Borta imorgon

Imorgon far jag till Stockholm över dagen. Tar första båten på morron men sen vet jag inte riktigt vilken tid jag kommer hem, det beror på hur mycket tid jag orkar spendera i Stockholm :D Hoppas det är varmt och vårigt där!! Här hemma är det i alla fall mer vår än i Vasa. Gatorna är snöfria och vårblommor har tittat fram! Dessutom har dom sopat bort allt grus från gatorna, hur skönt är det inte att gå på bar asfalt, och inte på en grusväg!?! Speciellt i högklackat...
.
Här är i alla fall en bild tagen från fönstret hos mamma och pappa, isen ligger kvar på Slämmern, men gatorna är snö- och grusfria!!

Hemma

Så skönt det är att vara hemma! Var ut och gick i morse och jag kände mig så himla hemma, som att det här verkligen är min plats, jag är en i gänget liksom! Lite svårt att förklara men den som upplevt/upplever samma sak vet. Hoppas alla gör det!
.
Tog i alla fall lite härliga bilder på min promenad.
.
Tyckte det var jättekonstnärligt :)
.
VÅR VÅR VÅR!!!
.

Utanför mitt fönster...

...där har jag en termometer. Och jag tog nyss dessa två bilder:
.
.
Och exakt en minut senare:
.

.
Me like it! Nu har jag sol i lägenheten, vilket sker ungefär 1/2 timme per dag... Så jag njuter!

Drömmen om sommaren

.
Hej på er! Idag har jag börjat dagen på ett bra sätt; med en hurtig morgonpromenad, lite styrka hemma och sen en skön dusch! Tyvärr har jag ju inte tränat på ganska länge så jag fick skavsår av mina träningsdojor... Det var visst hål i innerfodret :( Buhuuu, måste jag köpa nya nu??
.
Har packat klart, ska snart på en föreläsning och sen tar jag tåget hem!! Har gått och nynnat på den här låten nu i nån timme, man blir på bra humör av den!
.

Att hålla sig uppdaterad

Som väääldigt många andra tjejer så följer jag en del bloggar och håller mig såklart uppdaterad om vad som händer. Men, mitt eget bloggande känns ibland väldigt tråkigt, enkelt och "ohäftigt". Till min hjälp brukar jag då kika in på Designa Din Blogg för att få lite tips och idéer. Men det händer ju (tyvärr) lite för sällan och idag när jag fick för mig att kika in där upptäckte jag någonting som jag funderat på länge! Nämligen att tidsinställa inlägg.
.
Jag vet inte om jag någonsin skulle haft nytta av det, men det är ju onekligen en bra funktion. Jag vet att den inte har funnits på blogg.se tidigare, men nu har den dykt upp, rakt framför ögonen på mig, utan att jag fattat.
.
.
Så här ser det ut när man skriver ett inlägg, och där var pilen pekar finns en liten kalender. Där kan man välja när man vill att inlägget ska publiceras. Jag har bara trott att den är där för att man ska veta vad det är för datum :D

Idag har jag dissekerat en fisk!

Jepp, en abborre blev det! Jag och Svaije hittade hjärta, lever, njurar, tarmar, hjärna, magsäck och annat smått och gott! Och hade man blivit rik på abborrom så hade jag nog kunnat få ihop en del :)
Mmm, biologin har alltså börjat igen :D Lite senare i vår ska vi dissekera en höna, och sen en råtta... Men nu allra först ska jag skriva en utvärdering på uppgiften, boooring... Mycket roligare att titta på Top Chef.

My house wine is milk!

Damdidam... Har tråkigt :( Väntar på att Peter ska komma hem från Sverige så vi kan prata. Sen ska jag på nåt smart sätt lyckas döda lite mer tid, var inte alls trött inatt när jag skulle sova (hur kan det komma sig, det har ju varit pampas!!) så jag har mest bara legat och vridit mig. Och dagen som började så bra med städande, dusch, tvätt och sushi till lunch! Men sen satte jag mig framför TV:n och här sitter jag ännu :)
.
Den här skylten har jag inte sett förrän i torsdags :) har den alltid varit där??? Det är alltså på Ollis...


Dagens lunch!

Bara för att alla andra ligger hemma och är bakis idag och suktar efter McDonalds så slår jag till med sushi!! Jag var bakis igår och år nästan hur bra som helst idag! Mmmmm....
.

