Glada vappen :)

Jag och Lotta håller på och fixar oss för fullt just nu. Håret ska fixas, sminket ska på, klänningarna ska på, och klockan 18 ska också studentmössan på! Vi har redan hunnit med en liten picknick och då såg det ut så här:
.
Picknick på valborgsmässoafton
.
Picknick på valborgsmässoafton
.
Hoppas ni alla får en helt underbar kväll! Det ska vi ha!

Michael Jacksons efterträdare

Sitter och tittar på Talang på TV4 just nu. Och jag måste säga att denna 11-åriga pojke är helt sjukt bra på att dansa! Om Michael Jacksons dansförmåga gick över till någon annan då han dog så var det till denna kille :D
.
Michael Jacksons efterträdare
.
(Det finns ingen länk att lägga upp ännu men kom tillbaka lite senare då den hunnit komma upp nånstans på internet så lägger jag upp den så får ni se!)

Plugg plugg mera plugg

.
Så här ser mitt lilla databord ut just nu... Har en tent klockan 2 så det är plugg plugg plugg som står på schemat fram till det. Om det är intressant? Jaa, avgör själv, jag läser om forskningsansatser, datainsamlingsmetoder, tillförlitlighet, trovärdighet och etik i vetenskapliga texter.... Och nu ska jag fortsätta!

Dom stal min utsikt och mitt ljus!

Som ni säkert vet vid det här laget så är ju min lägenhet ganska mörk. För ca 1 månad sen kom jag på att dra upp persiennerna helt istället för att bara vrida dom (smart, efter att ha bott här i 2 år...) och då blev det lite ljusare. Min utsikt är ju inte heller den bästa och nu har både min utsikt och ljuset försvunnit. Allt tack vare denna stora skåpbil som valt att ställa sig precis utanför mina fyra små fönster!
.
.
Men jag undrar vem den tillhör. YLE:s stora lastbil är också här, dock fick den inte plats utanför mina fönster, den är för stor... Jag misstänker att det har med Tove Styrkes uppträdande på Fontana imorgon att göra :) Men på sidan som jag länkat står det att hon var med i svenska Idol 2009, är det på riktigt så länge sen hon var med???? Jag tyckte hon var med i det senaste jag :D Haha, det går undan märker jag!

NOOOooooooooooo!!!!!!!!!

Nej nej nej nej nej, vet ni vad som hände just??? Mina byxor sprack :( Det får inte hända nu, inte nu!!!! Jag har inte råd med det! Dessutom har jag nästan inga andra byxor som jag kan ha... Typiskt typiskt typiskt. Vad ska jag göra nu? Dessa förslag kan jag komma på just nu:
  • Snabb-banta och träna som en idiot så att jag kommer i mina 5 år gamla jeans inom en vecka? Men det har jag inte heller tid med.
  • Gå med rumpan bar? Det föredrar jag att inte göra...
  • Gå klädd i kjol och strumpbyxor resten av våren? Ett ok förslag, men 1: jag har inte så många kjolar/klänningar, 2: det kan bli kalt vissa dagar, 3: så uppklädd orkar jag inte vara varje dag...
  • Gå i tights resten av våren? Men det är lite samma som med kjol, för få alternativ och tråkigt när man inte kan variera sig :(
Buhuuu, förstår ni hur illa det här var?

Kom ihåg skyddet

Idag delades det ut sådana här i skolan:
.
.
.
Dock så var det ju kanske ingen större vits med att ge den till mig eftersom jag kommer att spendera valborg utan min andra hälft. Men annars är det en bra grej! Kom ihåg att skydda er i helgen! (och alla andra dagar också!)

Blodet droppar, blodet droppar

Det tycks inte komma någon alls och titta på lägenheten... Han borde ha varit här för 1 1/2 timme sedan.... Men jag har fått mycket småpyssel gjort. Rensat i lite hyllor, lådor och skåp, en del ska med hem om två veckor och en del har jag slängt. Lite har jag också stoppat i en påse som jag sparar och kanske får sålt sen nån gång!
.
Men jag har ju fortfarande några bilder att visa från i måndags :) Mamma skakade bara på huvudet när hon såg hur jag for runt som en iller och försökte skapa mina konstverk, hehe...
.
.
Dom här ser nästan ut som om någon skulle ha blivit mördad :S Blodfläckar lite här och där...


Tur i oturen

Första skoldagen efter påsklovet började mindre bra. Skulle ju opponera en gradu och det var klockan 9, och inte klockan 10 som jag trodde :( Buhuu... Men som tur var så var vi två opponenter (jag var ju lite extra eftersom det ersatte min kandidatopponering) så dom kunde genomföra det ändå. Jag hann säga några saker i alla fall, och har ju gjort allt arbete som jag skickar till henne. Så jag blev godkänd och ska nu bara skicka in pappren för att få mina kandidatpapper! Jippi!
.
Om en liten stund kommer det en kille hit och tittar på lägenheten. Hoppas hoppas att jag får den uthyrd i sommar, det är liksom 1200€ som går upp i rök annars.... Så nu ska jag avsluta innan det plingar på dörren! Vi hörs senare!

