Pre-sommarlov

Idag går det förvånansvärt bra att läsa på historia. Kan det kanske bero på att Peter kommer ikväll? Eller att jag inte har fler lektioner i skolan för våren? Eller för att jag på ett sätt firar lite pre-sommarlov? Har jo fortfarande mycket kvar att skriva på både kandidaten och historian, men när man inte har några lektioner som man måste vara på så får man fira lite pre-sommarlov!

Dessutom är det ju Valborg imorgon! Vi ska ut ett gång till Mias stuga och äta mat, basta och dricka gott. Vi var dit förra året också och då såg det ut så här:

Håll tummarna för att vädret är lika fint i år igen!! Och speciellt på lördag då det är picknick i parken!! Det är inte riktigt samma sak att ha picknick på någons vardagsrumsgolv som att ha det på en gräsmatta i solen....

 

Om vi inte hörs innan så önskar jag er alla en trevlig valborg!


Dagens skratt!

Hahaha, alltså på riktigt! Kolla in den här nyheten! Det låter för konstigt för att vara sant med det är inte 1a april idag så...?

Länk till nyheten -->Boobquake

God morgon!

Hej å hå!!

Sitter här och dricker min frukostsmoothie och försöker organisera mig själv inför dagen. Ska snart cykla iväg till Tritonia (bibliotek) och returnera böcker och kopiera lite. Är på bra humör idag, trots att det regnar, för ikväll kommer Peter! Plus att det är min sista skoldag!

Nu ska jag göra mig i ordning, hörs senare!

Sommarlovet närmar sig

Bara en dag kvar!


Har lite kvällsmys här för mig själv och ler över tanken att det här är sista kvällen som jag behöver vara ensam på 4 månader! Imorron har jag min sista lektion för vårterminen och på kvällen kommer Peter hit! ♥ Efter lite valborgsfirande på Mias stuga och picknick i parken bär det av hemåt på söndag för sommarlov! Jag kan knappt föreställa mig känslan av att få bo med Älskling i 4 (!) månader!!! Underbart!

♥Älskar dig min fina Peter! ♥


En bra avslutning!

Vilken kväll det var igår alltså! Först var vi som sagt hos mig, jag, Amra, Linda, Annelie, Madde och Nicke, alla mina gulisar. Vid halv 11 kanske så for vi till Ollis, var inte så jättemycket folk där då men det kom folk sen! Och vad vi skrattade och dansade och hade oss! Jag lyckades spilla ut en hel öl i baren... Jag skulle flytta den men genom att knuffa på den, men så hade den klibbat fast i bordet och välte istället... Typiskt... Vid 3 for jag hem, fötterna värkte och ögonen var trötta. Men trots det så lagade jag mig lite pommes i ugn! Kollade att ugnen var avstängd säkert 10 gånger innan jag gick och sova. Sen bestämde jag mig för att vädra lite så jag öppnade fönstret, tror ni inte att jag lyckades somna då?!? Men den här gången var det i alla fall inte så kallt när jag vaknade och märkte att fönstret var öppet! Lite blåmärken och roliga bilder är beviset på hur kul vi hade!


Ollis en sista gång innan sommarlovet

Ja, det är lite sorgligt faktiskt, men ikväll blir min sista Ollis-tisdag innan sommarlovet. Har sista lektionen på torsdag och åker hem på söndag. Men skönt ska det bli också! Trots att jag fortfarande har både historia och kandidatarbete att skriva, men det kan jag göra hemifrån.

Sitter i alla fall och väntar på att nån ska komma hit. Åtminstone Linda, Amra och Anneli (mina gulisar) kommer, sen får vi se om nån annan dyker upp. Har nämligen "Vi som inte har någon förfest innan Ollis idag samlas hos mig! Välkomna vid 18-19 tiden!" som status på facebook så man vet aldrig ifall någon nappar! Men det blir kul ikväll, först lite förfest här och sen vet jag att många ska till Ollis! Jippei!

Hörs imorron!!

Det får inte vara sant!!

DET SNÖSLASKAR UTE!?! WHAT???
Det får det ju inte göra, det är ju valborg på fredag och första maj, MAJ! på lördag!!! Buhuuuu....

