Mitt i natten och helgkul!

Äntligen helg! Har jobbat kvällar hela veckan och nu är jag ledig i helgen! Peter har en golftävling i helgen, VKS. Inte vilken golftävlingsom helst, dom börjar vid 12 och är fulla vid typ 15... Sen kör dom på hela kvällen, efter en 18-hålsrunda blir det bastu, mat, prisutdelning och för dem som klarar det krogen... Själv flyr jag lägenheten och drar ut till Ellidas stuga på Bänö, Föglö. Det ska bli jätteskoj, har inte varit dit på flera år så jag ser verkligen fram emot det!! Var just hem och hämtade lite grejer som jag behöver och nu sitter jag uppe och ugglar. Ser på tv, skriver blogginlägg och väntar på att tröttheten ska slå in. Får se om jag är vaken när Peter kommer hem, han är ut med kompisar på några öl. En regel i deras golftävling är tydligen att man måste vara lite bakis när man kommer till golfbanan vid 12 imorn... ojoj... Så om jag går och sover nu så kommer jag ändå att bli väckt av Peter, han glömde nämligen sina hemnycklar på golfbanan i onsdags så vi har fått klara oss på ett par!

Sov gott på er!

VM i simning 2009, Rom

VM i simning pågår som bäst just nu, det borde väl ingen ha missat om man har zappat bland kanalerna på TV åtminstone nån gång! Försöksheaten simmas på förmiddagarna och finalpassen på eftermiddagarna. Tävlingarna pågår ända till söndag, så lite finaler ska jag väl hinna se jag med. Jobbar nämligen kväll hela den här veckan (mån-fre) så jag har missat alla finaler vilket är rätt så slött eftersom finalerna är roligare att titta på... Men i helgen ska jag väl kanske hinna se nån final!

Jag hittade en rätt så bra sida där man kan följa tävlingarna, den hittar du här. Där kan man se allt.
Något som är värt att nämna såhär efter några dagars tävlande är ju såklart svenska Sarah Sjöström som tog guld och världsrekord på 100 fjäril med tiden 56,44. Och hon är 15 år... Helt galet... Frågan är bara att kommer hon att hålla ihop för en längre simkarriär eller kommer kroppen att säga ifrån inom kort?

Olivolja

Här kommer ett tips som kan låta lite konstigt men har testat det flera gånger och lovar att det fungerar!!!
Ni vet dom där finnarna som blir stora, röda och gör jätteont... Sätt på lite olivolja på dom och det tar inte länge innan dom börjar försvinna! Man bör väl inte sätta på olivoljan om man ska nånstans men är man hemma så passar det ju bra! Olivoljan löser upp proppen vilket då gör att svullnaden går ner och ömheten försvinner, bra va!

Olivolja kan man ju använda till en massa annat också, t.ex. om man har torra läppar eller att massera med (man blir jättemjuk av det!, men jag brukar använda rypsolja som funkar lika bra till det). Jag brukar också använda det till händerna, först har jag händerna i vattenbad ca 10 min. Sen peelar jag dom med en peelingkräm och efter det smörjer jag in händerna med olivolja. Man får sitta och gnida in det en bra stund men sen blir händerna babymjuka!

 

Födelsedag

Igår firade vi födelsedagar! Ellida, Julia och Jossa har fyllt år och jag fyller år, vi brukar ha väldigt svårt att lyckas få ihop dagar där vi gör något tillsammans så nu slog vi till. Först bjöd jag och Ellida Julia och Jossa på mat, vi åt en förrätt på Umbra, pilgrimsmusslor, mmm... Jättegott var det! Sen skulle jag, Julia och Jossa bjuda Ellida på minigolf, men då hade Julia och Jossa smidit egna planer och bjöd mig också, alltså firade vi allas födelsedag igår! Minigolfen var kul, enny som byggdes i början på sommaren, äventyrsminigolf, ser lite ut som en stor golfbana i miniatyr.
Efter golfen for vi till Rökkas och köpte korv med bröd, gott. Vi hyrde film, Twilight, och åt godis! Bra film och gott godis!

