Välkommen hem!

Vet ni vad jag har gjort i dag? Jag har flyttat!!!! Har kört fram och tillbaka, fram och tillbaka, packat in, packat ur, heeeeela dagen lång! Och nu sitter jag här på golvet i min nya fina lägenhet och ser på kaoset som jag ska börja reda upp. Jag vet en som kommer ha träningsvärk i sina biceps i morgon :)
Hihi, ska bli så kul! Och i morgon kommer min soffa och säng så då blir det ännu bättre! I natt blir det till att sova på en madrass på golvet. Men nu, packa upp!

Ny header

Det var tydligen inte jag som lyckats göra något fel med bloggdesignen utan det är flera andra blogg.se bloggar som har samma fel. Men hur som helst så gjorde jag en ny header för det var verkligen på tiden... Dock är den ett hastigt verk gjort på 10 minuter. Men säg gärna vad ni tycker om den ändå! Jag hoppas jag får tid att göra den lite bättre, men just nu får den duga!
 
Över till något annat. I går kväll avgjordes kusinkampen som blev på hälft förra gången. Vi började med den sista leken, fyllde sedan magarna med mat på Äventyrsgolfen och avgjorde tävlingen med minigolf.
Jag kom trea i minigolfen men sist i kusinkampen :) Men kul var det! Speciellt då Henni plötsligt utbrister "Fanny vet du om att du har hål i byxorna?" Som vi skrattade, för stort var det! Och inte blev det ju bättre (eller jo lite, men inte mycket) av att jag knöt tröjan runt höfterna då, och den hade tydligen fågelskit på sig! Det är inte lätt när det är svårt.
 
Men vem vann Kusinkampen då? Jo det gjorde ju Staffan. Stolt var han, med all rätta! Men nästa år ska vi nog kora en annan vinnare (mig!).

Oooops...

Ja som ni ser så har jag lyckats göra något med bloggdesignen, fråga mig inte vad för jag har ingen aning :) Jag orkar dock inte bena ut det nu utan det får helt enkelt vänta tills i morgon. Dvs OM blogg.se tänker samarbeta med mig då. Den senaste veckan har det varit stora problem på sidan så man får försöka 15 gånger innan man lyckas ladda upp en bild eller publicera ett inlägg, så ni får ha överseende om det ser tokigt ut några dagar. Men jag ska försöka fixa det så fort som möjligt! Har ändå tänkt byta header ett bra tag nu så kanske jag får tummen ur och gör något åt hela alltihopa tack vare det här :)

OS

Sitter och tittar på OS i simning och saknar lite den där tiden då simhallen var mitt andra hem. Att vara på en simtävling är en speciell känsla, både som tävlare och tränare, och jag älskar den! Blir lite smått sentimental när jag tänker på det :D
 
Jag kommer inte att gå tillbaka till att träna och tävla som jag gjorde förr, men någon masters-tävling skulle kunna vara kul! Och som tränare hoppas jag få vara med på några större tävlingar igen också.

Börja ladda för vintervilan

Nu är Rockoff slut och Åland börjar snart förbereda sig för den långa vintervilan. Några små evenemang kvar men snart lämnar turisterna paradisön. Rockoff var hur som helst riktigt bra igår och de senaste dagarnas soliga väder har gjort att det är helt okej med höst, fast först om någon månad!
 
Dagen har jag tillbringat på stranden. Läst min bok (som för övrigt är ruskigt bra, läs den! Hypnotisören av Kepler) badat och slappat. Skönt. Lite senare ska jag packa lite mer, ska ju flytta i början på veckan!! Jippiii!!!
 
Här kommer nu lite bilder från Rockoff-veckan. Alltid lika tråkigt när den är slut :(
 
Timbuktu, galet mycket energi det finns i den lilla kroppen
Mange Makers överraskade positivt, fick med publiken och körde på för fullt!
Farbror Fläsk var bäst, som alltid!
A tribute to Queen, mäktigt och duktiga!
Fyrverkeriet var kort men riktigt bra! Älskar fyrverkerier! Blir som ett litet barn på julafton :)

Rockoff

Har suttit här nu en stund och försökt få till en bra början på det här inlägget men det går inte, texten flyter inte i dag :) Därför ska jag vara kortfattad och säga att vi hörs i morgon, nu blir det Rockoff! Kanske vi ses där ute i vimlet!

