Måndag kväll

I dag blev det middag hemma hos mamma och pappa. Med både efterrätt och kaffebulla! Nami! På vägen hem därifrån kände jag en massa dofter, bland annat stearinljus och nyårsraketer. Jag älskar raketer så det fick mig faktiskt att längta lite till nyår! Men jag hoppas ändå att det tar ganska länge dit, för jag ska hinna skriva massvis med sidor innan det!
.
Nu ska jag i alla fall iväg till Hanna på lite fika och lära känna valpen som jag ska vakta då det behövs! Spännande spännande!
.
En bild på nyårsraketer från Madeira förra vintern


Min första dikeskörning :)

Så var den oskulden tagen... Så lätt det gick! Alla kan ju se att jag försökte köra förbi leran så att vi inte skulle fastna i den, men ajaj det for lite fel åt det andra hållet :D Men ingen blev skadad, varken människa eller bil och vi fick till slut lite draghjälp upp ur diket!
.
I dag har jag äntligen tagit hem Ebba och Maya. Även där blev det ett litet äventyr då de fick springa på golvet en stund hos mamma och pappa innan jag satte dem i transportburen och for hem. Ebba hittade nämligen ett hål i golvet som mamma och pappa glömt bort, och vips så hade vi ett stycke råtta under golvet!!!!!!!!! Ni kan ju gissa om paniken kom smygande då.. Men som jag trodde så kom hon ju nog upp därifrån ganska snabbt och nu är dom båda tryggt i sin bur i köket!
.
Men nu får det räckamed spänning för den här helgen. Nu ska jag vila upp mig framför TV:n.

Mysfredag

Den här dagen har jag verkligen fått mycket gjort! Känns det som i alla fall, mest har jag nog bara kört fram och tillbaka. Jag skulle få ha bilen idag, men Peter råkade ta med sig nyckeln till jobbet, så Julia har skjutsat mig fram och tillbaka till Nautical. Jag har varit runt hela stan, och jag menar hela, från norr till söder och väst till öst. Nu är ju inte stan så stor :) men det tar sin lilla stund i fredagstrafiken. Men nu är jag i alla fall hemma och ska plasta in några växter. Sen ska jag börja förbereda middagen. Det blir blomkålssoppa till förrätt (jättegott och enkelt!) och sen gös med parmesanaromsmör och stekt potatis till varmrätt, lite gott vin till det också! Sen blir det mysfredag på Mariebad med tända ljus och bastuviftningar med olika aromer. Efter det mys i soffan med chark och kanske lite mera vin :) Låter inte det helt toppen! Det tycker jag! Önskar er en lika trevlig fredagskväll!
.

Mycket spännande på gång

Usch vilken grå dag det är idag. Jag kände det redan när jag for på jobb 5.30 i morse, och jag hade inte alls lust att stiga upp vid 9 som jag skulle. Så jag gjorde inte det. Och tur var väl det för det resulterade i att jag fick frukost på sängen! Vilken lyx!
.
Förmiddagen har jag spenderat i telefon. Jag har beställt 7 olika vaccin som jag ska ta. Varför? Jo om ni minns detta så har det något med det att göra :) Snart snart får ni veta, jag vill bara få lite mer klart först. Fast många av er vet redan :)
.
Idag ska jag på 2 föreläsningar med samma man. I mitt slutarbete ska jag utvärdera ett projekt, Livslångt läsande, som pågår i en skola här på Åland, och många av deras idéer grundar sig på den här mannens tankar. Lars brink heter han. Sen efter kvällens föreläsning ska de ut och äta och jag får följa med om jag vill! Får se sen :) Men så här ser jag ut i dag i alla fall, har inget annat bättre att lägga upp just nu.

Om att ta ljussättning till en ny nivå

Jag var in på den här bloggen och hittade denna video. Jag har några saker att säga om det; galet, sjukt, stackars grannar, häftigt, tidskrävande och en fråga: nödvändigt?
.

Snart, men inte än

Som jag sa för någon dag sedan så kommer ju snön snart och vet ni vad som hände i morse? Det snöade faktiskt inte, men då jag kom ut till flygfältet en liten bit utanför stan så var det is på bilarna som stått där över natten! IS! Och när jag for hem igen drygt 1 och en halv timme senare så hade isen hunnit fastna lite på min bil också!!!! Så tänk om det hade regnat på natten, då hade det ju snöat! Brrr... Den behöver faktiskt inte komma riktigt än.