Halvvägs

Är snart framme i Åbo och den 6 timmar långa bussresan mot Vasa börjar... Jag skulle mycket hellre tillbringa dessa 6 timmar t.ex. så här:
.
Men som sagt så är det inte så länge kvar tills jag tar sommarlov! Då hoppas jag på fler sådana dagar! Nu ska jag ta mitt picka och pack och göra mig redo för att få en bra plats i bussen!

Du får godis om du är med!

Sitter och läser en gradu som jag ska opponera imorgon och börjar nästan känna mig lite inspirerad att komma igång ordentligt med min egen också! Kanske jag borde läsa fler så kasnke inspirationen skulle infinna sig riktigt ordentligt! Ska faktiskt på ett slutseminarie för en annan gradu nästa vecka, helt frivilligt :) Man vill liksom vara klar själv också :D
.
Men är fortfarande på båten, och just nu har dom Hula-hula tävling för barn i kafét. Jag kan inte riktigt säga att jag gillar den. Dom motiverade barnen att vara med genom att säga "Den som är med får godis, och den som inte är med får inget godis". Jag tycker dom hellre skulle motivera med en tatuering eller något annat...
.
Men nu ska jag fortsätta läsa gradun och dricka mitt vin :D
.

Otroligt segt internet!

Nog för att det alltid är segt på båten men det här är verkligen mycket sämre än det brukar! Så får se hur många bilder jag orkar lägga upp :)
.
Igår var jag alltså på picknick med mamma och pappa så jag tänkte lägga upp lite fler bilder från det nu. Idag har det då definitivt inte hänt något spännande som jag skulle kunna dela med mig av, så det får bli lite bilder bara!
.
.
.
.
.
Det här får räcka för nu. Lite senare kommer det upp lite bilder på vackra konstverk som jag gjorde på bergen :D hehe!

En underbar sista ledig dag

Sista lediga påskdagen (eller ja, jag är ledig imorron med men då ska jag resa...) och den har varit underbar! Peter skulle planera lite tillsammans med sina kompanjoner så jag ringde hem till mamma och pappa och frågade om dom ville fara på picknick! Så vi for och köpte lite bulla och körde ut till Lumparland. Det var hur skönt som helst! Solen sken, vinden fläktade lite och vattnet kluckade mot berget. Har många bilder men på min egen dator (är ju som sagt på Peters nu...) så det kommer upp fler imorron medan jag är på båten! Men här är två!





Nu blir det kvällsmys här hemma, sista kvällen sen far jag ju tillbaka till Vasa (men bara för 2 veckor!!!!!!)

Ålands flaggas dag

Japp, den är tydligen idag! Och påskdagen också. Dom får samsas!
.
Igår var vi då alltså på middag på park och sen blev det Indigo följt av Arken. Arken var... helt okej. Dansgolvet var SMOCKAT, men en stund var vi där i alla fall, jag, Julia och Jossa. Vi for hem vid 3-tiden, och då hittade jag också Peter på väg hem. Det är bra att vi synkar varann utan att planera det :D
.
Jag visste inte om att Jossa och Julia tänkte göra en oseriös bild, så jag blev som jag blev :)
.
.
Idag är Peter på jobb ute på Havsvidden så jag är hos mamma och pappa. Vi blev väckta i morse av att någon stod och ringde på dörren. Och det ringde och ringde och knackade och knackade och ingen ville gå och öppna. Det var ju tidigt!! (Klockan var strax efter 9). Sen visade det sig att det var Peters skjuts ut till Havsvidden. Tydligen skulle dom fara då, och inte 10 som Peter trott :D Haha!
.
Men några timmar senare orkade jag stiga upp och gick till mamma och pappa. Stannade på vägen och plockade lite mera blåsippor!
.
.
Sommaren är nära!
.
Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli färdig. Är riktigt hungrig eftersom jag bara ätit frukost, och sen gick jag ju hit, och väl här har jag hjälpt pappa såga lite och mamma med att göra fint i rabatterna! Ska bli gott med mat!

I´m back!

Hej hej hej på er! Lite dålig uppdatering här eller hur? :) Men ni kanske börjar vänja er vid att min uppdatering inte är den bästa när jag är hemma på holmen. Och ännu sämre nu när jag inte har något internet på min dator utan måste använda Peters, det är ju så jobbigt...

Men vad har hänt sen sist då? Jaa, jag kom hem och pappa kom och hämtade mig för Peter var ute på någå uppdrag. Men han hann hem till mamma och pappa lagom tills middagen var fördig så vi åt där :D Perfekt!

Se i torsdags så var vi på lunch med Peters mamma innan vi for ut med bilen och tittade på en massa hus. (Vi ska alltså inte köpa något utan vi for runt och tittade på en massa nybyggda och undrade hur folk har råd...) Vi tog också en liten promenad för det var ju så fint väder!! I alla fall just då när vi tog promenaden, annars var det rätt kallt. Jag passade också på att ta med mig lite vår och påsk hem!

Nu har vi inga fjädrar hemma men det får duga som påskris i alla fall! Knopparna har redan börjat slå ut riktigt ordentligt!


Igår hade vi en ganska slö dag. Vi var inne hela dagen :) Fast jag gjorde faktiskt något vettigt, ska opponera en gradu på onsdag så jag satt och läste den... Mycket intressant är det!