Dagens fail

I morse hade jag klockan att ringa klockan 06.45 (ja, på min lediga dag...), körde Staffan till jobbet och fortsatte själv ut till Geta och Henni. Tanken var att jag skulle tillbringa hela dagen där, bara ligga i solen och läsa en bok. Det enda jag gjorde där var att sova i 2 timmar (inne) och sen for jag hem, för det var ingen sol... Jättekul, verkligen.
 
Jaja, jag har fått lite vettigt gjort i alla fall, har fixat TV och internet till nya lägenheten och nu håller jag på och bakar för fullt. Det blir amerikanska cookies och drömtårta. Prov-cookies'en är i ugnen och det ser inte bra ut :) Får se vad det blir av det. Återkommer senare!

Oerhört häftig onsdagskväll...

Var just ner till stan en sväng. Fick inte med mig någon eftersom alla antingen skulle gå in på området eller stanna hemma, så jag for ensam. Tragiskt. Men Norlie & KKV spelade bra (hade gärna varit på insidan) och Svaije höll mig sällskap i cybervärlden så det gick helt ok. Men jag hade nog föredragit att umgås med någon på ritkigt :)
 
Nu sitter jag i alla fall hemma igen och bara för att jag är bitter för att jag inte är på Rockoff så tog jag en Rockoff-öl. Snart börjar dessutom Morden i Midsomer så då kanske jag spexar till det med ett glas vin! Uuuuu.. :)
Kan ni inte skriva nåt kul i kommentarsfältet så jag har nåt att sysselsätta mig med? Kommer du inte på något direkt kan du ju skriva om det roligaste du varit med om på en festival.

Mirrors

Hemma hos mamma och pappa håller huset på och målas om. Och i går då pappa spikade fast någon bräda träffade han nån kabel eller nåt som gjorde att halva huset blev utan el. Det var ju inga större problem under dagen, men inatt när jag skulle gå och sova! Lampan funkade ju inte i badrummet så man måste använda en ficklampa!!!
 
Jag är en sån som aldrig går in i badrummet förrän lampan lyser... Vågar nämligen inte titta i spegeln... Det beror ju såklart på alla skräckfilmer jag sett :) Nå, inte blev det ju bättre att stå där i ficklampsskenet och borsta tänderna inte. Så jag gick till mitt rum och gjorde det. Huj!
 
Nu är det i alla fall ljust igen och det finns inga spöken vare sig i mitt huvud eller i huset. Tror jag kan vara glad att jag inte sett filmen Mirrors. Hade den på datorn i drygt ett år en gång, men tog bort den innan jag sett den, hehe.
 
Nu ska den här tjejen ut och klippa gräset, igen...

Tisdagens sysslor

Hej på er! Hur har ni haft det i dag? Själv inledde jag morgonen med ett svettigt bodypump pass! Det är så skönt att träna på morgonen då man sen har hela dagen framför sig att fokusera på något annat.
 
Besökte även Ellida och hennes killes renoveringsprojekt, hjälpte till med lite småsaker, åt middag med dem och njöt av att inte känna några måsten! Avslutade kvällen med att besöka Gandalf och Järki. Dom var så söta så, på ritkigt myshumör så även jag fick en del myssug mättat :)
 
Nu halvligger jag i soffan, tittar på Project Runway, äter choklad och funderar på om jag ska ta ett glas vin eller en öl. Eller så går jag och lägger mig, det beror på vad som kommer på TV sen...

Bildbomb från helgen

Vi har slappat på stranden
Och förundrats över olika djur
Spelat beachvolley...
...och kubb...
...och tittat på killarna när dom kastat/sparkat boll
Vi har åkt båt...
...grillat...
...och chillat på terassen
På lördagen hade vi en 6-kamp med 3 grenar varav två av dem var fresbee-golf och volleypassningar
Dessutom har vi hunnit måla en fiskrök, klottat färg på oss och tvättat av oss i havet!

Hjälp vad vi hunnit med mycket! Och roligt har det varit! Men jag måste säga att dagens gympass var lite extra jobbigt... Därför bokade jag in bodypump i morgon också :)

Skönt med ledighet

Är hemma nu och njuter av att bara vara ledig. Inga måsten, inget planerat, bara vara. Så himla skönt det kan vara! Helgen var alldeles fantastisk och jag har massor med bilder att gå igenom! Ska göra det lite senare så ni får vänta lite till på det.
 
