No more candy

I morgon är det den 1 september. September blir en speciell månad för mig i år. Inte bara det att jag har min avslutande praktik och fyller år, utan det blir en godisfri månad! Nu är det slut på snasket! För att jag ska klara av detta så måste jag ha lite regler :) Detta får jag inte äta:
  • godis i alla dess former
  • chips, popcorn, ostbågar, salta nötter m.m. i den kategorin
  • bakelser, kakor, tårtor (med undantag för ostglasskakan som jag tänker bjuda på när jag fyller år)
  • ost och kex
  • något jag glömt?
NÅGON SOM VILL HÄNGA PÅ?
Bilder från: blogg.mittval.se, saeaung.blogg.se, fotoakuten.se, babyjennifer.wordpress.com, styleroom.se, blogg.alltommat.se

När tar veckan slut?

Redan igår trodde jag att det var lördag, och idag känns det inte annorlunda. Den här veckan har känts så himla lång, men jag är ändå rätt säker på att när den är slut så kommer det att kännas som om den just började.. Som vanligt...
.
Nåja, idag har jag såklart varit i skola på praktik. Trivs så bra med det så jag har nog valt rätt yrke, även om jag tvivlat ungefär 100 gånger varje termin. Igår kväll fick jag dessutom vara med på ett föräldramöte. Det var väl inte så speciellt, men lärorikt. Det är viktigt sånt där med föräldrakontakt...
.
Idag har jag föresten sagt upp min lägenhet :) Ojoj! Men det gick bra, det är tydligen brist på små lägenheter i Vasa just nu så hyresvärden var inte alls orolig för att hon inte skulle få den uthyrd. Speciellt med tanke på att lägenheten ligger ca 50m från torget! Men det är i alla fall tänkt att jag flyttar ut den 9 oktober. Då är det bye bye Vasa....
.
En bild som jag hittade på www.xit.nu från i fredags

(Jag vet, den är pytteliten, men jag vet inte hur man får den större...)

Word-problem

Som ni vet så glömde jag min dataladdare hemma i helgen när jag for upp till Vasa. Den är tack och lov på väg hit nu med ett supersnabbt (eller så inte) postflyg, och under tiden så fick jag låna en laddare från dom snälla killarna i Mac affären! Så nu fungerar min dator igen, halleluja! För jag kan lova er att den behövs när man ska planera 4 veckors praktik!!!!
.
Och en annan sak som behövs när man ska ha 4 veckor praktik är Word. Vilket jag har. Men mitt i mina superfina planering så slutar det fungera! Den påstår att den laddar, men vad? Och det går inte att göra något :( Buhuuu... Tänk om den förstör min fina planering? Why why why? Vad har jag gjort? Och vad ska jag göra åt det? Typiskt.
.
Så här ledsen är jag...


New look

Hittade en ful men praktisk kalender på stan idag. Men inte vill jag ha en ful en, så jag gjorde något åt det!
.

Måndag 29 augusti

Ja, som ni förstod av förra inlägget så lyckades jag glömma dataladdaren hemma... Inte det smartaste att glömma måste jag säga. Men jag ska få den skickad till mig så fort som möjligt så förhoppningsvis har jag datorn snart igen, det är lite jobbigt att vara utan när praktiken började idag :S

Men praktiken ja. Jag är i en 1-2:a, alltså ettor och tvåor blandade. Idag var ju bara första dagen så jag kan inte säga så mycket, men det kommer att bli kul! Nu ska jag gå och köpa en kalender så att jag kan hålla ordning och reda på mig själv :) Vi hörs igen när jag kommer i kontakt med en dator!

Dum dummare dummast

Vissa saker kan man glömma hemma när man ska iväg på resa eller för att studera. Men inte laddaren till datorn. Skit.