Bortskänkes: klädhängare :)

Klädhängare är alltid något som man antingen har för många av, eller för få. Just nu har vi får många. Men kanske någon med för få vill utöka sin samling så istället för att kasta dem så tänkte jag att jag kan ge bort dem. Först till kvarn. Klicka på dem för att se större bild ifall ni tycker det.
.
4 stycken av varje, plast
.
4 stycken, plast (1 gul, 1 vit, 2 gröna)
.
1 av varje, plast


Hösten när den är som värst

Jag tror att de flesta håller med mig om att mörkret inte är så välkommet så här på hösten. Visst är det mysigt på kvällarna när man kan gosa in sig i en filt med pojkvän, tända lite ljus och äta något gott, men på morgonen. Då går det rysningar genom kroppen, vem kan utan problem stiga upp på morgonen när det fortfarande är mörkt ute? Inte jag i alla fall. Och jag ska säga er att det inte känns bättre när man kommer hem från jobbet och det fortfarande är mörkt, 1 och en halv timme senare... Och nu tror ni säkert att jag skrivit fel. Men det har jag inte. I morse for jag på jobb till 05.30 och kom hem igen ca 07.15. Och det var mörkt. Så mörkt (och tidigt) att jag kröp ner under täcket breve Peter och sov en stund till. Jag kan säga er att det är en av de skönaste känslorna! Men fy för att stiga upp 5!
.
Snart kommer snön, då blir det lite ljusare igen!


Idag börjar jag mitt nya liv...

...som graduskribent. Gradu är en förkortning på pro gradu avhandling, eller som man också säger, magistersavhandling. Om mindre än 6 månader ska jag vara Pedagogie magister. Fint va´! Men innan det ska jag läsa massvis med litteratur, göra en undersökning och skriva en bok på ca 100 sidor. Det kommer att vara jobbigt och stressande, men förhoppningsvis lite kul på vägen också! Nu vet ni i alla fall vad jag gör om jag inte uppdaterar, då skriver jag så fingrarna glöder! Men allra först ska jag börja med att hitta motivationen. Den har rymt...
.
För ca 1 år sedan då jag blev pedagogie kandidat (alltså ingenting egentligen)
fick jag till det här häftet på ca 40 sidor

Hösten när den är som bäst

I går var jag och min syster ut till min systers killes hus. Vi samlade lite växter till mitt herbarium, njöt av vädret och plockade äppel. Jag hade med mig kameran och knäppte några hörliga höstbilder. Jag älskar hösten när den visar sig från denna sida.
Utsikten från trappan
Och en helt enorm ek som växer nära gården, bakom grannens äppelodlingar

Galenskap

Det här kan man läsa om i dagens tidning, och jag blir så arg. Hur kan man!?! Hur tänker man??? I vår är det presidentval, och om Sannfinländarnas Timo Soini blir president så vet jag inte vart jag ska ta vägen... Inte för att presidenten har så mycket makt mer som förut, men ändå. Det är helt otänkbart! Jag har aldrig orkat sätta mig in i någå val särskilt mycket mer än att några dagar innan försöka ta reda på vem jag ska rösta på, pinsamt jag vet, men det här presidentvalet ska jag banne mig ha följt med så att jag vet vem som är min kandidat. Och en sak är säker, det är inte Timo Soini. Så för alla er som kanske inte heller alltid orkar bry er så mycket, rösta på en stark motkandidat till Soni!