Om en timme ska jag och Henni dra iväg till Avancia för ett skönt pass på gymet. Men först ska jag fortsätta njuta av att göra ingenting och läsa boken som jag köpte i går i Åbo.

Packa packa

Har varit väldigt mycket resande hit och dit den senaste tiden, men nu packar jag för en sista mini-resa på ett tag. Ska med båten 03.20 i natt för att tillbringa helgen i Kimito på en stuga. Det blir 25-års firande hela helgen lång, så förvänta er ingen uppdatering förrän på måndag :) Ska dock försöka vara aktiv med kameran så jag har mycket bilder att visa sen!
 
Födelsedagsbarnet (på söndag)
Några av alla härliga människor jag kommer att tillbringa helgen med

På Åland börjar Rockoff i morgon. Jag hoppas det blir en kanonhelg för er som ska gå på det också!

Järki och Gandalf

Jag har ju inte presenterat mina nya vänner för er! Eftersom dom är 8 stycken (hmm, jag har bara träffat 5 av dem, men jag är säker på att jag kommer att bli vän med resten också :) ) så tar vi några i taget. Så här är två av dem.
 
Säg hej till Gandalf och Järki

Dagens belöning

Har klippt gräset i 2 timmar i dag och tycker helt klart att jag förtjänar det här! Plockat från vår egen gård dessutom! Vädret visar sig dessutom från sin bästa sida så nu sitter jag på altan och njuter. Kunde inte haft en bättre ledig dag.

Handla rätt

Efter att ha hoppat in i en matbutikskassa från och till i några år vet jag en del om baksidorna med att sitta där. Både ryggen, axlarna och handlederna tar stryk... Ryggen är något som man får jobba på själv, men för att skona kassörskans axlar och handleder så finns det faktiskt något du som kund kan göra:
  1. Lägg varorna på bandet så att du har streck-koden mot dig själv. Då slipper kassörskan vrida på alla varor vilket är skadligt för handlederna.
  2. Lägg varorna "långt bort från dig" på bandet. Då behöver inte kassörskan sträcka sig efter varorna utan kan låta axlarna vila.
  3. Lägg varorna på rad, inte på hög. Det går snabbare då :)
Några små enkla tips som inte gör så väldigt mycket för dig, men som betyder mycket för den som sitter i kassan. Ni kan ju t.ex. ta en titt på hur mycket kassapersonalen vrider på handlederna då du står i matkön. Tänk dig en hel dag av det...
 
Häslningar kassörskan

Karriärbyte

Pratade lite med en av våra stammisar på jobbet i dag. I fredags sade han till mig att "Jag tyckär du är trävlig jag". Och det är ju kul att höra :D I dag tyckte han att jag skulle passa i Fångarna på fortet. Han menade att jag skulle vara en perfekt ersättare till Agneta Sjödin. Vad tror ni, ska jag söka tjänsten som den nya Agneta?
 

Gilla läget

Det är riktigt mysväder ute just nu. Så tråkigt bara att man inte har någon att mysa med... Saknar det verkligen, att sitta uppkrupen i en soffa tillsammans med den bästa framför en bra film, med något gott att smaska på och ett glas vin i handen. Jag kan fixa allt utom den där bästa, och surprise surprise är det den jag saknar mest :) Jag är en riktig förhållandetjej som inte trivs med att vara ensam... För drygt 3 år sedan, då jag inledde mitt senaste förhållande, sa min fina vän Lotta (när ska vi komma ihåg att ringa varann riktigt? Tur att vi ses i helgen! Och ja, jag skriver till dig här nu för att vi aldrig hinner prata :) ) att jag blivit mycket lugnare i själen sen jag träffade honom. Och det stämde nog. Men det var då, nu är nu, det är väl bara att gilla läget och uppskatta det goda i livet :) Jag ska ju faktiskt flytta till en egen lägenhet om två veckor! Och börja mitt nya jobb som lärare om lite mer än två veckor!
 