Vasa

Här sitter jag nu igen, i min lägenhet i Vasa. Har traskat till affären och köpt mig lite frukost tills i morgon och jag måste säga att det var väldigt dött här. Jag såg ett hånglande par, två killar i skjorta, kostymbyxor och ryggsäck och en kille med en låda öl i ena handen och 2 salladshuvuden i den andra handen :) Andra konstiga saker som händer i Vasa ikväll är att det smäller överallt lite hela tiden! Men jag tror att både det tomma och det smällande Vasa har att göra med att många är på sina stugor, eller villor som dom säger här, och har "Villa avslutning". Vad jag har förstått så är det fest med kanske lite brasor och fyrverkerier? Men själv sitter jag och tittar på Fångarna på Fortet. Ett legendariskt program som dock var mycket bättre förr!
.
Skärmdump från tv4.se

On the way

Sitter på tåget på väg till Vasa nu. Tog ett tåg med endast ett byte, skönt det när man har 40kg packning :D Hehe... Känns dock lite trist att tillbringa den här dagen på resande fot, antagligen årets sista riktigt varma sommardag :(
.
Dock kommer det att vara skönt att komma till Vasa ganska tidigt (19.18) och inte mitt i natten som jag brukar. Tog ju flyget till Helsingfors i morse (och fick sitta i kockpit!!! Superkul!) så jag slapp båten. Men jag undrar vilket skick lägenheten är i. Antagligen väldigt dammig och illaluktande... Men det är ett senare problem. Nu ska jag skriva klart min biologiportfolio och hoppas att tiden går fort.
.
.
Min kamera har ju slutat fungera och jag ville inte ta med Peters för då har ju inte han någon. Skulle ha fått låna Julias gamla men det glömde vi ju bort, så ni kommer att få stå ut med cam-bilder ett bra tag framöver...

Back to Vasa

Imorgon bär det av. Väskan är packad och förhoppningsvis är allt med. Det är dags att begrava näsan i skolböckerna igen för drygt en månad. Men sen är det slut på Vasalivet, i mitten på oktober flyttar jag hem! Men helt färdig är jag dock inte då, gradun skriver jag klart hemma och jag måste upp för att gå en biologikurs till.
.

Ny-yogad

Satt och skrev på en skoluppgift här tidigare på kvällen och höll på att somna med näsan i de engelska artiklarna. Jag bestämde mig för att köra ett yogapass - mitt första på ett år kanske! Inte så jätteskönt under passet men nu efteråt känns det bra i kroppen! Älskar verkligen den yogan jag kör; Ashtanga. Den gör underverk med min kropp :) Sen efteråt på avslappningen råkade jag somna, men det får man väl göra när man stigit upp 04.50?
.
Nu sitter jag och myser i mina nya pyamas shorts som Peters mamma just kom hit med, trevlig överraskning!
.
Ser ju ut som att jag har tröjan instoppad i shortsen :) Snyyyyggt..

The final countdown

Idag jobbar jag sista dagen, har mindre än en timme kvar! Känns helt ok, speciellt med tanke på detta: Tidningen Åland.

Det har varit väldigt lugnt här på kontoret idag, några samtal nu och då, men jag har hunnit planera en del :) En liten ledtråd får ni genom den här bilden:


Det här bjuder jag på :)

Ja nu skiter vi i dom bra bilderna och lägger upp en tokig och rolig bild istället :)
.
När jag var yngre började en av mina simmarkompisar kalla mig för Lady, för att han tyckte att mitt hår gjorde så att jag såg ut som en kockerspaniel. Sen hängde det (namnet) kvar och han kallar mig fortfarande för Lady ibland. Sen msn kom har jag kallat mig för Lady där och när jag skulle starta min blogg så blev det helt naturligt att det skulle bli Ladys palace :) Lite kul fakta sådär en tråkig onsdagskväll!
.
Men vad tror ni, har jag varit en kockerspaniel i mitt förra liv?
.

Skogens guld

Hej på er! Nu är jag pigg och glad igen! Eller har nog varit det några dagar men inte orkat blogga ändå. Är på jobb nu, nästsista dagen, mycket skönt men lite trist ändå. Det betyder ju att sommaren är slut och jag ska åka från denna lilla ö än en gång. Dock bara för drygt en månad så det känns rätt bra!!!

Igår var jag och mamma till svampskogen. Det var en helt underbar kväll, vindstilla, solen sken mellan grenarna och svamparna var gulare än gulast! Så himla vackert!