Bästa sättet att träna insida lår

Ajajaj vad jag har ont! Jag var ju på fysträning med simmarna i torsdags och satt mot väggen i 10 minuter. Och igår hade jag ont. I rumpan och hela låren, alla muskler! Idag har jag mest bara ont i insida lår. Att träna insidan av låren är ju något som många tjejer strävar efter, och här är tydligen en bra övning... Så iväg och sitt mot väggen nu!
.
Sitter och tittar på ett hyllningsprogram till Oprah just nu på TV3.  Denna fantastiska kvinna ska ju sluta med sin show vilket jag tycker är riktigt synd. Som hon har förändrat synen hos så många människor, förbättrat livet för otaliga och lockat fram tårar hos mig i TV soffan :) Liksom denna gång... Jag är en sentimental liten snyftare som just nu är inne i en extrem period, vilket är lite jobbigt ibland, man vill ju inte sitta och grina hela tiden! Men tillbaks till Oprah. En fantastisk kvinna, och jag är säker på att även om hon slutar med sin show så kommer hon inte sluta med välgörenheten som gör denna värld så mycket bättre.
Bild från google
.
Men nu måste jag tyvärr sluta titta på TV. Det blir fest ikväll och jag måste gå i duschen...

Myskväll

Den här kvällen har jag tillbringat med finsate syster. En promenad i den kalla höstluften, en titt på Ellidas och Kristers hus som de renoverar och nu mys i soffan ♥
Ha en trevlig kväll!

Spaghettiben

Så känns mina ben efter dagens bravad. För flera flera år sen, då när jag fortfarande var aktiv tävlingssimmare och fortfarande bodde på Åland (alltså innan jag for iväg och studerade, nu bor jag ju på Åland igen!) så var jag mästare på att sitta mot väggen. Tyckte vi då. Jag satt 7 minuter som mest. Idag, efter att inte ha tränat ordentligt sen juli, var jag med på simmarnas landfys. Och vi satt mot väggen. I 10 minuter. Och nu undrar jag om jag kommer att kunna gå i morgon.... Hoppas lite! Men nu ska jag i alla fall gå i duschen och hoppas att de varma strålarna kan mjuka upp min små stackars muskler lite. (Men håll med om att 10 minuter är jäkligt bra om man inte tränat ordentligt på drygt 2 månader)



Lite mera Danmark

För drygt en månad sen så skrev jag lite om resan till Danmark som jag gjorde med de övriga biologistuderandena från Vasa. Förutom vi så var det också några finskspråkiga från Åbo, några letter och några från Litauen med. Förra gången berättade jag lite om vad vi gjorde, men orkade inte med allt, så nu tar jag upp kampen om att bli klar med det :) Så här kommer lite sommar!
.
Sista dagen gick vi ut på "the mud flats". Alltså på havsbottnen då det är lågvatten. Högarna som ni ser är maskbajs, men det består mest av sand...


Vi tittade på djur- och växtplankton i mikroskop


Vi besökte öns kyrka, gravarna var mycket välskötta...


Resan avslutades i Köpenhamn


där vi bland annat funderade på varför det fanns så mycket elefanter överallt...


...tittade på trötta triatlon deltagare som kom i mål efter ett 13 timmar långt Ironman...


...och avslutade med en natt på Kastrups flygplats innan vi for hem igen!


Kokkooo!!??!!!

Hallååååå...!!! Någon där? Det har varit lite tyst här några dagar men får se om det blir en ändring på det nu. För att kort sammanfatta vad som hänt de senaste dagarna (sen i söndags) så har jag jobbat i matbutiken, varit trött, packat upp och plastat in lite växter. Idag var jag ledig, förutom nu på kvällen då jag var och tränade elitgruppen (simning för de som inte vet vilken sport jag sysslar med). De har shirt-week vilket innebär att de simmar med t-shirt hela veckan. Svinjobbigt, är mycket glad att jag står på kanten...
.
Privatmodellade lite för en som ville träna på att ta bilder i vattnet för några år sen. Superkul! Skulle gärna göra det igen! Bilderna blev riktigt fina tycker jag. Kul att ha!




Rösta rösta rösta

God morgon!
Efter att jag hade publicerat förra inlägget så insåg jag att jag redan hade skrivit två inlägg som handlar om julen, innan november ens har kommit! Hehe, jag hinner ju med många till! Det här ska dock inte handla om julen. För i dag är det val. I dag är det både lagtingsval (Ålands riksdag, kolla här för lite historia och beskrivning!) och kommunalval. Jag kan säga er att det inte var lätt för mig att bestämma mig för vilka jag ska rösta på då jag inte var det minsta insatt för en vecka sen då jag kom hem. Har inte följt med alls... Men efter att ha läst runt lite, pratat med min familj och så så har jag nog bestämt mig! Så bara pojkvännen vaknar så ska vi iväg och rösta! Glöm inte att göra det ålänningar!!!
.
Från Gustav Vasa dagarna i somras