Men sen igårkväll så hade Peters föräldrar bjudit över oss på påskmiddag. Peters farmor, bror och hans två barn var där också så det blrv riktigt kul! Sen när barnen gått och lagt sig så gick vi lite större barn och byggde lego :) Haha, tänk vad kul det kan vara!



Men sen lite senare kände jag mig lite ensam tjej bland tre killar så jag traskade iväg till Indigo och träffade bland annat denna knasiga härliga tjej!



Julia var också med (måste försöka fånga henne på bild också!) och lite senare kom även Hanna. Lite senare idag ska jag kanske och simma (ja hör och häpna!). Men inte träna, utan med Peters mamma och lilla Wilmer. Det skulle vara kul! Sen ikväll blir det påskmiddag igen, men med kompisar den här gången, och på restaurang.

Så nu vet ni lite igen! Jag tänker inte säga något om när jag kommer att uppdatera nästa gång, men troligtvis inte idag :D Det är ju påsk, då ska man vara ledig!

Det händer grejer!

Äntligen börjar det hända lite saker! Jag ska äntligen få min kandidat helt undanstökad. Jag har ju inte fått opponera någon annans uppsats än och utan det kan man inte få sina papper. Man får inte heller göra sin avslutande praktik utan dom papprena och den har jag ju i september. Men nu ska jag få vara medopponent på en gradu som ersätter kandidatopponeringen! Det blir ju lite mer jobb för mig eftersom en gradu är på 100 sidor och en kand är bara 30.. Men det är det värt!
.
Sen fick jag också just ett samtal från en som ville komma och titta på min lägenhet nästa vecka för att kanske hyra den under sommaren! Tänk om det skulle gå väl... Det skulle lyfta en mycket stor och tung sten från mina axlar!!! Hoppas hoppas hoppas!
.
Nu ska jag bara skicka iväg ett mail och sätta upp mig på vikarielistan för skolorna i Mariehamn i maj så kanske jag skulle få lite vikariat också! Hoppas hoppas hoppas! (Jo jag är gladare nu än i morse!)

Lite hyfs kan man väl ha...

Godmorgon från en inte så jätte pigg Fanny... Sitter på båten nu och än så länge har inte dagens goda humör orkat visa sig. Sov rätt dåligt på bussen... Jag brukar få platsen längst bak och då kan man sova rätt bra för där kan man ju sträcka ut sig i vågrätt läge så att säga. Men den här gången var den platsen upptagen. Men annars var det väldigt lite folk så jag tog platsen där man kan sitta fyra och har ett bord mellan sig. Tänkte att där kan man ju i alla fall sträcka ut benen på sätena på andra sidan bordet.
.
Men nån gång i morse, kanske vid 6-7 tiden vaknade jag av att en man nästan sätter sig på mina fötter!?! Jag blev så chockad att jag bara drog dom till mig och försökte somna om. Han skulle visst ha bordet för sin dator, men man sätter sig väl inte på folk! Man väcker dom och säger "ursäkta kan jag få sitta där?". Han vågade inte ens titta ursäktande på mig då. Men sen när jag vaknat till lite när vi kommit till Åbo, då vågade han titta på mig, vilket han nog ångrar. Då belönade jag honom med en av mina kända morgonblickar. Mohahahaaahahhaaa!
.
Undrar vad han gjort om jag haft fötterna på bordet, hade han månne smällt ner datorn på dom bara..? :) (<-- dagens första leende!)

Vet ni vad jag ska göra inatt??

Jo, jag ska åka HEM!! Jippiiiiii!!! Bussen går halv 3 så jag har lite tid att döda innan det, men just nu håller jag på och packar och lite senare tänkte jag duscha. Ebba och Maya springer runt i köket och är lyckligt ovetande om att jag kommer att lämna dom ensamma över påsken. Som tur är kommer Nicke att komma på besök en gång eller två!
.
Den här gången ser inte min resväska ut så här :)


En biologilektion

Sådär lagom till påsk så har vi idag dissekerat en tupp på biologin. Jag har bilder, men jag tror att jag väljer att inte lägga upp dem :D Och ni behöver inte tycka att det var elakt eller något utan tupparna kommer från en gård där de har fått gå fritt omkring och varit välmående. Men de hade fått för många tuppar så de här skulle avlivas. Men istället för att bara avlivas och slängas så kom dom till undervisningssyfte, och det är ju bra!
.
Hur som helst så var det intressant. Till en början luktade det bondgård, vilket inte är så farligt. Men ju mer man öppnade upp desto mer började det lukta illa... Men ja, som sagt, det var intressant (och lite äckligt)! Visste ni föresten att många fåglar lever med samma partner hela livet? (Ja det är kanske inget nytt) Men visste ni att det egentligen inte är så!?! Honan är ganska ofta otrogen med andra hanar... Hon vill ha den bästa hanen för sin avkomma och det behöver inte alltid vara hennes "make". Dock lever hon ändå med sin "make" för hon behöver någon som sköter om henne medan hon ruvar och det gör ju han så bra.... Ganska grymt...
.
En frisk och välmående hane känner man föresten igen på att han har klara, starka färger. Så väljs dom ut hanarna... Som t.ex. dessa praktexemplar.
.
Bild härifrån
.
Bild härifrån

Pluggeliplugg

Det blir nog ingen promenix/joggingrunda idag :) Det kan inte alltid gå så bra.. Något annat som inte gick så bra idag var att äta pajen som jag lagade i torsdags. Den var svår att få ner med tanke på att det var det sista jag åt innan magsjukan slog till..
.
Tror jag ska plugga på lite fåglar och fiskar nu. Vi ska ju ha artkännedomstent lite senare i vår igen, men den här gången är det i alla fall lite större djur som man kan se :D Vi hade ett testprov idag för att se om vi kunde något, och utan att ha pluggat så fick jag i alla fall 10 rätt av 20, vilket är gränsen för godkänt! Jippi! Men bättre kan jag nog! Så in i pluggdimmorna nu...

