Påsklov på favoritön!

Nu har jag varit hemma ett tag och hunnit packa upp och så. Ligger i soffan nu och tar det lite lugnt. Sömnen var ju sådär på bussen inatt, ryggen värkte och värre blev det. Hade riktigt ont i morse... Måste bara försöka komma ihåg att göra övningen som fysioterapeuten gett mig... Sälen kallar jag och Peter den för :)

Åländska aftonen igår gick riktigt bra! Allt smakade supergott och det gick bra trots att vi var 14 stycken, tror jag. Tog inga bilder, har varit jättedålig med det den senaste tiden, måste skärpa mig! Det är ju så roligt med bildminnen... 

Skäms lite

Ja, faktiskt så skäms jag lite för denna extremt dåliga uppdatering! Men det har varit så mycket annat som har tagit min tid... Det här blir inte heller ett så långt inlägg. Har hållit på och förberett för Åländsk afton hela dagen. Det har lagats gubbröra och Ålands pannkaka. Har tjuvsmakat lite på gubbröran med en bit svartbröd och det var alldeles fantastiskt gott! Hoppas pannkakan också blev lyckad! Nå, det får ni höra imorron, kanske, lovar inget :)

Pampas var det i alla fall förra veckan, det löpte på bra, fylla och skräpmat = Pampas i ett nötskal. Har också haft min sista historialektion idag på praktiken, eleverna fick skriva ett prov så att jag skulle se om de lärt sig något av det jag berättat :)

Nej, nu ska jag fixa det sista, snart kommer det att bli fullt hus här!

Nostalgi på hög nivå

Var till fysioterapeuten i morse. Så medans jag låg där på en brits med kylpåsar på ryggen (vilket inte är särskilt behagligt) spelades Gwen Stefanis låt Hollaback Girl på radion. Den låten spelades väldigt mycket på krogen när jag började gå dit.  Kom på flera andra låtar som här till samma kategori! Åtminstone Jossa borde få lite nostalgiska känslor av dessa, så många gånger som vi stått på dansgolvet och dansat till dem! :)

Gwen Stefani - Hollaback Girl

Madonna - Hung up

Eric Prydz - Call on me

Danzel - Pump it up

la Gasolina

Det där är nog långt ifrån alla låtar som spelades extra mycket då, men det var de jag kom på nu :)


2000-dollars frågan!

Har haft en lång dag idag. Har undervisat en lektion, auskulterat två och sedan varit på en lektion på peffan. Det jobbiga var att det var så jobbiga pauser där emellan, såna som är för korta för att börja med något men ändå långa... Nåja, nu är jag i alla fall ledig. Ska se om jag skulle lyckas få ihop ett prov till nästa veckas tisdag.

Så till rubriken.. Tittade på "Are you smarter than a 5th grader?" i lördags eller söndags och där var en tjej som valde geografi årskurs 1 och det var alltså 2000 dollar som stod på spel. Frågan löd:

Om du korsar USA:s norra gräns, i vilket land hamnar du då?

Någon som kan svaret? Inte hon... Hon tvingades ta en livlina för att vara säker på att det är Kanada!!! Alltså jag skäms för hennes skull.. Det är väl en fråga som alla borde kunna svara på, i alla fall alla som gått i skolan. Och bor man i USA ska man väl veta vilka länder ländet gränsar till!?! Jag kunde bara inte låta bli att inte säga något om det här, det stör mig alldeles för mycket!! Dock är det ett kul program att titta på! Jag vet inte om jag själv skulle våga ställa upp, mest av den orsaken att jag pluggar till lärare i årskurs 1-6 :) Skulle jag inte göra det skulle jag kanske våga prova bara för skojs skull, men inte nu, haha!


Lite nytt till vår och sommarkollektionen :)

Hej på er! Våren närmar sig äntligen igen! Dock inte på ett så trevligt sätt, det skulle ju i alla fall kunna vara sol, då gör det inte lika mycket att det är slask... Men men, kanske solen kommer imorron! Jag håller i alla fall på att gå in mina nya skor här hemma. Har råkat få med mig två par vår och sommarskor från butiken, hoppsan..! Men nu vill jag ha våååår så man kan gå i dom också! Plus att jag vill åka till Malaysia NU så jag får lite bruna ben som skulle passa bra med min nya sommarklänning :) Massa nytt här, men det är ju vår och sommar snart!

