Lycka till Staffan!

I morgon tar min lillebror sitt pick och pack och flyttar till Örebro. Vi två som kommit varann närmare och närmare de senaste åren då jag bott i Vasa, och speciellt sen jag flyttade hem till mamma och pappa och bodde vägg i vägg med honom. Men nu ska han ut i stora vida världen och stå på sina egna ben. 
 
Jag känner mig lite mammig och undrar hur det riktigt ska gå, men som storasyster är jag säker på att det kommer att gå finfint! Han ska nu ta vid där jag slutat, med studielivet, och jag kan bara säga att det är en av de bästa tiderna i ens liv! Så njut, ta till vara på alla dagar du bara kan, och kom ihåg att plugga lite där emellan också!
Jag kommer snart och hälsar på!!
Bamsekramar till dig Staffan, ser fram emot att höra alla tokiga storys sen!

Veckans klipp - starstrucked

Avslutar den här veckan med ett filmklipp som säger något om hur  lättlurade vi människor kan vara ibland. Det är i alla fall bra söndagsunderhållning!

Bra lördag!

Den här dagen har varit mycket produktiv. Jag började med att plocka ihop en hylla som nu gjort mitt vardagsrum lite mer inrett. Lite tomt i hyllorna än så länge, men de kommer nog att fyllas snart :) Sen har jag dammsugit, diskat och gjort lite annat husligt (läs tråkigt). Nu har jag just bakat blåbärsmuffins, fina blev dom i alla fall!
Nu ska jag njuta av lördagskvällen, gör det ni med!

Vilse i skogen

I går kväll var jag i svampskogen med mamma och pappa. I den första skogen hittade vi så lite svamp att vi kunde räkna dem, inte okej. Blåbär fanns det däremot mycket av! Men i den andra skogen hittade vi hur mycket svamp som helst! Dessutom passade vi på att gå lite vilse. Och vad gör man när man gått vilse i skymningen? Jo, man passar på att ta fina bilder! (Det rekommenderas dock inte om man är vilse riktigt riktigt på ritkigt....)


Dagens klippa

Det är posten! Jag var lite trött i går och passade på att göra lite saker man bara gör när man är trött. Som t.ex. att försöka låsa upp någon annans bil med min bilnyckel. Det gjorde jag då jag skulle köra från jobbet. När jag kom till stan gick jag och handlade och sen vidare till posten. I morse kom jag på att jag glömt mina varor på posten... Lite sent påkommet, jag vet :) 
 
Nåväl, i dag gick jag tillbaka till posten och frågade om nån kanske hade hittat min påse, och jodå, den fanns kvar! Och kan ni tänka er att de varit så snälla och satt mina kylvaror i kylen, så inget var förstört! Det gjorde mig himla glad!

Redo för balkongmys

I går köpte jag balkongmöbler så nu börjar det till och med se lite mysigt ut på balkongen! Fick superfina ljuslyktor i inflyttningspresent av min moster och de passar som handen i handsken!
Nu sitter jag och planerar in lite balkongmys i helgen! Fast egentligen är det slutplanerat för nu ska jag sova. Är trött som få. T.ex. försökte jag låsa upp fel bil i dag när jag skulle från jobbet...

Spontanbesök

Efter jobbet i dag for jag och handlade och i butiken sprang jag på en vän som skulle ut till min syster på besök. Hon bjöd med mig och vips så blev jag dessutom bjuden på underbart goda plättar och många goda skratt! Det tackar jag för, ni gjorde ett bra jobb!
Supermysigt var det!

Uppdateringen är inte den bästa här just nu, men det är tyvärr något som ni får vänja er vid ett tag framöver. Några inlägg i veckan ska jag nog få upp, men nu då skolan börjat har jag extra mycket att göra. Ett helt år ska planeras, varje vecka, varje dag, varje lektion. Men det förstår ni nog :)

Kulturnatten part 1

I går kväll var det Kulturnatten med en massa olika program överallt i stan. Jag såg inte mycket men några saker får man ju bara inte missa! Som t.ex. Erica Dunders otroligt duktiga dansare, Labelled´s modevisning och självklart Emmaus stora modevisning. Till den sistnämnda hade jag dock inget batteri i kameran men de två tidigare knäppte jag lite bilder från. Här är några från Dunders dans.
Jag tycker Erica gör ett otroligt bra jobb med sina dansare. Det går verkligen att se att barnen tycker det är roligt och gemenskapen lyser verkligen om dem. De stora tar hand om de små och Ericas fantasi på olika koreografier tycks aldrig ta slut. Lyfter på hatten för henne!

Löpning+Fanny=?

Dom som känner mig vet att jag avskyr att springa. Jag önskar jag tyckte om att snöra på mig skorna och ge mig ut på en löprunda, för det är ju så enkelt, men nej, jag avskyr det.
 
