Party party

Nu drar jag ut och kalasar för sista gången på årets Rockoff. Ska dit och äta middag på VIP-hyllan (igen, var ju på fredagen för en vecka sen också, men nu är det gratis :) hoppas ändå maten är bättre idag..) med Julia och Paf-gänget. Kommer bli en riktigt kul kväll känner jag på mig! Partydressen är på, sminket ligger (typ) där det ska och frisyren får duga! I morgon ska jag ta det så lugnt jag bara kan, men som min sommar varit hittills så vet man ju aldrig vad som händer ändå.
.
Så här ser jag ut i kväll i alla fall!


Ändrade planer!

Det blev lite ändrade planer för min fredagskväll! Skulle ju ha farit ut till Silverskär på kräftskiva med lite folk från jobbet men det blev inte så i alla fall. Och det var nog ganska skönt... Lotta och Svaije for ju idag. Vi har haft två rätt hårda dagar och det plus min förkylning så är jag rätt så slut i både kropp, huvud och hals! Så det blir en lugn kväll för mig idag, för att på så sätt förhoppningsvis ladda batterierna för morgondagen. Men jag ska ändå ut på stan en stund och träffa Vera och se vad dom där Rolandz egentligen är :)
.
Medans Lotta och Svaije var här har vi verkligen inte knäppt många bilder, men tre fina och en rolig har jag i alla fall :)
.

Välkomna till Åland!

Morgonen började med att känna efter hur jag mår, helt ok, men frisk är jag inte.. Meeeen det finns ju saker som botar (bedövar) symptomen på ett eller annat sätt :) Sen har jag dammsugit och duschat! En väldigt skön morgon faktiskt, inte alls stressig, vilket jag njöt av till fulla muggar (visst finns det ett sånt uttryck?)
.
Jag ska alldeles strax samla ihop mig och fara till hamnen för att möta dessa två typer:
.
.
Mina två absolut bästa vänner från Vasa! Jag känner på mig att det kommer att bli två galet roliga och vilda dagar :)

26. Det här skrattar jag alltid åt

Behöver jag ens ge en förklaring till varför jag alltid skrattar åt den här bilden? :)

Sliten

Det är verkligen vad jag är idag. Jag var så trött igår kväll att tårarna bara rann! Peter bara skrattade åt mig och sa att jag skulle gå och sova :) Så jag gjorde det! (Jag skrev alltså inte det sista inlägget då mitt i natten utan det hade jag tidsinställt...)
.
I morse då jag vaknade kände jag mig inte riktigt frisk... Toppen tänkte jag, inte undra på att jag varit lite trött då. Nå, jag var i alla fall till stranden, efter att ha varit och hämtat ut lite antihistaminmedicin mot mina värmeutslag som jag har på magen. Ser verkligen inte fint ut och kliar som bara den! Hoppas det lugnar sig lite nu! Sen när jag skulle hem från stranden märkte jag att jag låst ut mig, så jag fick snällt cykla till Nautical och låna Peters nyckel. Då hade jag redan lite bråttom, skulle ju på jobb, och innan det hade jag lite småsaker att fixa. Men jag hann, jag var på jobb 1 timme för tidigt... Så går det när man inte tar sig tid att stanna upp och se efter vad klockan är på riktigt...
.
Så min dag har inte varit så jättebra hittills. Känner mig inte precis bättre nu heller så får se vart det här barkar. Förhoppningsvis vaknar jag pigg och fräsh imorgon då Lotta och Svaije kommer! Annars kommer jag att bli finrexin-missbrukare...
.
"Välkommen till Air Åland det är Fanny"


25. I all hast

.
Ja det kan man då verkligen säga om situationen som den här bilden är tagen i. Det är ingen fin bild för den är verkligen tagen i all hast. Det började regna, verkligen störtregna, och ljuset var så fint så jag tänkte att jag skulle ta en bild. Först åt det här hållet där himlen var ljus, och sen åt det andra hållet där det var väldigt mörkt. Men jag hann inte riktigt med. regnet vräkte ner och jag måste stänga fönstret, därefter kom en blixt och en knall, eller om knallen kom först? Jag vet inte. (Jo jag vet att blixten kommer först men ni vet hur det är när det nästan smäller före!) Sen försökte jag fånga en blixt, men då slutade det åska. Den kom helt plötsligt. Och den var över helt plötsligt! Mysko...

