Nautical öppnar igen!

Hej hej hej på er! Tänkte skriva ett kort inlägg innan jag går och lägger mig. I kväll har jag varit och ätit på Nautical. De öppnar officiellt i morgon (onsdag 1 juni) men dom hade en servering för släkt och vänner ikväll för att komma igång lite innan det smäller på riktigt! Och eftersom jag har lite inside-information så kan jag ju säga att killarna (Peter, Adde och Joppe) har jobbat fruktansvärt hårt, och det syns! Det syns i menyn, i maten, på toaletterna och framförallt i upplevelsen! Så far nu för all del dit och ät en (eller flera!) lunch eller middag! Du kommer att gilla det!
.
Jag har inga bilder på maten, jag var alldeles för upptagen med att äta den. Så vill du se på den så får du fara dit och äta! Men efter maten, då solen började gå ner (inte glömde jag väl säga att de har stans absolut bästa utsikt också?!?!), så lyckades jag knäppa en bild.
.

Fin va´?! Mmm, jag vet...
.
Så iväg till Nautical och ät, njut, berätta för andra och gilla på Facebook --> Gilla!

Har man inget annat att prata om så pratar man om vädret, eller hur?

Idag tänker jag prata om det som man oftast pratar om när man inte har annat att säga, nämligen vädret. Den här veckan väljer jag att tro på Nya Åland och inte Ålandstidningen då det gäller vädret. Titta bara själv på prognosen för torsdag (de andra dagarna bryr jag mig inte om för då jobbar jag ändå hela dagen...)
.
.
Även om det enligt Nyan ska vara halvmulet så låter 22° mycket bättre än 12°! Så det så.

En fullspäckad men ack så rolig, skön och avkopplande helg!

Hej hopp galopp! Nu är jag här igen! Men usch vilken dålig uppdatering det är här i bloggen... Och jag kan nog lova att det kommer att vara det i en vecka till... Jag hinner inte riktigt med det här när jag jobbar så långa dagar och sen tränar... Men jag är bara kvar en vecka till på matbutiken så sen borde det bli lite bättre!
.
I dom fina jobbkläderna
.
Men hur som helst så har det varit galet skönt att vara ledig i helgen. Jag har sovit ut, varit på loppisrunda med mamma, planterat om krukväxter med mamma och sen igårkväll kom Julia och Ellida hit. Vi lagade tacos, drack vin och pratade. Lite senare kom även Hanna och Dixie. Vi blev hemma hela kvällen, mycket trevligt! Även om vi skrämde upp varandra rejält med en massa spökprat!
.
Idag har jag varit och handlat med mamma och om en stund ska jag sy lite olika saker som är sönder/behöver sys om... Pappa är här också och fixar vår lavoar som jag lyckats få att läcka... Snäll pappa! Och duktig pappa; han spräng Stockholm maraton igår och slog pers med ca 40 minuter! Hans nya tid lyder 3.37.nånting. Jätteduktigt!
.
Men nu vet ni lite vad som hänt. Och ifall jag inte uppdaterar så flitigt så kan ni i alla fall dra slutsatsen att det inte händer något mer spännande än att jag är på jobb eller och tränar. Eller äter eller sover...

Saker som jag funderat på...

... finns det ett isblock som är en exakt geometrisk figur?
... varför står det om du får produkten i ögonen, skölj med rent vatten på min ögon-make-up-remover? Och dessutom en från Body-shop? Konstigt
.
.
... blir höger-regeln till vänster-regeln i Storbritannien?
.

ÄNTLIGEN FREDAG!!

Hur skönt som helst! Jobbade bara 8-12 idag och nu är jag ledig till måndag. Har varit så slut de senaste dagarna så jag behöver verkligen det här! Ska på ett zumba-pass idag men sen är det helgledigt från träningen också. De senaste dagarna har det inte hänt så mycket. Det mest spännande var att jag och Peter firade 2 år tillsammans ♥ Egentligen var det i måndags eller tisdags som den riktiga dagen var (ja vi har två dagar, för det var på ett evenemang på kvällen den 23 som vi blev tillsammans, men klockan hade passerat 12 så egentligen var det ju den 24.. Men vi kunde inte bestämma ett datum så vi tar det som passar bäst!) men ingen av oss hade riktigt tid då, så vi hade lite mys i onsdags istället! Har ingen passande bild, så den här gamla bilden får vara passa. Ni ser väl vad fläcken på kattens rygg bildar för figur?!?!
.