Ska i alla fall till Ollis ikväll, hoppas man slipper köa om vädret håller i sig. Men varför skulle det göra det, snart blir det nog sol! (försöker vara lite optimistisk...) För övrigt har det inte hänt så mycket som är värt att berätta. Tänker hoppa i duschen nu och när jag kommer ut därifrån ska det banne mig vara sol!!

Försöker lyssna på lite sommarlåtar så kanske det känns lite bättre.

Train - Hey Soul Sister

Markoolio - Ingen sommar utan reggae

Tomas Ledin - Sommaren är kort

Gyllene Tider - Gå och fiska

Och förra årets sommarplåga: Cidinho & Doca - Rap Das Armas


Dagens bild

Idag har jag plockat tussilago för första gången i år! Några andra blommor har inte kommit hit till Österbotten än :( Får se bara hur länge dom håller sig fina i min mörka lägenhet, det kommer ju nästan inte in något solljus här på dagarna... Men, inte spelar det så stor roll, åker ju hem på sommarlov på söndag!!!! Wiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaa!!!


GRATTIS LOTTA!

Dagen till ära fyller Vasas härligaste tjej Lotta år idag! Hela 22 år ung blir hon :) Kom just hem från födelsedagsfikat hos henne, riktigt trevligt! Vi får ju inte heller glömma bort att hennes bror Johan också fyller år idag, så Grattis till er båda!

Fixade ihop ett kollage igår, se och minns Lotta :)


Dagens bild

Provade ta en bild på mitt öga tidigare, det är inte så jättelätt med närbilder på ögon :) Men jag blev rätt nöjd ändå!

I see you! :)


Glömde ju kryddan...

Goddag!

Sitter här vid datorn och försöker göra historia som vanligt... Börjar ni också tröttna på det lika mycket som jag tröttnat? "Gör hon inget annat än historia?" Svaret är; nästan inte... bara kandidatuppsatser, engelska uppgifter och annat skolajobb...

Aja, har i alla fall hunnit duscha och gå en sväng på stan idag, var och handlade för ingredienser till tacopaj som jag ska laga till middag idag. När jag kom hem märkte jag att jag glömt tacokryddan i kassan :( buhuu.. måste gå tillbaka snart, men orkar inte just nu.

Ikväll blir det Crystal Lounge en sväng, Lotta fyller år imorgon så vi ska dit och fira lite ikväll, men det blir nog lugnt. I alla fall för mig, har fortfarande stegring!?! Varför?? Hoppas den försvinner snart.

Men, ha en bra lördag allihopa!

Dagens bild

SNÖ???

Den här synen nötte mig när jag tittade ut genom fönstrer i morse när klockan ringde 9.00. Jättestora och vackra snöflingor... om det skulle vara december... Usch nej, drog täcket över huvudet och låg kvar där tills det slutat snöa. Som tur var så slutade det snabbt och inget fastnade på marken!

 

Har hunnit fara till praktikskolan med proven som  eleverna gjorde då innan påsk, varit och bokat en bandare till intervjuer nästa vecka, lämnat tillbaka en försenad bok, kopierat lite, hämtat ut ett halsband som varit på reparation och kikat lite i affärer. Så ganska mycket har jag hunnit med idag! Nu ska jag sätta igång och skriva min "academic paper" till engelskan. Tung suck...


Kulturskillnader

Kom hem från jobbet för en liten stund sen. Hade en intressant diskussion där med min arbetskamrat. Hon har bott i Vasa hela sitt liv och vi började diskutera kulturskillnader mellan Vasa och Åland. Först kom jag inte riktigt på något men efter en stund så släppte det! Här är de som vi hann diskutera då:
  • I Vasa eldar man brasa på påsken, på Åland gör man det på valborgsmässoafton.
  • I Vasa klär man ut sig till påskgumma på påsklördagen och går runt och knackar dörr för att få godis, på Åland gör man det på tjugondedag knut, då får man klä ut sig till vad man vill.
  • I Vasa har man inte så mycket midsommarstänger, medans man på Åland här väldigt stora, pråliga och fina midsommarstänger.
Sen hann vi inte diskutera mera, men det finns nog fler skillnader. Kommer bara inte på fler nu heller då min hjärna inte samarbetat med mig de senaste veckorna. Glömska och dubbelbokningar är vad det har lett till. Ber om ursäkt till alla som drabbats, det är kandidatens och historians fel :)