Färgerna är tyvärr inte så bra för två av tre lampor är sönder i min taklampa... Orka byta förrän den sista gått sönder liksom.. hehe..
Det här är i alla fall en vit spetsklänning!

Ljus ljus rosa vagabondskor, specialpris!! Me like! Var är våren?

Svarta ballerina med små små nitar på, fina! (men måste gås in...)


Trött, tröttare, Fanny

Har just kommit hem från babysimmet. Blev extrainkallad så min efterlängtade sovmorgon blev uppskjuten till imorron, och hujedamig för den som förstör den!!! Sov extremt dåligt inatt och var inte alls på hugget för att stiga upp 06.15 i morse :( Men väl i vattnet med alla familjer så var det i alla fall kul!

Är inte så trött just nu, så jag ska försöka göra lite praktiksaker innan tröttheten slår till, för sen är det kört... Men får se hur långt jag hinner innan Lotta ringer och säger att vi ska fara på loppisrunda! (hoppas hon ringer snart, hihi)

Tänk om...

Vet ni vad jag skulle vilja göra nu? Jag skulle vilja köpa massor emd skor! Av alla sorter, med klackar, utan klackar, stövlar, ballerina, vanliga skor, finskor... Ja, allt möjligt... Men var ska jag få dom pengarna ifrån liksom? Tänk om man skulle få en dag där man fick köpa precis hur mycket kläder och skor som helst, jag tror det måste vara en tjejs drömdag.. Men jag kan lova att skulle jag få en sån dag skulle jag nog var aisolerad på Åland för att båtarna och flygen strejkar och internet skulle nog vara helt dött på hela Åland. Typiskt. Det är nog meningen att man inte ska fylla garderoben med skor... Men det är en fin tanke...

Några skor från nelly.se som jag hittade på typ 5 minuter...


Det sägs att finnar inte kan engelska...

När jag var och handlade idag på Citymarket så stod en tjej i 23 årsåldern och lade upp små smakprover på Ben&Jerrys glass. Självklart stannade jag och tog en :) Då råkade jag höra en liten konversation mellan en annan tjej och Citymarket-tjejen. Ungefär så här gick den:

"Excuse me, how much does this cost?"
"Viisi ja kahdeksankymmentä"
"Eh, sorry?"
"Viisi ja kahdeksankymmentä"
"In english..?"
"Ehmm... five eighty?"

På riktigt tänkte jag!?! Förstår man inte att personen inte kan finska om man frågar på engelska?
En finsk tjej, i 23-årsåldern, som inte ens kan säga ett enkelt pris som 5,80 på engelska?? Vad är felet?

Mysigt med säckpipa?

Jaa, vi har en man här i Vasa som brukar stå och spela säckpipa utanför Citymarket. Första gången jag hörde honom var i december, men nu var han där idag igen! I början var det lite svårt men nu tycker jag nästan att det är lite mysigt! Jag log i alla fall lite när jag gick förbi! Vilket verkligen kunde behövas idag! Usch och fy och blä, vart tog våren vägen? Kallt, blåsigt och snöigt!?! Nej tack...

Just nu utanför mitt fönster...


Finska vs svenska gener

Sitter på universitetet nu och slösurfar lite. Var tvungen att komma hit för att skriva ut lite papper i färg. Men jag ska nog gå hem snart, måste äta, skriva mera lektionsmaterial och sen ska jag till stan med Lotta en sväng.

Fick just ögonen på en artikel på Expressen med rubriken "Nu är det bevisat: finnarna är annorlunda". Kunde ju inte låta bli att läsa den och kände ett litet styng av glädje när jag kunde koppla den till mitt stoff om stenåldern, bronsåldern och järnåldern nu på praktiken. I artikeln står det att finnarnas gener skiljer sig från svenskarnas och liknar mer de östliga. Vilket inte är så konstigt om man läst varifrån finnarna kom till Finland för 8000 år sedan, de kom österifrån! Sen att finlandssvenskarnas gener liknar svenskarnas mer än finnarnas är väl inte heller så konstigt. Det är ju från tiden då Finland hörde till Sverige... Men lite skoj var det att veta lite mer bakgrund än det stod i artikeln :) Ni kan läsa den här.