Inte på humör

Har varit lite deppig igår och idag. Känner inte för att blogga, och har inget spännande att skriva just nu så jag ska inte försöka kryst fram något. Jag återkommer när jag har lust :)

Hur ska man tolka detta?

.
Denna damp ner i postlådan i morse. På baksidan finns en adress till Peters farmor så det är nog hon som är den skyldige :) Men nu återstår frågan varför? Vad var syftet? Är det en pik om bröllop? Eller barn? Eller finns någon vi känner i tidningen? Har inte hunnit bläddra igenom den än för att titta efter, men vem skulle väl det vara? Eller har det med skandalerna att göra?? Ja inte vet jag hur jag ska tolka det men lite roligt var det i alla fall :)

Dagen så här långt i bilder

Efter jobbet for jag till Paf Open området och hälsade på Julia i Paf tältet!
Jag spanade på folk som försökte kasta bollar i hålen för att vinna chips.
Och på andra som försökte hålla sig kvar på en surfbräda!
Sen hämtade jag Peter och så gick vi och satte oss på den gröna läktaren.
Det var final mellan USA och Kina på schemat.
Efter ett spännande spel stod Kina som vinnare!
Det var dagen det. Nu börjar kvällen och förhoppningsvis för den mycket gott med sig!

30. Valfri bild

Har ju faktiskt en dag kvar i fotoutmaningen! Bättre sent än aldrig :) Men jag tycker temat var tråkigt, att lägga upp en valfri bild är ju det jag gör varje dag, så hur ska man välja ut en som är speciell liksom... Men jag bläddraade lite i sommarens bilder och hittade två roliga bilder. Själv lägger jag inte upp några bilder på mig själv där jag försöker pluta med läpparna :) men de här tre herremännen vet sannerligen hur man gör! Ifall jag någon gång skulle behöva fråga om råd...
.
(och när jag säger tre så räknar jag ju såklart inte med Hagge till höger, för om jag vet inte riktigt vad han gör :) )



För ett och två år sen

På facebook hittar man lite vad som helst. Idag såg jag i ögonvrån en kommentar som jag skrivit om muffins och tänkte att what??? Sånt har jag inte skrivit. Men sen såg jag att det var ju "denna dag 2009". Det tycker jag är kul, att man fick se vad man uppdaterat med för ett och två år sen!


Afrika som blev en atombomb

Att se på molnformationer är alltid kul, och ikväll fångade jag två på bild! Eller ja, den första var jag lite för långsam på, den hann bli lite förstörd men ni ser nog :)
.
.
Men på tal om Afrika, som ni säkert vet så är det en stor svältkatastrof där just nu. Det är svårt att förstå och ta in hur det är där eftersom vi har det så bra, men jag blev väldigt rörd av dessa bilder. Ögonen fylls av tårar för dessa barn.
.
Bilder från ww.svt.se, www.mondoblog.se, aangelicaah.blogg.se, ekenpavagtillbaka.blogg.se
.
Inget barn (och ingen vuxen heller!) borde behöva utstå något sånt här. Men vi kan faktiskt hjälpa till! Genom att skänka pengar kan de få näringsersättning, vatten och mat som de behöver mot undernäring och uttorkning. Och ifall tanken om att "men jag har inte så mycket pengar" dyker upp. Försök då komma ihåg att bara 10 euro kan hjälpa hundra barn att klara sig en dag till. 10 euro är inte så mycket för oss, men kan betyda livet för dem i Afrika. Jag skänkte pengar till Läkare utan gränser. Det är jättelätt, gör det du också!
.
Skriv gärna en kommentar om du också gjort det! Det spelar ingen roll om det är till en annan organisation, det finns många.