Men orsaken till att vi över huvudtaget började prata om det var för att jag frågade om hon visste vad detta var:

Såna kan man se på väldigt många hus här i Österbotten, främst i trakterna kring Närpes. Hon berättade att det är en gammal tradition som i dagsläget mest är en tradition eller kultursak. Men tidigare så hörde det till att pojkarna gjorde sådana i skolan för att sedan sätta upp dom kring jul. De var stora och kläddes med juleljus och på så vis kunde man veta i vilka hus det fanns pojkar. De som inte hade en sådan på husgaveln hade inte heller pojkar (söner) i hemmet. Lite skoj info :)


Bra sitz

Sitzen igår var riktigt bra! Trots att jag tvingades vara nykter, men det var en upplevelse i sig ändå! Troligtvis något jag aldrig kommer vara med om på nytt så... hehe... Nej men det var på riktigt kul! Stämningen på topp, jättebra utklädnader och härliga fyllor att flina åt! Jag orkar inte berätta så mycket, ni får titta på bilder istället. Klicka på bilderna så blir dom större.

På sitzen


Inte så konstigt att "Superlotta" helt plötsligt blir "Super Lotta? JO!"



Ollis






Jag är bäst!

Drar iväg på sitz. Beroende på hur sent det blir kanske jag lägger in lite bilder sen, annars kommer det imorron :)

Sitz: Sportsits vid namn "På era platser!"
Tema: "Heja på dig själv!"

En sanbb bild på hur min tröja ser ut, på baksidan mitt namn och en stor 1



Inte världens bästa bild, jag vet, men har lite bråttom...

Kina

Kom just hem från spexet. Spexet hette Kina och handlade typ om när kinamuren byggdes, att Mongoliets härskare ville ha en kvinna och kinas kejsare trodde han ville ha palatset. Hmm, det var kul, men tyvärr måste jag säga att de två tidigare föreställningarna jag varit på (Le Máns och Guldrushen om jag inte minns fel) var bättre. Jag säger inte att den här var dålig, bara att de andra två var bättre :) Jag klarade till och med hela föreställningen utan att nysa!!

Nu sitter jag och pratar med Svaije på msn. Det är sportsitz imorron och temat är "Heja på dig själv". Vi har ingen aning om vad vi ska sätta på oss, ingen av oss som ska dit... Hjälp!! Ska brainstorma nu, säg till om ni kommer på nåt, vi är ca 10 stycken, tror jag och vi skulle kunna vara "ett lag" eller nåt sånt. Allt beaktas!

A-a-aaatjooooo!!!

Här sitter jag och nyser och snorar om vartannat. Kan inte prata allt för länge för då brister rösten :( Men jag lyckades i alla fall hålla mitt engelska föredrag idag tack vare mina halstabletter!! Det blev inte så farligt krackligt som det hade kunnat bli utan dem :)

Usch, jag hatar verkligen att vara förkyld, och ännu värre är det när man inte har en snäll mamma eller pojkvän som är här och tar hand om mig. Det enda jag har är en massa förkylningsmedicin...

Mina räddare i nöden som håller mig vid liv :)

 

Ska ännu orka med en sak ikväll, kl 19 ska jag iväg och titta på årets Spex, det brukar vara jättekul! Ska bara sörpla i mig min finrexin och äta lite, sen ska jag börja röra mig ditåt. Ha en bra kväll, beroende på hur länge det håller på så kanske vi hörs sen efteråt!

Önskelista

Just nu önskar jag mig:
  • att min pojkvän vore här med mig
  • att kandidaten skulle vara färdigskriven
  • att alla historiauppgifter vore klara
  • att engelskakursen vore klar
  • att inkusionskursen skulle ta slut
  • att jag skulle vara frisk, utan feber, ryggont och alla möjliga andra krämpor som jag har
Summa sumarum så kan man väl säga att jag önskar mig SOMMARLOV!!