17 mars 2010

Visst blev det Ollis igår trots att det höll på att bli ändrade planer. Lotta kom hit till mig och sen blev vi här ganska länge fast vi egentligen skulle vidare. Men vi kom på den briljanta idén att möblera om här hos mig! Kl. 22... Hehe, men det blev bra! Det tog länge att komma på hur allt skulle vara men nu är det myyyycket ljusare i lägenheten! Me like!

Blev inte så sent sen heller när jag väl for till Ollis, tog två öl och sen hem. Skulle ju göra en intervju idag, tidningen läraren ska ha en artikel om ålänningar som studerar på PF så vi var 3 stycken som ställde upp på det. Det gick riktigt bra, hoppas bara att bilderna som dom tog också blev bra :) hehe

Ska leta upp lite bronsåldersfynd från Åland och Vasa nu, sen blir det sängen och ett samtal hem till pojkvännen! ♥

Ska besöka en gammal vän ikväll!

Sitter och äter nu, blir lite kalas ikväll! Ska till Ollis faktiskt, måste erkänna att det är skamligt länge sen jag var där... Så hoppas det blir kul ikväll! Ska inte bli så jättesent, (och inte så jättefull, hehe) för imorn har jag en intervju kl 10 på morron. Vet inte om dom ska ta bilder men om dom ska det så vill jag inte vara allt för sliten :)

Jaja, nu måste jag äta innan maten kallnar (vilket den ofta gör när jag äter...).

Ha en bra kväll!

Behöver tydligen semester från det framåtböjda livet...

Alltså, på riktigt... Var det någon som såg Petra Mede show igår? Om inte, grattis! Ni missade inget... Satt och klippte kluvna hårtoppar och väntade på reklamen, så tråkigt var det. Nu undrar ni kasnke varför jag inte stängde av men jag tänkte att jag måste se ett helt avsnitt. Då kan ingen komma och säga att "men efter den reklampausen så blev det bra!". För det blev inte bra efter någon reklampaus. Ska i alla fall inte titta på det nästa vecka, det vet jag :)

Var till fysioterapeut idag, han sa att jag inte får dammsuga, diska och sånt som gör att man oftast står lite framåtlutad. Såå, vem kommer hit och gör allt det åt mig? Sen skulle jag inte heller få sitta så mycket, såå, vem kommer hit och gör mina skolarbeten åt mig?? Betyder det här egentligen att jag borde få bli sjukskriven från studierna? :D hehe, nä, men det var ju inte helt lätta direktiv att följa, sitter ju t.ex. ner nu... diskade just... suck...

Nej nu ska jag lägga mig ner och läsa lite hissa, sen skriva den uppgiften, sittande, och därefter göra klart min sekvensplan och veckans lektionsplaner, sittandes...

Inviger påsken :)

Hehe, jaa, så kan man säga att jag gjorde idag! Det finns nämligen en sak som jag är lite svag för när det gäller påsken.. Nämligen detta:

Alltså det är påskens godaste godis!! Konstistensen är perfekt, smaken underbar och dom smälter så bra i munnen! :) haha, men det är sant! Chokladägg med nån sorts mjuk fyllning, som nougat eller nåt sånt! Mumma! Såg dom i affären idag och kunde bara inte låta bli att köpa hem en påse, trots att det ändå är 3 veckor kvar till påsk... Men jag tjuvstartar lite...


Aktiv söndag belönas!

Hej hej!
Hoppas alla hade ne bra lördag! Själv hann jag med att jobba lite, slöa lite och sen på kvällen blev det tacos och lite melodifestival!

Sitter och väntar på att maten ska bli klar nu, lyx! Korvsås med pasta blir det. Men Peter tyckte att jag har varit så duktig som har städat och tvättat och hållit på idag så jag fick ta det lugnt nu! Sen ska vi se om det inte blir lite massage efter maten :) me like!

Önskar er en skön söndagskväll!

Semester

Det här är vad jag längtar till nu...


13.6.2010!

Sömnig

Ska ta och pallra mig iväg på jobb snart, till simhallen. Är lite seg bara för Peter och jag råkade somna på soffan för drygt en timme sen. Det var så sköööönt... Men Peter for redan lite före 4 för han sku på praktik till Gustav Wasa igen. Så nu sitter jag här och dricker te och hoppas att jag ska bli lite piggare :)

Undrar vad man ska hitta på ikväll då..? Jobbar till halv 9 och sen ska jag på jobb 9.45 imorron igen så jag kan inte hitta på vilket bus som helst. Vad ska ni andra hitta på denna sköna fredagskväll då?

