Skrivhandledning

Ska strax traska iväg till stan för att få lite skrivhandledning. Jag bad dem vara hårda så får se vad de har att komma med :) Det värsta är nog ändå att jag måste gå dit. Det är visserligen inte lika kallt som kl 9 i morse då jag var hurtig och tog en morgonpromenad, men det är kallt ute i dag... Och de har bara lovat kallare den här veckan.
.
Lackade naglarna i en härlig rosa nyans i dag!


Pest eller kolera

Jag tog just kolera vaccinet. Det är ett drickvaccin och jag kan inte ritkigt bestämma mig för om det var bättre än en spruta eller inte. Det är som en C-vitaminblandning som doftar och smakar lite hallon vid en första titt, men egentligen är det lite slemmigt! Och det smakar inte gott... MEN, det är ett steg närmare Tanzania!!!!

Grattis Staffan!

Dagen till ära fyller den bästaste av lillebrödrar 19 år! Ringde hem ca 1 timme sedan och fick svaret att han fortfarande sover :) tydligen inte bara jag som har en hård natt bakom mig, hehe!

Bäst före dagen efter

I går var det fest. De flesta var på sitz men jag och några andra hade inte biljett så vi förade hos Robin istället. Det var ritkigt kul, men i dag är det inte lika roligt. Brukar inte vara bakis, men jag måste faktiskt säga att jag inte mår helt prima i dag. Man skulle kunna säga att jag är lite skakis :) Nåja, så kan det gå!
.
Den här dagen ska jag inte göra något alls förutom att titta på dåliga TV program, dricka en massa bubbelvatten och fundera på vad jag vill äta. Ha en bra lördag allihopa!
.
Det här måste vara den nyttigaste bakismat jag någonsin köpt :)


Nighty night

Jag ska alldeles strax gå och sova för i morgon ska jag upp "tidigt" (typ 8!). Har lite ärenden att uträtta på stan innan biologilektionen. Vi ska till Vasa Djurcentrum och göra några experiment, får se vad det blir för spännande saker! I dag har jag dessutom fyllt livet med saker som får mig att må bra. Jag har faktiskt skrivit på min gradu, jag har pratat med mamma och syster och jag har haft grannen över för lite prat och drömmande. Dessutom var det så fint väder i dag, trots att det var så kallt, så jag är på bra humör!
.
Den här bilden tog jag på väg hem från biblioteket tidigare i dag. Det är någon staty där nära.


Kallt i Vasa

Glöm det jag sa om att det var kallt i Vasa i måndags (-10°). Det var -17° då jag vaknade i morse! Tassade ändå iväg till Tritonia och här sitter jag nu. Utanför byggs det snöskulpturer för fullt, det tycks vara något evenemang på gång. Jag vet inte vad dom bygger men dom tycks i alla fall inte ha brist på öl. Och snö.
.
Men nu ska jag stänga av internet och skriva skriva skriva...

Bildkris

Om en liten liten stund ska jag dra ur internetsladden och koncentrera mig på skrivandet. Hade tänkt gå till Tritonia men jag tror att jag blir hemma i alla fall. Men medans jag producerar flera sidor text (hehe) så kanske ni kan berätta för mig vad ni använder för program för att redigera bilder? Typ sätta in ramar, ändra färger, göra collage och såna saker, som den här ovan t.ex. Själv använder jag mig av Picnik men dom ska stänga ner den sidan så jag behöver något nytt!!! Så snälla, vad rekommenderar ni? Och om man ska ladda ner det så måste det fungera på mac...

Tjejbastu ikväll

Ska alldeles strax kila iväg till skolan för att möta upp Mia, Marie, Emilia och Jannika. Vi ska till Mia på tjejbastu! Det ska bli riktigt skönt, det är nämligen kallt i Vasa i dag, -10°... Brr! Men först tänkte jag lägga upp några bilder jag tog i morse när jag gick till stan.

Mamma Mia!