Mina små älsklingar

Denna sommar har jag verkligen haft fullt upp. Jag har nog aldrig haft en så här upptagen sommar tror jag! Jag har haft kul, men visst har ju en del fått lida också, t.ex. sömn, jag har ändå inte hunnit med allt jag skulle vilja gjort och sen mina två småttingar, Ebba och Maya. Som tur är har jag en snäll mamma och pappa som har tagit hand om dom! Här kommer dom att få stanna tills jag flyttar hem i höst. Kommer nog att kännas lite tomt i lägenheten i Vasa utan dom, men jag kommer snart hem igen!
.
En färsk bild på lilla Maya, som har fått ett födelsemärke på örat på äldre dagar :D

Lite Danmark

Igår blev inte alls som jag hade tänkt mig. Skulle stiga upp 10, det blev kvart i 12... Sen for jag på jobb 13.30-21.30. Var det tänkt i alla fall, det blev 23.45... Min vecka har med andra ord inte börjat bra, men jag hoppas att det vänder nu!
.
Men lite Danmark ja. Jag har ju vääääldigt mycket bilder så jag måste sålla lite, men jag kan ju börja från början och visa lite från de första dagarna. Nån bild har jag kanske redan lagt upp, men de behöver förklaringar.
.
Danmark var platt. Jättesuperduperplatt. Plattare än platt. Den här bilden är tagen från en vall som ska skydda tidvattnet från att förstöra bosättningarna. (Det finns dock en till vall lite längre ut som numera är den yttersta gränsen till havet, så mellan dessa två har man nu odlingsmark) Skulle inte dessa vallar finnas skulle inte västdanmark heller finnas. Så platt är det!

Större delen av tiden som vi var där så regnade det. Och det var inget vanligt småregn, utan ordentligt ösregn. Och då ska ni veta att jag har en lite annan syn än en del av mina vänner; när dom säger att det ösregnar så är det vanligt regn för mig, så när jag säger att det ösregnar, då öser det verkligen ner. Sådär så att man är helt genomsur på 30 sekunder. För så korta kunde regnskurarna vara :) Den här är dock tagen på håll, men ni ser att det regnar vid molnen...

Trots regnet så var ändå Danmark väldigt vackert. Några solglimtar fick vi ändå!

Husen i de små städerna/byarna var väldigt vackra, jag skulle kunna tänka mig att komma tillbaka till Danmark för att köra runt i städerna, de verkarde så mysiga!
Till vänster ett hus, mitten en kyrka, till höger en tågstation i Ribe (en av Europas äldsta städer)

Jag tror att det får räcka för nu. Jag ska ännu visa lite av vad vi har gjort, samt lite annat smått och gott som jag har fotograferat! Men enjoy tills dess!
.
(Jag har lagt till en kategori som heter Danmark, där kan ni sen kika ifall ni missar något.)

Sliten

Är lite småsliten idag, kanske ni förstår det :) Kom hem 9.20, myste med Peter, packade upp lite stinkande kläder och for på massage. Skönt tänkte jag, men herre gud vad ont det gjorde!! Jag brukar vilja att massören tar i, men det här var hemskt! Och jag ska på söndag igen :S Jag är nog lite knäpp...

Direkt efter massagen for jag på jobb (känner mig extremt fräsh nu, inoljad och allt, hehe) och möttes av lite nya bokningssystem. Rutinerna fanns dock kvar, men blev snabbt störda av att flyget till Helsingfors blev en timme sent... När ska min otur ta slut????? Gärna nu, på pricken! Jag är dessutom hungrig för jag har inte hunnit äta annat än en stadig frukost vid 6 i morse (och någon liten frukt och en kall knackkorv, men det är så lite så det räknas inte riktigt....)

Jag kan lova att jag ser fram emot att sova i vår stora sköna säng inatt! Och ett mål mat!

Stuck in Helsinki

Om jag vore den som svor väldigt mycket så skulle ni få läsa de fulaste sakerna ni kan komma på. Men nu är jag inte det, utan jag är en superduperjättetrött resenär som har längtat ihjäl sig efter att få komma hem till Peters famn ikväll, men som nu är kvar i Helsingfors medan flyget susar längre och längre bort. Jag är så trött, ledsen och besviken så jag orkar inte med mer än att låta tårarna rinna.
.
Flyget blev alltså fullbokat och alla hade mycket bagage, vilket innebar att jag som personal snällt fick stanna kvar. Det svider. Och jag är bitter. Tyvärr finns det inget jag kan göra åt det, utan jag kan tacka min snälla moster som kommer och hämtar mig så att jag slipper sova på ett flygfält ännu en natt. Hon kommer nog snart så jag ska logga ut nu. Hälsningar från ett regningt Helsingfors.........................................................................
.
Kan man muntra upp det här inlägget med en vacker bild från platta Danmark?

