vid så är klockan snart 9 på kvällen...) så kunde jag inte sova efter det. Klarvaken steg jag upp, letade efter något att äta i det tomma kylskåpet och tog en härlig dusch. Efter att i två veckor ha duschat i duschar där temperaturen inte riktigt går att ställa in och där det kommer en tiondel av det vatten som kommer här hemma så kändes det nästan som att vattnet piskade en!

Har redan upptäckt två saker som är lite ovana än, för det första verkar det som att alla kör på fel sida av vägen och när jag möter folk så vet jag itne vilken sida av vägen jag ska gå på :) haha. Det andra är att jag har svårt att använda å, ä och ö igen. Så ifall det dyker upp ord utan prickar en tid framöver så beror det på det :) Men det går nog över snart!

Ska snart fara till mamma och pappa med lite gåvor som vi har till dem, plus att jag ska få mammas mat! Nam nam! Peter jobbar imorron till, sen har vi fredag, lördag och söndag tillsammans! Härligt!!!

Strax kommer det upp ett inlägg med bilder från fjärilsträdgården! Det var som en paradisträdgård för mig, älskar vackra fjärilar!

Ett sista inlagg fran Malaysia

Nast sista dagen avklarad. Borjade med att vandsteka oss vid poolen idag igen :) Sen for vi an en gang till shoppingcentret Times Square. Tur att vi far imorron, det finns sa mycket shopping! Men en sak irriterar vi oss pa nagot fruktansvart nar det galler shoppingen. I manga manga affarer far man inte prova kladerna!!! Hur sjutton ska man da veta om det passar??? Nar vi fragar varfor sa kommer det alltid "one size, fits all". Jo sjutton heller att det passar oss europeer som ar lite storre an dessa pyttesma asiater!! Linnen kan man kanske kopa sa, men prova kopa en klanning... Ett annat argument till varfor man inte far prova ar att plagget kostar sa lite... Men det ar inte heller en orsak tycker jag. Idag blev jag forbannad ine i en affar. Jag hade tva trojor, den ena fick jag inte prova for att det var "one size - no trying". Da sa jag att men den andra ar inte one size sa den far jag val prova? "No no, can not try" fick jag till svar. Jag blev sa arg att jag slangde kladerna pa bordet och rot att da vill jag inte ha nagot, sen stormade jag ut ur affaren med syster i slaptag... No trying ar ett mycket dumt affarsknep tycker jag....

Hur som helst, det har kommit lite onskemal om bilder pa hunden och jag har ju sjalv lovat bilder pa huset vi bor i, sa har kommer lite.

Min moster Benita och hennes man Tapio tillsammans med residensens hund Bella. Bella ar en vildhund som residensens kock tagit hem! Sa hon ar lite halvtam!


Har ar lite bilder pa huset

Nedre vardagsrummet


Matsalen


Grinden


Ingangen


Tradarden och uteplatsen


Poolen har en liten egen gard, till vanster i bild kommer sen uteplatsen


Infarten


Har foljer nu lite vackra vaxter och blommor fran garden, kanske kan gladja nagon :) Men fraga mig inte vad det ar for nagra, for det vet jag inte :)










Och sist en liten omogen paprika eller chili eller vad det nu ar!


Sadarja. Imorgon ska vi forst besoka en moske och sen fjarilshuset. Efter lunch ska vi en snabbis till nargallerian for de sista nodvandigheterna och sen borjar resan lida mot sitt slut... Vi har haft en jattebra resa och jag hoppas ni har gillat bilderna! Kommer nog inte att hinna uppdatera imorgon sa det blir nog forst i slutet pa veckan misstanker jag. Nu ska jag ga och packa lite, det finns en del som ska klammas ner i vaskan :)

Ska bli skont att komma hem till sitt eget, och till alla nara och kara!

Bara 2 dagar kvar...

God kvall!!