Sitter och tittar på Mamma Mia och torkar tårarna i var och varannan sång. Jag är en gråtare och gråter till många filmer :) Den här gråter jag alltid lite extra till. Ibland önskar jag att mitt liv kunde vara lite mer som en musikal, till exempel denna... Men kanske jag kommer att få mitt sagoslut jag också? Jag hade början, just nu har jag ingenting, men nog ska det väl bli bra ändå... Här är i alla fall den vackraste scenen ur filmen, och den vackraste låten.
.

Stolt över mig själv!

Efter en ordentlig sovmorgon, lite Grey´s Anatomy och frukost så satte jag mig ner och skrev gradu. Jag har haft så svårt att motivera och koncentrera mig så jag känner mig galet stolt över att ha skrivit drygt en sida i dag! Jag drog ur internetsladden och tvingade mig att inte sätta i den igen förrän ett visst klockslag. Nu belönar jag mig med ansiktsmask, nagelvård och lite senare Mamma Mia! och chips med dipp. Och så ska jag ju följa presidentvalet lite också. Hoppas alla röstat, själv har jag förhandsröstat eftersom jag är i Vasa i dag, och inte på Åland där min vallokal var.
.
Nu du gradu!

Om att öppna en vinflaska

Dom flesta brukar öppna vinflaskor med en vinöppnare. Men om man inte har det så får man helt enkelt ta det näst bästa. Så här gör man:
.
1. Skruva i 2 skruvar i korken. Man kan också använda en borrmaskin.

2. Dra ur korken med en hammare.

3. Spara skruvarna till nästa gång!

Det roliga är att det inte var första gången vi gjorde det här :) Vi har provat det hemma hos Chrsio också för några år sen! Nöden har ingen lag...

Gårdagens roligaste

Var och såg film till Robin i går kväll. Svaije, Chriso och en av Robins vänner var också där och vi hade så himla kul! Har saknat att umgås med kilar, ibland är det så himla lätt! Dom har en humor som även jag delar för det mesta :)
.
Vi såg i alla fall en film, drack lite och sen for vi och åt lite nattmat. Vi funderade på om vi skulle fara till Ollis (som btw har höjt tisdagspriserna!!! En öl kostar inte 2€ utan hela 2,50€!!!) men det slutade med att vi stannade utanför och pratade. Och nu kommer det roliga :) Det kom fram en lång kille (och full!!) och pratade med Svaije och efter en stund kom hans tjej. Den här fulla killen presenterade sina "nya vänner" för henne och när han kommer till Chriso kläcker hon ur sig "Jag vet, det är min mattelärare". Jag trodde jag skulle dö av skratt!!!
.
Matteläraren och jag



Funderingar

På tåget upp hit till Vasa hade jag mycket tid att göra en massa onödiga och konstiga saker, som t.ex. at läsa min kalender från pärm till pärm. Och tänka sig, jag lärde mig faktiskt något nytt! T.ex. att Finlands flaggas dag inte har ett fast datum? Kanske jag borde veta det men det gjorde jag inte :) Inte visste jag heller att mors dag är en officiell flaggdag då man måste flagga, medan fars dag är en vedertagen flaggdag då det hör till att man flaggar men att man inte måste. Konstigt... Alltid kan man lära sig något intressant!

Får man publicera sånt?

Alltså, läs den här artikeln. Det finns så mycket jag skulle kunna säga om det här att jag vet inte var jag ska börja ens... Men jag tror kanske inte heller jag behöver säga så mycket, den talar för sig själv... Hur som helst, läs och berätta gärna vad du tycker :)
.
En tanke som slog mig just; är detta detta diskriminering mot män eller kvinnor?

Ut i snöfallet

Det här är en bättre dag! Började med grötfrukost och sedan ett litet träningspass. Nu har jag duschat och är på väg till stan en sväng innan jag ska vidare till skolan. Det blir biologi i dag och sen ska jag skriva gradu! Håll tummarna för att det går bra!