24. Detta gör mig glad (favorit i repris)

En sak som alltid gör mig glad är att titta på gamla bilder! Man minns en massa och kan ju bara inte låta bli att le! Här har jag hittat tre gamla bilder på min gamla dator. Den första är på mig och Jossa på en nyårsafton, minns inte vilket år men det var i alla fall på den gamla goda tiden då vi festade tillsammans med simmarna hemma hos någon! Likaså är det på bild två, det är i samma lägenhet, Jonas dåvarande lägenhet, och det är också han som står bakom mig på andra bilden! Den tredje bilden är innan en krogkväll med Jossa. Jag minns att vi dansade hela kvällen lång och hade hur kul som helst! Och en fråga, hur kommer det sig att man orkade stå på dansgolvet från 00-04, i ett sträck, för några år sen, men nu måste man pausa ibland???? Usch...
.
.
____________________________________________________________________________________________________
.
Livet här i bloggen går lite upp och ner just nu. Och jag tror att det kommer att gå ner ännu mera denna vecka :) Men om ni ser mitt program så kanske ni förstår:
  • tisdag: kanske gym på morgonen, jobb 15-19, sen rockoff
  • onsdag: gym på förmiddagen, sen kommer Lotta och Svaije hit!! Ska bli superkul att träffa dom! Vi vet inte vad vi ska göra förutom att fira en massa!
  • torsdag: Lotta och Svaije kvar här!
  • fredag: Lotta och Svaije far vid 14 :( men ganska strax efter det ska jag iväg till Silverskär på kräftskiva med lite arbetskamrater! Det blir kul!
  • lördag: sova halva dagen!!!! Sen blir det rockoff med Julia och PAF-gänget (hon jobbar på PAF och dom ska äta middag där, Julia får ta med sig en vän!)
  • söndag: vila vila vila... För sen på måndagen börjar jag ett 9-dagars jobbpass igen....
Nu kanske ni i alla fall kan förstå att jag inte har tid eller ork att sitta så mycket vid datorn :) Men sen när jag är på jobb så ska jag försöka ta igen lite som vi missat!

24 juli 2011

Är inne på min 7:e dag jobb nu. Bara 2 kvar! Det är väldigt lugnt just nu så jag sitter och läser om det hemska i Norge och undrar varför? Hur kan man? Jag förstår inte... Jag förstår inte mannen som gjorde det, jag förstår inte mannen som gått med på att vara hans advokat och jag förstår inte den sorgen som alla anhöriga måste känna... Hemskt.

Och hur avslutar man sedan ett sådant här inlägg? Jag vet inte, men nu ska jag försöka tänka på något annat och gå och checka in resenärerna som ska åka till Helsingfors.

23. En sommarbild

Det här var nog det lättaste temat hittills! En sommarbild mitt i sommaren, jag kan ju säga att jag har några att välja på! På de här bilderna är vi på väg till bilen efter att ha varit i Geta på lite picknick. Längs med grusvägen som vi gick fanns det hur mycket smultron som helst!!! Vi brukar vara dit flera gånger varje sommar, men så här mycket smultron har det nog inte varit!
.
.
.
.

22. Mitt beroende

Jag vet att jag nu hoppar över 21:an, men det är för att temat är "när jag var liten" och några sådana bilder har jag inte på datorn. Så det får vänta tills jag kommer hem till mamma och pappa och har tid att bläddra i fotoalbum!
.
Men idag, mitt beroende. Jag skulle faktiskt säga samma som dag 2, mitt läppfett! Men för att inte vara riktigt så tråkig så tar jag istället dagens beroende, nämligen detta:
.
.
H2O vatten! Ett måste denna dag! Kan tänka mig att många andra känner samma sak...
Och om någon undrar varför jag sitter och dricker vanligt källvatten på köpeflaska (vilket ju är himla dumt mot naturen och så...) så beror det på att vattenrören här på jobbet ligger intill något annat som gör att vattnet inte riktigt är drickbart... Så det är för att vi inte ska bli sjuka :D
.
Om en liten stund ska jag börja fixa mig. Jag jobbar till 19 och klockan 19 är vi ett gäng som har ett bord bokat på Rockoff. Såå, jag får lite bråttom. Har ändå varit ganska smart och tagit med mig smink och lite annat hit till jobbet så att jag kan förbereda lite här! Hoppas bara ingen kommer in då jag sminkat halva ansiktet :D Hade kunnat bli lite kul! Som tur är har jag inte så mycket smink...

God fredagsmorgon!