Julen den kommer smygande

Som jag skrev för några veckor sedan så har butikerna redan börjat plocka fram julsakerna. Då var det bara Tiimari, men även Citymarket hann plocka fram tomtar och ljus innan jag for fram Vasa. När jag var på jobb på Mathis Punkten i torsdags så stod jag och plockade fram pepparkakor, och kände en liten längtan efter det. Tänk att få smaka på den goda pepparkaksdegen, baka fina pepparkakor, allt gott julgodis och förhoppningsvis en fin vinter! I år kommer jag dessutom att vara hemma på julen! Jag tror faktiskt att jag välkomnar vintern, inte riktigt än, men snart, om typ 1 månad.

Sådana här dagar skulle det vara kul att ha hund!

Peters föräldrar for till Sverige i morse för att vakta barnbarnen sina. Så nu är jag och Peter hundrastare! Var ut på en promenad med söta Albert tidigare i dag, och vädret är ju alldeles underbart att vara i! Sådana här dagar skulle jag alltså kunna tänka mig att ha hund i. Men sen kommer de där regniga kalla äckliga dagarna när man inte vill sticka ut ens ett litet finger utanför dörren... Då vill jag inte ha hund... Hoppas det blir en fin helg! Men först, lite jobb. Blir dock bara ca 2 timmar på Air Åland, så det är skönt!
Men man måste ha ganska mycket kläder på sig nu, snart är det vinter!

Iväg från ett ställe till ett annat

I dag har jag jobbat i mataffären, det gick helt bra! Kom hem för kanske en halvtimme sen, och om en kvart ska jag med Peter till Texas Longhorn och äta med Peters föräldrar. Mmmm så gott!! Men först ska jag väcka sömntutan, inte världens lättaste...

Gammal och lycklig

Det finns många saker som gör mig lite extra varm i hjärtat, men det finns en sak som kanske är lite annorlunda :) Alla vet ju hur underbart det är att sitta i cafét på Viking Line och lyssna på den finska dansbandsmusiken... Inte så bra.. MEN, jag måste säga att jag blir så glad när jag ser alla gamla människor som är på kryssning, har klätt upp sig i sina finaste kläder och är där endast för att dansa till denna finska musik. Deras leenden, skratt, roliga kommentarer och halvskojjiga skämt :) De ser så lyckliga ut, och jag kan inte låta bli att bara sitta och le. Så vill jag också vara när jag blir gammal, lycklig och glad.
.
Fina mormor och morfar några år sedan


En kväll på badet

Ibland är det väldigt vackert på Mariebad.


Tisdag på Åland

Jag tycker inte om att packa upp ensam. I alla fall inte när man gör det i en redan möblerad lägenhet. Vad ska fram, vad ska bort, hur får man plats med allt? Det bästa vore om Peter var med och bestämde, men hittills har han bara jobbat, så jag tror jag tar en paus i uppackningen tills i morgon kväll så kan han hjälpa till.
.
I kväll ska jag vara tränare för första gången på drygt 2 år. Och dessutom för elitgruppen... Men det går säkert bra, jag har fått ett färdigt program så det är bara att tuta och köra! Jag är mest bara glad att jag inte behöver simma själv :D Provade lite igår, men det resulterade i 5 minuter simning innan jag gav upp... En annan gång!
.
Det är föresten en mycket vacker höstdag här i dag! Solen skiner, det är friskt i luften och ganska kallt. Borde nog har varit på en promenad idag... Men nu är det för sent. Simhallen kallar.
.
Från i fredags, 80's på Ollis

Blondie?