Annu en dag borjar ga mot sitt slut har i KL. Sov daligt inatt, dromde att jag var gravid och fodde tvillingar. Efter nagra dagar upptackte jag att dom hade blivit till bjornungar... Forstar inte riktigt varifran jag fick allt men sa kan det ju vara med drommar ibland :)

Idag har vi stekt vid poolen under klarbla himmel, det har troligen varit den soligaste dagen hittills idag! Det var hur skont som helst att bara ligga vid poolkanten och lasa och nar man fick varmt tog man en dusch och ett dopp i poolen, och sen fortsatte man sitt lasande! Efter lunch for vi till Times Square och shoppade. Har hittat massor idag och innan vi for hem kopte vi en stor resvaska, vilket nog kommer att vehovas. Vi tog ju bara med tva resvaskor och sa skulle vi kopa en till har sen att ta med hem.

Nu ska jag duscha, och sen blir det nog till att lasa lite till i min bok (som jag har svart att lagga ifran mig!!) och sen sova. Men har kommer annu nagra bilder fran var resa till paradison Redang!

Oftast nar vi for ut och snorklade akte vi den har skruttbaten

Vattnet var som sagt valdigt klart, men svart att fa med det pa bild...



Instruktorerna gillade Staffans troja, det gav respekt :)


Vi hittade manga olika djur pa holmen! Storleken var inte alltid densamma som hemma...






Har kommer annu lite till pa utsikten, omgivningen, oss och lite smatt och gott!








Sa, nu far det racka, ni har fatt se manga bilder men nu ska jag ga och sova! Sov gott allihopa!

Pulau Redang

Nu har vi kommit hem fran Pulau Redang, en riktig paradiso!! Sanden var vit, vattnet vackert turkost och jatteklart och fiskarna och korallerna vackra. Vi hade en egen bungalow med havsutsikt! Vi var i princip de enda europeerna dar och man har kant sig lite som ett exotiskt djur. Alla tittar pa en, de vuxna till och med pekar pa oss och sager till barnen att de ska titta! Henrika och Staffan (som ar ljusare an mig) har fatt stalla upp som modeller nar asiaterna ville ha med dom pa bild! Alla undrar varifran vi ar och en del forsoker gissa. Gissningarna ligger pa Tyskland, Rumanien och annat, men inte Finland. sen nar man sager att vi ar fran Finland sa kan man inte vara riktigt saker pa att de vet var det ar :) Men en del borjar prata om vadret i Finland och fragar om vi har sa har varmt och sana har fiskar dar! En del vet ocksa en del om Finland och borjar beratta en massa for oss (oftast taxichaffisarna). Ibland stammer det de berattar och ibland inte. Men vi orkar inte alltid ratta dom :)

Pa on har vi njutit i fulla drag, vi har snorklat tva ganger om dagen och trots att det ar 10 timmar sen jag satt i en bat sa gungar det fortfarande!

Lagger upp sa manga bilder jag orkar idag, och resten kommer imorron! Vi har massor...................

Utsikten fran var bungalow

Stranden


Jag och Syster


My sister and brother!





Lite pa mig och syskonen





Vi som var med, moster, Henni, jag och Staffan


Hittade en san har liten krabat pa stranden!


Kvallarna var fina, men det blev morkt valdigt snabbt!




Staffan hittade en fin ring at mig!!


Nu orkar jag inte mera ikvall. Ska ta en dusch och sen ga och sova. Klockan ar halv 10 och jag ar helt slut!! Ska forsoka lagga upp lite fler bilder imorgon!

GLAD MIDSOMMAR!!!

En liten trip till Singapore, Chinatown och lite annat smatt och gott!

Hello!

I torsdags morse for vi till Singapore med bussen. Vi kom tillbaka till KL i fredags kvall. Igar morse borjade vi dagen med att ligga vid poolen och sola lite, sen for vi till en shoppinggalleria. Vi hittade litegrann dar men Times Square var nog lite battre. Idag har vi ocksa legat vid poolen och fatt lite farg. Efter det for vi till Chinatown och kikade. Har kommer ett langt bildspel!

I Singapore borjade vi med ett besok i museet. Det var nog det basta museum jag besokt, man fick horlurar och en display som man skulle ha med sig. Pa golvet fanns siffror och nar man knappade in dem pa displayen fick man hora historian bakom den bilden eller saken. Mycket intressant, man hade kunnat vara dar hela dagen!