Mamma sa för några dagar sedan att nu skulle vi ha tropiskt klimat i x-antal nätter. Det tropiska klimatet för norden innebär att natt temperaturen aldrig understiger 20 grader. Och mycket riktigt, i morse när jag for på jobb var det 20 grader och mycket fuktigt. Kändes nästan som att man var i södern! Ganska skönt då, men den här fukten är nog lite påfrestande... Fast ikväll får det gärna vara varmt för vi ska och äta på Rockoff. Då sitter man ute och jag tänkte ha klänning. Visserligen en lång så jag kan ha leggings under :) Men ändå!

Nu ska jag skicka iväg ett flyg och sen läsa tidningen. bra jobb jag har väl!?

Morgonstund har guld i mund

Bland mina vänner och min familj är jag känd för att inte ha det bästa morgonhumöret, om man förfinar lite :) Och nej, jag tycker inte om mornar, i alla fall ska man inte prata med mig före jag har öppnat käften själv mer än "morron...". Men i morse fick jag i alla fall ur mig två leeden, det första när jag körde till jobbet och mötte ett gäng bilar som sniglade sig fram på Svibybron. Det regnade och jag hade mötande bilens ljus i ögonen så jag förstod inte varför förrän jag körde förbi dem; en svan som bestämt sig för att ta en morgonpromenad :D Hihi!
.
Det andra var då jag läste tidningen och kom till serierna. Den här var ju helt klockren!
.
.
Och ni behöver inte vara oroliga, jag är alltid trevlig mot mina kunder! Det är bara familj och vänner som råkar ut för mitt humör :D Och när jag väl kommit igång och börjat prata, ja då är det inga problem mera!

20. Tema olika

.
Med den här bilden tänker jag publicera temat olika. Bilden föreställer mig och min syster Henrika samt våra kusiner Ia (i mitten) och Lina. Vi är alltså två syskonpar som är väldigt olika till utseende, ursprung och personlighet men som ändå hör ihop. Det är alltså dessa två som varit på besök i en vecka (den yngre i två :) ) och som jag tillbringat mina lediga dagar tillsammans med! Vi har hittat på en massa roliga saker men nu har dom tyvärr åkt :( Har bara en massa fina bilder kvar som minne av denna sommarträff. Den här bilden är nog en av min favoriter! Så fin och somrig tycker jag!

19. Här bor jag

Min lägenhet i Vasa tror jag att jag visat någon gång. Men i och med det här temat så passar det väl ganska bra att ni får en liten titta på den lägenheten som jag bor i nu tillsammans med Peter. Det är Peters lägenhet och men så fort jag flyttat hem kommer vi att dela på alla kostnader som hör till det! Längtar! (tills jag flyttar hem alltså, inte till kostnaderna :) )
.
Här har vi då köket, ostädat :) Jag städade det igår kväll så nu är det fint igen, men då jag tog bilden orkade jag inte städa bara för det...

.
Hallen, med en massa skor (dom flesta mina) och en massa jackor (dom flesta Peters) och en massa halsdukar (dom flesta mina)!

.
Vardagsrummet från tre vinklar. Och ja, vi har två golfbags där, fråga mig inte varför... Fråga Peter... :D

.
Och sist, men inte minst, sovrummet!

.
Så där bor jag! Jag tycker jätte mycket om lägenheten och trivs super! Det inramade hjärtat som ni ser längst bort i bilden har en egen liten historia bakom sig. När Peter och jag träffades satt jag på Isabella (Viking Line) och virkade (!) hihi, mamma fyllde år och hennes scarf måste ju bli klar.. Vad gör man inte då, i sportsbar korridoren... Så när Peter och jag firade ett år virkade jag ett hjärta i samma garn och ramade in det :) Det roligaste är att knutarna som jag virkade kallas för kärleksknutar! Sött va´!

18. Känslor

Det här var inte lätt kan jag säga! Gick igenom alla mina bilder på den här datorn (som inte ens är ett år gammal så det är ju inte så många..) men hittade inget som skulle kunna passa in. Min gamla dator har jag inte tid att gå igenom...  Och känslor, det är inte lätt, det första jag kom att tänka på var glädje och sorg. Och bilder med tema sorg har jag inte, det är inte så ofta man fotograferar i sådana tillfällen, förutom begravningar men det har jag som tur är sluppit! Så då återstår glädje. Men det är ju tråkigt, det är bara att publicera vilken bild som helst. Men sen hittade jag den här bilden:
.
.
Bilden föreställer min syster för några dagar sen då vi var i Lumparland på picknick. Den känsla som förmedlas här är kyla :) Hihi, lite långsökt kanske, men det var det bästa jag kunde komma på! Men jag tycker hon visar det bra, ingen kan väl påstå att det ser ut som att hon tycker att det är skönt :D

Internet funkar!!! Jippiiiiiiiii!