I´m back!!!

Äntligen är jag tillbaka i civilisationen! Jag har inte haft tillgång till internet på hela resan, så därför har det varit så tyst här.. Men det är jättekul att se att det ändå har varit in lite folk och kikat varje dag :)
.
Jag har massor med bilder som jag skulle vilja visa, men jag måste nog sålla lite... Men för att kort sammanfatta min vecka i Danmark så kan jag säga regn... Det har regnat, och blåst, hur mycket som helst! Men trots dåliga regnkläder så är jag nu tillbaka fullt frisk och härdad inför hösten! Jag är nu hos Mormor och Morfar så jag tänker inte blogga så mycket nu, men en bild ska ni få se ändå!
.
En mycket blåsig dag... ca 15 m/s.

Tidsinställt

Just nu sitter jag förhoppningsvis på flyget på väg till Danmark. Vi borde vara framme 10.40 lokal tid, men problemet är att jag inte vet vilken tidszon dom är i :) Jag vet alltså inte hur länge vi ska flyga, 1h40 min eller 2h40min... Men jag lär väl märka!
.
Reste till mormor och morfar i långklänning och konstaterade att det var väldigt skönt att resa i det, så jag kör på samma outfit idag. Här på bilden får ni en liten glimt av hur den ser ut!
.
.
Början av veckan kommer tydligen att gå i regnets tecken så det kommer att vara regnkläder som gäller för min del då... Men mot slutet av veckan har de lovat lite bättre, så jag håller tummarna för att det blir så! Hoppas ni får en fin vecka, och jag lämnar ett litet spår sen när jag kan, om jag orkar...!

Knoppande orkidé

Min mormor har en otroligt vacker orkidé, tänk om mina och Peters skulle vara så här fina!?! Men en sak visste jag inte om orkidéer; att dom knoppar sig! Kanske jag är dum som inte vetat det, men jag hade ingen aning! Ser ni att den har ett skott på ena stjälken? Få se om det går att odla den så att man får en till lika vacker.

In the city

Hej hej från Helsingfors! Flög hit i morse och har nu installerat mig hos mormor och morfar. I morgon flyger jag vidare till Danmark på fältkurs i biologi. Vi kommer att vara borta till måndag den 15 med program från 08-21 nästan varje dag. Så förvänta er inget superbloggande under den tiden :)
.
Angående herbariet som jag skrev om i förra inlägget så är det såklart inte något som jag gör frivilligt, utan det är en uppgift som vi har i en biologikurs... Lite jobbigt...
.
Fick en superfin väldoftande ros av min älskling häromdagen ♥


Tidsfördriv

Har börjat pyssla ihop ett herbarium med 80 växter, för skojs skull! Bara 78 kvar! Nu tar jag lunch...

No sound

På jobbet har vi lite problem med ljudet på datorn; vi har nämligen inget ljud! Om man försöker sätta på ljudet så kräver den att man ska skriva in adminlösen, vilket endast vår datasnubbe har, och han är på semester :) Härligt va´!

Men ibland kollar jag på olika videor i alla fall, utan ljud. Idag t.ex. satt jag och läste Saras blogg. Har just hittat dit och medans jag inte har något viktigare för mig på jobbet så har jag suttit och läst gamla inlägg. Hittade ett inlägg med en musikvideo med Jennifer Lopez, och det var lite lustigt att titta på den utan ljud :) Testa :)

Känslan försvinner ju totalt! (och en del ser ju bara för tokigt ut!)
Men det är så jag brukar göra när jag tittar på läskiga program på TV ensam och tycker det blir för skrämmande, stänga av ljudet!