Här är lite bilder från golfen!







Frosta ur frysen och fågelbajs

Hehe, igår upptäckte vi att Peters frys har isat sig, så vi (eller Peter gjorde det mesta) frostade ur den inatt klockan 12... Kul, men nu verkar den fungera i alla fall!

Jobbade morgon idag, alltid lika jobbigt att stiga upp när klockan ringer 05.30... Men upp bara och iväg för att städa. Måndagar är alltid storstädning vilket är lite extra jobbigt, och idag kan jag säga att det var mindre trevligt. På stranden som hör till Mariebad brukar vi ha ett gäng kanadagäss. Och jag lovar er att ni inte skulle tycka om dom om ni jobbat en sommar på Mariebad!! Fyyy sjutton vad dom bajsar!! Helt sjukt, idag plockade jag och en annan närmare 30 kg fågelbajs... Mums... Och precis när man plockat bort allt och går in så kommer dom tillbaka och bajsar... Suck, inte är dom rädda för något heller så man får ju inte bort dom! Men vi har en bra och populär strand i alla fall, det är ju alltid något!

Blåbär

Kom just hem från skogen, har varit och plockat blåbär med familjen! Ville bara berätta det! =)

Så här goda ser dom ut! Mums!

Ingen hård stång

Så var det då slut på årets rockoff. Sista kvällen var riktigt bra! Tillbringade den med Ellida och hennes kompisar från skolan. Veronica Maggio spelade, A Camp spelade, och framförallt, Farbror Fläsk spelade! Alla band var riktigt bra, skön musik, bra publik och god öl! Fyrverkeriet som avslutade rockoff var fint, men hade kunnat vara bättre, jag har sett mycket bättre fyrverkerier av han som gjorde det. Men jag tog riktigt coola bilder på det, så ni ska få se!

Kvällens kommentar kom från Ellida som utbrister "Nämen, de där va väl ingen hård stång" i kön till arken :D Haha vad vi skrattade! Jag tänker inte berätta varför hon sa det, låt fantasin flöda!

Ska visa lite bilder från i onsdags när jag var ut med Julia, Jossa och Erik, sen bilder från igår!

Julia och hennes kille Erik myser!


Jag, Jossa, Julia och Sanna


Julias charmiga pojkvän!


Julia och Hellman posar!


Ett glatt par


Sen från igårkväll

Maggio


Snygga tjejer!


Dom legendariska Farbror Fläsk


Fyrverkerierna
 
 

7 rätters middag

Sitter framför tvn nu å tittar på nåt Robin Hood program. Peter stackarn har farit på jobb, han var rätt så sliten... Så igår alltså, de va en riktig toppenkväll! Vi började med middag på Peters restaurng Nautical. På väg dit var det ett sällskap som frågade mig å Peter om vi visste var Nautical var, vi flinade lite och sa att vi själva är på väg dit så dom kan följa oss. Sedan började dom fråga om det var en bra restaurang och jag hade lite svårt att hålla mig för skratt när en av ägarna går bredvid mig =) haha

Men väl där så började vi med en fördrink och sedan följde alltså en 7 rätters middag med olika dricka till varje rätt! Mmmm vad gott det var! Och hjälp vad mätt man var efteråt!! Efter middan som tog ungefär 3 timmar så gick vi till Indigo. Jag hade själv fått i mig alldeles tillräckligt så jag drack inget där! Satt och pratade och hade skoj bara! For hem vid 3-tiden, jättetrött, hade ju stigit upp halv 6 på morron så... Somnade direkt och vaknade inte ens när Peter kom hem med en kompis och satte sig ner och drack whiskey i rummet bredvid! Haha, jag var trött...