Och detta ska jag göra när jag har sommarlov:
  • mysa med pojkvännen ♥
  • ligga på stranden
  • resa till Malaysia
  • fara på pickninck med batonger, brieost, gott vin och trevligt sällskap!
  • åka ut på heldagsutflykter till favoritstället på Vårdö och till Silverskär
  • läsa valfria böcker
  • spela Age of Empires
  • göra absolut ingenting och njuta av att vara ledig!!!

 


Alkohol

Ja, jag tänker faktiskt ägna ett hel inlägg åt bara alkohol. Jag äter nämligen en antibiotika just nu och den är tydligen lite extra känslig mot alkohol. På apoteket sa dom att man kan få röda utslag och kräkningar om man inte är försiktig. Och visst, det är inga problem, jag kan bra vara utan att dricka alkohol en vecka :) det är inte problemet.

Problemet är att man också kan få dessa biverkningar av alkoholen som finns i kosmetika och annat. "Inte så svårt" tänkte jag, det är ju bara att läsa på innehållsförteckningen ifall det innehåller alkohol eller inte. Men när jag börjar läsa så inser jag att det finns ju alkohol i nästan allt! I sminkborttagning, i ansiktskräm, i hudlotion, i läppfett, i hårprodukter m.m. m.m. Ta en titt på era egna produkter som ni använder dagligen så ska ni få se att väldigt mycket innehåller alkohol.

Frågan är nu att hur kan det finnas alkohol i så mycket???
Vad gör den där alkoholen??
Är det någon som kan svara på det?


Och hur ska jag nu göra, vågar jag använda ansiktskräm och så ändå utan att få värsta utslagen? Eller ska jag gå och vara torr i en vecka?

Här är bara en del av allt som innehåller alkohol i mitt hem...


Back in Vasa again

Hemma igen efter en snabbvisit i Jakobstad hos Ellida. Andra gången jag är i Jeppis under min studietid här i Vasa, och precis som förra gången så lyckades jag bli sjuk. Vaknade upp igår morse och kände på mig att jag hade en förkylning på kommande och visst kom den. Vaknade i morse med ont i halsen och huvudet, seg i kroppen och allmän sjukdomskänsla. Är tack och lov inte snuvig än och jag hoppas det håller i sig!

Men det var i alla fall riktigt härligt att komma iväg lite från allt som måste göras i Vasa, sov jättelänge i morse och hade nog kunnat sova längre :) Gick på stan en stund igår, det var vårmarknad där, och på kvällen grillade vi korv! Mmm, det var gott! Sen satt vi uppe och pratade halva natten, vilket kanske också bidrog till att jag sov så länge... Hehe.

Kom i alla fall hem vid halv 5 och möttes av två glada möss :)




Snabbvisit till Jeppis imorron

Håller på och packar lite smått här nu, åker nämligen till Jakobstad imorron och hälsar på Ellida. Kommer tillbaka på lördag så jag blir inte så länge men det blir i alla fall ingen uppdatering förrän tidigast lördag eftermiddag/kväll. Bara så ni vet och inte sitter här hela dan imorron och uppdaterar i väntan på ett inlägg :) hehe.

Nej, men hoppas ni får en bra fredag, vi ska i alla fall grilla med hennes klass, det blir kul! Inleder i alla fall grillsäsongen för i år med det! Mmm! Fast egentligen är jag inte så jätte förtjust i grillat... Fast man kan ju alltid bli :D

Dagens bild

Strålande sol idag med och jag har äntligen fått sola lite på balkongen!!! Lotta ringde och så här lät samtalet:

Lotta: Det är sol på belkongen!
Jag: Jag kommer!

Haha, efter en och en halv timme så måsta jag gå, men liiite ränder blev det!

Snart sommar!


15 april 2010

Godmorgon!

Kom just hem från frissan. Kände att nu måste jag få göra nåt för mig själv och vad är väl då bättre än ett frissabesök när håret inte mår så bra?!? Nu är i alla fall alla slitna toppar borta och håret känns fräsht igen!