Pampas är över

Och så var pampas över för denna gång. Men vilket pampas det har varit!! Såååååååå roligt! Igår var vi på förfest till Ika, och ojoj :) Vi shottade, dansade överallt, tappade bort en massa saker och hittade dom på konstiga ställen och så fick vi besök av två finsktalande poliser :) Oooops... Men de hände inget, dom gick ganska snabbt efter att vi frågat om dom pratar svenska...
.
Sen for vi till Fontana. Mycket minnesvärt. Jag kom in, lämnade jackan i garderoben, betalade och fick min lapp. Innan jag hann sätta den i min plånbok kom Jannika och Svaije och sa att nu far vi och så gav jag tillbaks min garderobslapp och for hem :) Haha!
.
.
.
Idag har vi varit på silliz, vilket var lite jobbigt.. Jag var nog inte nykter när vi for dit :) Det tog emot lite att äta och det slank inte heller ner någon alkohol som det brukar! Men sen på Ollis fick jag i alla fall i mig en cider och en öl! Var där och dansade till ca halv 5 innan jag och Svaije for till Koti Pizza, mycket gott! Sen räckte det för oss :) Har varit till Robin och tittat på Sagan om ringen, del 1, extended version. Lång var den!
.
Full fart på silliz!
.
Lite sliten på Ollis :)
.
Teletubbies på Ollis??
.
Paaarteeeeeeeeeyyyyyyyyy!!!
.
.
.
Dirlanda-tåget!

.
Snö på Ollis???

.
Svaije hemma hos mig efter pizzan :)


Nuuuuu kööööööööör viiiiiiiii!

Pampas har börjat riktigt ordentligt och riktigt bra! Vi samlades hos mig igår innan vi drog till Ollis vid 9. Jag tror inte att det blev helt fullt där men så himla roligt! Har faktiskt massa bilder!! Kom hem vid 3 så det var en rätt så lång kväll :) Idag sov jag till halv 1, välbehövligt... For till torget och tittade på olympiaden och sen hem och duscha, äta, vila och försöka tagga om! Snart börjar det bli bra! Ska till Ika ikväll och sen blir det Fontana. Lägger upp några bilder från igår nu, men det kommer nog mera sen!
.
Jannika och John, ganska tidigt på Ollis
.
Robin och Ika, också ganska tidigt på Ollis
.
John, jag och Chriso, lite suddigt men det kan man väl säga att beskriver kvällen ganska bra!
.
Gänget som hjälpte mig göra kvällen bäst!
.
Lite senare på dansgolvet!
.
Ganska sent, precis efter att Chriso å John hjälpt mig upp från golvet :) Men roligt var det!
.
Nu drar jag snart iväg på fest! Imorron kan det bli tajt med bloggandet, men vi får se, kanske jag hinner! Annars på sönda... Ha en bra kväll!!

In da skool...

Vilken påhittig rubrik... Men ibland är det så :) Har just skrivit klart ett skolarbete och nu ska vi bara döda tid fram till 14 då vi har en föreläsning. Får se till att äta långsamt bara, och det borde ju inte vara några problem :P

Ikväll kör pampas igång på riktigt för mig. Är ledig imorron så det är perfekt! Vet inte än vad som händer ikväll, tidigare har det varit Ollis men vi får se! Förra året tog jag nästan inga bilder alls, så i år ska jag verkligen försöka komma ihåg att fota! Det är kul att minnas sen :) Dessutom kan det här vara min sista pampas så jag måste ju ta till vara det!!

Nu blir det lunch! Får se när jag hinner uppdatera nästa gång :)

Så ska det låta!

Ikväll är det "Så ska det låta" på Ollis. Ska dit och kika lite men för övrigt blir det en lugn kväll ikväll ännu. Det börjar först kl. 21 men det brukar bli fullt rätt tidigt så man måste se till att vara där i tid. Sen blir det några timmars väntan, och sen är det liksom inte riktigt party party där medans programmet pågår utan man sitter mest och lyssnar. Så det är inte riktigt läge att festa... Och sen att ja har skola 8.30 imorn bidrar ju kanske lite också :D

Idag har jag börjat dagen med gradu-handledning. Vi satt ganska länge och nu har jag en del att gå vidare med! Känns bra! Glömde min dataladdare hos Henni så nu sitter jag vid min gamla dator. Tur att den fungerar! Dock så är den extremt långsam, så allt tar lite extra lång tid... Men när jag nu bloggar från gamla datorn så tänkte jag att jag ju kan lägga upp en gammal bild också :) har ju alla gamla bilder på den här datorn!