Som ni vet så har jag haft lite kamerastrul. Min egen slutade fungera i somras. Sådär bara.. Så då lånade jag Peters. Men den tog jag inte med till Vasa utan då skickade mamma och pappa upp en som jag fick låna. Idag provade jag ladda batteriet i min egen kamera och nu funkar den! Och nu vet jag inte, behövde den bara vila upp sig några månader, eller var den bara urladdad? För det skulle vara lite pinsamt om det var det andra alternativet. Jag är ju faktiskt inte blond...
Den här bilden tog jag dock med den lånade kameran igår på väg ner till Åbo

Nästan hemma

Alltså internet på båten brukar vara segt, men idag är det nog rekordsegt... Är i alla fall på väg hem nu. Hem på riktigt. Åland har alltid varit det som jag kallat hem, har jag varit i Vasa har jag sagt att jag ska åka hem, och har jag varit på Åland har jag sagt att jag ska till Vasa. Hittills har det inte kommit några tårar idag, kanske alla kom i fredags på Ollis... Fast jag tror inte det... Det värsta är att lämna alla vänner :( Meeeeen, jag vet ju i alla fall var jag har dem! Än så länge så kommer alla att vara där ännu det här året så när jag far upp så är dom där :) Sen om ett år blir det värre, när alla börjar fara åt olika håll... Ni andra får inte bli klara! :D
.
Men på tal om något helt annat. Jag och pappa åt på Rosso i Åbo, vi delade en pizza. På min halva var det vitlök men inte på pappas... Och jag säger då bara det, tacka inte ja till den vitlöken om dom frågar!!! Det var inte gott, det var alldeles för mycket och nu kan jag inte bli av med den äckliga smaken! Blääää för pulvervitlök!!!

And it was legendary!

Vilken helt fantastisk kväll det var igår! Temat var 80-tal och gänget hade verkligen gått all in för det! Bilderna från kvällen är noga räknat 84 stycken, och jag ger er här ett litet urval av dem.

Nu är det nära

Nu börjar det verkligen kännas lite mer det här med att jag ska flytta från Vasa på söndag. I morse slog det mig att i morgon ska allt packas in i skåpbilen och det kommer bli så tomt så tomt... Det är visserligen tomt redan nu, och har varit det rätt länge. Det går snabbare om jag räknar upp de möbler jag har än de som jag inte har :) Igår sålde jag min digibox och micro så jag kan inte se på TV eller värma något i micron. Tänk bara vilken tur att jag kom på det i affären idag när jag tänkte köpa micropopcorn till kvällens fest :) För ja, vi ska vara här, i min tomma lägenhet. En sista fest.
.
Men mer om det senare. Nu ska jag ta hand om min frys som knakar och brakar då isen släpper!

Som utlovat: skor!

Loppisrundan igår slutade ju med att jag fick med mig ett par skor hem! Dessa är tyvärr sommarskor, tyvärr för att jag ju inte kan använda dom nu... Men sen till sommaren, då blir det fint!
Tidigare i höst köpte jag även ett par nya skor från H&M. Dessa är dock höstskor så dom kan jag ha nu :) Det roliga med dom är att om man tittar noga på den första bilden, den som är fotad uppifrån, så ser det ut som att jag har dom på fel fot :) Det syns inte lika bra på fotot som i verkligheten, men jag tror att det beror på den sydda sömmen på insidan av skon!

På jakt efter 80-talet

Det uppdateras lite dåligt här just nu tycker jag. Men det beror helt enkelt på att jag just nu inte riktigt har tid... Den här veckan har jag plötsligt fullt upp mest hela tiden, och däremellan kommer jag inte ihåg att blogga.
.
Men idag har jag i alla fall varit på loppis. Besökte den nya, Suvikirppis, helt bra! Målet var att hitta en outfit till fredagens 80-talskväll på Ollis. Lyckades det? Ja. Får ni se det? Nej. Inte nu i alla fall, kanske sen :) Även ett par fina skor fick följa med hem, men mer om det i morgon. Jag lovar att jag ska uppdatera med ett inlägg om skor i morgon, om inte så lovar jag att ha på mig de där 80-talskläderna en vardag inom kort :) Inga bilder i d

Slut på strejken!

