Om gårdagen

För att läsa om våran extremt aktiva förfest i går kan ni klicka er in här. Festen fortsatte sedan på Oliver´s Inn där det bland annat dansades lite limbo. Kvällen blev relativt tidig för mig så det var helt skönt. I morse  vaknade jag kvart över 8, en timme tidigare än klockan :) Mer sånt tack!
.
Jannika var kung på limbo, tyvärr fuskade de andra deltagarna så hon vann inte :(


Min lilla lilla älskling <3

I dag har min lilla Maya fått somna in. Hon har mått dåligt ett tag så det var nog bäst, men det gör lite ont i hjärtat ändå ♥ Jag kommer aldrig mer att få se den lilla hyperaktiva galna råttan springa runt på golvet, bråka med sin syster eller gnaga sig igenom hundratals toarullar. Tur att jag har mina bilder och filmer som jag kan titta på och skratta åt.

Vad hände med att bara vara barn?

Varning för ett lite flummigt inlägg men jag behöver skriva av mig lite. I en av böckerna som jag läser till min gradu kom jag över följande konstaterande: Barnet har blivit ett stort och centralt livsprojekt och barndomen en förberedelsetid för vuxenlivet. Det är en barndom fylld av prestationskrav och förväntningar. Och det stämmer verkligen. Barnet får inte bara vara barn utan man måste hela tiden tänka på framtiden, vad man ska göra och bli i morgon. Förväntningar skapar prestationskrav och prestationskrav skapar förväntingar.
.
Egentligen tycker jag dock att det stämmer in på alla åldrar. Man är inte bara studerande här och nu, utan det centrala är framtiden, vad man ska bli och vad man ska göra sen. Allt handlar om sen sen sen. Borde det inte vara nu nu nu?
.
Ja det var morgonens tankeställare, nu ska jag skriva mera gradu :)

Helt sjukt bra!

Den här dagen har gått i graduns tecken. Satt på Tritonia och skrev från 10.30-16.30, sen gick jag och handlade och nu sitter jag och skriver igen. Kul. Men för att det här inlägget inte ska bli allt för tråkigt så tänkte jag bjuda på en till liten filmsnutt! Den här killen är förlamad i vänster ben, och delvis förlamad i högra benet. För att kompensera det har han lärt sig att gå på händer istället, och det syns i den här videon. Check it out! (Mer info om honom kan ni läsa här)


For the birds

Vid Minimani har duvorna hittat sin favoritplats:
Jag flinar lite varje gång jag får förbi för jag kan bara inte låta bli att tänka på den här underbara kortfilmen:

Toilet art

Efter middagen igår for vi allihopa till RockTails. Också ett bra ställe! Nyöppnat och fräscht (förutom att det inte är någon luftkonditionering i nedre våningen så där finns ingen luft och det luktar svett) och till och med toaletterna är snygga! Jag menar vilken annan krogtoalett har sådana här tavlor inne i båsen?
Enligt mig är toaletterna viktiga för helhetsintrycket och det här höjer verkligen statusen! Sen att dom har snygga och många speglar där inne är förstås bara en bonus :)

Tom Yum Thai

Igår åt jag den godaste thaimaten jag någonsin ätit! Ronja bjöd med mig på middag med hennes kompisar och en av dem äger den här Tahi-restaurangen. Vill ni äta god thai mat i Vasa så ska ni absolut besöka Tom Yum Thai.
En liten liten del av sällskapet igår. Oj så roligt vi hade!

Snabbresumé

De senaste dagarna har varit helt fulla, därav den dåliga uppdateringen.. Så här kommer en snabbresumé av de senaste dagarna:
.
I tisdags var det Fastlaskiainen. Det var en kamp mellan den lilla Angry bird-pulkan och hans små vänner och den stora Angry bird-pulkan. Den lilla vann :)

 
.
Onsdagen tillbringade jag främst på Tritonia. Väl hemma skrev jag mitt CV och ansökningsbrev innan jag for till Doobop Club med mina (Lottas) grannar och lyssnade på ett sjukt bra band!

 
Torsdag och fredag inleddes båda med handledning i skolan innan jag for på ett 8 1/2 timmars jobbpass i simhallen. På torsdagskvällen blev det middag på Amarillo med ett gäng härliga vänner och fredagskvällen tillbringade jag i sällskap med en godispåse med påsktema.

Dessutom skickade jag in en jobansökan i går :D

Dagens huvudsyssla

Efter en kort morgonpromenad sitter jag nu på Tritonia för att skriva så mycket jag bara kan på drygt tre timmar. Wish me luck!

I ett blåsigt Vasa

Hej på er! Här är det rätt så dött just nu, jag bara jobbar med min gradu hela tiden så det finns inte så mycket att berätta :) Men i går kväll kom i alla fall Robin och Chriso över på lite bastu. Det blev en ritkigt skön chillkväll. Och om någon timme ska vi (Lotta och jag) till stan och möta upp en till tjej för ett glas vin. Det är passlig helgunderhållning när man måste skriva gradu dagarna i ända, hehe. Men på tisdag är det fastlaskiainen så då blir det lite party party i alla fall!
En bild på lilla jag i dag som jag lekt lite med.