Tråkig

Tråkmånsen här hej! Det är tyvärr så att jag är ganska tråkig nu för tiden, jag gör inget annat än jobbar, tränar, sover och äter. Och det är nog inte så mycket intressant med det... Det intressantaste som hände idag på jobbet var att vi fick in en katt i affären! Den smet in genom ytterdörrarna när en kund gick ut :) Som tur var så fick vi fast den ganska snabbt!
.
Det mest spännande som hänt idag var detta:
.
.
När jag kom hem från jobbet upptäckte jag att köksfönstrer blåst upp och vält ner våra fina citrusträd. Och rakt på Ebba och Mayas bur :( Stackrarna, dom måste ha blivit jätterädda ju... Men nu är allt bra, jorden är bortstädad, Ebba och Maya har fått vara ute och spungit och dom har fått en nystädad bur!
.
Själv ska jag fortsätta på min tråkiga linje och skriva klart en fråga till en hemtent. Tjolahopp tjolahej!

Regnkläder, nudlar och trebenta flodhästar

Gissa vilken tjej som troligen glömt sina regnkläder i Vasa?! Jepp, helt rätt... Inte för att jag har tänkt att jag skulle behöva dem, men OM man nu mot förmodan skulle behöva dem i sommar (som i morse typ) så skulle det ju vara bra att ha dem... Nåja, nog ska jag väl överleva på något sätt.
.
Men på tal om nudlar.
I matbutiken där jag jobbar är det alltid lite kul att se att varje dag strax efter två så kommer det in en hel drös med små ungar från lågstadieskolan (jag vet, det heter inte så mera, men det är så lätt att säga och skriva!) som ligger precis bredvid. Det är så kul att se på dom små pojkarna och flickorna som kan stå vid godishyllorna hur länge som helst och välja vilket godis de vill ha (eller snarare har råd med, hihi). Men det är två flickor som skiljer sig lite ur mängden, de köper nämligen alltid ett eller två paket nudlar :D Det är lite extra roligt tycker jag! Men enligt Peter så ska tydligen okokta nudlar vara ganska gott, ungefär som snacks, så dom har väl kommit på det!
.
Nu ska jag snart gå och sova tror jag. Dagens zumba-pass var sådär lagom jobbigt. Det var första gången på nästan ett år för mig och en ny ledare, så jag kände mig mest som en trebent flodhäst. Stegen satt inte i och serierna var helt nya, ojoj, men några gånger till så blir det nog svettigt och bra!

En perfekt söndag

Den här söndagen har varit hur skön som helst! Större delen av dagen har jag tillbringat med Julia. Först 4 timmar i solen på deras bakgård (och utan att bränna mig! Hade faktiskt solkräm!), sen en promenad med deras två små hundar, och sen en avkopplande stund (som om inte hela dagen varit avkopplande!) med bara härligt prat! Sen for jag hem till mamma och pappa dit också Peter kom en stund senare. Vi blev bjudna på lasagne och bulla! Jag provade också mammas nya hula-hoop ring som hon fått i present. Det gjorde ont! Kan ju förstås ha berott på att jag har träningsverk i magen också... Men den är ganska stor och tung...
.
Tindra tyckte om att jaga vatten som Julia skvätte på henne
.
Och Tara spanade på vågor :D

.
Lite krumsprång av ren lycka!


Kvällen som nu är här

Hmm, jag hade tänkt fara till Kulturhuset där det i kväll ordnas Paf Poker Challenge för att hälsa på Julia lite. Dock så jobbar hon så jag kan ju inte gärna uppehålla mig med henne hela kvällen.. Och där kommer mitt problem. Vem ska jag gå med? Eller ännu viktigare, vem ska jag vara med nu innan? Det är ju inte så många hemma än och Peter jobbar... Så istället sitter jag här och dricker en cider för mig själv, mycket tragiskt. Har inte ens fixat mig, bara naglarna, dom har jag lackat...
.
Riktigt så här kan jag ju inte gå dit heller...