I fredags var det den sista september, vilket var sista dagen för min godisstrejk! Jag måste säga att det ibland har varit lite svårt, men det var absolut värt det! Tänkte berätta lite vilka dom positiva effekterna var. Det fanns en enda negativ effekt, och det var att min mage var lite i uppror under första veckan, antagligen pga att allt skit rensades ur mig, så det var ju egentligen bra ändå :) Men här är de positiva effekterna:
  • Jag mår mycket bättre. Både fysiskt och psykiskt.
  • Jag känner mig fräshare, och min hud mår också bättre.
  • Jag gick ner 2 kilo de 2 första veckorna.
  • Jag är inte lika sugen på chips och godis nu fastän jag "får" äta det igen!
Så jag är mycket nöjd med min strejk! Tror nog att jag kommer att försöka göra detta lite nu och då, i alla fall om jag märker att det börjar gå lite snett i mina vanor igen :) Nu ska jag försöka hålla mig till helgerna!
.
Jag känner också för att det skulle kunna vara kul med en liten förändring. Typ så här.
Jag vet inte, vad tycker ni? Eller är det bättre som nu, utan pannlugg? Dock skulle jag inte kunna göra detta nu, skulle bli först till sommaren kanske, jag har lite andra planer där emellan som inte passar ihop med pannlugg. Lite hemligt ännu men jag ska snart berätta mera om det, måste bara få datumen klara först!

En bra start på veckan

I ett år tränade jag och Lotta väldigt flitigt på Lady Line. Vi inte bara tränade där, det var som terapi för oss :) Vi satt länge i bastun och diskuterade allt mellan himmel och jord och kände oss som nya människor när vi gick därifrån! Men sen gick kontrakten ut och vi hade inte längre råd att träna där :( Men, idag tog vi oss dit igen och gick på vårt favoritpass, spinnpump. Vi cyklade som idioter i en halv timme, och lyfte dom där förbenade vikterna i 45 minuter. Vi solade solarium, satt i infrabastun och tillbringade ännu lite mera tid i dusch och omklädningsrum. Allt som allt var vi där i 4 timmar :D Men härligt var det!
.
Vi gick därefter och åt en sen lunch, ventilerade fler tankar och avslutade vår dejt med att ge blod! Eller ja, jag gav blod och Lotta satt förskräckt och tittade på :) Men nog var det en bra start på veckan! Min sista vecka...
Jag ville inte riktigt fastna på bild så jag gömmer mig lite :) Men ni ser väl mitt fina bandage? När jag var liten var jag alltid avundsjuk på mamma och pappa för att dom fick ha bandage om armen när dom gett blod, idag fick jag också ha ett! Fast jag vet nog inte om det är så häftigt med just bandaget... Att ge blod är däremot något som alla som kan och får borde göra!

Åh min stackars mage...

Min godisstrejk tog ju slut i fredags och oj vad jag längtat! Fast sen när jag väl fick äta godis och sånt igen så var jag inte lika sugen :) Men ikväll tog jag i alla fall lite söndagsmys med chips och dip. Och nu känner jag mig som en rund boll... Ni vet säkert hur det känns när man önskade att man hade en dragkedja på magen som man kunde öppna och plocka ut lite av innehållet :) Meeeen, jag får bara vänta tills det går över... I morgon tänkte jag hur som helst berätta lite vad den här strejken ändå har gett mig, för det är ganska mycket! Nu ska jag försöka få tag på pappa. Om en vecka sitter vi nämligen i Åbo hamn och väntar med spänning på att få köra ombord på båten!
.
Som sagt, mycket skratt under tjejkvällen igår!

Veckans sista

Det är många "sista gången" just nu. Här har jag listat dem från veckan som gått:
  • Natten till måndagen sov jag sista natten i min egen säng.
  • Igår var jag sista gången på babysim här i Vasa.
  • Igår var jag kanske sista gången hos Svaije och Jannika.
  • Idag jobbade jag sista dagen på simhallen.
  • Och i morgon börjar min sista vecka här i Vasa..................
Jag känner inte så mycket om flytten ännu. Varken bra eller dåliga känslor, eller kanske både och. Jag undrar dock när jag kommer att fatta allt? Före jag flyttar? Efter att jag flyttat? En vecka efter? En månad? Eller först i vår någon gång? Jag kommer ju ändå att komma upp till Vasa några gånger till, så jag klipper inte banden helt fastän jag flyttar...
.
Igår var vi i alla fall hos Jannika på tjejkväll. Vi åt goda cupcakes och kakor, drack vin, skrattade och spelade spel. En mycket bra kväll!


RSS 2.0