Lördag

I går kväll for jag först ut till Staffans tjejs stuga och grillade och chillade. Vi var alla rätt slut efter fredagen och det var himla skönt att bara vara. Utsikten var det inget fel på heller:
 

Nog för att jag har en snygg bror, men det är det som är bakom honom som jag syftar på :)
 
Sen for jag vidare till Henni och hennes killes hus och chillade vidare där. Utsikten var inte att klaga på där heller:
 
 
Även om den ibland stördes av 4 nakna killar lite nu och då som stod och slog ut golfbollar i vattnet... 
Det är så dom gör i Geta...
 
Sen eldade vi lite krut och hittade en liten padda som vi döpte till Rolf

Nu ska jag iväg till stallet och fixa i ordning för en ny häst! See ya!

Funderingar kring att hitta sig själv

Lite dåligt med uppdateringar här just nu men jag hinner inte riktigt med och så... Sen sist har jag förutom att jobba hunnit med lite träning, stallet, fest och så har jag fått en lägenhet! Senast den 1 augusti får jag flytta in i en superfin tvåa :) Jeiiiii!!! 
 
Jag har också hunnit med lite djupa tankar om att hitta sig själv och kommit fram till att jag inte ritkigt vet vad det uttrycket betyder. Alla pratar om att man måste hitta sig själv, men hur gör man det egentligen? Och hur vet man när man gjort det? Mitt liv har inte varit världens dans på rosor det senaste året och jag har en hel del att fundera på. Men jag tror inte ritkigt på det där snacket om att hitta mig själv, för mig handlar det om att bygga upp ett självförtroende. Hur jag ska göra det vet jag inte ritkigt, men det visar väl sig... Någon har kanske något bra tips? Jag har som tur är haft många toppar också den senaste tiden, Tanzania, Island, jobb, lägenhet och lite annat roligt, men dom motgångar jag möter drar ner mig alldeles för mycket för att det ska vara okej. Måste lära mig att inte ta allt så hårt... Och så måste jag börja tänka mer på mig själv. Jag är liksom en sån som vill att alla andra ska ha det så bra och vara nöjda så jag glömmer lätt bort mig själv, vilket ju faktiskt är rätt så dumt.
 
Så nu vet ni det, sitter ni och pantar på en motgång för mig så håll den för er själva ett tag till :) Nu ska jag ta en liten powernap och sen blir det kanske att fara ut till en stuga och grilla och basta lite. Sånt är bra för själen!
 

S.H.O.E.S

Förutom en massa fina minnen fick jag även med mig dessa hem från Sundsvall:
 
 
Är inte helt förtjust i lapparna fram och bak, men dom går ju att ta bort om jag vill... Men nu ska här börja ridas :D Blir så glad av bara tanken på att fara till stallet!
 
I dag har jag haft en otroligt seg dag på jobbet. Kunde inte sova i natt, låg mest bara och slumrade, grubblade och frös och svettades om vartannat, så jag hoppas på en trevligare natt nu. Kvällen var i alla fall bra då Jossa bjöd på tårta och bål. Tvillingarna fyller nämligen 25 i dag och det tycker jag att vi alla ska hurra för!!
 

Gatufesten i bilder

Här kommer en hel drös med bilder från Gatufesten. Det har varit en helt fantastisk vecka som ställer höga krav på Rockoff om två veckor, fast det fanns ju inget Farbror Fläsk här förstås :)
 
 
Om man har plattat håret och det regnar så behöver man ett paraply... Det förstår alla tjejer! Men har man inget så får man uppfinna ett :) Sicken tur att man har snälla killar med sig då
 
Looptroop Rockers
 
Hoffmaestro
 
Sean Paul stängde Gatufesten och det var helt galet! Massor med folk, jag tappade en sko efter typ 5 minuter så ni kan ju tänka er att jag har ont i fötterna i dag...  Tappade också kameran mitt under spelningen, men tack och lov så kände jag den med min skolösa fot så jag fick tillbaka den, helt otroligt.... Hade varit så ledsen om jag hade tappat bort den!
 
Sen blev det dans hela natten lång på Oscar eller nåt sånt, och innan vi gick hem åt vi den legendariskt goda wokade älgen. Så sjuuuuuuukt gott!
 
Kvällen avslutades med efterfest på trappan, till 6 i morse. Lite småsliten jättesliten är man i dag, men det är väl så det ska vara efter en veckas festival!

Nattbloggning

 
Egentligen har jag inte tid med bloggning, men bara för att jag vet att ni vill veta vad jag gör så kommer här en snabb uppdatering :)
 
Rebecca & Fiona levererade i torsdags:
 
Missa inte......
 