Vilken tur att man har smarta läsare!

Haha jag tycker det är så kul när jag skriver något här som jag inte riktigt fattar, eller tror att jag fattar och sen får jag en kommentar där den riktiga förklaringen finns :) Senast gällde det ljuslågan som hoppade. Den här gången Tritonia!


Mycket mera logiskt än den där nakensnäckan eller blomman :) Tack Charlie!
Nu däremot ska jag faktiskt gå till Tritonia och skriva på min gradu. Har just skrivit min biologitent, det gick bra, och då jag gick ut därifrån konstaterade jag att det var min sista tent på väldigt väldigt länge! Känns helt fantastiskt! Hoppas känslan håller i sig och att jag får massor skrivet i dag!

Om en månad

Om en månad, på pricken, så sitter jag på flyget och byter ut det här
Mot detta
Me like!

Nakensnäckan Tritonia

Jag sitter och läser till ett biologiprov som jag har i morgon och kom över lite rolig fakta. Vårt universitetsbibliotek här i Vasa heter Tritonia och jag har aldrig tänkt på att det skulle kunna betyda något. Men så läser jag att Tritonia är en sorts nakensnäcka. Jag kan såklart inte låta bli att googla det, och får upp en massa blommor??? Så tydligen finns det ett blomsläkte som också heter Tritonia. Vad allt detta har att göra med ett bibliotek vet jag inte, men lite roligt är det :)
.
Tritonia crocata
Bild och fakta
.
Tritoniopsis elegans
Bild

Vem är den skyldige?

Nu måste jag ställa en allvarlig fråga här. Vem i hela friden var det som beställde en halv meter snö (nå inte riktigt då, men nästan!) till i dag? Det var helt onödigt enligt mig... Om det är på grund av avundsjuka för att jag ska till Afrika i 2 månader så är det ändå jag som vinner, för jag kommer ändå att åka bort till värmen medan du/ni sitter här i snön och muttrar :)

1000 euro fattigare

Men jag kunde inte vara gladare :) I dag var jag till banken och betalade sista delen inför min resa! Inte är det billigt, och kontot gråter en skvätt, men det är så värt det!

Pendolino nr 53

Åker tåg nu igen. Ska upp till Vasa en sista gång innan jag åker till Tanzania :) Kan ni fatta att det bara är en månad kvar tills jag åker!!! Som jag längtar...
.
Stannade till i Helsingfors som vanligt och hälsade på min mormor och morfar. Vi åt memma! Måste nog vara rekordtidigt för mig i år. Men det är okej för jag är ju borta på påsken då man ska äta det :) Undrar hur man firar påsk i Tanzania?
.
Nu skulle det ju vara kul om jag hade någon fin bild att lägga upp här, men inspirationen är inte på topp för det just nu, så ni får nöja er med lilla mig... Håret är tovigt och jag ville inte alls fastna på bild. Men jag kan inte sitta och försöka hur länge som helst här på tåget, det kan börja se lite konstigt ut...
Ifall ni undrar vad jag har för rött märke på halsen så kan jag berätta för er att det inte är ett sugmärke. Sånt sysslar jag inte med. Faktum är att jag råkade klösa mig i går kväll då jag gick och sova. Dumt, jag vet...

Läsnatt

Jag var på spinning i dag, och efter det hade jag bara ont ont ont i hela kroppen. En veckas hård träning sätter sina spår, inte bara i kroppen, utan det märks även i hur trött jag är på kvällarna. Riktigt skönt faktiskt!
.
Kvällen har jag tillbringat på Ytternäs skola. Som ni vet utvärderar jag deras läsprojekt Livslångt Läsande och i kväll har de ett evenemang, nämligen Läsnatt. Det innebär att eleverna (de som vill) kommer till skolan på kvällen (och såklart många föräldrar också) där de har lite program. I kväll fick de lyssna till en författare, Thomas Halling, som var sjukt bra! Så himla bra på att berätta och fånga elevernas (och vuxnas!) intresse! Sedan träffade de också läshunden, en hund som barnen får läsa för :) Sedan äter de kvällsmål och de som ska fara hem gör det, men många stannar i skolan över natten. Där får de sedan läsa tills de somnar! Jätte omtyckt hos eleverna som ofta läser långt efter att föräldrarna somnat!
.
Läshunden Alma
Bild från Ålandstidningen

Träna, sova, äta, gradu

Snart är det nog läggdags för den här gumman. Har varit duktig den här veckan både med att stiga upp i tid och att träna. I dag blev det flowin 55 minuter och i morgon både cxworx och poweryoga direkt på det! (Passbeskrivningar för den som är intresserad)
.
Mera spännande än så är inte mitt liv just nu. Bara träna, äta, sova och gradu, gradu, gradu... Men vi kan säga att jag ligger på sparlåga inför min Tanzania-resa! Då ni, då har jag något att skriva om! Om jag har tillgång till internet förstås...
.
Men i motsats till den Tanzanianska värmen; några bilder av isen på mitt sovrumsfönster som jag tog någon morgon.
Is på fönstret
Is på fönstret
Is på fönstret
Is på fönstret

Min reskamrat!