Ebbas bakåtvolt!

Hej!

Det blev ingen film igår, orkade inte ladda upp den, det tar sån tid :) Men nu har jag gjort det! Jag har aldrig sett Ebba hoppa före det här så det kan förklara hennes klumpighet, hihi! Men hon gör dock en mäkta imponerande bakåtvolt! Det ser flera gånger ut som om hon skulle göra volter men vänta till 1,30 så ska ni få se på en fin volt!

Var ju till läkaren idag och tittade på röntgenbilderna. Jag har inget större fel, en lite liten skolios som också kan bero på att musklerna är så spända att dom drar lite i ryggraden.. Eller nåt sånt... Inte alltid så lätt att förstå läkarna, speciellt inte då dom inte kan svenska ordentligt :) Men jag fick en remiss till nån som ska titta lite mer på allt möjligt i ryggen, så hoppas det kan hjälpa sen. Mer specifikt kan jag inte ge er för jag vet inte ritkigt själv heller! Hehe...

Ska försöka göra klart min sekvensplan nu, sen kommer Lotta hit. Ha en lovely torsdagskväll!


Kulturella bara värre!

Nu har vi varit på Österbottens museum! Lyckades till och med pricka dagen då de har gratis intreäde :D hehe. Tittade på utställningen om kvinnorna i Vasa och Terranova, resten var stängt. Själv har jag ju sett det där ett antal gånger men det var lite kul att gå dit med Peter!

Sitter och lyssnar på Ebba och Maya som gräver i mjölktetror och strimlar toarullar just nu.. Givande... Men om jag hinner så ska jag lägga upp en filmsen senare där Ebba gör snyggaste bakåtvolten ever!!

Till dess, ciao!

Röntgad

Inget tycks hjälpa mot min ryggvärk, inte vila, inte motion, inte glass... Hade grymt ont igårkväll så i morse var jag till studenthälsan och fick träffa en läkare där. Hon ansåg att vi skulle börja med att röntga och sedan se hur vi ska gå vidare. Så nu har jag precis kommit hem från röntgen, tog inte länge, och ska få svar imorron. Nu hoppas jag att vi är på väg åt rätt håll för jag orkar inte ha ont mera....

Ska göra mina lektionsplaner för torsdag och fredag nu och sen ska jag och Peter gå på museum. Måste se om det finns något där som jag kan använda mig av i min undervisning. Men jag tvivlar, Vasa låg ju under vatten på stenåldern :)

9 mars 2010

Hade sovmorgon idag, jätteskönt! Åt frukost vid 12 :) Under praktiken är vi en grupp på tre studerande som ska åskåda varandras lektioner och ge feedback och så. Var och tittade på den första av dom idag. Sen efter den så har jag varit mycket effektiv och i stora drag planerat mina två lektioner den här veckan. Jag vet vad jag ska ta upp och imorron ska jag finslipa det! Skönt att ha kommit så långt!

Var och tränade för en stund sen, bara lite på gymet, armar, axlar och bröst. Vågar inte göra så mycket när jag har så ont i ryggen :( Känner mig som 70+ som inte kan böja sig ner utan att ta stöd av en bordskant eller nåt... Buhuu... Hoppas det blir bra snart, ska lägga mig på spikmattan nu och bota lite. Sen ska jag bota det lite till med glass, strössel och kinuskisås tror jag :) Mums!

I startgroparna för lektionsplanering

Orkade inte uppdatera igår, vi kom till Vasa vid 20.00, lite försenade, men överlag gick hela resan bra! Åt lite pizza när vi kom fram, kylskåpet var ju tomt och butikerna stängda...

Idag har jag haft min första praktikdag. Det har nog inte varit så ansträngande kan jag säga, tittade på en historialektion (eftersom det är biämnespraktik så är det bara historia som jag ska ha) och hade en första träff med min handledande lärare från skolan. Tidigare kändes det som att jag inte riktigt visste vad jag skulle ta upp och så men nu känns det bra! Kommer nog bli riktigt kul!! Klassen är duktig och arbetsvillig, det är positivt!