Tjingeling!

Sitter i skolan (nej ursäkta, universitetet heter det ju, lärarna här är hårda på att vi ska skilja på dem) just nu och väntar på att biologilektionen ska börja. Temat är reptiler :)

Inatt drömde jag om val... Minns inte om det var en bra dröm eller en mardröm, men hur som helst så vill jag inte drömma om val. Jag vill drömma om trevligare saker!

Ikväll har jag tänkt ge mig ut på en promenix/joggingrunda, vi får se hur det går. Mest av allt längtar jag just nu efter att få fara hem till holmen. Men på onsdag får jag landstiga på min favorit ö igen :)

Men nu ska jag nog avsluta det här osammanhängande inlägget innan någon får i nerverna på det :D Hörs sen nån gång när jag har något vettigt att skriva igen.

Att ständigt vara på flykt :)

Just nu sitter jag och tittar på något som jag aldrig följt med tidigare, nämligen valvakan för riksdagsvalet. Men i år är det verkligen så att man måste ha lite koll.. För just nu är det en riktig rysare, det går alldeles för bra för sannfinnländarna... Hujedamig! Hur ska det gå?
.
Men för att prata om något roligare, fick idag höra att mina kusiner ska till Norge och åka med Hurtigrutten. Det är nog ett av mina drömresemål och jag blev så himla avundsjuk när jag fick höra det! Jag vill också! Någon gång ska jag nog göra den resan, men just nu är den nog rätt så långt bort :(
.
Men på tal om båtar, igår kväll visades filmen "The perfect storm" och när jag såg den så tänkte jag att nu kommer jag ju helt klart att drömma om detta... Tror ni jag gjorde det? Mhmm... Dock var det ingen storm, utan jag kombinerade båtar, sjöfarande och en gammal klassiker för mig: att bli jagad av något/någon. Det är min "jag-faller-dröm". En sån som återkommer ofta, i olika skepnader, men oftast har jag något som någon annan vill ha, vilket gör att jag måste hålla mig undan. Någon som vet vad det betyder? Någon drömtydare som kan berätta det för mig? Har haft sådana drömmar så länge jag kan minnas och det är obehagligt... Dessutom har det påverkat mitt vakna liv också :D Går alltid och planerar flyktvägar när jag går ensam och så, hehe... Så berätta gärna vad det betyder om du har en gissning :D

Jag ber om ursäkt till alla som var på Åländsk afton

Jag glömde något som jag hade köpt redan på sommaren! Hur kunde jag??? Det som skulle vara pricken över i:et?? Okej, det var väl inte det viktigaste, de flesta servetterna används ju ändå aldrig, men ändå!! Dom är ju så fina!
.
.
Men nu vet ni i alla fall, tanken var att dom här skulle ha varit med...
.
Och när ska jag nu använda dom?? Typiskt.

Jag tar tillbaka det jag just sa...

Okej, jag tar tillbaka det jag sa tidigare om att det är fint väder ute! Det var det i morse, tror jag, men inte sen mera när jag skulle ut... Men jag skyller det på min utsikt:
.
.
Jag bor alltså där var pilen pekar, så jag ser inte så väldigt mycket av hur vädret är här i min lilla gränd... Om jag tittar rakt upp så ser jag lite himmel, och den var blå då...
.
Men istället så var det väldigt lite blå himmel, solen sken inte alls så mycket och det blåste. Massor. På den här bilden ser ni lite, och jag ser kanske inte helt nöjd ut heller... (hittade en cool inställning på ett bildredigeringsprogram som jag ville testa, blev ganska häftigt tycker jag!)
.

Härliga söndag!

Ännu en fin dag! Jag har tillbringat morgonen med att leta upp fakta om Skäggdoppingen och Sidensvansen och skrivit ett arbete om dem, så nu tänkte jag belöna mig själv med en promenad! Solen skiner, himlen är nästan helt blå och jag mår bra! Ska se om jag hittar ett ställe där det skulle vara lä så man kunde sitta ner och läsa lite bok. Tänk om man hade en balkong...
Men vi hörs senare! Ut i den fina vädret nu!