Jag måste varit galen som valde att fara på spinning som första rejäla träningspass sedan 19 december. Det var ett pass på 45 minuter, och jag hade bra kunnat gå därifrån efter 10... Men jag stod ut, och nu känns det okej, får se vad jag säger om det i morgon dock :)
.
På tal om något helt annat, jag tror inte jag har presenterat min Tanzania-reskamrat!
Så här har ni:
Namn: Julia
Ålder: samma som jag
Bor: Göteborg
Husdjur: Råttor
Syskon: ett
Singel: nej
Hur vi känner varandra: gått i samma klass/skola sedan årskurs 1 och simmat ihop
:)
.
Det är alltså denna tjej jag pratar om och här kan ni läsa hennes blogg.


Måndagsfika

Nu ska den här tösen snart bege sig till stan för en fika. Efter det blir det gradu gradu gradu. Jag var superduktig i går och skrev i flera timmar! Sen kändes det bra att belöna sig med en bastukväll hos Ellida! Dagens belöning kommer att bestå i ett 50 minuters spinningpass. Oh my... Jag tror inte det kommer att kännas som belöning... Men mer om det sen!

En lördagskväll i februari

Har just badat bastu och ska nu tillbringa resten av kvällen framför TV:n och Melodifestivalen. Får se vad det blir för toppar och floppar i år! Ni tittar väl? :)

Varma minusgrader och ekvationer

Jahapp, jag har varit hemma i drygt 24 timmar och hunnit med en simträning och en tävling! Det blev några pers och det är alltid kul! Hur som helst så är det skönt att vara på holmen igen, lite varmare är det dessutom, bara 10-15 grader kallt :) Men jag kan ändå inte låta bli att drömma mig bort till värmen i Tanzania... Inte så länge kvar nu! Har ni föresten några frågor om det? Fråga gärna så ska vi se hur mycket jag kan svara på!
.
En sida ur mitt tränarhäfte. Så kan det gå när man låter vissa simmare klottra i det :) Själv har jag svårt att förstå varför man löser ekvationer på fritiden, men det är ändå inte mitt bekymmer!


Amorella

Godmorgon från Amorella! Det var ett tag sen jag åkte båt sist, men det är sig ganska likt. Sitter i caféet och lyssnar på finsk musik och pensionärer, internet är segt och det är lika tråkigt som jag minns det. Fast pensionärerna är faktiskt lite underhållande. Deras viktigaste diskussionsämne i dag tycks vara isen. Var tionde minut måste de påpeka hur tjock den är :) Och sen var båten hela 12 minuter sen!!! Kan ni fatta... Tur att man är lättroad. (Om jag syftar på mig själv eller pensionärerna får ni avgöra själva :) ) Kul är också att dom är ålänningar, tänk att man kan börja sakna åländskan på 3 veckor...
.
Då båten kör ut från Åbo kan man titta på bland annat dessa hus. Lika fascinerande varje gång med dessa stora vackra hus. Många har också såna där lusthus vid vattnet, med brygga och allt... Jag är inte alls avundsjuk...


2 dagar bastu

Haha, här ska ni få höra något tokigt. Det är så typiskt mig, jag råkar alltid ta någon annans tvätt-tid eller liknande när jag är ny i ett hus. Den här gången var det en bastu-tid. Jag hade bokat för mig och Ronja, igår, och där sitter vi i godan ro när det plötsligt bankar på dörren. Mystiskt tyckte vi, ända tills vi såg att jag ju bokat torsdagen! :) Men dom som skulle vara där var snälla och lät oss basta med dom, så istället för en mysig tjejbastu för två blev det en lära-känna-nytt-folk-för-en-kväll-bastu med sex andra personer.
.
Och för att inte slösa bort dagens bastu-tid så ska vi såklart basta i dag med! Ska bli skönt i den här kylan, -25° här nu...
.
Några bilder från Vasas konstnärliga husdekorationer





Bråda dagar

Jag upptäckte i går att jag har ca 3 veckor på mig att skriva klart min gradu... Vilket innebär att jag har väldigt mycket att göra på väldigt kort tid :) Få se hur det går. Om en stund ska jag i alla fall gå till simhallen för ett jobbpass. I kväll blir det bastu med Ronja och i morgon har jag fullt upp hela dagen. 8.20 ska jag vara i simhallen som funktionär på FM, 14.00 har jag graduhandledning och 15.00 lektion. Sen får vi se om jag far till simhallen igen, det beror väl på hur det går för Ålänningarna, om de simmar någon final eller ej! Annars har jag nog så mycket att göra hemma också, åker hem sen på natten så måste packa... Tudelu så länge!

RSS 2.0