Det här är från Stockholm summer games, 2006 tror jag, alltså ganska länge sen :D Jag var med som ledare då. Jag var med två år tror jag, och jag har för mig att båda veckorna var rätt så varma! Lite skillnad mot hur det är här i Vasa nu, vem beställde snö liksom????? Morr...

Men nu ska jag se till att få in makaronilådan i ugnen.. Vi hörs senare/imorron/eller nån annan dag :D

21 mars 2011

Just nu sitter jag och väntar på att Henni ska komma hem så vi kan börja laga mat. Jag hoppas hon kommer väldigt snart för jag är hungrig och har en öppnad chokladplatta bredvid mig... Ingen bra combiation :)
.
Förmiddagen har spenderats på stan tillsammans med Lotta! Det var jättekul att träffa henne och hinna prata lite! Blev i alla fall en lunch, lite traskande runt på stan och sen en fika innan hon måsta springa iväg igen. Imorron blir min sista dag här i huvudstaden, 18.30 tar jag tåget upp till Vasa igen. Men jag har några roliga dagar framför mig där också, Pampas-veckan börjar nämligen idag! För mig brukar det vara torsdag, fredag och lördag som gäller! Får se vad som händer i år, det vet man aldrig! Men jag ska hålla er uppdaterade så gott det går :D

Hemma igen!

Eller ja, hos syster i alla fall! Oooh vad kul det var att se allt live! Ganska mycke annorlunda mot hur det är i TV:n :) Allt gick mycket snabbare, det är svårt att höra vad juryn säger och bandet hörs väldigt mycket mer, men stämningen är bättre :D Sen var det ju lite speciellt med klapp- och jubelövningarna innan programmet börjar också, haha! Lite jobbigt att göra sånt på låtsas :)
.
Nu blir de lite kvällsmål och sen lite catch up time med Syster Yster! Natti natti!

Sätter mig på spårvagnen och far till borgbacken!

Hehe, kanske inte världens bästa bild men jag har inte tid att försöka få fram en sån :)
.
Hej allihopa! Ska alldeles strax gå ut till spårvagnen och åka till Borgbacken och Peacock arena där finska Idol sänds ifrån. Ska bli jättekul att se Lotta! Men såååå nervöst :D Jag hoppas ni alla sitter hemma i sofforna och hejar ni med! Och glöm inte att rösta :)
.
Nu ska jag bättra på sminket en sista gång, kanske äta en frukt och sen fara iväg. Heja Lotta! :) Kom ihåg att varendaste en liten röst räknas :P

Bildbomb från sportsitzen

Här kommer ett gäng härliga bilder från sportsitzen! Bilderna är både mina och Emilias. Jag hoppas ni ser vad alla är :)
.
En massa olika påhittiga utklädnader!
.
.
.
.
.
.
Vem tror att något gått fel här? :)
.
Nyland på bordet, på bordet, på bordet!
.
En hankeit som snällt demonstrerar hur det går om man dricker en hel sån här själv :)
.
.
Toastisarna
.
Och vidare till Ollis där kvällen avslutades vid stängning :)

18 mars 2011

Halloj!
Nu har jag landat i Helsingfors! Eller ja, jag kom ju hit redan 11 och har hunnit gå på stan i 5 timmar! Puh, helt slut nu... Tåget var i tid och allt gick bra, ända tills jag steg av tåget.. Jag gick upp till busshållsplatsen som är ovanför posten där 42:an gått tidigare. Men nu gjorde den inte det. Och eftersom jag ju inte kunde veta vilken väg den tog nu (då den ju uppenbarligen ändrat rutt) så gick jag till "Skillnaden" där den haft sin startpunkt. När jag väl var där, svettig och glad att vara framme, så finns det ju ingen "Skillnaden" kvar!!! Ringde Henni och var lite ledsen och fick veta att bussen nuförtiden går utanför tgstationen.. Så jag fick snällt traska tillbaka..
.
Jaja, alltid ska man ju ha nåt kul att berätta :) Nu ska jag spela SkipBo! Hörs senare!