Ska sätta igång och göra engelska nu, har en presentation på måndag som jag måste förbereda... Eller kanske jag tittar på ett avsnitt av Desperate Housewives först :) hehe

Dagens bild

Det blev en spelkväll ikväll igen, denna gång hos Jannika och Svaije med Lotta som fjärde spelare. Lugn och bra kväll, trots att Lotta och Jannika hade allt för mycket tur och jag och Svaije allt för lite :) Men när jag kom hem så hittade jag den här lilla krabaten på golvet:



Hade visst glömt att sätta på locket på buren när jag for :) Bara för att vara snäll så släppte jag ut Ebba en liten stund också. Hon får ju aldrig utforska det stora golvet då hon inte kan hoppa ut ur buren! Men nu är dom båda i buren igen och jag ska gå och sova, det lär bli en lång dag imorron igen...

Sov gott!

Tacos och pidro!

Var sjukt trött i morse när klockan ringde. Trots att jag sovit drygt 8 timmar! Jag har kommit på att det måste bero på att jag har börjat träna på allvar och aktiverar resten av dagarna med att flitigt göra undan skolarbeten. Det är tungt att studera :)

Gjorde det samma gamla vanliga hos fysioterapeuten, 15 minuters kyla på ryggen och sen kom han in och klämde och tryckte. Tur att jag inte betalar för det, skulle nästan kännas lite värdelöst att betala en massa pengar för det där... Sen när jag kom hem la jag mig i sängen en stund med mensvärk och höll på att somna av trötthet!! Men jag pina mig upp till en föreläsning om att inkludera barn med särskilda behov i de vanliga klasserna, helt intressant nog.

Strax kommer Svaije, Jannika och Chriso över hit. Vi ska laga tacos och sen ska vi spela pidro!! Måste passa på att spela det nu innan sommaren då man inte kommer att få spela det alls.

Det gick inte så bra...

Hehe, hade skrivit upp fel tid för fysioterapin, den var visst 15.30 och inte 16.30 som jag trodde... Suck. Nåja, han var snäll och jag slapp betala och fick en ny tid imorron, puh, skulle inte ha velat betala... Nå, men jag for hem och städade istället! Ebba och Maya fick det nytt och fräscht i buren och jag fick golvet dammsuget plus wc städat. Skönt! NU blir det historia!

Mus på rymmen! Hon var glad och lycklig, så länge det varade i alla fall :)

Maya förstår inte att det inte är så smart att tugga på det man står på...

Ebba ville inte vara kvar...

Den fina nya buren, nu måste dom jobba igen, inget är som det ska när matte varit i farten!


Det går bra nu

Ska snart iväg till fysioterapeuten för lite behandling. Får se vad han hittar på för hemskt idag, det brukar vara kylpåsar på ryggen i 15 minuter... blää... Varje gång hoppas jag att det ska bytas ut mot värme men nej...

Har fått en maskin tvätt gjord, ska tvätta en till efter fysioterapin, det behövs kan jag säga... Sen så ska jag försöka få en historiauppgift gjord, har redan börjat och inlämning är på torsdag så jag känner mig rätt så nöjd! Ska försöka göra en till den här veckan, nästa vecka kommer jag nämligen att sitta mycket med kandidaten. Ska göra en intervju den här veckan och hoppas få göra de andra två senast nästa vecka, sen blir det till att skriva utav bara h******! :)

Aja, ska busa lite med Ebba och Maya nu, hörs sen!

Dagens bild(er)

Solens skiner och det är varmt i solen!! Har haft kandidathandledning och målet att få klart den innan sommaren verkar uppnåeligt, det går bra nu! Jag kommer att njuta sååå av att ha sommarlov i år! Därför lägger jag upp två fina sommarbilder som jag tog i somras ute på en kompis stuga!

♥ Snart snart ♥


Dagens bild!

Solen har hittat hit och våren är äntligen på väg. Vad passar väl bättre än en ananas då? :)


En bra helg!

Jepp, det är precis vad det blev av den här helgen! For till Chriso på chillkväll som slutade på Fontana! Det var evigheter sen som jag var till Fontana och efter en stunds slöhet så blev det en riktigt bra kväll! Beställde in skumpa och sen blev det dans! Kul kul.

En så här fin drink blandade bartendern åt mig på krogen! Den smakade godis!! Nammm...



