Lördagsmys

Gårdagens middag tog lite längre att tillaga, men oj så gott det var! 
Tillbringade lördagskvällen med syster i Geta där vi lagade denna goda middag bestående av klyftpotatis, grisinnerfilé, svampsås, vitlöksbatong och en fräsch sallad till det. Avnjöt även ett glas rött av vinet Per Morberg. Mumsfilibabba!
 
I dag har jag hjälpt Fredrika i stallet. Vi var några stycken där och redde upp i sadelkammaren, och nu har den gått från kaos till nästan ordning! Ett riktigt superlyft blev det! Nu ska jag fortsätta kvällen med lite mys i soffan och ladda batterierna för en ny arbetsvecka.

5-4-3-2-1

Vi kör vidare på listan. Det här är det sista, jag lovar :) Men kanske ni fått veta något nytt om mig!

Fem saker du alltid har i ditt kylskåp:

- Smör
- Mjölk
- Citron
- Grönsaker
- Parmesanost

Fyra saker du inte kan vara utan?

- Familjen och vännerna
- Sömn
- Godsaker
- Min kalender

3 saker du inte äter:

- Likörgodisar
- Kokta bruna ärtor, ni vet såna man brukar ha på julbordet. Ett år glömde mamma och pappa dem, vilket vi barn märkte. Men ingen av oss sa något förrän efter maten, hehe.
- Kornflakes. Det bara står där i hyllan och samlar damm. Man får ju liksom inte ut något av det, varken i smakväg eller i mättnadskänsla.

Två saker som gör dig glad:

- När saker och ting går min väg
- Trevligt sällskap

En sak du gör flera gånger i veckan:

- Påminner mig själv om att komma ihåg mig själv...


Antingen eller

Vi fortsätter med lite lista här då jag inte har något annat att skriva om just nu. Inte tid heller för den delen :) 

Antingen eller:

Storstad eller landet: Landet. Men jag trivs nog allra bäst i den småstad där jag redan bor.

Hamburgare eller pizza: pizza

Kött eller fisk: svårt... En god biff slår allt, men det är lättare att få en god bit fisk... Men säger nog kött ändå, ifall man ska välja bland top notch alternativen.

Hund eller katt: katt

Aftonbladet eller Expressen: Expressen

McDonalds eller MAX: Svårt att säga då jag ätit på MAX kanske 2 gånger... Och McDonalds, näe....

Vin eller Öl: Vin

Charter- eller skidsemester: Charter, fast helst åker jag på en egenarrangerad resa.

På Zanzibar i våras ♥

Hemlandet eller Utlandet: Det beror ju på vad det syftar till. Att bo: hemlandet, att resa i: utlandet.

Sport eller nyheter: nyheter

Hockey eller fotboll: hockey

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: har ingen betydelse

Sommar eller vinter: sommar


Tidsfördriv

Här kommer en kort lista som jag hittade på en blogg. Egentligen är den längre, men det är ju ingen som orkar läsa långa sådana inlägg, så jag sprider ut det lite :)

Senaste:

Låt du hörde: helt omöjligt att komma ihåg ju. Men senaste låt jag minns att jag hörde är Laleh med Some die young.

Serie du såg: Revenge

Mat du åt: Soppa på jordärtskocka, jättegott!

Kram: Av en elev

Känslan: Trötthet

Bråk: Det kan jag faktiskt inte minnas...

Resa: Kimito

Så här härligt hade vi det då ♥

Längtan: Kärlek

Dröm: Det är faktiskt länge sen jag kom ihåg en dröm från natten. Men i vaket tillstånd drömmer jag om min prins som jag inte ännu träffat! Och att sova.

Personen du träffade: Mamma

Person du pratade i telefon med: Mamma

Personen du fick sms av: Mamma, haha, det börjar bli ett mönster här känner jag :) 

Gången du var utomhus: Två timmar sedan

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Tror det var den 27 augusti, dagen innan Staffan flyttade till Örebro.

Här är en annan trevlig middag som hela vår familj haft tillsammans.

 

 


Nu ska här bli ordning

Jag är en sån som verkligen inte tycker om att laga mat, för det mesta i alla fall. Jag kan tycka att det är kul om jag får göra det för någon eller tillsammans med någon. Men nu bor jag ju som bekant ensam och då är det sjukt tråkigt att laga mat. Jag menar, hur kul är det att laga en god och fin middag till sig själv? Ska jag sitta där sen och säga "Mmm vad gott! Det här gjorde du bra Fanny!" Ja så borde man väl egentligen göra, men det är sällan som det blir så. Oftast blir det något slarv av middagen och det mår jag ju faktiskt inte bra av. 
 