Ny frisyr!

Igår morse var jag till frissan. Det tog 3 1/2 timme... Henni hade många bra förslag på vad jag skulle göra; färga, klippa jätte kort eller att sätta i förlängningar, men inget var rätt :D Här är en före och efter bild:
.
.
Jag har klippt ca 7 cm!! Det ser inte riktigt ut att vara så mycket tycker jag men så är det! Sen är det då permanentat :D Jag bad om stora lockar/vågor så ni kan ju se att det inte blev riktigt som jag tänkt mig... Det här är ju små lockar/vågor, i alla fall i mina ögon. Men vi får se hur det ser ut efter en vecka eller två eller tre :) Nu ser det också väldigt fluffigt ut för jag borstade det i morse för att se hur det blev då. Men det är nog bättre att inte borsta! Men såna bilder får ni se en annan gång, glömde nämligen att ta en bild igår innan jag for på sitz... Men en sak som var riktigt bra var att permanent vätskorna lyckades avfärga mitt hår! Så större delen av den toningen som jag satte i i höstas är nu borta! Jippiii! Hade en 4 cm utväxt så det var inte så snyggt, även om det inte syntes så mycket. Men nu har jag nästan min riktiga hårfärg igen!
.
Imorgon åker jag till Helsingfors med 6.22 tåget. Tidig väckning :( Men det ska bli kul att träffa Mummi och Vaari, syster och sen också min moster som är i Finland just nu. Dessutom, orsaken till att jag åker ner :) så ska jag och titta på Lotta!!! Wiii! En fika med henne ska jag också klämma in!
.
Min kamera dog tyvärr igår under sitzen så jag har inte så himla mycket bilder, men jag skulle kanske få några av Emilia! Men hur som helst så kommer inte dom upp idag, det tar vi en annan dag!

Jakten på en flygande fågel

Har just varit ute för att försöka fånga en flygande fågel eller två på bild till en biologiuppgift. Det gick inte så bra... Så här blev resultatet:
.
.
Som ni ser så är det fyra fåglar på första bilden. En av dom passade på att flyga iväg när jag tittade åt ett annat håll.. Sen ville ingen annan flyga :(
.
Förutom att jaga fåglar har jag också letat kläder till sportsitzen imorgon. Temat är uppvärmning och man ska vara sportigt klädd. Och OM jag hittade rätt kläder :D haha, hjälp vad fult det kommer att bli :D Men ni får vänta med bilder till efter sitzen :) Kan bara säga att det blir färgglatt!

Veckans klipp

Det blev ingen promenad :( Jag fick så ont så jag visste inte vad jag skulle göra. Låg hopkurad som en makaroni på golvet och kved, , visste inte om jag skulle gå och spy eller dö först.. typ... Nä, men usch, så här illa har jag aldrig haft faktiskt. Men nu är det bättre, värktabletterna har verkat :D Det svåraste blir att få det att bli bra igen inatt när tabletterna slutat verka...
.
Nej slutpratat om det nu! Har ni sett den här reklamen? Jag tycker den är lite kul :)
.

Duktiga Fanny!

Måndag igen, dags för nya tag och ny energi :) Hehe, men faktiskt så har jag varit riktigt duktig denna lediga måndag! Har varit till Tritonia och läst och skrivit lite till en uppgift (tog faktiskt 2 timmar!) och sen har jag lånat böcker till gradun! Nu ni, nu ska jag börja!
Efter Tritonia for jag och beställde klipptid så på onsdag morgon sätter jag på mig min nya vårfrisyr!! Längtar!
Nu har jag just skrivit klart mitt första utkast till forskningsplanen för gradun. Känns så himla bra! Har haft jättesvårt att komma igång, men nu har jag tänkt på det så himla länge att inspirationen faktiskt har infunnit sig! Bra va!
.
Tänkte ta mig ut på en promenad nu innan det är dags för lite middag. Jag hoppas att det skulle hjälpa lite mot min mensvärk också som kommer och går i smärtvågor. Det brukar ju hjälpa att träna! Får passa på att gå nu när en våg just har lugnat ner sig, innan nästa kommer. Hejsvejs!

