Så mycket att göra, så lite tid

Hur många av er känner igen den meningen? Antagligen varenda en liten (eller stor, välj själv) kotte... På något sätt tar man sig ändå igenom sånt i slutändan, men vägen dit kan vara lite krokig. 
 
Men vad har hänt sen viterdäcken då...? Jo, jag har varit i stallet och myst med gosiga hästar, och dessutom longerat några shettisar för första gången i mitt liv! Här har vi en av dem:
 
Malva, med bebis i magen ♥
Sen har jag också varit över till Stockholm på mässa. Det var också första gången för mig, och även om jag hade väntat mig lite mer av mässan så var det ändå en rolig dag!
 
Igår lyckades jag med konststycket att laga smaklös pasta carbonara. Som tur var så passade jag på att laga mycket så nu vet jag vad jag ska äta resten av veckan... Var sedan på ett bra spinningpass som avslutning på dagen.
 
I dag har dom kallat mig för Lilla My. Kan inte förstå varför :)
Den här kvällen var inte riktigt lika lyckad som igår, utan ikväll sitter jag hemma och känner mig lika ilsken som Lilla My brukar vara... Ibland tar nerverna slut, och då är det kanske bra för omgivningen att man bor ensam :)
 
Men för att det inte ska bli någon dålig stämning här till nästa gång så får ni kika på några sötisar så länge!
 
Gandalf, Järki och Bento funderar på om dom faktiskt ska våga komma fram till grinden eller inte
Bento modellar
Vackra Gandalf
Busiga Thilda som äntligen börjar bli frisk efter en längre tids trassel
Vackra Frövir, som dock inte alltid är riktigt lika änglalik som han ser ut :)




den där lustiga historien om sommardäcken

Det är säkert ingen som missat att det helt plötsligt blivit vinter där ute. Det märktes speciellt då jag körde till jobbet i morse. Hastigheten i stan låg på 30 km/h och på landsvägarna gick det knappt snabbare än 50. Själv satt jag som på nålar hela vägen till jobbet, och sen ut till Geta och hästarna. Att köra med sommardäck i det här väglaget är inte att leka med... Väl ute i Geta pratade jag i telefon med mamma och hon kläcker ur sig att jag har vinterdäck på bilen!!! Ååååååhhh...!
 
Jag trodde nämligen att vi skulle byta däck i helgen, men tydligen hade pappa bytt dem igår då han hämtade bilen från servicen :) Nåja, jag har i alla fall kört försiktigt i dag!
Nåja, jag är säker på att det inte kommer att se ut så här länge till. Lagom tills alla har bytt till vinterdäck nu i helgen så kommer all snö smälta och så har vi höst ett tag till :)

Dagens sanning

En klok liten björn sa en gång:
 
... det är mitt i natten
...och det är ingen dum tid att ligga och sova på.
 
//Nalle Puh

Pysselhelg

Sicken skön helg jag haft, ni skulle bara veta! Babysim i lördags morse följt av dans med Erica Dunder! Kvällen tillbringade jag med Syster. Vi åt sushi, såg film och hade det allmänt mysigt med tända ljus och sånt som hör hösten till. Sen pysslade jag ihop några glasunderlägg.
 
Nu ska jag bara pyssla ihop 6 till så är jag nöjd :)
 
I dag vaknade jag av ett mess med en inbjudan till ett kalas. Då det är söndag och inga butiker är öppna så bakade jag bröd och gav bort det istället. Njöt av en bit själv för en stund sen och om jag får säga det själv så var det fantastiskt gott!
Hälsolimpa
Sen har jag också passat på att fila och måla naglarna. Man känner sig så mycket piggare när man har snygga naglar! Den här gången blev det mörkgrönt lack med guldprickar.


En blick tillbaka

Varje gång jag kikar i mappar med gamla bilder så funderar jag på denna fråga: Varför tittar man inte oftare på gamla bilder? Det är ju så himla kul! Minnen, skratt, känslor, ja allt bara väller fram då man hittar vissa speciella bilder.
 