Problem

Jag har ett problem.. Ett mycket stort problem.. Igår kväll började det klia under foten på mig. Och det kliar fortfarande! Nu är det andra problemet att jag kliat så mycket att det har börjat göra ont. Vad ska jag göra?
.
För övrigt har jag jobbat på idag också. Det var en rätt så långsam dag så det var lite tråkigt... Sen var jag och tränade trots att jag inte alls hade lust. Men jag tog mig själv i kragen och körde ett hårt gympass ändå, och det gick bra! Så nu känner jag mig nöjd! Har faktiskt tränat 4 gånger den här veckan, det är ganska bra tycker jag! Nu ska jag boka lite pass för nästa vecka och sen hoppa i duschen. Fastnade i soffan på väg dit... (hur kommer det sig att man gör det väldigt väldigt ofta?)

Det där med att jobba i affär

Jag har kommit fram till att det nog inte är min grej att jobba i affär... Så här en kortare tid går det bra, men jag skulle nog inte klara av det på heltid, jag skulle gå sönder... Jag får massor med småsår av alla kartonger som ska öppnas, en massa blåmärken av alla kanter jag slår i då jag ska rada upp varor på trånga hyllor, ont i fingrarna av allt slitande i lådor, naglarna går sönder och händerna blir kruttorra. Idag lyckades jag dessutom slå huvudet i en häck så nu har jag en bula i pannan... Tur att jag ska bli lärare och inte butiksarbetare!
.
Nu väntar jag på att en maskin tvätt ska bli klar och sen ska jag kanske till Nautical och kika. Sen blir det nog någon öl också!

Tack vare en trasig frys får man kräftskiva och 3-rätters mitt i veckan!

Som jag berättade igår så hade Peters föräldrars frys gått sönder vilket innebar att de var tvungna att ordna kräftskiva igår, och vi var ju tvungna att fara dit då! Men inte var ju maten slut där inte, det var en stor frys förstår ni! Så idag har vi varit på en ny middagsbjudning, denna gång 3-rätters! Först skaldjurssoppa, sen grillad scampi (och lite annat smått till) med sallad och god dressing till, och till sist blev det älgköttbullar och grillade revbensspjäll och lammracks. Efter scampin var jag dock så mätt att det bara blev ett revbensspäll till tredje rätten... Men gud så gott det var!
.
Nu ligger Peter och sover, i sängen som tur är, han har redan somnat två gånger på soffan :) Tröttisen... Själv är jag inte riktigt så trött än så jag sitter här och kikar runt på lite olika internetsidor! Har dessutom hunnit med att tvätta en maskin till och att ordna alla lakan, påslakan, örngott (dynvar) och handdukar, så nu finns det plats i lådorna igen! Tänk vad lite vackert hopvikta tygstycken kan ta lite plats om man bara gör det snyggt!
.
Men nu känner jag att jag börjar sväva iväg på en massa småsaker här och det är ju inte meningen. Så istället säger jag sov gott och så hörs vi kanske i morgon igen, dock ska jag jobba då igen så det kan bli sent...
.
Natti Natti!

2 saker

Det finns två saker som man blir extremt bra på som studerande:
.
- Att rada disk: man kan gå många många dagar utan att diska bara
man staplar disken på rätt sätt. Först sen när allt är slut kan det behövas ett rejält diskpass,
men då måste man ha lite extra tid också!
.
- Att städa: men endast då man borde göra göra skolarbeten istället...
.
Just nu försöker jag mig ju på att göra en hemtent i pedagogisk filosofi... Jag har en tvätt i maskinen, minst två till som väntar på sin tur, jag har vattnat blommor och tänkte också börja torka damm på såna där ställen som man aldrig annars dammar, typ bakom tvättmaskinen... Men där tog jag mig samman och gick och skrev ett blogginlägg istället! :) Men nu, NU ska jag verkligen skriva lite till! På min hemtent alltså...