Så, nu ska jag försöka få lite ordning på min middag. Och ni ska hjälpa mig! I och med att jag bor ensam är det ingen som kollar mig, att jag äter ordentligt, och det är där ni kommer in. Jag har skapat en ny kategori: Det där med mat. Tanken är att jag ska lägga upp bilder på min middag. Och nej, inte varje dag, det här är ingen matblogg, men några gånger i veckan :) Och för att det ska vara lite intressantare för er så måste ju jag se till att laga något kul och också lägga upp det någorlunda fint (läs: inte allt i en enda hög). Då blir det också roligare för mig att äta!
 
Men nog snackat om det. Här kommer dagens middag: stek kycklingstrimlor (jag tog honungsmarinerade) och koka ris till det. Sen en klick Creme Bonjour vitlök och örter. Nam nam! Till sallad blev det sallat, miniplommontomater, majs och kikärter på burk. Jag hällde på olivolja med citronsmak, salt och peppar. Mums blev det!
Berätta gärna om ni har nåt gott recept på lager! Eller kanske ni brukar laga nåt liknande? Det är ju guld värt att ha små variationer på enkla recept, så blir inte alla middagar samma sak. Hoppas ni kommer att hitta något gott i detta :)

Det här inlägget tillägnar jag...

... alla er som läser. Du är vacker. Precis som du är. Kom ihåg det!

Skördefest

Helgen till ära har det varit Skördefest på Åland, även kallat Öppna gårdar. Hela Ålands befolkning har åkt runt från gård till gård för att hälsa på djur, se hur det fungerar på en ladugård, smaka på och köpa en massa godsaker och hantverk. Trots att det regnade nästan hela lördagen var det ändå många som gav sig ut på vägarna för att besöka dessa fina gårdar.
 
Själv åkte jag runt tillsammans med mamma och pappa och hann besöka 5 eller 6 gårdar. Fick med mig lite godsaker hem och kvällen avslutades med en öl på ölbryggeriet Stallhagen. När jag kom hem stupade jag i säng, nöjd med dagen och glad över att jag bor på en så fin plats som Åland!
 
Hur söta är inte dom här då?? Från ung till gammal.
Griseknoen
Fint på gårdarna




På tal om...

...bananflugor. Jag måste faktiskt säga att det funkade! Och jag tror även på det om att burkarna ska vara röda för bästa resultat. För kaklet i köket är rött, och tro mig när jag säger att 90 % av flugorna satt på väggen... Då kom dammsugaren till användning :)
 
...löpning. Ja nu blev det ingen löparkurs. Jag var lite sen med att ringa dit. Eller egentligen ringde jag aldrig, för pappa gjorde det då han också var lite intresserad, och fick veta att det var 60 anmälda. Till 30 platser. Så kanske en annan gång!
 
...tidiga mornar. Som jag kan ha nämnt någon gång förut så är inte mitt morgonhumör det bästa (läs uruselt). Jag behöver lite tid på mig innan jag börjar prata. Sen jag började jobba har jag upptäckt att bilfärden ut till skolan fungerar som en mätare för hur trött jag är just den morgonen. Om jag börjar sjunga med i låtarna på radion vid första rondellen är det ganska bra. Men om det dröjer ända ut till ÅCA så är det lite sämre. HIttills har jag inte kommit ända till jobbet utan att börja sjunga med, så det är bra :)
 
Har ingen passande bild, utan det får bli en på mig.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Ni vet när man ser något vackert och vill ta en bild av det för att föreviga det? Och sen blir det inte alls samma sak på bilden som i verkligheten... Så blir det ofta då man ska ta bilder av ljuset på himlen. Antingen blir det ingen färg, eller så blir det massor med färg. I morse blev det massor:
Just nu råkar soluppgången vara precis då jag stiger upp för att fara på jobb. Och hur mycket jag än avskyr mornar måste jag medge att soluppgången är vacker och nästan får mig att dra lite på munnen. Och ibland lyckas jag rätt bra med färgerna.


Sådär, nu har jag ägnat ett helt inlägg åt soluppgångar då ni kanske undrar om jag överhuvudtaget lever eller inte. Jag kan berätta för er att jag både lever och mår bra. Det är mycket som händer just nu, men i och med att det mesta sker på jobbet (och det är något som jag lämnar utanför bloggen) så finns det inte sådär överdrivet mycket att berätta. En del finns det nog, men jag har inte riktigt hittat den där balansen mellan jobb och fritid ännu, så jag hoppas ni har tålamod med mig och ger mig lite mer tid att hitta den. Tack!

