Lidingö Tjejlopp - check!

Igår gjorde jag något som jag för ett år sen inte ens trodde att var möjligt för mig, jag sprang Lidingö Tjejlopp. Så här såg min facebook statusuppdatering ut efter det:
 
För ett år sen orkade jag inte springa ens 3km, i dag har jag sprungit Lidingö tjejlopp, 10km i backig terräng! Sjuuuukt jobbigt precis hela vägen. Nu får jag baske mig inte missa ett enda lopp för Tjejklassikern, för jag vill inte göra om detta nästa år!
Jag och Hanna efter loppet, med medaljer och skumpa!
 
Så här dagen efter kan jag hålla med om att jag inte vill göra om det nästa år, samtidigt som jag inte ser det som en omöjlighet. Det är ju trots allt ett bra sätt för att motivera mig att komma ut i löparspåret!
 
Men hur gick det då? Ja, som jag tror att ni förstått så var det sviiiiinjobbigt, precis hela vägen, med undantag av ca 500m strax efter halva vägen då det flöt på rätt fint. Uppförsbackarna var inge roliga alls och jag gick i flera av dem. I nerförsbackarna passade jag däremot på att låta benen rulla lite snabbare (med kontroll såklart) och lyckades på så sätt spara lite energi (istället för att bromsa, vilket är skadligt för bl.a. knän och bromsar ner farten...).
 
I mål kom jag till slut och där stod min fina sambo och väntade på mig. Där grät jag en skvätt för att det varit så jobbigt, för att jag hade ont, för att jag var helt utmattad och för att jag faktiskt klarat av det! Min tid blev 1:09:56, vilket är ca 1min snabbare än Tjejmilen som gick på 1:10:42. Jag hade räknat med att det skulle ta närmare 1,5h så jag kan inte vara annat än superstolt och nöjd över min prestation!
 
I dag har jag träningsvärk i låren, på smalbenen och rätt ordentligt ont i höfterna. Jag har något "fel" i höfterna som gör att något i höften hoppar när jag går/springer uppför. Springer jag då längre än vad mina höfter är vana med så får jag ont, redan då jag springer. Som tur var tog det inte över i går utan det kom mest i dag. Så nu blir det till att vanka fram i några dagar :) 
 
Det blev rätt långt det här nu, men har man mycket att berätta så har man :) Nu ska jag krypa ner under täcket och SOVA! Helt galet trött är jag! Hoppas ni orkade läsa!

Startskottet för Tjejklassikern

I dag gäller det. Första deltävlingen i Tjejklassikern: Lidingö Tjejlopp. Är vettskrämd och livrädd inför det, samtidigt som jag känner mig rätt så lugn, typ kolugn. Hur det går ihop vet jag inte. Målet är att ta mig i mål. Där får man en goodiebag :)
 
För två veckor sen sprang jag Tjejmilen på 1:10:42. Det var jag mer än nöjd med. Det här loppet har jag dock inga som helst förväntningar på. Det är en backig bana och jag har en höft som inte tycker om backar. Så det är bara att hålla tummarna för att den vill samarbeta med mig! Så här ser banprofilen ut för Lidingö Tjejlopp:
 
Jag ska starta kl. 14.30 svensk tid och vill ni se min tid så hittar ni den på Lidingöloppets hemsida. Mitt startnummer är 73726. Här är en karta över området där Lidingöloppet springs. Min del är uppe i vänstra hörnet.
Alla bilder är från google
 
Önska mig lycka till nu och håll både tummar och tår för mig! Detta är den deltävling inom Tjejklassikern som jag fruktar mest!

En nystart

Efter ett tags funderande har jag nu kommit fram till att ge den här bloggen ett nytt försök. Det var faktiskt min fina vän Lotta som väckte tanken då hon önskade att jag skulle börja skriva igen för att hänga med :) Sen har det legat och grott ett tag och i dag bestämde jag mig.
 
En av orsakerna till att jag vill ha den här bloggen är för att jag i dag köpt en systemkamera!!! Något jag drömt om länge, men aldrig fått till stånd. Men nu äntligen är den köpt, och i november blir det kurs. Sen är det ju supertråkigt att bara ha bilderna liggandes på datorn, så på det här viset kan jag dela med mig av dem!
 
Bild från google
 
En annan orsak är att jag under ett års tid kommer att delta i olika lopp för att få ihop det till en Tjejklassiker. Jag ska springa, skida, cykla och simma. Hoppas ni vill följa min resa genom det! Men mer om det senare.
Bild från google
 
Jag har inte ännu bestämt mig för om jag tänker behålla det här bloggnamnet och -adressen, har ni något bra förslag så tar jag jättegärna emot! Men just nu får det vara så här. Ha det gott!
 
 
 

RSS 2.0