Var lite trött när jag steg upp för att fara på jobb men inte så farligt ändå. Var och tränade efter jobbet med Lotta och nu sitter jag här. Ska hoppa i duschen nu känner jag, har nog 3 kilo hårspray i håret som måste tvättas bort... Lägger upp dagens bild sen :)

10 april 2010

Ska snart börja med att skriva lite på kandidaten. Eller kanske jag borde börja laga mat, man köttfärsen är fortfarande frusen :( Jaja, det fixar sig väl!

Har varit på jobb idag, 4 timmar. Det är skönt med ett sånt jobb där jag inte har 8 timmarsdagar utan bara 3-4 timmar. Då hinner man inte bli så uttråkad plus att man får lite extra klirr i kassan!

Kvällen blir lugn, ska kanske hitta på nåt med Svaije och Chriso, har inte pratat med dom idag än så vu får se vad det blir!

Har fortfarande inga vettiga bilder att lägga upp (hur ofta jag nu har det i och för sig men..) men här är i alla fall en bild på mig från idag. Kanske jag borde börja med att lägga upp en bild om dagen, på vad som helst och ingenting? Jo, det ska jag börja med! Här är då dagens bild, me myself!

(lite suddig, mobilfoto...)


Efter en lång dag är det skönt att ha en egen spakväll

Oj oj, det blev ingen lugn dag det här heller. Hade som sagt bara en lektion, sen for jag med lite papper till praktikskolan så att jag får mina studiepoäng. Sen for jag till bibban för att låna några böcker, tror ni jag hade bibbakortet med mig? Glömde jag säga att det har regnat här i Vasa idag? Så jo, jag var jätteglad över att få traska hem genom ett vått Vasa för att hämta kortet, tillbaka till bibban och låna böcker, varav en av dem jag kollat upp igår var utlånad idag!! Morrrrr.....



Sen for jag till posten för att posta ett brev, tror ni jag ahde adressen med mig? Nej, den måste ha trillat ut när jag tog ut böckerna ur väskan. Aldrig i livet att jag går hem för att kolla adressen och sen tillbaka igen!!! Ringde Peter så han kunde kolla min mail (adressen fanns där) men han var på fika på stan, ringde Syster och yes hon var hemma!! Och så fungerade inte internet. Jag börjar nästan gråta!! Nåväl, till slut fungerar det, jag får min adress, postar brevet och kan fara hem.

Dags att börja ringa alla skolor för att få någon att intervjua till kandidaten. Ringde 15 skolor varav 6 st inte svarar. Det är ju fredag så alla slutar väl lite tidigare... Får i alla fall napp på två tre stycken så jag är glad för det!!! Skrev dock inget på kandidaten idag, har gjort så mycket annat, skrivit klart allt till praktiken, mycket skönt, sorterat papper, städat lite och så. Sen har jag försökt tvinga i Ebba lite mat, hon e så liten, men det gick inte så bra. En halv nöt åt hon i alla fall!

Nu har jag i alla fall varit och tränat, fick tvinga dit mig men väl där var det kul! Kom ur duschen för en stund sen och har haft ansiktsmask. Nu ska jag börja fixa håret, sen ska jag nog lacka naglarna också. Mmm, man måste ta hand om sig själv lite också!

Ha en bra kväll, och framförallt en bra helg!

Back in Vasa

Vad det svider att åka ifrån den man älskar... Men jag vet att det svider lika mycket att bli ifrånåkt :(

Resan gick i alla fall bra, på båten lyckades jag skriva lite på kandidaten och på bussen fick jag platsen längst bak så jag kunde sova liggandes! Sov rätt bra på bussen men när jag kom hem till sängen så sov jag knappt nånting alls. Kan säga att jag har varit helt slut idag, inte helt återhämtad från magsjukan, lång resa och sen dåligt med sömn. Steg upp 7.15 i morse och har varit igång till 7 då jag slutade jobba. Tog mig faktiskt tid att titta på TV ikväll, men jag ska nog snart gå och sova, halv 10 :D hehe

Imorron har jag en lektion och sen blir det skolarbeten resten av dagen. Försöka få tag på informanter till kandidaten, skriva på kandidaten, till bibban och låna böcker till hissan, skriva på hissan osv. osv. Hur många tror att jag kommer att göra allt det?