Pa kvallen for vi pa night safari. Pga att man intefick ta bilder med blixt (och det lydde vi for vi ville inte bli uppatna!) sa ar inte bilderna harifran sa sa bra och manga, men nagra fick vi!


Redo att aka ut i regnskogen! (jag kan lova att det var fuktigt dar...)


Flamingo, lejon och flygekorre


Leopard och nan sengangare


I Singapore fanns ett casino som var som en lang bat byggd pa tre skyskrapor, kanske 100m hogt



Singapores nationas icon, the Merlion


Teaterhuset


Det har kan man kopa i sma matstand om man vill...


Har vid poolen ligger vi pa morron nar det ar fint vader!



Brorsan!


En polisbuss, lite annat an majorna dar hemma!


Igarkvall firade vi midsommar en vecka i forvag hos en rik finsk man. Vi fick grillad korv (fran Singapore), rokt lax och annat gott. Han hade 4 hundar, har ar en som lag lite lustigt :)


Idag for vi till chinatown och pa vagen dit svangde vi in ved ett kinesiskt tempel


Vi provade pa fotbad med fiskar, i borjan kunde man knappt ha fotterna i vattnet for det kittlade sa mycket, men efter en stund gick det battre. Fotterna blev faktiskt mjuka och fina efterat!! Vart att testa!


Henni hade det svarast :)








Imorgon ar det tidig vackning, frukost kl 4. Vi ska till Redang island och stannar dar till fredag. Vet inte om det finns internet dar sa det kan handa att det blir uppdatering forst pa fredag eller lordag...

Bilderna ar forrasten bade mina och Staffans...

Ha det bra dar hemma, har har vi det mer an bra bland rattor, kackerlackor och stekande sol!

En mulen dag

Idag har det varit mulet i stort sett hela dagen. Hittills har det inte regnat en enda gang, men det blir nog andring pa det snart tror jag! Har ar dagens bilder (ganska manga bilder men jag hoppas det ar kul att se bilder och inte bara text):

En san har hittade Staffan i toastolen i morse. Husan drankte den...

I TV tornet

Vi akte upp i Telecom tower och tittade ut over KL. 276 m upp i luften var det.

Full zoom...

Twin Towers

Telecom Tower ar det fjarjde hogsta i varlden, av TV torn tror jag :)

En enorm shopping galleria, Times Scuare

I akvariet i Twin Towers

Staffan och Henni med pirayor

Ormen med tva huvuden!! Hehe, nej, det ar tva ormar...

White's tree frog

Mexican redknee tarantula

Argentinge horned frog

High yellow leopard gecko

En enorm rocka som far mat.

Albino burmese python

Nemo!

Leaf scorpionfish

Stonefish

Fire shrimp

Skunk shrimp

Twin Towers fran bilfonstret

En toalett som vi inte ville ga pa... Som tur var fanns det vanliga bredvid..

Ett nojesfalt fick plats i shopping gallerian Times Scuare

Ett stort monopol pa golvet :)

Har man rad med bil sa kor man en san har:

Annars tar man sig fram sahar (med en, tva eller tre passagerare...):


Framme i varmen

Forsta dagen i Malaysia ar snart slut. Det har varit en bra dag och resan gick helt ok.  Berattar i bilder:

Det borjade i Uppsala i vantan pa flyget till Peking.

Flygresan till Peking gick bara bra! Inga problem nagonstans! Forutom att Staffan fick vatten (fran plastflaska) som smakade kaffe, tva ganger...

Men resans forsta besvikelse: det har var det roligaste som hande pa Pekings flygplats. Den var fruktansvart trakig... 6 timmar var vi dar. Och kineserna var inte allt for trevliga heller...

Ungefar ett sadant har plan flog vi med till Kuala Lumpur. Det var 2 timmar forsenat, och den tiden spenderade vi i flygplanet i en flygplansko.

Har bor vi! Mer bilder pa huset kommer senare...