Helt otroligt! Får passa på nu, det kan ju lägga av när som helst.. Pizzan på Niska var riktigt god faktiskt! Blev en med lamm och bearnaise sås! Dock blev vi störda av ett ösregn som plötsligt bestämde sig för att komma på besök. Vi stod ut en stund under ett inte så bra regnskydd, men när det började läcka så trängde vi in oss med alla andra i den lilla restaurangen.
.
Och det regnade och regnade och regnade, och det regnar fortfarande... Möttes av vatten på sovrums- och köksgolvet då jag kom hem vilket inte var så kul. Nu är det upptorkat men eftersom det fortfarande regnar så ser det ut som att vi kommer att få sova med fönstrena stängda inatt :( Vaaaaaaaaaarmt...
.
På tal om nåt helt annat, såg just ett klipp på youtube som en kompis skickade och helt plötsligt ploppar det upp en reklam för Silverskärs kräftpremiär :) Det tyckte jag var kul! (Peters mamma är den som driver det)
.


Where to start...

 
Jaaa, jag har så himla mycket som jag inte hunnit med att berätta om för er så jag vet knappt var jag ska börja. Men jag gissar att det är smartast att börja längst bak, alltså den 2 juli.
.
Det som hände då var alltså bröllop. Jag älskar bröllop. Gråter oftast när jag ser det på TV, blir många gånger tårögd bara jag tänker på mitt eget eller vänners kommande bröllop och hoppas alltid att jag inte ska gråta mig fördärvad på mitt eget bröllop. Man kan ju inte vara helt rödgråten då :D
Men det här bröllopet klarade jag mig rätt bra. Ända tills de började spela/sjunga Can you feel the love tonight.. Sen måste jag fälla några tårar. Det var ett vackert bröllop med en lagom lång kyrkceremoni och en fin fest. Peter stackaren måsta jobba, så han kom senare...
.
Jag lägger inte ut några bilder på bröllopsparet, man vet aldrig om de vill det eller inte, men gästerna får ni titta på :P
.
Brudparet åkte häst och vagn från kyrkan till festen, det drömmer jag också om att göra!
.
Sara och Vera var bröllopsfina
.
Vackra blommor, ståtliga killar och festsugna gäster!

.

.

.
.
Nu blir det pizza på Niska, hoppas det smakar, förra gången fick jag soppa till botten... :) Hörs i morgon igen!

Nu blir det liv i luckan igen!

Lina och jag har varit på en minigolfmatch, som slutade med att Lina vann med 2 poäng! Jämnt var det, och kul! I morgon far kusinerna till Helsingfors och Mummi och Vaari, vilket passar mig ganska bra eftersom jag börjar jobba i morgon. Har ett 9-dagars pass framför mig och jag kan inte precis säga att jag är utvilad :) Det har varit fullt ös ända sen dom kom.
Men nu har jag kommit på hur jag ska lyckas hålla den här bloggen levande under mina 9 dagar på jobb och (förhoppningsvis inte) utan internet hemma; jag tar med datorn till jobbet och bloggar där om jag har tid. Finns ju trådlöst internet och ibland kan dagarna bli lite långa där. Har ju massvis med bilder och massor att berätta från förra veckan, så nog kommer jag ha att göra :)
Men nu ska jag köra hem, och sen sova, vi höres i veckan!
.
Bild från igår kväll vid ÅSS

17. Ett ögonblick

Jag fortsätter med att köra på gamla bilder. Jag har massvis med bilder som jag skulle kunna använda men det är så svårt när internet inte riktigt vill som jag vill och man måste hoppa mellan olika datorer och adresser... Meeeen, den här bilden är i alla fall från sommaren 2008, tror jag. Den är tagen på rockoff och föreställer mig, Julia och Jossa. Meningen var att båda två skulle lyfta mig på var sin sida, men Jossa förstod inte det :) Vilket resulterade i en massa skratt och en rolig bild!
.
.
Den här dagen har tillbringats i Lumparland på en klippa där. Vi har solat, badat och haft picknick. Mycket skönt! Nu är vi alla rätt sega efter en mycket god middag; min och Staffans beaburgare. Vi döpte den till Fun-burger :D Ifall någon fattar... Men hur som helst, jättegott! Snart får vi se om vi orkar ta oss till äventyrsgolfen i stan.