Birthday girl

I dag är dagen då dom säger att jag ska bli gammal. 25 år. Måste dock säga att jag faktiskt inte känner mig ett dugg äldre än i går, så jag tror att alla andra ljuger :) Dessutom är jag sådär barnsligt förtjust i att fylla år! Det är en lite småmagisk dag då man får lov att känna sig lite speciellare än vanligt. Dessutom älskar jag att ställa till med kalas! Baka goda kakor eller nåt annat gott, bjuda över folk och njuta av det goda livet.
 
Det här är jag just nu, glad och nyduschad. Nu börjar det bli dags att fixa sig lite smått för om några timmar ska jag hämta två filurer från båten och sen lär det bli full fart hela dagen lång!


Kalas för hela slanten



Den här veckan är fylld av kalas! Jag firar inflyttning, examen och födelsedag. I går kom släkten över och det var hur trevligt som helst. Bjöd bland annat på dessa krustader fyllda med creme fraiche med/utan pepparrot och lax eller rom. Mycket goda, tack för receptet Jossa!

I morgon kommer vännerna hit för en helkväll fylld av godsaker både i form av mat, dryck, skratt och sällskap! Känner på mig att det kommer att bli alldeles suveränt! Nu ska jag fortsätta med tillagningen av gubbröra. Trevlig helg till er alla!

Om att njuta

Oj vad tiden går! Vilken tur att man har tid att njuta på helgerna. Förra helgen såg ut så här:
 
Jag for ut till syster och njöt av god mat och gott vin

Vi förundrades över den plötsliga hagelstormen som kom och gick

Njöt av en vacker kväll och senare av bastu i ljuset av stearinljus

På söndagen tillbringades en stor del av dagen i stallet. Knäppte ungefär 70 bilder på den här skönheten, Frövir!



Magiska kvällar

I kväll befinner jag mig hos min syster ute i Geta. Vi ska bara mysa hela kvällen, och sen ska jag sova här. ♥
 
I går kväll var det en alldeles fantastisk kväll. Nästan vindstilla, knappt några moln alls och en lite småkylig kväll. Jag gick ner till vattnet och knäppde några bilder på det våta blå. Använde mig av inställningen "superintensiv" för att få riktigt kraftiga färger, och jag måste säga att jag i såna här fall gillar den inställningen skarpt!






Önskedrömmar

Jag har en alldeles fantastiskt fin lägenhet just nu och trivs jättebra. Men drömma får man ju alltid göra! Lite längre ner på gatan där jag bor finns ännu lite finare hus, och där skulle jag vilja bo... (se bilden...) Nu kommer jag inte ha råd med det, men det borde finnas likadana lägenheter som jag har med nästan lika fint läge som det där huset, och nån av dem skulle jag gärna flytta till. Men än så länge får jag nöja mig med en byggarbetsplats som utsikt och den 3 minuter långa promenaden ner till vattnet!

Pedagogie Magister

I dag fick jag hem detta på posten!
Lyckan är total!


Solnedgång förr i tiden



Solnedgången i kväll var riktigt vacker. En massa fina färger speglades i molnen och medan jag stod där och tittade på allt det kom jag att tänka på hur tekniken har utvecklats. Nuförtiden ser man vackra solnedgångar lite överallt, det är ett oerhört populärt motiv. Men gå några år bakåt i tiden, till den tiden då det inte fanns färgkameror. Då kunde en solnedgång se ut så här:


Kan inte tänka mig att solnedgångar var ett lika populärt motiv då :)

Dubbelnytt

Nytt i garderoben, mitt första par


Dessutom har Ebba flyttat in till mig igen! Just nu springer hon runt i soffan och undrar var hon är. Ibland kryper hon upp i min famn och sitter där en stund och myser! Synd att jag inte kan sova med henne... Saknar någon att mysa med. Funderar på en katt, men jag har inte riktigt tid med det just nu. Men kanske sen!
Min sötnos som sitter och knaprar knäckebröd just nu ♥

Hälsningar från sjukstugan

Jepp, här leker vi sjukstuga. Eller vi och vi, det är jag som gör det. Vaknade upp med feber och värk i kroppen i går morse och det blev bara värre och värre under dagen. Det var år och dar sen jag var så dålig... Men i natt svettades jag som en gris och är mest bara lite svag och illamående i dag. Tråkigt sätt att fördriva helgen på dock! Som tur är så har mamma och pappa varit här och underhållit mig lite.
 
I morgon har jag tänkt en mig en sväng ut till stallet, om jag orkar. Det var länge sen jag var där så det skulle vara jättekul! Fast först måste jag planera lektioner och skriva en artikel... Jaja, dagen är lång :)


Nu ska jag börja ringa runt till lite släkt och vänner och bjuda in till kalas!!

RSS 2.0