Idag är det sista kvällen på rockoff, Veronica Maggio spelar där. Ska dit, vet inte med vem eftersom Svaije inte kunde komma, men ja vet att Syster ska dit. Och en av mina gamla simmarkompisar, sen träffar man säkert fler kompisar där!

Hårprodukter

Såhär i småfixande stund ska jag passa på att göra lite reklam för två hårprodukter som enligt mig är helt toppenbra!! Jag själv har ett sånt hår som är jättehalt och inga frisyrer vill riktigt hållas... Att få en frisyr med volym i är i princip omöjligt... Men, jag har faktiskt hittat två produkter som är riktigt bra! Det ena är ett pudervax som gör håret alldeles strävt så att man kan forma det som man vill. Man pudrar det i hårbotten och sen gnuggar man in det med fingrarna. Det andra är ett hårspray som håller väldigt bra, lite dyrare dock...

Pudervax, märke: Swarzkopf, finns i 3 styrkor, jag har nummer 1


Hårspray, märke: Paul Mitchell, extra body finishing spray


Dom två är enligt mig riktigt bra! Pudra vaxet i hårbotten, "tupera" med fingrarna och gör extra mycket volym, spraya för lite mera hållbarhet. Låt vara ett tag, låt det sjunka lite, borsta sedan till det så som du vill ha på ytan. Eller forma färdigt med fingrarna!

Så här ser jag ut nu i håret. Volymen har sjunkit litegrann. Ska fixa till "ytan" om en stund, men volym har man i håret hela kvällen, och det går alltid att puffa upp det när man vill!


Nu blir det att fara och ta några öl med kompisar! Ledig imorron! Jippey!

Carolin af Ugglas och Takida

Jepp, nu har rockoff pågått några dagar, inte riktigt samma sak när det är på Mariepark som när det är på torget. Publiken har dessutom varit lite seg i år tycker jag, och själv har jag inte stött på så många som jag vill sitta och umgås med där inne.. Som tur är så har jag kunnat vara med SysterYster!

I söndags var det alltså Carolin af Ugglas som spelade på scen. Jag var väldigt tveksam till att ens fara dit, men efteråt så var jag glad att jag for i alla fall. Hennes låtar låter ungefär lika allihop och det gör det lite trist, men om man lyssnar på texten så är det fina låtar.
Igår var det då Takida på scen. Troligen den artist som drog/drar mest publik i år. Musiken var nästan äckligt hög, jag med min hosta stod där och hostade av basen som vibrerade i bröstet. Men dom hade bra fart på och publiken gillade vad dom fick!

Idag har jag varit ledig vilket var urskönt! Sov till halv 1, sen gick jag på stan och tittade. Lite grejer fick följa med hem också!

En superfin kuvertväska med axelband, ett diadem (nödvändigt!), en ring och ett par mysiga örhängen
 

Här kommer lite bilder från rockoff!

Carolin af Ugglas


Takida





Sena kvällar och tidiga mornar

Igårkväll bjöd jag och Peter min syster på middag, eller man skulle ju kunna säga att det var Peter som bjöd oss =) Hehe, han lagade en 4-rätters middag som var så himla god! Mums! Efter middagen fortsatte vi med lite drickande, det kom över lite mer folk och sen slutade vi på Indigo. Kul var det! Mindre kul var att jag skulle upp halv 6 imorse för att fara på jobb, sov väl 1-2 timmar eller nåt sånt. Det var rätt så jobbigt :) Kom just från stranden, har varit där med Ellida en sväng, och ska nu så småningom börja fixa mig lite för att gå till rockoff en sväng. Lena & Orup spelar ikväll. Men jag ska vara i säng senast 12 inatt, för jag ska upp sådär olidligt tidigt imorron igen... Sov gott och njut av att börja 8!