Valtider

Sådärja, efter två år har jag fått till några länkar till andra bloggare :) Där hittar ni länkar till både vänner och andra bloggare. Stora bloggare behöver kanske inte bli länkade men t.ex. Kenza och Tyra som jag länkat så tycker jag att är läsvärda. De känns liksom jordnära och inspirerande :) Så ifall någon inte kikat in hos dem så kanske ni gör det nu :)
.
Men ja, rubriken alltså. I morgon är det riksdagsval här i Finland. Det här har vår skolmatsal uppmärksammat genom att bjuda på lite annorlunda mat de senaste veckorna. Vi har bland annat fått opinionens korvsås, demokratiskt fylld paprika och kalkonfilé marinerad med rösträtt. Så fiffiga dom är :)

Länkar och annat

Följ min blogg med bloglovin
.
Jag har nu bloggat i snart två år. Och häromdagen kom jag på en sak: jag har inga länkar till bloggar som jag följer. Jag vet hur svårt det kan vara att få läsare och då kan en länk betyda ganska mycket. Just nu sitter jag därför och pysslar med det så senare idag borde det komma upp en länk-lista till vänster i bloggen :) Sen håller jag också på och pysslar lite med Bloglovin för att få det på min sida så då måste jag klistra in den där texten som är högst upp i inlägget :)

En bättre dag

Idag är definitivt en bättre dag än igår! Jag mår inte illa mer och just nu har jag ingen feber heller! Jag har nog natten att tacka för det för jag har nog aldrig svettats så här mycket! Sängen har varit genomblöt... Så nu har jag nog inte så mycket bobbor kvar i kroppen, alla är i sängen :D Haha, men jag väntar nog med att byta lakan tills imorron, man vet aldrig hur nästa natt blir...
.
Men förutom att jag mår bättre så är det fler saker som gör mig glad idag! För det första så är det helt underbart väder idag! Synd bara att jag inte orkar vara ute så mycket.. Men en fika blev det med Lotta i alla fall! En annan sak som gör mig glad är dagens program av "Extreme makeover home edition". Jag gråter nästan alltid till det programmet, det finns så snälla människor och jag förstår inte hur vissa orkar... Men idag grät jag inte, jag blev bara glad!
.
En gammal bild på mig en sommarkväll på Rockoff, men då var jag också glad!
.

Lite fint påskpynt mitt i allt det jobbiga

Medans jag ligger här hemma och är sjuk så tänkte jag visa vad jag gjorde häromdagen. Jag gick ut och hämtade lite björkris och fäste fjädrar i det. Nu har björklöven nästan slagit ut!! Det känns vårigt!
.
.
Just nu mår jag inte så bra... :( Illamåendet hålls i skick om jag inte rör på mig eller dricker för snabbt men istället har jag fått feber med allt vad det innebär :( Det nästan jobbigaste är att jag är så less på att ligga/halvligga/sitta så jag skulle helst bara ställa mig upp och göra något, men jag orkar ju knappt gå till kylskåpet...
.
Har lyckats göra lite skolarbete men jag får se om resten av kvällen blir framför TV:n...

Varför??

Idag är inte en bra dag. Vaknade 9 och började må lite illa. Sen blev det värre, och värre, och värre, och nu försöker jag röra mig så lite som möjligt. Varför? Jo, jag har gått och blivit magsjuk! Usch och blä och fy och tvi! Var fick jag det ifrån liksom? Ingen jag känner har varit magsjuk...
.
Nu försöker jag då som sagt röra mig så lite som möjligt. Har lyckats ta mig från sängen till soffan, det är närmare toan :) Försöker också hitta en ersättare till morgondagens babysim, men det är inte så lätt.. Men jag MÅSTE hitta någon! Jag som hade planerat in en så bra dag med Lotta.. Jag vill sitta på en uteservering idag, i det fina vädret!
.
Men nu ska jag skuta klaga och försöka få i mig lite vatten så huvudvärken kanske skulle släppa :D See you later.

Nu är det dags för lite egentid

.
Pajen blev riktigt god! Receptet hittar ni här. Rekommenderar det varmt :) Oliveri paj, mumma!
.
Fick en skoluppgift gjord också. Man skulle fundera på lite frågor kring boken/filmen Ondskan, skriven av Jan Guillou och boken Jenny, skriven av Jonas Gardell. Riktigt hemska böcker... Sen har jag också skickat in en annons till en tidning här i Vasa om att hyra ut min lägenhet över sommaren. Hoppas det ger något!
Men nu tror jag att jag ska stänga av datorn, kanske unna mig ett glas vin och se på TV, lite egentid helt enkelt. Och imorron är jag ledig, sköööönt!

Älska uteserveringar!

Hej! Vilket härligt torsdagsväder vi har här i Vasa idag! Har suttit på en uteservering idag till och med, debuten för i år! Superskönt! Nu är pajen i ugnen och medan den gräddas så passar jag på att städa Ebbas och Mayas bur. Sen ska jag försöka göra undan lite skolarbete också, får se hur det går :)
.
Men nu måste jag städa, så jag skriver mer senare!

Inte den bästa reklam en restaurang kan få...

Det här är faktiskt skrämmande, att man ens kan göra så!?! Ens i misstag!?! Får man ut något av att göra det? Det enda jag kan komma på är en polisanmälan och dåligt rykte... Kolla på det här så förstår ni...
--> Länk!

Dagens fina!