Idag besokte vi ett indiskt tempel, Batu Cave. Det har var ingangen. 273 trappsteg ar inte att leka med i denna varme och luftfuktighet. Mina ben darrade nar vi gick ner igen... (kan ju ocksa bero pa att jag ar otranad, hehe)

Den har skylten mottes man av da man kom upp :)

I templet, som bara var en gammal stor droppstensgrotta fanns massor med apor!

En droppsten vid ingangen till templet

Efter templet korde vi till roten av ett regnskogsberg dar det fanns mera vilda apor att titta pa


Innan vi for hem for vi till en shopping galleria och tittade lite. Nu ska vi ga och simma lite i poolen och sen blir det middag. I Malaysia ar vi 5 timmar fore Finland ifall nagon funderar pa det!


KL - here I come!

Ifall nu någon skulle ha råkat missa det så åker jag till Malaysia imorron med min syster och bror. Vi kommer hem den 29 eller 30 juni. (kom på att jag sagt 30 eller 31 juni till alla men det finns ju inget 31 juni! hehe) Jag ska njuta av att vara på semester med alla bekvämligheter man kan tänka sig (bor ju hos moster) och när jag kommer hem är jag förhoppningsvis lite brunare än jag är nu :) Kommer att uppdatera om vad som händer där borta på andra sidan jorden men det blir nog inte varje dag... Men när jag hinner och orkar så slänger jag upp lite bilder och lite text!

Imorron går båten 07.30 och det ogillas starkt! Kommer vara trött... Men men, får försöka sova lite på flyget för sen ska vi hålla oss vakna i Peking så att vi är trötta när vi kommer till Kuala Lumpur, för där är det kväll! Förhoppningsvis anpassar vi oss rätt snabbt till dygnet där då! Uppdaterar i alla fall tidigast på tisdag kväll, tills dess, Baik! (ha det bra på malaysiska)


Imorgon!!!

Godmorgon!

Jag är skitttrött! Hade klockan på halv 11 men jag ville iiiiiinte stiga upp! Men ska prata med min moster på skype nu vid 11 så jag måste. Lite sista råd innan resan :)

Har mycket att göra idag också, ska luncha med Ellida sen, och så ska jag väl kanske hem en sväng, och sen måste jag ju packa (det måste jag komma ihåg att göra!) och duscha. För sen blir det inte dusch förrän efter en låååååång resa på måndag kväll. Flyget till Peking tar 8½ timme och sen från Peking till Kuala Lumpur nånting på 4 timmar. Plus att vi har 6 timmar att fördriva på Pekings flygplats.... Aja, nu ska jag sätta igång med dagens sysslor!

Hej så länge!

Inte imorgon, men sen!

Hej!

Har haft en rätt så lång dag. Var jättetrött när klockan ringde och hade inte alls lust att fara på jobb idag... Men men, jag ryckte upp mig och cyklade iväg i regnet. Och sen hem igen, i regnet, 9½ timme senare.

Ska ta en dusch nu och sen ska vi se om jag börjar packa ikväll. Eller om jag tar allt imorron. Behöver ju inte ta med så mycket mer än kläderna jag ska ha på mig eftersom min moster har det mesta där nere! Skööönt. Vi tar med två halvfulla väskor (på tre pers) och kommer troligtvis upp med tre fulla väskor :D hehe! Nå, det får vi se, men det är inte länge kvar nu! På söndag åker vi!

God morgon!

Har just ätit en brunch bestående av pastasallad med baguette och brie! Gott! Ska klä på mig nu och dra iväg till stan för att göra en massa ärenden och sen ska jag möta upp Ellida. Får se vad vi hittar på, jag är lite sugen på att lägga mig på stranden och pressa!

Ikväll får jag träffa Jossa också! Hon är på väg hem! Jippii! Men Julia får jag träffa först efter Malaysia, för hon kommer hem på söndag när jag åker...

Nu ska jag försöka lugna ner min hosta lite, får huvudvärk av den :( Någon som har ett bra tips?

Tips!

Känner att det är dags för ett litet tips nu! Det var länge sen... Även denna gång gäller det håret (hur kommer det sig att det alltid är håret? kanske för att jag inte är så bra på smink, hehe). Men i alla fall, märket är Schwarzkopf och det heter got2b smooth`n chic och är ett "smooting lotion" som det står på flaskan. Flaskan ser ut som nånting för 10-åriga flickor och jag var nog lite skeptisk när jag köpte det... Det var ju inte så dyrt heller, minns inte vad det kostade men inte mycket...