MEN. Jag har varit på bodyattack 2 gånger på gymet nu, och något av det skönaste har varit de låtar då vi joggat runt i rummet. Jag fattar ingenting. Och häromdagen damp Medis kurskatalog ner i postlådan och vips ser jag en löparkurs som jag funderar på att anmäla mig till. Vad hände där liksom?
To be continued...

Ett gott skratt men tänkvärt

I dag har landskapsregeringen haft kickoff för skolpersonalen på Åland. Vi var drygt 400 personer som fick lyssna på 4 bra föreläsare, några riktigt bra och roliga! Ett av dagens skratt var följande:
 
Vems måttstock är den rätta?
Frun ber mannen i huset (föreläsaren) att dammsuga medans hon är ute på ärenden. Hon går ut, sätter sig i bilen, startar den... och stänger av igen, kommer in och säger "Dammsug noga sen!" Säkert bekant för en del :) Det kokar i huvudet på mannen, han dammsuger som bara den, och när frun kommer hem står han där och väntar på att få se hennes förvånade/nöjda/uppskattande min. Hon öppnar dörren, kikar in och frågar "Men har du inte dammsugit!?!" Tänk er frustrationen där!
 
 
Men det roliga i det här är hur mannen och kvinnan tänker där (OBS: det här är inget generaliseringsinlägg, utan ett praktiskt exempel med just de här två, det skulle lika bra kunna vara andra vägen...).
Men vad är noga? Vi kom alla fram till att på en skala från 0-10 kan en 8:a räknas som noga.
Det intressanta var att hans fru också, precis som han, ansåg att en 8:a var noga. Problemet låg här:
På hennes skala motsvarade hans 8:a 2,5 :)
 
 
Hehe, något att tänka på kanske. Inte bara då det gäller dammsugning, utan i alla situationer där man har med människor att göra.

X3M feat. Pandora & Färjan Crew

Jag tror inte jag behöver säga mer än oj oj...
 

Oväntad vändning

Mina kvällsplaner blev inte riktigt som jag hade tänkt mig i dag. Var på HIT, kom hem och skulle precis börja laga mat då jag bestämde mig för att kolla mailen först. Såg då att jag skulle dra simträningen en kvart senare, så det var bara att sätta sig i bilen och köra till simhallen :)
 
Nu har jag dock blivit sittandes i soffan fast jag borde hoppa i duschen. Ska väl ta mig i kragen och göra det så jag orkar upp på jobb i morgon...
 
Har ingen passande bild just nu, utan det får bli en från i lördags

Höst

Oberoende om vi vill eller inte så är hösten på väg. Inte minst har det ju synts här på min blogg med de senaste dagarnas bilder från skogen. Och jag känner faktiskt att jag välkomnar hösten med öppna armar.
 
Hösten är en vacker årstid och jag ser fram emot att få gå ut i naturen och fotografera den. Dessutom börjar skolan snart och det ser jag verkligen fram emot! Det ska bli så spännande med en egen klass att ta hand om, vägleda och göra framsteg tillsammans med. I dag har jag pysslat ihop de här två lådorna för kommande elevuppgifter:
Annat kul som är på gång i höst är bland annat simträningarna som jag kommer att hjälpa till med. Känner lite samma för simmarna som för eleverna jag kommer att ha. Dessutom ska jag dra babysim i höst och det har jag verkligen saknat!
 
Så jo, hösten får komma, men det behöver inte gå så fort!

Mera skog

Har varit i skogen med mamma och pappa i dag igen. Hittade tyvärr inte så mycket svamp men däremot hittade vi hallon! Jag har dock börjat undra hur jag ska få plats med allt i frysen... För hösten har inte ens börjat och jag har redan en massa bär och svamp där! Men jag är bara glad för det!

Snabb update

I dag har jag
  • tvättat sätena i bilen
  • plockat en burk trädgårdshallon
  • plockat 3 burkar blåbär
Och nu är det dags för 20-årskalas. Ha en fin kväll!

Dagens klassiker

Solnedgångar är något som jag tror alla har hur många bilder som helst av. Men när dom är så otroligt vackra så går det ju inte att låta bli att fotografera dem. I går kväll då jag, mamma och pappa kommit hem från blåbärs-/svampskogen gick jag ner till vattnet och bara satt och njöt av den fina utsikten en stund. Man kan inte bli annat än lugn i själen av sånt.

I skogen


Dags för hårdhandskarna

Nu vet jag varför jag inte tycker om komposter: dom luktar illa och samlar på sig tusentals bananflugor!!! Usch... Men, nu ska jag prova mig på den ökända "bomben" och försöka ta död på alla. Har läst på och tydligen är det vinäger+diskmedel i en burk, tändstickor (eller lössnus men det har jag inte) i blomkrukor och kokande vatten i diskhon som gäller. Redan nu, bara några minuter efter att jag placerat ut mina burkar (dom ska tydligen vara röda för bästa resultat) har flugorna samlats runt dem och jag som just nu har lite dåligt tålamod med dem passar på att dammsuga upp de små jäklarna :) Heheheheeee...