Begav mig till Kicks tidigare idag för att köpa lite ansiktsmasker till mig, och på vägen så råkade jag ta en vända på Glitter :) Hehe. Men jag har länge varit på jakt efter en ny plånbok. Jag har kikat lite men inte sökt aktivt, mera väntat på att något ska dyka upp. Och idag gjorde det det!
.
.
Den fungerar både som partyväska och plånbok! Perfekt ju! Och jag älskar färgen, så somrig! Och på tal om sommar så har solen bestämt sig för att kika fram nu på kvällskvisten, efter en vecka bakom molnen... Så jag tänkte att jag skulle bege mig ut och leta upp lite påskris att fäst lite fjädrar i så att man skulle få lite påskstämning här i lägenheten!

Gårdagskvällen

Som ni kan läsa i förra inlägget så var jag på spex igår. Årets Wasaspex hade fått namnet Dracula och handlade förvånande nog om vampyrer :) För er som inte vet vad ett spex är så tänkte jag ge en liten beskrivning. Det som skiljer ett spex från en vanlig teater är att publiken får delta och bestämma en del av vad som ska hända. Det finns såklart ett manus men under teaterns gång så kan publiken ropa saker till skådespelarna, t.ex. omstart, baklänges eller på tyska. Så för skådespelarna handlar det då om att kunna improvisera :) Och sedan hitta tillbaka till manuset igen! Jag kan då säga att jag hade inte klarat det... Dom är riktigt duktiga dom som är med!
.
Efter spexet for vi till Ollis. Det var inte så väldigt mycket folk där så vi blev inte så sent, men det var helt ok ändå! När jag kom hem, vid 2 tiden tror jag, ringde jag Peter och ja, sen blev det inte så mycket sömn :) Hur kommer det sig att när man egentligen inte borde prata så länge så har man massor att prata om, och när man har all tid i världen så har man inget att berätta? Ja, det resulterade i alla fall i 3 timmar sömn :) Haha, men jag har klarat dagen helt bra i alla fall! Nu ska jag duscha och sen år vi se vad för vettigt jag skulle kunna hitta på resten av dagen.

Fullspäckad tisdag

Hej! Har lite bråttom men tänkte ändå att jag kunde skriva ett kort inlägg här så ni inte tror att jag försvunnit! Har tillbringat större delen av dagen i skolan, närmare bestämt från 10-17... Har varit hem och ätit nu och ska snart tillbaka till skolan, men på något lite roligare! Ikväll är det nämligen spex!! Har hört att det är riktigt bra i år så spännande spännande! Efter spexet blir det Ollis så ni lär nog inte höra något från mig förrän imorn på eftermiddagen nån gång. Men nu vet ni! Hej då!

Duktiga jag!

Vet ni vad jag just gjort!?! Jag har städat min garderob! Och med det menar jag inte bara att jag vikt alla mina kläder så att dom nu är i fina högar istället för vingliga skrynkelhögar utan jag har också slängt en del och fyllt en papperskasse som ska till Röda Korset! Det känns bra!
.
Om drygt en halvtimme kommer Lotta, vi bestämde att vi far ut och äter, vi förtjänar det! Fråga inte varför, vi bara gör det :) Nu tror jag att jag dessutom förtjänar att sitta ner en stund innan jag ska tralla ut på stan...

Ny vecka, nya tag

Jag har inte så mycket att dela med mig av idag. Har sytt lite, varit lite i skolan och nu tittar jag på TV, mycket spännande dag! Ikväll ska jag dock ut och äta med Lotta, eller om vi köper hem något, det får vi se sen. Men det ska bli kul att få sitta ner och bara umgås lite igen! Har en ganska dålig period just nu så jag njuter av att få vara med dom jag tycker om! Det gör mig glad!
.
Försökte få med mig mina två små mysisar på bild, men det var inte så lätt! På den första bilden är nog Ebba med också, men precis när kortet togs gömde hon sig i handen :D
.
Gullungar!

Läskigt

Titta vad jag hittade idag :S
.
.
Den låg i min gränd, utanför dörren till en av affärerna som finns där.  Först gick jag bara förbi, såna där grejer ska man ju vara försiktig med.. Det är ju faktiskt blod på den! Men sen stannade jag upp och tänkte på alla små barn som inte vet vad det är för nåt och kanske tar upp den för att leka, det kan ju gå riktigt illa :( Så jag tog min plastpåse som jag hade och använde den som handske och plockade upp sprutan. Men sen när jag kom till sophörnet så visste jag inte riktigt vart man slänger sånt där... Men det blev i alla fall grovavfall...
.
Och jo, jag var jätteförsiktig! Jag tog aldrig i den med fingrarna, jag stack mig inte (puh) och jag tvättade händerna när jag kom in! Men akta er för sånt där små barn!

10 April 2011

Jag var fruktansvärt dålig på att ta bilder igår :( Men två stycken tog jag i alla fall. Dock är dom inte så värst charmerande men jag orkar inte fixa dom just nu :) Ni får stå ut helt enkelt. Den första bilden är åländskt svartbröd och gubbröra och den andra bilden är Ålands pannkaka (och kolla vad jämn och fin färg jag fick på den!!). Till det har man grädde och sviskonkräm (hallonsylt för de mesiga :D)
.
.
.
Innan maten hade vi också lite ölprovning! Vi hade två olika åländska öl som vi jämförde lite. Och sen festade vi! Vi tog oss in på Cella vid halv 1 eller nåt sånt, men det blev inte så sen kväll. Ganska skönt för jag var nog ganska trött... Men sen 8 i morse har jag haft svårt att sova, vaknat flera gånger! Sånt är fruktansvärt irriterande när man är trött och bara vill sova ut!
.
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Vi får se vad dagen för med sig!