Snacka om nervösa minuter!!

Någon som tittade på IDOL och var lika nervös som jag?? Puh... Hjärtat bankade och hela kroppen var på helspänn! Det var mycket lättare att titta på programmet på internet efteråt när man redan visste hur det hade gått :) Men bra gick det ju!
.
Ska nog inte vara uppe så länge till. Känns som att jag kanske håller på att bli sjuk, vilket jag verkligen hoppas att så inte är fallet... Men det är bäst att vara försiktig så sömn och mycket vatten blir min kur ikväll. Natti!

Ikväll smäller det, igen!

Det blev ingen utgång igår :) Var taggad i ungefär två timmar här hemma men sen visade det sig att nästan ingen skulle ut i alla fall. Och sen blev jag trött och fick ont i huvudet, säkert pga nacken... Men vi hade kul hos Marie i alla fall! Lite synd att det vad Saade som vann dock, nog hade ju Sverige kunnat rösta fram en bättre artist av dom som var med.. Men dom gör som dom gör :D
.
Ikväll ska vi heja fram Lotta! Ännu en söndags semifinal i IDOL och en tjej ska röstas ut.. Men inte blir det Lotta i alla fall, det ska vi se till! Ni är väl med och röstar?? Kl. 20.00 på MTV3!!! Nu ska jag äta frukost, steg upp lite sent idag :D

Melodifestivalen, vin och dans

Så kan man kanske sammanfatta hur den här kvällen kan komma att se ut, vi får se imorn hur det blev :) Men hur som helst så ska vi i alla fall till Marie och titta på melodifestivalen, och, dricka lite vin :) Blir säkert jättetrevligt! Om jag orkar hålla mig vaken vill säga, länge sen jag var utomhus flera timmar två dagar i sträck :D haha! Nä, men det blir säkert jättebra! Mindre bra är väl nackspärren som inte är helt bra ännu... Efter några glas vin känner jag visserligen inte av det mer, men imorgon...
.
Men nu ska jag inte prata om sånt tråkigt! Här är två härliga sidor att gilla på Facebook istället :D
.
Nautical
.
Lotta Sandholm
.
Ha en bra lördagskväll alla!

Dagens vårvinterbilder

Andra dagen av vår vinterfältkurs är slut. Idag var vädret på vår sida som tur var! Strålande sol och i princip ingen vind! Kinderna är lite röda och hettar sådär skönt som när man varit ute! Här kommer några härliga vårvinterbilder!
.
.
.
.
Ikväll får vi se vad som händer. Det var på tal om att vi skulle samlas å se på finalen av Melodifestivalen men jag har inte hört så mycket mer om det idag. Hur som helst så måste jag duscha och handla först...
Trevlig lördag till er alla!

Knasiga barn!

Hahaha, sitter och kollar på Varning för barn på TV3. Haha, perfekt fredagsunderhållning måste jag säga! Eller bakisunderhållning om man skulle råka vara det! Vad skulle du säga om ett barn kom fram med ett frågeformulär och bad dig svara på frågor som "vad betyder fontänorgasm?" eller "fantiserar du om att ha sex med en främling, ha sex på offentlig plats eller bondage?". Eller om en 12-åring kommer fram och stöter på dig (om du själv är över 20). Haha, jag är lite trött också tror jag. Det är jobbigt med skola på fredag eftermiddag :)
.
Men har du inget att göra, knappa in TV3 på TV:n!! Haha!

Det underbara vårvädret...

Puh, vilken dag! Har haft vinterfältkurs med biologin så vi har varit ute mellan 13 och 16. Och det har snöat, och snöat, och snöat... Var tionde minut måste man sopa av allt, som en liten snögumma var jag!
.
En annan sak som gjorde det mycket trist att åka från Åland den här gången var vädret. Det var riktigt vårigt hemma när jag for, smältvattnet forsade ner i gatubrunnarna, solen värmde och det var allmänt härligt! Jag fick lust att göra som när jag var liten, hjälpa våren litegrann! Jag brukade sprida ut snön så den skulle smälta snabbare och hjälpa vattnet snabbare ner i brunnarna. Det kändes som en god gärning :)
.
Men sen, ju närmare Åbo vi kom, desto dimmigare blev det :( Det började töa, och ju längre norrut vi kom desto mer snö kom det. Och nu har det då alltså snöat hela dan... Buhuuu, varför kan det inte vara som det var i Umeå i söndags? Underbart för en picknick vid en sjö.
.