Har tänkt ta mig till gymet imorron också, det får bli avslutet på morgondagens plugg tror jag... Jaja, nog om morgondagen, man ska väl leva i nuet eller hur var det? Ska nog göra mig nattifärdig nu, sov gott alla!

Mot Vasa, nytt försök

Har hållit på och packat och fixat inför resan tillbaka till Vasa hela morgonen. Har inte packat klart än men det hinner jag nog. Skulle nog behöva komma dit nu då jag har en del att göra där, skolarbeten, lektioner att gå på, jobb... Mår i alla fall bra nu, så det var nog bara en kort släng av sjuka.. Tur de.

Nej, nu ska jag packa klart, sen lite sista mys med pojkvännen innan jag far. Det blir nämligen tre veckor tills vi ses igen, snyft, snyft :(

Vi hörs igen när jag är tillbaka i Vasa!

Produktiv sjukdag

Jag måste faktiskt berömma mig själv över hur duktig jag har varit idag! Efter mitt morgoninlägg skrev jag klart min sista hissauppsats i den nästsista kursen. Den sista börjar på torsdag och sen är det slut med hissa för ett tag! Efter det tog jag en välförtjänt dusch, kände mig lite fräschare och piggare, men jag kan inte säga att jag såg särskilt mycket fräschare och piggare ut...

Nåja, började skriva min praktikmapp och är nu nästan helt klar. Ska skriva in lite om mina åhörda lektioner ännu. Har till och med fått i mig lite mat, korvsås med potatismos a´la Peter. Mycket gott, trots att min portion var mycket liten :) Men mat smakar inte riktigt än. Däremot är jag väldigt saltsugen och funderar på om jag ska försöka mig på en kort promenad till bensinmacken för att köpa mig lite saltigt. Lär vara helt slut sen när jag kommer hem, men kanske det är värt det! Ska ju trots allt försöka mig på att resa till Vasa imorron, så jag måste ju testa om benen bär så långt :)

Sen resten av kvällen ska jag bara slappa, ligga i soffan och titta på serier och TV. Och dricka gul jaffa. Enda gången jag dricker det är när jag är/har varit magsjuk... Aja, nog om det, ha en bra kväll, ska klä på mig nu tror jag!

Jag tror inte att det är meningen att jag ska vara i Vasa...

Nej, alltså lyssna på det här. I höstas när jag var hem så blev jag sjuk dagen innan jag skulle fara och fick skjuta upp avfärden med en dag. När jag var hem förra gången så gick inte färjorna som dom ska och bussarna strejkade, så avfärden mot Vasa sköts upp med några dagar. Nu skulle jag egentligen ha åkt upp idag, men de högre makterna vill inte det. Har dragit på mig en magsjuka med feber och allt vad det innebär. Man kan ju förstås dra till sig något charmigare än magsjuka dock... Varken jag eller Peter har sovit särskilt bra inatt, jag har gett upp men älsklingen ligger och vilar ännu. Det ska han få göra ett tag till, han var så snäll mot mig igår! Men snart ska han nog få fara och köpa Jaffa och blåbärssoppa till mig.

En sängliggardag...

Oj vilken rolig kväll jag hade igår! Den började med middag på Park med 12 kompisar. Rysk kryddoxe i gott sällskap kan ju bara inte slå fel! Där satt vi länge innan vi bestämde oss för att gå till Indigo, tog en öl där och fortsatte sedan tll Arken. Kön var lång men gick fort (konstigt nog men bra!) och det var mycket folk. Jättekul att träffa kompisar och mingla! Musiken som spelades var inte så bra men lite dans blev det ändå. Idag är som rubriken säger en sängliggardag, jag är inte bakis men sängen är myycket skön ändå! Peter däremot är Bakis med stort B :)

Ska på middag till Mamma och Pappa ikväll, Mamma skulle bjuda på lamm, trodde hon. Men när jag pratade med Pappa tidigare idag hörde jag Mamma ropa i bakgrunden att det nog är förstört, hon hade tagit fel salt :) hehe, den där Mamma, när ska hon bli nöjd med det hon lagar?

Tog inga bilder igår heller... Suck.. Så ni får klara er utan.

RSS 2.0