21. Från min barndom

Äntligen har jag varit hem till mamma och pappa och kunnat fixa lite bilder från min barndom :) Barndomen är ju en så himla lång tidsperiod så jag tycker inte att man kan sammanfatta den med en enda bild. Så därför får ni nu se en serie bilder från det att jag var riktigt liten tills jag blev stor :)

Redan som pytteliten visade jag att jag menade allvar, med vad vet jag inte.. Men lite senare var jag en glad liten (smutsig) prick! Hallon var mumma!


Sen blev jag lite större och fick gå på maskerad, och strax efter det hade jag blivit så tuff att jag gick med egendesignade glasögon


Vid 3-års ålder fick jag en lillasyster som jag tog väl omhand. Hon var dock inte så glad över att jag passade på att ha vattkoppor på hennes dop :P


Det där med sport var visst inte min starka sida som liten (eller är det fortfarande inte det? Joo, jag har blivit mycket bättre!)
På den första bilden är vi på Borgbacken i Helsingfors, jag har paddlat ut till mitten av den lilla sjön, men kommer inte tillbaka, moster får hämta mig :D
På den andra bilden vet jag inte riktigt vad jag försöker med. I alla fall inte fånga bollen, den ligger ju på marken bakom mig??


Sen fick jag också en lillebror, även honom tog jag hand om på bästa sätt!


Här har jag just tappat min första tand! Och då är man stor och vuxen (eller hur!?!) så här slutar min saga om min barndom :)

29. Senaste bilden på mig själv

Här måste jag riktigt tänka till, men efter ens tund så kom jag fram till att bilderna som togs sista kvällen på rockoff, alltså i lördags, är de sista som tagits på mig.  Och den absolut sista av dem är denna:



Jag älskar fyrverkerier, blir helt pirrig i kroppen, och vad är väl inte bättre än att fånga dem på bild med sig själv och Julia i förgrunden?? Sen att jag ser halvt hysterisk ut så är ju en helt annan sak, men ska man lägg aupp senaste bilden på sig själv så ska man!

28. Väder

Jahaja, nu känns det som att fantasin började ta slut. För visst är det så, när man inte har något annat att prata om så pratar man om vädret... Och det ska jag nu då alltså göra.
.
Som ni kanske vet så har jag under en månads tid jobbat 07.30-19.00 vissa dagar, och det tråkigaste med det är att man inte kan utnyttja det vackra vädret på något sätt. Man är tvungen att sitta inne :( Men jag får inte vara ledsen, jag kan ju i alla fall titta på det, och värmen får jag nog känna av på kontoret ändå! Och så brukar det ju ändå vara väldigt fint på kvällen när jag cyklar hem! Ett exempel är de här två bilderna som jag tog en kväll för några dagar sedan.
.

27. Tema två

Dags att komma ikapp i utmaningen (som ju egentligen tog slut igår :))
.
Temat för den 27 juli var "två". Finns ju massor som passar in på det, och i första hand kanske man tänker på ett par. Först tänkte jag att nej, det ska jag inte ta. Men sen kom jag på att min mamma och pappa firar 25-års bröllopsdag i morgon! Det är värt att fira tycker jag! Lite lustigt är det också att Peters föräldrar också firar 25-års bröllopsdag i morgon :) Tänk hur det kan bli!
.
Men i alla fall, här är en bild på min mamma och pappa ute på Silverskär i vintras. De kom dit och åt julbord och var så nöjda så!
.

Den eviga toalettringskonflikten

Jag är säker på att alla vet vad jag syftar på, "varför kan inte killarna fälla ner toaringen efter att de varit på toaletten?"

Själv så bryr jag mig inte så mycket, varför gå och störa sig på en så enkel sak som att ringen är uppfälld, istället för att bara fälla ner den, gå därifrån och glömma bort det? Onödigt. Enda orsaken till att jag tycker att ringen kan vara nerfälld är för att det ser fräschare ut, men då ska också locket vara nerfällt och det gäller ju även för oss tjejer att fälla ner det. (vilket jag ändå ofta glömmer bort :))

Men medans jag satt och surfade runt på internet här på jobbet så kom jag över den här artikeln --> Toasnusket gör dig sjuk
Lite vatten på kvarnen för alla er som försöker få er kille att fälla ner locket :D Och för alla andra också, om det nu stämmer...

RSS 2.0