The notebook - Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Här kommer ännu ett filmtips. Det är ingen ny film direkt, men jag har inte sett den förrän nu. Det är en mycket vacker kärlekshistoria, vacker och väldigt sorglig. Jättebra, men kanske inte den bästa filmen att se när man just åkt ifrån sin kärlek och sitter på båten med en massa annat folk... Fick kämpa mot tårarna många gånger, men i slutet kunde jag inte hålla igen mer...
.
.
Nu kommer det lite klyshor och annat kärleksprat, så läs inte vidare om du inte gillar sånt :)
.
Såna här filmer väcker alltid en massa känslor hos mig. Jag tror på kärleken, på äkta kärlek, och älskar filmer som handlar om det. Det är så jag föreställer mig att mitt liv ska vara, fullt av äkta kärlek, och jag hoppas att det kommer vara så för alltid! Jag trodde att jag visste vad kärlek var, men när jag träffade Peter märkte jag att jag inte hade en aning! Så som jag känner för han trodde jag inte var möjligt. Och känslorna tycks inte kunna sluta växa.
.
Just nu blir jag lite extra berörd av såna här filmer. Det känns som att det blir jobbigare och jobbigare att åka från Peter för varje gång, trots att det inte alls är länge tills vi ses, inte ens länge tills jag flyttar hem på riktigt! Men av någon anledning blir det tyngre och tyngre för varje gång.
Så, jag som alltid varit en lipsill till kärleksfilmer är nu värre än någonsin...
.

Jag sökte dig och fann mitt hjärta.
Jag älskar dig Peter.


10 mars 2011

Godmorgon!
Håller på och packar just nu, av nån konstig anledning ser det ut som ett bombnedslag på golvet breve min sida av sängen :) Det blir så när man lever i en resväska... Har just duschat och ska snart äta lite. Sen får vi se om pappa kan köra mig till båten eller om jag måste ta bussen. Och på tal om bussen så måste jag också kolla vilken tid den går!
.
Mitt nackspärr är bättre idag som tur är, men inte helt bra. Hoppas hoppas det är lite folk på bussen så att jag kan få hela baksätet för mig själv, det är lite skönare för nacken att kunna ligga där än att sova halvsittandes i en stol...
Men nu ska jag fortsätta packa, trots att jag mycket hellre skulle stanna här :(

Hemma en liten stund

Efter en heldags resande är vi äntligen hemma igen. Har åkt flyg, skyndat till en buss, skyndat till en annan buss och åkt guppig båt innan vi fick åka en sista buss till... Och dessutom vaknade jag med nackspärr. Som tur är så skulle det kunna vara mycket värre, och förhoppningsvis blir det inte det till imorron då jag ska åka upp till Vasa.
.
Nu ska jag packa om lite, äta lite samisk gakku (ett gott bröd som vi köpte i Umeå) och ta det lugnt. Imorgon kommer det kanske lite bilder! Till dess bjuder jag på denna som jag tog genom flygfönstret. Härligt flygväder!
.

En liten update från Umeå

Hej hej!
Någon kvar där ute som läser min blogg? :)

Tänkte berätta lite kort vad vi gjort här innan jag bänkar mig framför TV:n. Igår for vi ut till deras nya stuga. En jättefin tomt vid en liten sjö. Stugan med utsikt över sjön är en liten backe upp från stranden. Blir nog riktigt härligt i sommar!
Sen igårkväll var jag och Peter och såg Black Swan på bio. Helt bra film, man blev lite lurad :) Och rädd!

Idag har vi traskat runt på stan lite. Jag och kusin Lina var till bibban och hittade en bok till henne, sen hjälpte hon mig att hitta sommarskor! Jag har hittat 3 par! Så nu ska jag bara se om jag hittar en bikini imorn så har jag det jag kom hit för att köpa... Vi får se.

Imorn blir det en lunch med mina IKSU simtränare och sen får vi se om det kanske blir ett besök på sameveckan. Vi vet inte riktigt vad dom har där men några aktiviteter ska dom ha i alla fall. Sen på onsdag åker vi tillbaka hem igen. Kommer nog inte att uppdatera innan det tror jag, så kika in på torsdag igen!