16. Självporträtt i svartvitt

Förra gången det var självporträtt (dag 1) var det lite svårt, men den här gången var det ganska lätt. Jag mindes en bildkonstlektion i ettan på peffan. Vi skulle ta en svartvit bild på oss själva som beskrev oss. Sen på lektionen skulle vi göra om den, men bilden som jag tog var i alla fall denna:
.
.
I min motivering till hur den beskriver mig tog jag fasta på mitt blöta hår. På den tiden var jag fortfarande en halvt aktiv simmare och simning har verkligen varit mitt liv i många många år.
.
.
Idag har vi varit på loppisrunda i Hammarland. Jag hittade en långklänning :D När jag såg den tänkte jag att långklänning är ju inte min grej, men den går ju att sy om. Men sen när jag provade den så passade den riktigt fint! Så den får nog vara som den är! Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Sen får vi se vad som händer i kväll!

15. Kärlek

Den här bilden är tagen den 2 juli. Varför den betyder kärlek för mig är av två orsaker. Det ena är för att den är på mig och Peter ♥ Det andra är för att det var på en bröllopsfest. Bröllop är så himla fina och det om något symboliserar väl kärlek! Därför valde jag den här bilden
.

14. En vinterbild

Så här mitt i sommaren ska jag nu publicera en vinterbild! Brr... Fast med det vädret som är idag så kunde det ju nog få vara en vacker vinterdag istället.. Nästan.. Men den här bilden är i alla fall några år gammal. Tog den under en promenad i Vasa, tror faktiskt att det var första året som jag bodde där, alltså 2008 på vårvintern.
.

13. Tema ljus

Tema ljus är ganska fritt tycker jag, antingen tar man en bild på ett ljus (vilket ju inte passar in så här mitt i sommaren heller!) eller så letar man upp en bild där man berättar något om ljuset i den. Det har jag gjort! Den här bilden tog jag en kväll för inte så många dagar sedan. Himlen hade inte riktigt den där färgen, men med inställningen ”hög färgmättnad när man fotograferar solnedgångar” så blev resultatet detta:


En dag på stranden

Vaknade vid 10 i morse och vid 12 kom jag, Henni, Lina, Ia och Elli ut till Geta. Vi la oss på klipporna och njöt av solen! Lite kyligt var det i vinden, men om man låg helt platt mot berget så gick det bra :) Är hemma hos mamma och pappa nu, har just ätit och snart blir det fika. Sen ska jag iväg och svettas på ett zumbapass. Har fortfarande inget internet hemma, nu fungerar inte ens Peters mobila, så jag är inte uppdaterad om någonting och kan inte heller uppdatera så mycket om mitt eget... Kommer att ha helt sjukt mycket bilder att visa sen ju! Under tiden får ni nöja er med en bild från förra året då jag var på picknick med familjen, även då till Geta men ett annat ställe.
.

12. Min vardag

 

Igår gick jag ju på ledigt ända tills måndag! Så de närmsta dagarna kommer min vardag att präglas av semesterliv, alltså god mat, god dryck, goda vänner och vila! Fast med massor av program! Många ska man hinna träffa och mycket ska man hinna göra! Men det är bara kul det! Nu ska jag iväg och måla lite hus!


Onsdag, känns som söndag..

Tjolahopp tjolahej! Är hemma hos mamma och pappa nu. Känner mig som att jag har en förkylning på G. Hade ju det för några veckor sedan, men då blev jag av med det, hoppas jag har samma tur nu!
.
Igår var jag, Julia, Jossa och Ellida som sagt ut och åt till Arken Garden. Maten var superb, servicen gick att ifrågasätta lite där mot slutet, men vi var nöjda och tassade vidare till Bellissimo, en ny glassbar. Glassen var god, vinet var inte gott, sällskapet var ypperligt och lokalen var fin men lite stökig. Sen skulle Ellida och Julia fara hem, så Jossa och jag gick mot ÅSS för att möta Peter. Precis när vi hittade honom började regnet ÖSA ner! Det verkligen vräkte ner!!! Stackars Jossa bestämde sig för att cykla hem, hon blev nog genomblöt... Jag, Peter och hans vänner ställde oss under Cikadas tak och ringde en taxi :D Sen blev det ännu ett glas vin på Arken garden igen innan vi gick hem. Och oj vad trött jag var då, sov till 1 idag! Men nu känns det bra! Bortsett från lite preförkylning...
.
Ja just det, det här blev ju ett fint dagboksinlägg... Och inte har jag några bilder från igår heller för jag får inte in dem på den här datorn. Men jag hittade en gammal på mig och Staffan här på mammas dator som jag g´kan dela med mig av :D
.