Stranden i dag:
 
Förhoppningsvis blir det en lika solig och fin dag på lördag igen. Beachvolley, sol och bad, vad kan gå  fel liksom...?

Livet är härligt

Heeeej!! Här kommer ett litet livstecken från Sundsvall! Gatufesten är en hit och därav den dåliga uppdateringen :)  Härliga människor, härlig stämning, härligt väder - jag mår bra! I går missade vi dock artisterna som uppträdde för vi blev lite länge på förfesten, men så kan det gå. Spelade ölspel också, länge sen. Jag var dock inte bra på just detta... 
 
I dag har jag varit och köpt ridskor och sen har vi bara slappat i solen med en öl i handen. Fler såna dagar tack!
Har dock varit lite dålig med kameran fram till nu, men ska försöka göra något åt det i kväll!

On my way

Sitter på Rosella igen och guppar över Ålands hav på väg till staden som jag kört igenom men aldrig stannat i: Sundsvall. Här har ni en del av mitt kvällsprogram den här veckan --> Klick! 
 
 
I går kväll gjorde jag något som gjorde mig väldigt glad, jag var nämligen till stallet och pysslade om fina hästar! Fredrika, en tjej som jag jobbat med, har 7 hästar och i går hälsade jag på 4 av dem. Så från och med nu (eller ja, efter att jag kommit hem från Sundsvall) kommer jag att börja tillbringa lite mer tid i stallet!! Åh så kul!

10 saker du kanske inte visste

Jag ska fortsätta lite på Islands-temat här och dela med mig av lite fakta som jag fick veta om Island då vi var på Golden Circle Tour. 
 
Visste du det här om Island?
 
  • Värmerekordet slogs den 12.8.2004, då var det 24°. 
  • Medeltemperaturen är 12 grader på sommaren och 0 grader på vintern, det blir väldigt sällan under -10°.
  • 2/3 av Islands befolkning bor i Reykjavik-området.
  • Befolkningstätheten är 3 invånare per km2.
  • Islands nordligaste del ligger 400 km från polarisen.
  • Det senaste året har man inte fått bestiga Hekla då det väntas ett utbrott de närmsta månaderna.
  • Hekla kallas ibland för öppningen till helvetet. Ibland kan man höra någon säga "Go to Heklafjäll" istället för "Go to h*ll".
  • Reykjavik fick sitt namn av all rök som upptäckarna såg då de kom dit: Reykjavik - Rökvik. Det var de heta källorna de såg.
  • Cirka 90 % av husen värms av geothermal energi.
  • Island är ett ungt land. Om jorden skulle vara 24 timmar gammalt skulle Island ha skapats 1 minut före midnatt.

Reykjavik

Tänkte att jag skulle visa lite bilder från Reykjavik. Jag hade inte några nämnvärda förväntningar på staden innan jag kom dit, men nu i efterhand kan jag bara säga att jag gärna skulle åka tillbaka dit! Det är en fin stad, med grymt vacker omgivning och många mysiga gator. Det fanns också många gator och hus som definitivt inte tilltalade mig, men man kan ju välja att inte gå på de gatorna. Vi besökte också den kända kyrkan (som jag inte hade hört om förut, hehe...) som finns där, och hujedamig vilken orgel det fanns där!! Helt enorm... Ja, ni får se på bilderna så förstår ni.
 
Vi var också in i konserthuset Harpa. En enorm byggnad i glas, mycket imponernade. Här hade man bra kunnat sitta och dricka ett glas vin i midnattssolen :)
 

Sleepover

I går kväll kom den här damen över för att bada lite bastu och sen åt vi ost och kex och drack vin! Meningen var att hon skulle fara hem på kvällen, men dricker man vin så får man inte köra och hon sov över istället :) Ojoj vad längesen det var! Och kul var det också!
 
I dag har jag varit på spinning. Under uppvärmningslåten kände jag hur orken i mina ben tog slut, men på något mystiskt sätt så orkade jag hela passet ändå, trots att det var 45 minuter stående!!! My god... Minns inte när jag senast skulle ha svettats så, men nu känns det bra! Just nu ligger jag ute på gården, solen försvann just men det är otroligt nog rätt varmt så jag orkar inte gå in.

RSS 2.0