See you later alligator!

I Umeå

Befinner mig i Umeå nu! Vi tog nattbåten från Långnäs och fick en hytt under bildäck. Hade lite svårt att sova pga ljudet från isen, men lite sömn blev det nog! Sen tog vi flyget till Umeå och nu är vi här. Vi har redan hunnit med lunch och en snabb vända till stan. Ikväll ska jag och Peter och äta sushi! Mmm så gott!

Man kan säga att det är lite mer snö här uppe än hemma på holmen eller i Vasa. Dessutom blåser det sjukt mycket här! När vi steg av flyget gick det en liten flicka på kanske 2-3 år framför oss som vi trodde skulle flyga iväg!

Men nu ska jag socialisera mig med pojkvän, kusiner och moster. Vi hörs senare!

Dagens bild!

Som ni ju säkert har sett så har jag ju en så kallad flagcounter på min blogg. Den räknar alla unika besökare (alltså varje gång en ny dator (IP-adress?) besöker min blogg) jag haft sen jag satte in flagcountern och jag har legat ganska nära 1000 nu ett tag. Det är ju lite skoj att spräcka olika gränser och 1000 är ju definitivt en gräns att spräcka :) Så igår när jag var in och kollade så mötte jag detta:
.
.
Jag tyckte att det var lite häftigt att jag lyckades gå in precis när det låg på 1000! Ni kan också se det där om man klickar i rutan för flagcountern! Men nu står det inte 1000 mer, nu är det lite fler! Kul kul!

Lotta Sandholm i Idol!

Många Idol-säsonger hit och dit, men nu är det så att det som man ska följa denna vår är finska Idol! Orsaken?:
.
.
Super duper jätte stort GRATTIS till dig min vän! Jag kommer att sakna dig i Vasa, men jag får ju se dig på TV i alla fall :D Massa kramar till dig!
.
Programmet sänds kl. 20.00 på torsdagar och söndagar på MTV3. På söndag är första semifinalen så se till att sitta bänkad framför TV:n då! Det ska jag, om min moster har dom finska kanalerna i Umeå!

Potatisgröt!

Godmorgon!
Min morgon blev inte som den skulle... Jag hade klockan på 8.30 och när den ringer så vaknar jag utvilad och pigg! Men sen helt plötsligt så vaknar jag 9.40 istället!! Typiskt, borde ha stigit upp direkt istället för att ligga och titta upp i taket en stund...
.
Men nåja, inte var det så farligt förutom att jag kanske kommer ha svårt att sova nästa natt. Men idag har jag lite program inbokat. Om några timmar ska jag till min gamla gymnasieskola och berätta om studierna vid PF! Jag tror att det kan bli riktigt kul, bara det kommer någon och lyssnar :D hehe. Sen ikväll ska jag och Peter till mamma och pappa, vi ska äta stekt potatisgröt!! Mmm så gott! Har ni ätit det nån gång? Peter har inte gjort det så vi får se vad han tycker :D haha!
.
Men nu ska jag försöka sätta igång med det tråkiga, nämligen skriva en 4-sidig uppsats...Have a nice day!

En ny film bland favoriterna

Här kommer ett litet filmtips! Igår på båten tittade jag på den nya filmen Burlesque med Cher och Christina Aguilera. Kortfattat så kan man säga att ca 70% av filmen bestod av sång och dans! Jag älskar sånt! Jag blir så avundsjuk, om bara jag kunde dansa sådär... :( Dessutom har jag alltid varit lite fascinerad av den tidsepoken som både Moulin Rouge och Burlesque avspeglar. Kvinnorna hade så fina kläder, fint hår och smink. Sen att resten av förhållandena kanske inte alltid var så bra är ju en annan sak, men skulle jag få välja en tid att resa tillbaka till så skulle det vara det!
.
imdb.com
.
Men hur som helst. Jag rekommenderar Burlsque för dig som gillar filmer där det dansas och sjungs mycket! Själva handlingen är rätt enkel och förutsägande, men det bryr jag mig inte om! Nu ska jag ut och gå :)