Som den här till exempel. Första året i Vasa gjorde jag och några vänner en roadtrip där vi for genom halva Finland och hälsade på i allas hem. Här var vi på en stuga och jag var på väg ut och ta upp nät med en av de vänner som jag fortfarande har kvar i dag.
Eller den här. En jättespontan kväll som började med att jag satt ensam hemma och pysslade julkort och slutade med en helt fantastisk kväll med folk jag inte sett på ett bra tag!
Och den här är så rolig :) Blunder (lagnamnet som jag och mina härliga tjejer kom på någon gång under vår härliga simmarkarriär) i ett nötskal! Om drygt en månad ska vi äntligen återförenas för en härlig helg i Stockholm! ♥
Och den här underbara tjejen. ♥ Min klippa i Vasa! Fick ett fantastiskt kort häromdagen på posten som gjorde att jag började sakna dig ännu mer än vad jag redan gör!! Vi måste ringas! 
Och minnena till den här bilden lockar fram en massa goda skratt! Snöbrottning efter en sitz som resulterade i nycklar som föll ur fickan. De blev aldrig hittade, haha!
Jaa, det finns helt enkelt massor med bilder som är fyllda med en massa minnen. Jag kan ju dock inte lägga upp alla här då de flesta bara har ett personligt värde som inte går att förklara. Men ni vet nog alla vad jag pratar om ändå :)

En fin tankeställare


Örebro

Ska börja detta med lite hamburgermetod. 
  • Först lite bröd (något positivt): kul att så många läste mitt förra inlägg! Det syns alltid väldigt tydligt vilka rubriker som drar till sig läsare :)
  • Sen köttet (något att förbättra): ingen kommentar?? Jag kan garantera er att jag skulle hitta liiiiite mer inspiration till att blogga om det kom någon kommentar här och där. Jämför det med en statusuppdatering på Facebook. Inte så kul om ingen kommenterar :)
  • Sen lite bröd igen (något positivt): ni ska ha en stor eloge för att ni orkar kika in här dag efter dag trots att det ibland är några dagar mellan inläggen ♥
Haha, ja, jag är nog lite påverkad av jobbet just nu. Men så blir det ibland.
______________________________________________________________________________________________
 
Men, över till rubriken. I Örebro blev det mycke shopping vilket resulterade i lite mindre bilder på annat kul. Så slottet i stan och omgivningen runt var nästan det enda som fastnade på bild. Men dom blev fina i alla fall! Njut av en fin höstdag.

Tänkvärt

För ett tag sen såg jag en skylt någonstans (försökte komma på var det var, men det är totalt bortblåst) som jag tyckte hade ett bra ordspråk.

Kyckling

Här kommer dagens middag:
Stekt kyckliing kryddad med en påse Santa Maria Paneng red curry spice mix och kokosmjölk. Serveras med ris och en fräsch sallad till det. Hade råkat köpa light kokosmjölk, och det fungerade men jag föredrar nog den vanliga :)
Det blev ingen uppdatering i Örebro, det fanns inte tid till det. Men det kommer lite bilder därifrån inom kort. Är lite mycket just nu för att hinna med allt som jag skulle vilja.

Örebro - here we come!

Nu är det dags för syskonskaran att återförenas! När jag äntligen har blivit fast boende på den lilla holmen mellan Finland och Sverige så flyttar brorsan bort till Sveariket för att studera. Men det ger mig och Syster en perfekt chans att åka över dit och hälsa på! Så i morgon tar vi båten över havet och återvänder på lördag kväll. Har jag tid så ska jag uppdatera er om vad som händer där!
 
Hösten 2006

Sommaren 2010


Följde du med på religionsundervisningen i skolan?

Titta först på den här filmen.

Arken - slideshow maker
 
 
 
Räck upp handen om du svarade 1. --------------------------------------> Är du helt säker?
 
 
Räck upp handen om du svarade 2. --------------------------------------> Är du heeeeelt säker?
 
 
Räck upp handen om du svarade rätt: 0 djur. För inte var det väl Moses ark heller? Jag har för mig att det var Noa :)
 
Några dagar innan skolan började i höstas var alla Ålands lärare på en inspirationsdag. En av föreläsarna visade denna för oss, och de flesta lärare svarade faktiskt fel :) Vad jag svarade? Jag svarade faktiskt 0. Kände på mig att det var något lurt med frågan, och det var ju det!
 
Trevlig helg!

Här var det klippt!

Dagen till ära (Systeryster fyller år) har jag besökt frisören och fått mig en ny frilla! Jag gillar den, vad tycker ni?
 
Nu blir det lite middag, och sen ett besök till Systeri. Grattis grattis grattis!!!

RSS 2.0