Fixa fixa fixa!!

Nu börjar det dra ihop sig, mycket att stå i men det mesta är färdigt. Förutom uppläggningen då, men den kan jag ju inte lägga upp i förväg... Så här ser jag ut ikväll (fast jag är lite gladare än på bilden, hinner inte ta flera :D), får se om det blir någon utgång!
.
.
Bilder på den goda maten får ni se imorron! :)

Två tankar

Kom hem från jobbet för en stund sen. Känns alltid lika konstigt att sluta jobba då alla andra far på jobb, eller kanske just stigit upp... Fick hålla den finska gruppen idag, vilket jag inte var beredd på, men det gick bra ändå.
.
Igår hade jag två lite annorlunda tankar, en ganska kul och en ganska tråkig. Den roliga är att jag kom på en produkt som funnits i TV-shop som verkligen slagit igenom. Kanske ni inte minns det men för ganska länge sen så hade dom en hudkräm som skulle göra en brun. Och man kan ju verkligen säga att "brun-utan-sol" är en produkt som slagit igenom! Vet inte om TV-shop var först med det eller om det började där, men när dom gjorde reklam för det så var det i alla fall inte populärt!
.
Den andra tanken slog mig när jag låg i sängen och försökte sova. Jag hör ganska bra vad som händer i gränden utanför mig och brukar lite nu och då fundera på vad jag skulle göra om det blev slagsmål här utanför, för nära har det varit flera gånger... Nåja, det var inte det jag funderade på utan ordet misshandla. För mig betyder det att göra någon annan illa med slag och sparkar. Men i ordet finns ju egentligen inget som pekar på det. Om man delar upp det så blir det ju miss handla. Man handlar fel helt enkelt. Och det gör man ju, men att handla fel låter så lätt i jämförelse med att misshandla någon... Hmm...
.
Men nu ska vi inte fundera på det, nu ska jag börja laga Ålands Pannkaka!

En dålig dag

Idag har jag en superdålig dag. Ingenting piggar upp, inte vänner (mer än för stunden), inte det härliga vårvädret och inte heller den nya vårjackan och halsduken som jag satte på mig när jag gick till stan för att handla. Helst av allt skulle jag bara ligga i sängen och stirra i taket hela dagen... Men det hinner jag inte, har Åländsk Afton imorron och nu ska det lagas gubbröra... Hoppas det blir gott, orkar inte med motgångar idag!
.
Men igår hade jag en intressant båtresa i alla fall. När jag gick av båten blev en kille stoppad av knarkhunden :) Usch, jag är alltid rädd att dom ska stoppa mig! Vad skulle man göra om någon stoppat knark i min väska utan att jag vetat om det?? "Det är inte mitt" funkar ju knappast...
.
Sen blev det väldigt konstigt då jag närmade mig bussen och någon knackar mig på axeln och säger "Excuse me..." Ja ni kan ju gissa vem det var... Min "stalker" :) Han undrade om vi kunde hålla kontakten, han hade redan skrivit upp sitt telefonnummer på en lapp sa han... Men då sa jag att nej, jag har en pojkvän. Han blev nog lite besviken, men inte skulle jag ha velat hålla kontakten fast jag varit singel heller så, sånt är livet. Sen gick han tillbaka till båten (vilket jag tolkar som att han var på kryssning och bara gick av båten för att säga det där till mig!?! Wierd...)
.
Men nu ska jag sätta på lite musik, kan inte bestämma mig om det blir deppmusik eller musik som kanske skulle kunna pigga upp lite. Vi får se.
.
Bjuder på en härlig bild från i somras på mig och min kusin ♥


Vill ni veta en deprimerande sak...

...det snöar i Åbo...
.
...och jag ska norrut...
.
...tack och godnatt...

Stalker på båten

Jag var just i Tax Free affären och handlade lite "nödvändigheter" :) När jag gick där bland parfymhyllorna såg jag en kille som stod och tittade på mig. Jag vände mig om och gick till en annan hylla, och efter en stund så är han där igen!? Åh nej tänkte jag och gick till vinhyllorna istället, snabbt så han inte skulle se vart jag gick. Där gick jag sen med blicken på en massa goda viner och såg inget annat, tills jag stannade vid ett vin och en röst säger "Hi, what do you think about this?" Och där står han!! Med en parfymlapp som jag ska säga nåt om. Fiffigt sätt dock att inleda en konversation på. Och fiffiga frågor han hade, "reser du ensam?" "Mjoo, det gör jag". För inte kan jag ju säga att jag reser med någon, det märker han ju om han håller sig i närheten... (Påpekas bör dock att han inte var läbbig, bara det att jag inte vill sitta och underhålla en kille som säkert inte vill något annat än att få en andra dejt efter den här båtresan...)
.
Sen undrar han om jag dansar :) Jag var snabb med att svara nej där, hehe. Men då fick jag veta att jaa, det förvånar honom inte så mycket, en typisk finsk tjej är ju lite blyg av sig... Jaja, hur ska jag bli av med han då?? Han ville ju ta ett glas vin lite senare!!! Men sen kom jag på det! Jag ska ju bli klar med skolan till sommaren (*host host* nästan i alla fall, men det vet ju inte han, hehe) Så därför har jag jättemycket skolarbete att göra nu så jag hinner inte... Så nu sitter jag högst upp i Skybaren och gömmer mig i ett hörn. Det kan ju bli lite pinsamt om han ser mig och jag sitter och tittar på en film... Så jag hoppas att han inte hittar hit!
.
Men som sagt,nu ska jag se en film. Har bunkrat upp med rödvin och Franska pastiller! Länge sen jag åt såna...
.