I alla fall så sätter jag i det efter duschen och sen fönar jag. Resultatet är helt galet mjukt och lent hår! Det är så skönt att dra fingrarna genom håret att jag nästan inte kan sluta! Till och med Peter känner skillnaden, hur mjukt och fint det blir! Ibland sätter jag också i något mousse eller Tressemmes värmeskydd, men inte alltid, så det är nog detta som gör håret mjukt. Håret blir inte tunnare eller nåt, bara mjukare!

Men håll med om att flaskan ser lite flickig ut! Dessutom följde det emd något litet smycke runt halsen som jag inte vet vad man skulle göra med :)

Det doftar gott också!


En bra start på dagen!

Klockan ringer 07.35, jag vaknar, stänger av, drar täcket upp till hakan och somnar om... Som tur är vaknar jag 20 minuter senare så jag hinner med alla morronbestyr men jag måste skynda mig... Skyndar ut till cykeln, låser upp, sätter mig på den och det går inte att trampa. Kedjan har fastnat. Suck, ska man måsta vara cykelmekaniker nu också? Så såg jag i alla fall ut om händerna när jag kom på jobb i morse! Men jag kom i tid! Jess!

Resten av dagen har flytit på bra, men jag är trött.. En del av smak- och luktsinnet har hittat hem, men får se hur det smakar med jordgubbar ikväll. Ska ta lite nässpray före så öppnar det upp lite! Imorron än jag ledig!! Först och främst så ska jag sova ut, men jag ska inte sova bort hela dagen. Har rätt mycket som ska göras på stan, hämta saker, posta saker och sånt småfix innan Malaysia. På kvällen ska jag hem till mamma och pappa på middag. Ska förhoppningsvis hinna sola lite där innan också! Få en sista liten grund innan resan.

Nu ska jag värma min fisk och äta lite middag, sen blir det nog en dusch. Sen ska jag skriva historia. Eller nej, vänta nu, det där gick av bara farten, jag är ju klar med hissan! Just det. Jag ska titta på Top Model och njuta av att vara ledig! Har faktiskt lite svårt att släppa tanken om att "när ska jag hinna göra det och det och det och det..." Men det blir nog bra snart :D

Sov Gott!

Nu ska jag gå och sova, är mycket trött efter att inte ha sovit på två nätter och varit sjuk... Men först ska jag berätta om min besvikelse idag. Skulle ju fira mitt sommarlov med jordgubbar idag! Vilket firande det blev! Jag kände absolut INGEN smak alls! Jag kände på konsistensen att det var helt bra jordgubbar, dom var inte vattninga, men smaken? Ja... Inte blev det ju bättre när Peter sa att dom var mycket goda heller! Vi sparade i alla fall hälften till imorron, ifall jag fått tillbaka smaken då!

Gjorde just ett test. Satte näsan in i Peters snusburk för att se hur mitt luktsinne var. Snus luktar enligt mig fruktansvärt illa och som alla vet så har det ju en väldigt kraftig lukt. Men utan att överdriva så kände jag inte ens ett litet uns av den fräna lukten, INGENTING!!! Jag måsta prova två gånger, bara för att kontrollera, och jag doppade nästan näsan i snuset - inget... Kanske inte så konstigt att jag inte känner någon smak...

Imorgon ska det vara bättre, då ska jag äta jordgubbar!

Sov gott!

Sommarlov riktigt på riktigt nu!