Sjödagar

Hejsan hejsan, nu är jag tillbaks igen! Inte för att jag varit borta nånstans men jag har inte haft något att skriva =) Har varit ledig idag och är det imorron också, så himla skönt! Idag var jag och Peter och handlade, han köpte alla såna där basvaror som behövs när man flyttar in nånstans så det blev en hel kundvagn! Som vi för övrigt inte höll på att få tag på! Haha, ja vet inte hur många vi försökte sätta in den där 1€ slanten i innan vi fick loss en...

Sen for han på jobb och jag till stranden. Kom hem därifrån för en stund sen och har nu ätit lite. Ska hoppa in i duschen och sen ska jag ner till sjökvarteret en sväng. Där pågår sjödagarna för fullt, brukar alltid vara mysigt att sitta där en liten stund på kvällen och lyssna på liveband, gå runt och titta på träbåtar och dricka en öl. Var där med Peter igår och kikade, ska dit med syster ikväll tror jag. Kanske Ellida också om jag får tag på henne!

Imorron börjar RockOff! Berättade ju om det tidigare men HÄR kan ni kika lite om det igen! Jag har sett massor med bekanta från Vasa som är här för lite festivalfirande på sommarsköna Åland =) och jag vet många till som ska komma hit några av dagarna som det pågår. Får själv hit en kompis (och hans kompis?) nästa helg, skoj skoj!

Nej, nu kallar duschen på mig, måste gå! Hej hej! Hoppas vi ses på RockOff!

Lite bilder från förra årets Rockoff

Tvillingarna samarbetade inte riktigt...


Syster och Svaije (som kommer hit nästa vecka)


Lite vila på stranden på dagarna


Farbror Fläsk och jag, klart bästa artisten under RockOff, och tänka sig så spelar dom varje kväll :)


En bild som bra kan sammanfatta förra årets RockOff!

Ledig helg

Just det, jag har varit ledig i helgen. Jätteskönt! I fredags när jag kom hem till Peter efter jobbet (23.00) så var det fest där. Det var bara att hoppa in i duschen, ringa efter syrran så hon kunde fixa lite kläder och dricka åt mig och sen bar det av ut på krog en stund! Kul kul!

Lördagen var lugn, åt glass med syster på stan, jag köpte en kofta och sen for vi hem. Slöade i soffan hela dagen, syster for på grillfest och kom hem vid halv 1, då gick vi och sova. Idag har jag också bara legat i soffan och tittat på Lipstick Jungle, slött, men vad gör man inte en tråkig söndag, och dessutom har jag haft ont i ryggen, då kan man inte göra något =) Ingen av oss har varit ut överhuvudtaget idag, förutom de 5 minuterna det tog oss att smaska i oss lite jordgubbar i landet... hehe. Resten av familjen är i Sverige, hälsar på min moster och hennes familj, sen när dom kommer hem därifrån så ska dom nästan direkt till Helsingfors för att hälsa på mormor och morfar. Därför är jag hemma med lillasyster nu så att hon inte ska vara helt ensam :) Men imorron efter jobbet far jag till Peter igen.

Haha, jag läste en kul grej på expressen häromdagen. Det är en mamma som har stämt ett hotell i Egypten för att de hade sperma i poolen. Hon påstår att hennes 13-åriga dotter har blivit gravid för att hon simmat i poolen, hon har absolut inte träffat någon pojke... Suck, undrar hur länge mamman kommer att tro på den lögnen =)
Efter drygt 10 år som aktiv simmare har då jag aldrig blivit gravid av vattnet jag simmat i =)


Sjuk...