Minst sagt speciella medresenärer

Nu ska jag berätta vad som hände på båten igår... Det var alltså ganska mycket folk på båten så det fanns inga lediga bord i cafét. Så jag sitter i ena hörnet med min dator i ett bord för 6 pers när det kommer fram två fyllon, ett par, finskspråkiga, och frågar om det är ledigt i andra ändan. "Mhm, jo" grymtar jag fram. Så dom dumpar sin låda med tuborg och går för att köpa mat. Då kommer det ett annat par, nyktert, och frågar om det är ledigt. Jag säger att det just var några andra där och reserverade platser och får frågan "Var dom 5 stycken eller" på ett mycket fisförnämt sätt. "" säger jag, "bara två så sitt ner ni". Så där sitter dom och äter sina räksmörgåsar medans jag funderar på vad som kommer att hända när fyllisarna kommer tillbaks.
.
Vad händer? Jo, det nyktra paret reser sig upp och går till ett annat bord :D Haha. Jag kunde nästans gissa det :) Men jag hade kanske inte heller velat äta där, speciellt inte så som kvinnan sätter igång att äta. Kniv och gaffel använder hon som nån slags slägga för att dela maten och sen äter hon som om hon inte sett mat på flera veckor. Vattnet flyger och matrester hamnar i vattenflaskan.... Mysigt värre...
.
Kvinnan sitter då alltså bredvid mig och mannen mitt emot. Och såklart börjar han prata med mig. Och vet ni vad han frågar??? Jo "När har du lämnat din man?". Öööööööh, WHAT???? Hjälp mig tänker jag bara, hoppas dom går efter att dom ätit för annars går jag...
.
Sen orkade ju inte mannen äta all mat, så kvinnan virar in kycklingfilén som blev över i en servett och tar med sig i väskan... Resterna glufsar hon i sig med fingrarna...
.
Sen gick dom. Han skulle ha whiskey.
.
Och jag trodde ju att det tog slut där, men ack så fel jag hade! Vem tror ni sätter sig bakom mig i bussen från Långnäs in till stan?? Jo, fyllisarna... Och oj vad dom hade att prata om... Det var inte tyst en sekund på den 30 minuter långa bussfärden! Dom pratade båda två, samtidigt, både med varandra och för sig själva tror jag :D Sen började kvinnan sjunga... Först långt, sen bara högre och högre. 10 minuter sjunger hon en sång om att "ja vi älskar jesus, jesus är kärlekens fader och förlåter oss alla"... på finska... Och gubben pratar lite för sig själv! Jag visst inte om jag skulle skratta eller gråta!
.
Men nog var det ganska tragiskt också. Kvinnan hade tappat bort sin plånbok med 300 euro i och gubben var arg på henne för att hon aldrig kunde hålla reda på sina saker. Stackars människor, det var säkert allt dom hade... Och dom ojade sig ganska mycket om pengar hit och dit, hyror som skulle betalas, vem som var skyldig dem vad, jobb som dom haft och ja, hela sitt liv... Stackrarna...
.
Ja nu blev det här långt, men så blir det ibland.
Är hemma nu! Jätteskönt! Försöker dock hitta en artikel om lärares första yrkesår men det är inte det lättaste... Ska leta lite till!

Dagens bild

.
Det här är INTE orsaken till att vårt universitet ibland kallas för "klipp och klistra" :) Att bygga sjöstjärnor med modellera är väl sånt man gör på alla universitet???
.
Sitter på båten nu. Timmarna i Åbo gick alldeles för snabbt, vi hade massor att prata om! Hoppas dom här sista timmarna går lika fort! Men troligtvis inte... Tänkte försöka mig på att börja på ett skolarbete, men får se hur det går med det.

Veckans klipp - tisdagsunderhållning

Om man inte ens kan dra lite på smilbanden åt den här videon så är man nog hjärtlös :) Så himla sött!
.
Är hemma nu, tenten skrev jag på 45 minuter så den var inte svår... Inte blir det väl full poäng för jag har blandat ihop lite saker i en livscykel och så :) men kanske ett B!
.
Sitter mest bara och väntar på att få fara iväg. Sitter hellre på tåget och tar mig någonstans än hemma i väntan på att få gå till tåget... Eller först blir det busstransport till Seinäjoki, där får man sen hoppa på ett tåg. Hoppas tåget är i tid sen...

RSS 2.0