Nu ska jag berätta en sak för er! Från och med nu slipper ni höra mitt klagande på alla tusen hissauppsatser som ska skrivas: jag har nämligen gjort klart alla nu! För en liten liten stund sen skickade jag in dom sista uppgifterna och nu tänker jag inte skriva mera hissa på flera år! Det känns fruktansvärt bra, har ju trots allt skrivit 3 uppsatser bara idag... Så nu mina vänner, har jag sommarlov riktigt på riktigt! Om en vecka sover jag gott i en säng på Finska konsulatet i Kuala Lumpur, och jag kan inte säga att mitt sommarlov skulle kunna bjuda på en bättre start än två veckor i Malaysia! Skulle vilja fira lite nu, men jag vet inte riktigt hur. Men imorron ska jag baske mig köpa hem ett paket jordgubbar och njuta av dom! Hoppas bara jag tar en ask med söta gubbar :)


En (underbar) dag

Vilken underbar dag det är! Solen skiner, fåglarna kvittrar, jag är ledig! Eller väntas nu, hur var det? Just ja, sitter ju instängd i lägenheten med ett tungt huvud och skriver historia... Skrivandet går sådär, halsontet börjar övergå i snuva och jag har ingen aning om solens strålar värmer eller inte. Meeen, inte är jag bitter! Jag är snart klar med den här uppsatsen, bara två kvar och sen är jag klar med skiten!! Wiihooo!!!! Och Peter är ju också hemma idag så jag har sällskap. Jag skriver alltid bättre när han är hemma, konstigt nog.

Hur som helst, om jag inte får feber, vilket jag inte hoppas på, så blir det nog jobb imorgon! Och om en vecka, ja då sitter jag på Pekings flygplats och väntar på flyget till Kuala Lumpur! (snälla snälla förkylning gå din väg!!!)

Så här glad och brun var jag för två somrar sen på RockOff, vänta bara tills jag kommit hem från M.


Ett ynkligt par

Ja, det är vad vi är just nu. Själv har jag ju som sagt halsen som inte alls viss som jag vill. Dessutom pendlar jag mellan lägre och högre stegring och huvudvärken börjar komma smygande. Usch och blä! Det första Peter sa när han kom hem från golfen var "Gulle jag har just spytt.." Lovely, här får man inte ens vara sjuk själv. Han har dessutom feber och allt vad det innebär så helt plötsligt är jag den friskare och måste ta hand om oss båda!

Jaja, slutgnällt nu, om en vecka sitter jag på Air China på väg till Peking så då är jag frisk, så är det bara. Ska se om jag skulle vara lite produktiv av mig och skriva en hissauppgift till idag. Det är ju inte som att jag skulle ha något bättre för mig :)

Saknar mina vänner, kom hem nu!

Sommaren på Åland är ju alltid den bästa. Alla kompisar kommer hem, ön fylls med turister och det ordnas evenemang. Själv har jag ju varit hemma en månad, Ellida kom hem nu i veckan och Julia och Jossa kommer också hem snart. Tyvärr hinner jag inte träffa julia innan jag åker till Malaysia, men när jag kommit hem så är det ju fortfarande 2 månader kvar på lovet! Det ska bli kul att träffa alla igen. Samla gänget liksom!

Klistrade ihop två collage för en stund sen, hope you like them!


Prenumererar på att vara sjuk...

Usch och blä, min hals är inte bra! Känns bara konstig och hostan river som tusen rivjärn... Kanske det inte blev särskilt mycket bättre att vi var ut till Indigo en sväng igår. Man kan ju inte riktigt använda rösten rätt där... I slutet lät jag nog som en kraxande kråka :D

Peter är och spelar golf igen, så jag är ensam. Ska göra lite historia nu så att man får undan den... Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa Ellida också! Det blir kul! Hon tog ju examen förra helgen så det väntar en liten present på henne här :)
Grattis till examen Ellida!

Student

God morgon!

Ska precis just hoppa in i duschen å fixa till mig lite. Vid halv 2 ska vi vara utanför Ålands Lyceum och ta emot studenterna som strömmar ut från skolan. Vi skippade dimissionen, den orkade vi inte fara på.. Så Peter är och spelar golf nu!

Känner att jag håller på att bli sjuk nu också, inte passligt. Har knasigt i halsen och hostan börjar smyga sig på. Drack just en C-vitamin och efter duschen ska jag nog ta mig en Finrexin också.

Hur som helst, nu har jag lite bråttom!

Så här såg jag ut för 4 år sedan då jag tog studenten. (herre gud, 4 år...)




Att vara trött...