Jaa, usch usch att vara sjuk... Snuvig och hosta... Ringde hälsocentralen igår och det samtalet fick jag ju inte ut så mycket av, ungefär så här lät det:

Jag: Hej, jag har haft hosta drygt 4 veckor och tänkte om jag skulle få boka en tid hos läkaren. Har provat 2 hostmediciner men dom hjälpte inte...
- Hmm, jaa, hostmedicin brukar inte hjälpa... Det kan vara ett virus som du har och då går det inte att göra något, dom brukar vara rätt så långdragna. Har du några andra sjuksymptom?
Jag: Njaa, har lite snuva och så, mest hosta...
- Okej, men om du få mycket torrhosta på natten kan du ta en sked honung, det brukar lätta. Och om det inte går över kan du köpa en hostmedicin. Sen om du får feber eller så så kan du ringa på nytt.

Jahaa tänkte jag.. Hostmedicin hjälper inte men jag ska ändå köpa det eller? Suck.. Nu har jag blivit lite sjukare men har ingen feber så jag kan väl inte ringa då i alla fall =)
Tror jag ska köra på min egen kur, en massa finrexin, vatten och c-vitamin och så blir det nog bra!
Nu ska jag snart gå och sova, sov gott på er!

En sovande Törnrosa, hehe


Ö-spelsbilder

Så var alltså Ö-spelen slut då... Sista festen var grymt rolig!! Det ösregnade i början men efter nån timme så slutade det. Det var fullt ös hela kvällen, ska låta bilderna visa en del.

Som sagt, det regnade =)


Ö-spelens maskot Selina Säl måste ju också dricka


Ellida, simningens musikansvarige från Shetland, jag och Fraser från Shetland


Julia och Jeremy Osbourne


Fullt ös på dansgolvet!
 

TACK Ö-spelen! Kom snart igen =)

Bye bye...

Nu ska jag snart dra iväg till stan för avslutningsfesten för Ö-spelen, eller Natwest Island Games som det egentligen heter. Festen kommer att vara på torget på Games Street, jag tror att det kommer att bli super!! Enda minuset är att det just nu ösregnar ute... Men jag tycker att det håller på att klarna upp så det blir nog bra! Luften behövde säkert bara rensas lite =) man måste ju vara positiv! Just det, för nu medans jag skrivit detta har regnet minskat! Perfekt!

See you later alligator!

Vilken match alltså!

Ö-spelen är nu inne på slutrakan, imorgon är det avslutningsfest, snyft... Det har varit helt galet roligt med massor av trevliga ö-bor, tävlingar, rekord, fest och allt möjligt!! Lite småjobbigt att jag har måstat stiga upp så pass tidigt varje morgon men det har gått bra faktiskt!

I simningen har vi haft vår egen stjärna, Pál Joensen, kan bra vara Ö-spelens största idrottsman i år =) Simmat närmare 20 stärckor, både försök på morgon och final på kvällen, har tagit medalj i nästan allt... Ojoj, man kan inte säga annat... Hans mål i år är VM som simmas om typ 4 veckor, det här var alltså hans genomkörare innan det...  Född 1990 om nån undrar!

Jag har just kommit hem från finalmatchen i herrarnas volleyboll. Det var helt oliiiiiiiidligt spännande!! Åland mot Ösel (Saaremaa). Tyvärr tog Ösel hem guldet med 16-14 i 5:e set... Men det var galet spännande hela tiden! Ljudnivån var helt sjukt hög och det var smockfullt inne på arenan, grymt roligt! Just nu spelar herrarna fotbollsfinalen också. Åland mot Jersey. Det har varit 2-0 rätt länge nu, men nu med 5 min kvar så gjorde Åland ett mål, enligt radioreportern ska publiken heja fram Åland till kvittering, jag tvivlar =) Men det vore ju kul om Åland fick vinna.... Men min tippning på denna match: 2-1 till Jersey.

Här kommer lite bilder från veckan som varit

Jag och Jossa i väntan på något


Simning på hög nivå, här fjärilsim        Stafettväxling, i luften: Pál                   


Stafettvinnare, 4x100 medley


Prisutdelning, gissa vem som vann?


Jossa ska simma


De fyra tokiga, jag, Julia, Ellida och Jossa


 

Min arbetsplats!
 

RSS 2.0