11. Tokigt



Det här ser ju lite tokigt ut. Speciellt då jag hittade denna på jobbet :) Jag vet inte riktigt vad det är för ett rum på riktigt, men namnet är ju definitivt tolkningsbart!

Jobbade 7.30-11 idag och nu är jag ledig ända till måndag!!! Wiiiihaa!! Men bara så ni vet så får jag fortfarande inte internet att fungera på min dator här hemma, så nu bloggar jag från Peters dator, och så kan jag blogga om jag har med datorn till mamma och pappa, men det är ganska jobbigt... Bara så ni vet!

Ikväll ska jag Julia, Jossa och Ellida till Arken Garden och äta, vi ska fira lite födelsedagar! Men tills det ska jag bara njuta av att vara ledig, se på TV och ligga i soffan!

10. Detta gör mig glad

Det finns så väldigt väldigt mycket som gör mig glad så det var verkligen helt omöjligt att välja. Därför har jag gjort ett kollage:
.
.
Vackra kvällar och mornar, blommor, både att plocka och få, goda jordgubbar och champagne, gott vin, fyrverkerier, soluppgångar och solnedgångar. Sen så klart en massa människor, men för att inte lämna någon utanför som sedan blir ledsen så tog jag inte med någon :D Ni vet vem ni är ♥

9. Dagens

Dagens kan ju vara lite vad som helst, dagens lycka/olycka, dagens klipp, dagens maträtt, ja ni förstår. Men eftersom jag aldrig lägger upp dagens outfit så tyckte jag att nu gör jag det. Men kanske inte som alla andra ändå.
.
.
Till vänster är min dagens idag, skjorta från Malaysia och shorts från Zara. Till höger är min dagens för ca 22 år sedan :) Fråga mig inte varifrån kläderna är, jag tror inte ni hittar dom i någon butik ändå :D Nallen finns kvar, dock utan sitt fina band runt halsen!
.
Idag har jag jobbat på förmiddagen. Det ringde ganska mycket på morgonen, men då det kom en till på jobb slutade det ringa... kul... Sen har jag och Lina frostat ur frysen hemma hos mig... också jätte kul... Men om en stund kommer min Linas mamma, pappa och syster och det blir ju kul på riktigt! Utan ironi! :) Men jag hinner inte träffa dem så länge, ska iväg på body pump snart. Men i morgon går jag på ledigt resten av veckan så jag har all tid i världen att träffa dem! Och blogga lite bättre :D Men kika in lite senare så kommer det upp en till bild i utmaningen!

8. En favoritbild

Just nu är jag på stan på Summer jam med familjen. Har använt mig av funktionen tidsinställt inlägg :D Haha!

Men idag blir det i alla fall två bilder till fotoutmaningen. Den 8 juli, igår, skulle det vara en favoritbild. Bilden här under tog jag förra sommaren på Peter. Det var en jättefin kväll och vi var ute på Silverskär. Bara av att titta på bilden så kan jag känna hur skönt det var den kvällen. Dessutom tycker jag att ljuset blev rätt bra också! Bilden hade varit fin även om inte Peter varit med, men jag tycker att det är just det att han är med som gör hela bilden så bra, den blir mera levande. Speciellt då han inte vet om att jag tar bilden!



I kväll hade det däkert varit en lika fin kväll som då, men nu är jag i stan och inte på en holme..

7. En bild som jag aldrig lagt upp

Det här var svårt! Nog för att jag säkert har 1000 bilder som jag inte lagt upp men inte minns ju jag vilka bilder jag faktiskt lagt upp (och inte orkar jag gå igenom alla bilder heller..). Men den här bilden tror jag faktiskt inte att jag lagt upp tidigare.

Bilden är tagen på halloween 2008. Jag, Julia och Jossa klädde ut oss till konstsimmare! Frisyren fixade Julia till genom att blanda gelatin och vatten. Det innebar att den var hård, så hård att den tålde att simma med (i inte allt för varmt vatten)! Vilket resulterade i att alla knackade oss i huvudet hela kvällen, nästan :) Men det gick bort väldigt lätt med varmt vatten sen!