Inspirationssvacka

Jag har verkligen ingen inspiration till att skriva varken skoluppgifter eller blogg just nu. Den här dagen har varit väldigt grå och enligt mig kunde vi lika bra ha skippat den... Men sånt kan man visst inte göra och jag börjar därför med att trotsa blogginspirationen. I går var jag som sagt till Svaije på fest, vi spelade spel och allt var som vanligt. Robin hade nya fiffiga ideer, Emilia var fin, jag var röd om kinderna och Svaije njöt av att vara värd.
Nu blev jag faktiskt lite gladare, kanske jag skulle skriva ett stycke till gradun innan jag tar kväll och knäpper på TV:n lagom till Real housewives of Beverly Hills.

Tisdag 17 januari

Det har ekat väldigt tomt här den senaste veckan, men kanske jag skulle försöka få ordning på det här igen nu! Jag har anlänt till Vasa, haft en biologilektion, varit på ett graduseminarie och handlat på Minimani. I kväll blir det förfest hos Svaije, det ska bli skoj! Som på den gamla goda tiden :) Men innan det ska jag skriva lite gradutext, värma mat, duscha och hitta något att ha på mig i min enorma garderob (läs en stol...). Torde alltså inte vara alltför svårt...
3 veckor ska jag klara mig på detta :) väskan är tom...

Sorg och smärta

I dag har inte varit en bra dag. Jag har fyllt flyttlådor med mina saker, och flyttat dem från Peter till mamma och pappa, som för en vecka sedan blev mitt nya hem... Det gör ont. Det känns tomt. Och det är så mycket som samtidigt snurrar i mitt lilla huvud. Tårarna rinner men jag tror inte att jag ritkigt fattat än, trots att det gått en vecka... Jag har en enda fråga: Varför jag?

Den där våren

Just nu pågår den stora längtan efter våren och sommaren och den syns inte minst bland alla bloggare som inte kan låta bli att skriva om den titt som tätt. Och jag tycks inte vara något undantag.
.
Nu vet jag inte varifrån det här kommer men jag blir nästan lite trött på allt detta hets inför våren. Visst längtar jag också efter sol och värme, vem gör inte det, men jag känner ett större sug efter att leva i nuet.
.
Kanske jag äntligen börjar få in det i huvudet att livet blir så mycket bättre om man lever här och nu istället för att hela tiden drömma om det som kommer sen. Sen håller jag ju såklart på att längta ihjäl mig tills jag är färdig med gradun men jag kommer ju inte att komma dit om jag inte lever här och nu. Man får inget gjort bara av att längta. Punkt.
.
Fick jätte vackra tulpaner av min gudmor i onsdags. Har nog aldrig fått tulpaner förut!


Mera genus

En blogg som jag brukar läsa är Linn Jungs blogg. Hon brukar med jämna mellanrum länka till olika inlägg skrivna av andra bloggare och igår kväll klickade jag mig vidare på ett sådant. Det jag läste fick mig faktiskt att fälla en liten tår. Läs det här.

Samma kropp - olika ansikten

Med tanke på att jag skrev om detta för ca en månad sedan så tycker jag att det är helt rätt att ägna även H&M:s modeller ett inlägg. Ta en titt på den här bilden, en skärmdump från H&M:s sida för bikinis. Ser du något konstigt?
Det ser ju onekligen ut som att dom använt samma kropp till alla tre bilder, men bytt ut ansiktet. Varför kan man ju fråga sig...? Jag har aldig tänkt på det förut, kanske det är ett nytt fenomen, men sen brukar jag inte heller nätshoppa så mycket... Läste i alla fallom det här på www.tyras.se och fick en liten rynka i pannan.

Finbesök

I dag har vi haft besök av domherren på gården. Det är fina fåglar tycker jag.