Låg just på spikmattan i drygt 15 minuter, jag tror på riktigt att den har hjälpt mitt ryggont! Nu har jag slarvat lite med att ligga på den i en vecka, så nu  har jag ont igen. Men före det låg jag på deni kanske 5 dagar i sträck. Ryggvärken blev faktiskt bättre! Jag vill tro att det är tack vare spikmattan i alla fall... Men den ökar ju nog blodcirkulationen i ryggen och det kan ju i alla fall inte vara negativt!



Nu blir det snart Svenska Hollywoodfruar på TV3 och efter det ska vi titta på Ice Age 2!! 


Vasa imorron

Imorn blir det ett nytt försök att ta sig till Vasa. Bussen till båten går 07.00 från stan och båten går sedan 08.00, är det tänkt i alla fall... Sen tar vi antagligen 14-bussen upp till Vasa och hoppas vara där lite före 20.00. Är ensam hemma nu, Peter for just iväg till Indigo för några öl med kompisar. Jag har själv precis skrivit klart mig hissauppstas, grattis till mig nu är den kursen klar!!! Ni anar inte hur skönt det är heller! Ska fördriva lite tid framför datan och TV:n en stund men det blir nog sova snart...

Hörs när jag är back in Vasa igen!

Effektiv lördag

Sitter i soffan nydushad och fräsh och ska precis börja göra en hissauppgift. När den är gjord så är den kursen avslutad, så himla skönt! Hoppas jag får den gjord idag, skulle vara ett bra avslut på min effektiva lördag! Har varit på en uppfriskande promenad i solskenet, tvättat lite fönster (fast det syns knappt för det var bara insidan och utsidan är grymt smutsig), dammsugit och lagat plättar!

Inatt vaknade jag av att det var svinkallt i sovrummet. Jag ska inte nämna några namn men någon (möjligtvis den som sitter till vänster om mig i soffan och spelar civ) glömde stänga fönstret innan vi somnade... Jag kan lova att det inte var varmt i rummet efter tre timmar!!! Brr, så kom ihåg att stänga innan ni går och sova!

Så här fint var det idag!


Här är en ganska fin bild på en kyrka som jag tog genom bussfönstret nånstans i Österbotten när Staffan och jag for hem från Vasa!

Sushi-kväll

Igår bjöd vi Henni och Staffan på hemlagad sushi! Det var första gången för Staffan och tredje för Henni. Och båda tyckte om det!! Tumme upp! Jättegott var det! Här kommer lite bilder från när dom lagades och när dom är färdiga! (klicka på miniatyrbilderna om ni vill ha dem större)

Henni och Staffan var där!


Här dricker dom miso-soppa som man får före man äter sushin!


Ingredienserna klara


Det blev fina rullar!


Att skära rullarna var tydligen inte så lätt, så det fick Peter göra! (nog för att han gjorde det mesta, hehe) Men Staffan fick hjälpa till lite han också!


Färdiga sushin! Dom med sjögräs utanpå heter makirullar, de som är in och ut heter ura-makirullar. De med fisk ovanpå heter nigiri. I den blå skålen längst upp till vänster är det gari (inlagd ingefära) och i den andra är det lök-äppeldressing!
MUMS!


Katt i skyltfönstret

Jag gick just till apoteket för att köpa tandpetare som Peter behövde till räkorna och när jag går förbi Losco Bok&Pappershandel så ser jag en katt i skyltfönstret, en livs levande katt!! Undrar om den faktiskt ska vara där eller om den smitit in :) Den vandra och låg där bland böckerna! Hihi!

Sen när jag kom hem med tandpetarna, som alltså är till för att hålla räkorna raka när dom kokas, annars rullar dom ihop sig, så kläckte Peter ur sig "Är dom smaksatta med något?" Hehe, vad tror ni svaret blev? "Eh, jag vet inte, ska kolla, jo... mint...." Hehe, nu provar vi koka bort smaken ur dom :) Det går bra det här med att laga sushi!

Sushi

Ska iväg på lite ärenden nu, till fiskekojan och hämta lite sushi ingredienser, kanske en blombutik och se om vi hittar nån blomma, boka biljetter till Vasa och så. Sen ska vi börja laga sushi!! Spännande! Sen blir det lite kaffe hos mamma ikväll för hon fyller år. Efter det kommer Syster med hit till mog och Peter och så ska vi se om vi lyckats med sushin :) ännu mera spännande...