Strul med internet

Hej på er! I morse var jag jättetrött, hade inte alls velat fara på jobb... Men nu är det ok. Ligger ju tyvärr lite efter med den där fotoutmaningen just nu :( Igår hade jag tänkt lägga upp två bilder för att komma ikapp, men då var det strul med internet så jag kom inte in... De inläggen som jag publicerat de senaste dagarna har jag skrivit på jobbet och här har jag ju inte mina bilder, så ni får vänta lite till... Men tills det så tycker jag att ni ska kolla in den här videon med Beyonce. Så sjukt bra!


Det där med att ha fåglar i bilen


Bild härifrån

I morse då en av flygvärdinnorna kom på jobb fick jag veta att jag har en fågel i bilen!!!! Åååååh.... Så jag gick dit och visst har jag en liten sädesärla i bilen. Stackarn var helt i panik :( Jag öppnade alla dörrar och efter en stund flög den ut. Som tur var hade den inte skitit så jätte mycket.. Men kanske vi nu äntligen skulle få bilen tvättad som vi tänkt göra ett tag nu :)

Uppe med tuppen

God morgon! Någon som är vaken? Själv har jag varit det i 2 ½ timme... I hate mornings... Är så himla glad att detta var sista supertidiga morgonen på drygt en månad. På måndag börjar sommarschemat så då börjar man tidigast 7.30.

Igår efter jobbet for jag och hämtade Lina, vi lagade flädersaft, solade och simmade på stranden, åt jordgubbar och städade Ebba och Mayas bur. Sen förde vi dom till mamma och pappa, åt middag där och så for jag på zumba. Efter en välbehövlig dusch drog jag upp Peter ur sängen och traskade iväg till stan för en lösglass. Sen gick vi ner till MSF och tittade på stora båtar, var lite avundsjuka och bestämde oss för att ta en öl på Knorring. Skön kväll! Och jag kom ändå i säng i skaplogt god tid! Men trött är jag ändå!

Nu ska jag ta och checka in lite Helsingforsresenärer! Tjingeling!

6. Tema grön

Det här måste jag säga att är ett lite annorlunda tema :) I och för sig kan man göra det väldigt lätt för sig och ta ett kort på t.ex. det gröna gräsen, de gröna träden eller ett grönt klädesplagg (vilket jag faktiskt bara äger 1 exemplar av) men jag har valt mitt jobb.
.
.
Den här bilden är inte på något sätt grön, men den som klär sig i det är definitivt grön! :) Det var som sagt min första dag som jag var helt ensam på jobb. Lite rörigt blev det ett tag, men allt redde upp sig och jag har inte förorsakat någon katastrof! Men jag är fortfarande en liten gröngöling på mitt nya jobb!
.
Jag valde också mitt jobb för att jag gillar grönt. Grönt symboliserar ju oftast att allt är ok, medan rött är tvärtom... Och jag måste säga att det är mycket roligare att jobba då avgångs- och ankomsttiderna är gröna :) Jag gillar icke förseningar...
.
Nu sitter jag i alla fall och tittar på Morden i Midsomer, igen :) Trist bara att det alltid kommer dagen innan jag ska upp 5... Man blir så trött. Meeeen, sånt är livet!

Min första dag

Idag är jag första dagen ensam på jobbet. Jag har fått min badge som gör att jag får röra mig på restrikterade områden (eller vad det nu heter..) och ska nu vara så upplärd att jag kan göra allt detta själv! Iiih.. :) Men det ska nog gå bra!

För ett tag sen skrev jag om några saker som jag funderat på. Här är två saker till som förbryllat mitt lilla huvud ända sen jag var liten:

  • Varför fryser man inte om ansiktet när man sover? Har man foten, armen eller rumpan utanför täcket så nåste man snabbt få in den under täcket igen, men inte ansiktet...?
  • Om man står och tittar på sig själv i spegeln på 1m avstånd, ser man då sin spegelbild på 1 eller 2m avstånd?
Fundera på det ni! Och berätta för mig om ni kommer på något bra svar!

5. En gammal bild

När jag skulle börja leta efter en gammal bild så måste jag sätta igång min gamla dator och gå igenom lite bilder där. Och upptäckte att de äldsta bilderna är från 2006. Inte SÅ jätte gamla alltså. Hade ju kunnat fotografera en bild från ett fotoalbum hemma hos mamma och pappa när jag var där tidigare men det glömde jag bort :) Sen kom jag på att jag fick ett fotoalbum av mamma en jul med alla mina klassbilder från åk 1 till åk 9! Det hade ju kunnat vara kul med en bild som inte är på mig själv, men nu får det bli så, får försöka med något annat i morgon. Men jag letade fram albumet och knäppte en bild av mig själv som 9 eller 10 åring. Söt och oskuldsfull :) Eller nåt.
.