Alltså jag skrattar så jag gråter. På riktigt alltså, tårarna bara strömmar ner för mina kinder! Har suttit och kollat på "It only hurts when I laugh!" och fy sjutton vad galet. Vissa klipp gör bara ont i kroppen att se, men många var helt tokigt roliga! Borde gå och sova, men vi måste ju se Ghost Busters 2 först. Jag tror att med mina erfarenheter från den här kvällen så kommer skrattnivån att vara hög, för min del! Peter skrattar väl åt mig :)

Sov gott!

Spökjägarna

"haha jag kan se framför mig hur Peter lyssnar riktigt ordentligt och du är i din egen lilla värld med blommor, träd och sol! En sån där stråhatt borde du haft på huvudet. Och blommig klänning!"

Syrrans kommentar på mitt förra inlägg. Men jag kan faktiskt upplysa er om att det inte var så det gick till! Jag lyssnade, och det var ganska intressant :) Terrängen var dock grymt jobbig, en massa söndersprängt sten blandat med betong och armeringsjärn som stack upp överallt... Inte den bästa terrängen för den folksamlingen vi var. Det var närmare 100 människor med och 70 % var nog över 70 år.. Stackrarna...
Det blev inte heller så mycket bilder tagna heller. Fanns inte så mycket att fota. Men knäppte en fin på Peter när vi stannade och fikade.

Igår bjöd vi mamma, pappa och Staffan på mat hos oss. Det blev skaldjurssoppa till förrätt, entrecote med rödvinssås, kryddsmör och rostad mandelpotatis till varmrätt och glass med havreflarn och bär till efterrätt. Fruktansvärt gott! Det blev en trevlig kväll som för min och Peters del slutade med Ghost Busters 1! Haha, den var rolig! :D

 

 

Idag har jag bara jobbat... Och nu ska jag skriva historia.. Inte så kul... Men imorron däremot är det studentdimission så det blir förhoppningsvis en roligare dag!

 

Tjingeling!


Mera friluftsliv!

Jihuuu, jag fick en kommentar på förra inlägget :) haha!

Steg upp förskräckligt tidigt i morse, enligt mig i alla fall: 6.40. Hujedamig! Sen hittade jag ett myggbett på benet som jag måste ha fått i natt, årets första! Troligtvis inte årets sista. Hoppas bara att jag inte drar till mig myggorna i Malaysia för dom bör ju på Dengui feber, och det finns inget vaccin mot det... Dagens vikariat har i alla fall gått bra, slutade 1 så det var skönt.

Ikväll ska jag och Peter på nån kultur-/ hissagrej. Vi ska iväg till Jomala och gå någon naturstig med en guide som berättar om olika historiska händelser och platser. Det stod i tidningen häromdagen och Peter nappade på det. Men det är fint väder och jag får tillbringa tid emd älsklingen så jag är nöjd! Peter får sköta lyssnandet så går jag runt och fotograferar och njuter av vädret!

Imorron är jag ledig! Såååå skönt!

Vad är grejen med att komma på jobb för tidigt ?

God kväll!

Haft en bra dag? (ja jag vet att ingen svarar men det är tråkigt att bara prata med sig själv!) (och jepp, det var ett försiktigt sätt att säga kommentera!!) hehe!

Aja, var vikarie idag. Kom dit lite efter 8 så att jag skulle hinna förbereda, lite före 9 kommer den egentliga läraren dit. Det hade alltså blivit ett fel och jag skulle inte ha behövt vara där förrän vid 12. Två gånger detta händer på en vecka... Nå, det löste sig det med!

Har planterat om en massa kryddor idag också. Nu har vi maaaassor med krukor med olika växter. Vi behöver snart ett land, men vi har ju varken trädgård eller balkong! Har jag förrästen berättat om Peters tomater? Tror inte det. I sin iver planterade han frön från plommontomater som han tog från kylen, och jag trodde aldrig att det skulle gå. Nu ör dom drygt 5 cm höga... Tji fick jag!!

Ska nog gå och sova snart, ska vikariera imorron igen, börjar 8 då. Sov gott så hörs vi imorron igen!

RSS 2.0