Tjejvasan - check

Jag ska försöka fatta mig så kort jag kan, men ni kan redan nu förbereda er på att det kommer att bli ett längre inlägg :)
 
Till att börja med ska jag berätta om mitt boende. Jag bodde på Villa Långbers i Tällberg. Vad jag inte visste när jag bokade det var att Tällberg är 4 mil söder om Mora (där starten är). Det fick jag veta när jag ringde till hotellet måndagen innan för att höra mig för om lite saker. Problemet var att jag bokat bussen till Mora. Det ledde till en massa samtal till en massa olika personer men till slut redde det upp sig och jag var glad och nöjd. Och alla som jag pratade med var så himla hjälpsamma och trevliga!
 
I bussen på väg ner frågade jag chauffören om han visste hur jag lättast skulle ta mig från Rättvik (dit jag nu skulle åka istället för till Mora) till Tällberg. Han visste inte, men då fanns det en massa hjälpsamma personer ombord som berättade att det är mycket bättre om jag stiger av i Leksand och åker tåg eller buss därifrån. Sagt och gjort, och fram kom jag, trött, glad och nöjd.
 
Hotellet var jättefint och hade jättetrevlig personal. När jag kom fram fick jag middag, skidorna blev vallade av proffs och sen gick jag och la mig. Här är utsikten som jag vaknade till från mitt rum.
På morgonen ordnades det busstransport till starten, lite sista vallning om det behövdes och sen bar det av. Loppet var jobbigt, det kändes mest som uppförsbackar, och nerförsbackarna varade i typ 3 sekunder... Spåret var väldigt blött hela vägen så det var väldigt bakhalt. Inför sista milen gick jag via en vallabod och fick lite extra fäste, och sen kändes det som att jag flög i väg! Den sista milen var absolut den lättaste. 
 
I mål kom jag, och det på tiden 3.36.01 vilket som sagt var ca 1 timme snabbare än jag hade väntat mig. Lite lustigt var att jag på instagram och facebook råkade skriva att jag gick i mål på tiden 1.36.01, vilket i så fall hade inneburit att jag hade placerat mig på 58 plats i Tjejvasan. Det var det ingen som reagerade på, alla bara gillade min fantastiska tid :P Hihi!
Väl i mål skakade jag som ett asplöv i benen, men le kunde jag inte sluta göra. Jag var så nöjd och glad över det jag gjort trots så lite träning som jag haft. Innan loppet hade jag varit ut och skidat 3 gånger och på de gångerna hade jag skidat sammanlagt 24 km. Duschen efteråt var nog en av mitt livs skönaste duschar.
 
Ni såg denna bild i förra inlägget, men jag vill ha den här också, jag var så glad då.
Tillbaka på hotellet fick vi 3 rätters middag, jättegott var det! Hade härliga bordskamrater och kunde gå och lägga mig med ett stort leende på läpparna. Jag är jättenöjd med mitt boende och allt som de hade ordnat, så jag kan absolut tänka mig att bo där igen!
 
I morse skulle min första buss gå 7.59. Jag började dagen med att stiga upp 1 timme för tidigt :) Sen gick jag vilse på kullarna och måste till slut stoppa en bilist. Han var därifrån och var så himla snäll och körde mig till hållplatsen. Och tur var väl det för jag hade gått jättefel och hade missat bussen annars. I Leksand där jag satt och väntade på nästa buss som skulle ta mig till Stockholm så tittade jag på fel klocka och höll på att missa den bussen också. Jag fick springa till den, jättekul med mina trötta ben. Men jag hann som tur var!
 
En liten souvenir fick följa med mig hem som ännu ett minne från Tjejvasan. Den är ca 2-3 cm hög.
 
Väl hemma igen möttes jag av en lapp som jag verkligen inte ville se:
Nu när vi har flyttat så bor vi på fjärde våningen och det var inte kul för mina ben att gå upp för dom trapporna. Men nu sitter jag i soffan och myser och hoppas att träningsvärken inte ska bli så jättemycket värre. Sitter och sneglar lite på min medalj och hoppas att Fredrik kan hämta ut mitt diplom som jag själv glömde bort i går. Fredrik kommer hem i morgon så hur det gick för honom får ni höra senare (eller kolla själva på Vasaloppets hemsida).
 

Kommentarer
Postat av: Christoph Treier

Grattis till en mycket fin prestation!

Svar: Tack så mycket!
Fanny

2014-03-01 @ 06:39:17
URL: http://treier.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0