4. Min hobby

Haha, det fungerar tydligen ganska bra att utmana mig om man vill att jag ska uppdatera mera. Nu får i ju i alla fall en bild om dagen och lite text :) Dagens bild skulle vara på min hobby. Det där med hobby tycker jag att bara blir svårare och svårare. När man var liten var det lätt; simma, vara med kompisar och sånt där. (och är en idrott en hobby?) Men nu? Efter en dags funderande så kom jag ändå fram till att jag faktiskt tycker om att pyssla. Lotta kan intyga att mina julkort oftast tar någon timme eller två att göra :) Och bara jag har en idé (det är alltså där det oftast brister...) så tycker jag att det är jättekul! Just nu kan ni se på bilden att jag håller på med en inspirationsbok. För kommande hem t.ex. Klipper ut bilder ur tidningar, klistrar in dem i boken och skriver kanske en liten rad. Då slipper man spara på alla tidningar, och ändå inte veta vad man sparat på, man har allt samlat på ett ställe!
.
Idag har jag jobbat morgon, snabbstädat lite hemma, handlat, tränat, duschat och haft lite kaffekalas för Peter. Nu är Lina här, vi rastar Ebba och Maya, själv håller jag på och somnar efter denna tidiga morgon och stressiga dag, men några timmar till ska jag nog orka vara vaken! Men nog om det, sov gott, mera bilder i morgon :D

3. En familjemedlem

Denna dag är det min kära kusin som får stå för bilden i utmaningen. Hon heter Lina och bor i Umeå och i går kväll kom hon hit till Åland. Hon bor hos mamma och pappa men i morgon kväll kommer hon hit, sover här, och sen ska vi tillbringa hela tisdagen tillsammans! Ska bli jättekul!
.
Bild från förra sommaren!

Dagens

.
Nu nalkas det bröllop! Hej då, ha en fin dag! Hoppas det är svalt i kyrkan...

2. Favoritpryl

Dagens bild i fotoutmaningen är min favoritpryl. Och jag visste direkt att det är mitt läppfett:
.
.
Läppfettet (eller leppomada i Finland, lypsyl i Sverige) har jag med mig överallt. Jag använder det inte så mycket att jag skulle behöva ha det med överallt, men så fort jag glömmer det hemma så får jag ett stort behov av att jag behöver ha det. Egentligen använder jag det bara då jag faktiskt har torra läppar eller då jag går och lägger mig ensam. Det är min kvällsrutin, först läppfett, sen handkräm och sen sova. Men som sagt vara bara då jag sover ensam, när jag sover med Peter händer det ofta att jag bryter vanan :) Märkligt sånt där! Men nu vet ni :)

Utmaning - 1. Självporträtt

Nu ska jag prova något jag inte provat förut. Marie skrev om en fotoutmaning som tydligen ska börja idag (eller ja, egentligen gick första dagen ut för typ 12 minuter sen, men jag vill vara med ändå!). Den går ut på att man lägger upp en bild om dagen till ett visst förbestämt tema. Jag har ju en kategori som heter "Dagens bild" så jag lägger in inläggen dit (även detta inlägg).
.
Jag tänker inte skriva ut listan här, ni får helt enkelt läsa rubriken för att se vad temat är! Idag (1 juli) är det i alla fall självporträtt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle lägga upp här, skulle kanske haft en passande bild på gamla datorn men den orkade jag inte starta.. Så det fick bli den här:
.
.
Varför denna? Jo för att jag inte hade en aning om vad jag skulle lägga upp. Självporträtt låter ju som en bild som man tagit på sig själv. Så där stämmer den in på mig :) Sen tycker jag att ett självporträtt gärna får representera en själv. Så då säger jag så här: det liv jag lever idag började då jag träffade Peter, han tyckte om den här bilden, så då fick det bli den! (Jag tycker också om den :) )
.
I morgon vet jag inte om jag hinner lägga upp någon, ska ju på bröllop, men i annat fall blir det fler bilder någon annan dag, det är ju faktiskt sommar, då har man inte alltid tid att blogga... :D

En vacker kväll

Ikväll har jag och Peter varit på picknick! Jag hade med mig en riktig picknick-korg och överraskade Peter med skumpa och jordgubbar! I början var det äckligt varmt och fuktigt, nästan som i tropikerna, men efter någon timme blev det riktigt behagligt! Tänker inte berätta så mycket mer just nu, låter bilderna tala för sig själva.
.
.
.
.

RSS 2.0