Inspirerande simträning

Dagens simträning var helt klart en av dom mest inspirerande jag dragit! Det var många glada simmare på plats och alla gjorde riktigt bra ifrån sig! Jag själv blev så inspirerad att jag nästan hade lust att hoppa i och simma några drag själv där jag stod på kanten och coachade. Hoppas alla tog åt sig av berömmet efter träningen, det var ni värda!
 

Off to work

Hade paus med träningen förra veckan men i måndags körde jag igång igen. I går blev det ett vanligt gympass men i dag väntar ett svettigt spinningpass! Härligt! Cyklade dock lite i går och kände mig väldigt stum i benen, så får se hur det går. Men jag brukar kunna pressa mig rätt bra ändå :)
 
Nu ska jag köra iväg på jobb för att planera lite bildkonstlektioner! Vi hörs senare!
Har på mig ett nytt fint halsband som jag fick som tack för att jag skrivit magisteravhandlingen om Ytternäs skolas läsprojekt. Det är från Island med lavastenar och pärlor!
Tack!

Tisdag kväll?

Jag har väldigt svårt att komma ihåg vad det är för dag just nu. Men jag antar att det reder upp sig så fort man börjar jobba "på riktigt", alltså då eleverna kommer till skolan. Oberoende vad det är för veckodag i dag har jag i alla fall haft en bra dag! En lugn morgon, lite jobb i skolan, fick svar på frågor om internet och TV, åt kantarellsås till middag och sen avslutade jag med att fara och pyssla om dom här två:
Nu återstår bara att ta tag i dagens disk och sen ska jag bara ligga i soffan och göra ingenting tills det är dags att bädda ner sig i sängen och sova.

Livstecken

Några dagar sen sist men jag lever och mår bra, oroa er inte :) Frånvaron har sina förklaringar i internetstrul, men nu är jag tillbaka och så länge blogg.se fungerar så är jag med här igen!
 
Jag börjar komma tillrätta här i min nya lägenhet och trivs riktigt bra! Det är en väldigt ljus lägenhet med stora fönster och sol nästan hela dagen, vilket gör att det blir varmt här inne på dagarna. Men då är det tur att jag har en stor balkong som man kan sitta på.
 
Förresten, jag har kommit på en sak: att flugor och liknande kräk lägger sig på rygg då dom ska dö. Iakktog en slö fluga häromdagen och då jag tittade på den en stund senare hade den vänt sig på rygg och dött. Likadant med odjuret på bilden. Den har legat på rygg på min balkong sen i går. Men så fort man kommit nära har den börjat sprattla med benen och vänt på sig, men nu är nog krafterna slut. För där ligger den alldeles död och jag vill inte röra den. Så den får ligga där. Intressant va´?

Dagens höjdare

Bakade en blåbärs- och hallonpaj och körde ut till geta för picknick vid havet! Det, mina vänner, är aldrig fel... Nu håller jag på och gör mig i ordning för lite sensommarkvällshäng hos Hanna, sen får vi se vad kvällen har att bjuda på.

Dagens bild

I går tog jag mig i kragen och uppdaterade kategorin Veckans klipp. I dag ska jag fortsätta med kategorin Dagens... Den här "dagens..." är en bild som jag hittade i går då jag satt och plockade i mina lådor. Tänk vad man kan hitta när man flyttar :)
Bilden är från den 16 september 2000 då Jossa, Ellida och Julia ordnade en överraskningsfest för mig då jag fyllde 13. De spökade ut både mig själv och varandra och så gick vi ut i kvarteren runt våra hus och hade hur kul som helst! Än i dag minns jag hur rolig dag det var. Men sen älskar jag både vännerna och överraskningar så vad kunde gå fel egentligen?

Veckans klipp

Tänkte försöka börja uppdatera lite gamla kategorier som fallit i glömska. En av dem är veckans klipp och den här veckan består det av en himla vacker låt. Kan inte riktigt förklara känslan jag får då jag lyssnar på den, ibland börjar jag gråta, ibland blir jag väldigt lugn och ibland får jag världens lust att göra något otroligt romantiskt och bara mysa till det riktigt ordentligt! Videon är ju också helt fantastiskt rörande...
 
Chris Medina - What are words

Onsdag 1 augusti

Vilken härlig dag det är! Vaknade av att det var alldeles ljust i lägenheten, steg upp och gjorde frukost. Den avnjöt jag sedan på balkongen där jag höll på att smälta bort :) Sen tog jag en dusch, gjorde mig i ordning för jobbet och satte mig i bilen. Där tog det stopp... Röda lampor som blinkar och en bil som stannar när man växlar är inte bra. Så jag ringde pappa! Nu sitter jag här och väntar på att han ska komma hit och hjälpa mig. Tur att jag har att göra i alla fall :)
 

RSS 2.0