Som det ska firas

Om ni bara visste vad jag ska fira då jag har lämnat in gradun! Det ska bli så otrooooooooooooooligt skönt! Den har verkligen sugit musten ur mig, säkerligen mycket beroende på en del tråkigtheter som hänt, men ändå. Fatta att jag är färdig med min lärarutbildning då den är inlämnad!
.
Då ska jag fira med alla som jag känner! Det blir mycket firande eftersom alla befinner sig på olika ställen (Åland, Vasa och Göteborg....) och jag träffar aldrig alla samtidigt :) Men det blir bara kul!
.
Om 2 månader är jag färdig. Jag kan knappt tro det själv...
.
Jag kommer vara så glad att de inte skulle vara helt fel med lite fyrverkerier då! Ungefär som här: fyrverkerierna vid midnatt i Mariehamn, nyåret 2011

Vintern kom till slut

Har varit på promenad med mamma i det fina vintervädret i dag.

Yoga på hög nivå

Det blev en lång härlig lunch med Jossa på Havtorn idag. Sen for jag på te och enkätgenomgång till hon som driver projektet som jag utvärderar i min gradu, man skulle kunna kalla henne min åländska handledare! Nästa vecka ska jag troligen göra min undersökning! Jippi!! Nu sitter jag och väntar på att middagen ska bli färdig. Jag vet, klockan är jättemycket, men så kan det gå ibland. Det är ju ingen idé att äta tidigare om man inte är hungrig :)
.
I morgon ska jag dra yoga för simmarna i en timme. Det ska bli spännande, lite trist bara att jag har ont lite här och där men jag har Jossa med som ska vara mitt visningsexemplar ;) Kika på videon här under så ser ni lite ashtangayoga :) Många av sakerna har jag aldrig gjort, en del saker vet jag inte ens om hör till ashtanga, och många saker är ju helt sjuka! Inspirerande :)

Ingen simning

Det blev ingen simning i morse för min del. Jag har haft ont i ena handleden och knät i några veckor nu men tänkte att jag nog kunde fara och simma i alla fall. Sen har det legat och gnagt hela natten och nu på morgonen bestämde jag att jag inte ville riskera att det blir värre så jag stannade hemma :( Det är nog inget allvarligt jag har i varken handled eller knä, men det hindrar mig från att göra det jag vill... Så istället sov jag en liten stund till, läste tidningen och nu väntar jag på att Jossa ska ringa så att vi kan fara på lunch.

Simmelisimma

I morgon ska jag göra något som jag inte gjort sedan hösten 2007, nämligen träna med en tränare. I simbassängen alltså. Jag har försökt träna själv några gånger, men jag har inte den självdisciplinen :) Så det här ska bli spännande, jag räknar med att orka ca 30 minuter...
.
Så här såg det ut på nyårssimmet. Jag ledde in i vändningen i alla fall :)
(Det är min rumpa ni ser närmast kameran :) )
Sen tappade jag lite på andra 25:an, men det är inte så konstigt om man börjar sparka i luften som jag tycks göra :)


2 januari 2012

Nu ska jag och min fläta cykla efter bilen och fara iväg på jobb. Det ska inventeras i matbutiken så det tar nog hela dagen. Det måste väl ändå vara ett gott tecken att inleda året med att tjäna lite pengar!?! (Gårdagen räknas inte... Den är mer som en ingenmans-dag, eller nåt!)

2012 års första inlägg :)

Här kommer en liten bildbomb från mitt nyårsfirande.
.
Dagen inleddes med simtävling i Mariebad. Jag har inte simtränat sedan 2007 och siktade på att simma under 35. Tiden blev på 34 och jag är nöjd så! Simmade alltså 50 fr)
Bilder från Ålandstidningens hemsida
.
Sedan for jag hem till mamma och pappa där vi åt gott, spelade spel och tittade på TV. Himla trevligt måste jag säga!
.
Sedan gick vi alla in till stan för att titta på fyrverkeriet. Jättefint var det!
.
.
Efter fyrverkeriet gick jag och Henni till Arken där vi tillbringade resten av natten! På vägen hem gick jag via Indigo och fick med mig en kille hem :) Den här dagen har han och jag tillbringat i soffan tittandes på TV. Jag har inte hoppat ur min pyamas än och har inga planer på att göra det heller!
.
Jag önskar er alla ett mycket gott nytt år och hoppas ni står ut med mig ännu ett år här på bloggen :)

RSS 2.0