Mästerpopparen

Att poppa popcorn är nog lite av en konst! Ibland blir det massor kvar och ibland bränner man hälften :) Men ibland, ibland går det bra! Kolla detta:
.
.
Ganska bra va!?! Fast enligt Peter har jag lyckats ännu bättre än det här en gång. Borde nog byta yrke... Men däremot har jag problem med smörpopcornen, dom vill inte alls poppa, bara bränner direkt :( Dom som är så goda... Det är nog något fel på påsen, eller micron kanske...

On the way...

Om drygt 1 timme går båten och jag ska tillbaka till Vasa igen. Den här gången känns det lite lättare! Trots att jag de senaste dagarna känt att jag inte vill nåt annat än att flytta hem nu, men det närmar sig!

Igår hade jag fullt upp hela dagen. Började med en god lunch på Umbra med Hanna. Därifrån gick jag direkt till Bagarstugan på fika med Jonas, Sanna och lille Einar. Det var mysigt! Från bagarstugan blev jag upplockad av Peter och Joppe. Vi for ut till Joppes stuga och kikade, och på vägen hem stannade vi till vid en bondgård och kikade på små kalvar och lamm. Guuuuuuuud vad söta dom är! Lammen var bara 1 vecka gamla och sprang runt och bräkte så sött! Vill ha! Sen hann vi inte vara hemma länge innan Peter och jag for till mina föräldrar och åt grillat! Gott! Kvällen avslutades med lite mys i soffan. Jag sov gott inatt kan jag säga!

Snart kommer Peter hem från jobbet, han ska köra mig till båten sen... Men lite mys hinner vi nog med innan det! Måste samla på mig lite gosiga pussar och kramar nu så jag klarar mig i 2 veckor :) Men vi hörs lite senare när jag är på båten.

5 april 2011

Vilken inspiration jag hittade igår när solen kikade fram! Läste inte bara klart min bok som jag höll på med till gradun utan efter det for jag ut på en promenad-/joggingrunda. Jag som hatat att jogga i hela mitt liv!! Men vem har sagt att det är för sent att börja som 23 åring... Det är nog mycket roligare att jogga själv i egen takt än tillsammans med andra som tycker om att jogga... Så dagen avslutades mycket bra igår i alla fall!

Idag har jag också varit ut med Albert. Lika pigg idag med :) Det är ju så kul att mötas av en överlycklig hund som inte skulle kunna vara gladare bara för att du kommer hem! Men nu ska jag försöka mig på lite gradu igen...

En bild som jag tog på vår kottepalm igår, blev ganska häftigt tycker jag!

Solen skiner!

Som jag längtat! Den har inte kikat fram på flera dagar... Nu ska här läsas graduböcker! Tänk vad man kan bli inspirerad av lite solsken! Kunde inte låta bli att plocka fram kameran och ta en liten bild på kontrasterna med solen som lyser på grannhuset och den mörka himlen! (Fast det syns nog inte så himla bra på bilden men..)



Sen kunde jag inte låta bli att leka lite med bilden i ett redigeringsprogram :)




Nu ska här läsas!

Inspirationen flödar...

Det står lite stilla här i bloggen nu, som ni kanske märkt :) Men jag har inte riktigt haft lust, eller inspiration till att blogga. Dessutom har det inte hänt så mycket kul heller! Men en liten uppdatering kan jag ju bjuda på för den som är intresserad.

Peter jobbar typ hela dagen idag så jag hade tänkt jobba med gradun hela dagen. Men nu är klockan snart 15 och hittills har jag duschat, bråkat med internet och gett upp, gått ut med Albert (Peters föräldrars hund), lunchat på stan, kollat mailen och läst bloggar! Massor ju, fast inget av det har ju nånting med gradun att göra... Men nu ska jag börja med den, efter att jag läst några bloggar till :) Wish me luck...

Möttes av en superglad hund när jag kom,
så här nöjd och trött var han efter den korta promenaden vi tog :)

2 april 2011

Andra april, redan!?! But I love it! Vill ha sommar nu!! Klarade 1 april utan att bli lurad också, i alla fall vad jag vet om :) Igårkväll tittade jag och Peter på en sjuk film. The prestige hette den och handlar om magiker/illusionister/trollkarlar eller vad det nu heter. Jag hatar att bli lurad av sånt där, jag fattar inte hur dom gör, men samtidigt är det ju väldigt fascinerande... Peter såg filmen för tredje gången och förstod den nog lite bättre än jag, han fick förklara en del för mig sen :)

Om en stund ska vi till Peters föräldrar och laga mat. Peters farmor fyller 80 så det ska firas litegrann! Nu kom Peter så vi hörs senare!

RSS 2.0