Hårtips

Huj, kom just in från snörusket där ute. Hade dessutom motvind på väg hem... Hade hoppats att Älsklingen skulle varit hemma men icke... Jag som har köpt fina blommor åt han också!


Tänkte ge er ett litet hårtips, eller två egentligen. Mitt hår är ju väldigt halt och inga frisyrer håller, inte heller volymen... MEN, jag har hittat två produkter som är jättebra! Det första är en mini krepptång och det andra är ett hårspray. Jag vet tyvärr inte vilket märke krepptången är för det står inte på den, men den är i alla fall köpt hos frisören. Jättebra och lätt att ha med sig! Våffla några lager hår i hårbotten och vips så har man frisyr som håller tills man tvättar håret!!
Inte så stor...

Sen är hårsprayet av märket TRESemmé. Freeze hold hairspray. Jättebra produkt, bara man inte sprayar för nära såklart, då ser håret smutsigt ut, men så är det ju med alla hårspray. Men det håller i alla fall hela kvällen!! Stor flaska, en halv liter, avgör själv om det är bra eller dåligt!

 

Jag har ju rekommenderat två hårprodukter förut, och jag håller fortfarande fast vid att de är jättebra dom med! Här är bara två till som kan hjälpa lite när håret inte gör som du vill! Det inlägget hittar ni här.

Sommarjobb i snöyran

Läste just ett mail från chefen på Mariebad som hade de goda nyheterna att jag fått jobb där i sommar! Härligt, en sak mindre att oroa sig för! Fick till och med lite semester efter att jag kommit hem från Malaysia, det kan vara skönt.

Ska börja med en historiauppgift som jag har till på söndag. Är ensam nu då Peter är ut till sin pappas jobb och hjälper han skotta snö. Till vilken nytta kan man ju undra då det inte syns vad man gjort 2 timmar efter :) hehe. Hade just fastighetsmannen här och pyste element, så nu är dom varma igen efter att ha varit kalla ett bra tag...

Ska och fika med Jonas om en timme, hmm, skulle inte jag göra historia? :) Jaja, imorron kanske, men då ska vi ju laga sushi, fira mamma och sen äta våra förhoppningsvis goda sushin!

Hej då, blås inte bort i snöyran!

Otur i oturen

Jonää det blev inget Vasa för oss idag. Vi kom till hamnen och checkade in i god tid före båten skulle gå (vilket är kl 14.25). Tio minuter innan båten skulle gått så ropar dom i högtalarna att den kommer in klockan 15 och fortsätter så fort den kan. Suck, där missade vi bussen tänkte vi... Och inte hade vi bokat heller så knappast skulle vi få någon ersättning, men jag gick i alla fall till receptionen och frågade lite. Hon i receptionen ringde några samtal och där kom dagens andra suck --> det är busstrejk i Finland... Och inte skulle det gå något tåg heller. Vi funderar en stund och bestämmer oss för att ta bilen. Två problem dock, jag har glömt viktiga papper hemma så vi måste hämta dom och sedan så måste vi byta bil då Peters måste besiktas. Skynda skynda (utan att köra för fort!) hämta papper, sopa bilen, packa om, köra till hamnen. Och vad möts man av där då? Jo en båt som inte ens kommit i land och stängda grindar till incheck...

Så nu sitter vi i lägenheten igen och far upp till Vasa på söndag!

Tänk att det ska vara så svårt ibland


Mot Vasa

Skriver bara ett kort inlägg nu... Har just packat klart och är helt förvånad att vi inte har fått bråttom än, men vi hinner nog få det... Åker till vasa idag, båten går förhoppningsvis 14.25 och är förhoppningsvis framme i Åbo 19.50. Sen så åker vi förhoppningsvis med bussen från Åbo till Vasa som går 20.20. Förhoppningsvis är alltså om båten är i tid, vilket den inte varit på ett tag......... Och jo jag pratar om vi, Peter kommer med mig!! Wonderful!!!

Nej nu måste jag hem en svång med en skiva som lillebror lämnat i min dator... Slarver...

Ha det gött tills vi hörs igen!

RSS 2.0