Ledig dag

Idag är jag ledig! Tänk att man inte kan uppskatta de lediga dagarna mer då man inte gör annat än att vara ledig :) Hittills har jag dock bara hunnit med ett core-pass på Avancia, och lunch och dusch.. Men nu ska jag sätta igång med hemtent ett av två.
.
Peter jobbar på som vanligt på Nautical, städar och fixar för att få allt klart till öppningen, spännande! Så jag har all tid i världen att göra mina tenter utan att bli störd. Problemet är bara att jag oftast jobbar bättre då Peter sitter bredvid och jobbar/tittar på TV/spelar data eller bara är hemma. Dessutom skulle det vara kul att se han lite mer :D Men men, sånt är livet, jag är glad och nöjd med det ändå! Dessutom kom Julia hem igår, kom kom alla vänner, nu börjar sommarlovet på holmen!
.
Vi kallade oss Blunder vi 4 på den tiden då vi fortfarande tävlade som ett lag i simning!
(Undrar varför?!! Hehe)

Kräftpremiär

Årets kräftpremiär var idag! Hade ni missat det?? Hehe, nej, Peters föräldrars frys hade gått sönder och där fanns en del kräftor. Så vi var ju helt enkelt tvungna att äta dom! Och ja, det var mycket gott! Nu värker både fingrar och läppar..
.
Tidig kräftpremiär

Jobba jobba, träna träna, äta äta

Idag har jag tvättat golvet med vitvins vinäger :) Haha, det var ett litet barn som råkade välta ner en flaska från en hylla, och jag kan säga att hela butiken (som inte är så stor...) luktade en bra stund efter det :D Men golvet blev ju rent i alla fall!
.
Efter jobbet hade jag bokat in ett zumba-pass. Kl 18.00 eftersom jag trodde att jag slutade 17.30. Men tji fick jag när jag kom till jobbet och såg att jag slutar 18.30! Så det blev pilates istället, och det fungerade lika bra det med! Det behövde jag nog!
.
HÅller på och lagar middag nu. Känns lite dumt då klockan är över 21 men man måste ju äta! Försökte också ta en bild på Ebba och Maya, men efter 10 försök så var det här den bästa...
.
Dom ville inte sitta still...

En måndag fylld av glada finnar

Jag är fortfarande alldeles lyrisk över matchen igår! Tänk vad duktiga dom var våra finska lejon! Jag har varit första dagen på jobb på Mathis Punkten idag och man hör pratet om matchen lite överallt, bland kollegorna, bland kunderna och på radion! Ett stort leende sprids inom mig varje gång dom spelar Ihanaa Leijonat på radion :) Jag hade väldigt gärna varit och firat med 100 000 övriga finnar på torget i Helsingfors i kväll...
.
Jobbet gick i alla fall bra, dagen gick jättefort! Idag har jag också, som lovat, skaffat mig ett gymkort! Och tro det eller ej men jag var också och tränade :) Blev ett bodypump pass, mycket jobbigt... Fast jag var starkare än vad jag trodde att jag skulle vara! Men nu är jag helt slut... Fast samtidigt märker jag hur bra träningen är för min kropp, jag har inte lika ont överallt, och mina muskler är mer avslappnade än innan. Min kropp är ett typexempel av hur gott träning gör :)
.
Men här sitter jag och är äcklig, har inte varit i duschen än :) Så jag ska nog gå dit nu så att Peter inte behöver sova breve en stinkbomb i natt! Sen blir det nog sova... Eller kanske lite Animal Planet...

Ihanaa Leijonat Ihanaa!!!!!!!!

Helt otroligt! Helt otroligt! 6-1!!!!!!!!!!!!!! Helt otroligt!!!
Nu ska jag lyssna till den finska nationalsången :)
Vi är helt enkelt bäst!
Ihanaaaaaaaa!

Hockey hockey hockey

(Bild från Aftonbladet)
.
3 stycken vågade i alla fall svara på Gissa namnet! Och visst hade ni alla tre rätt, såklart var det Kaj Kunnas som sagt allt det där! vem skulle det annars vara..? Han är nog duktig på att få med så väldigt mycket annat än hockey :) Så att lyssna på hockey på radion med Kunnas som kommentator är inte alltid så lätt om man vill ha en uppfattning om hur matchen spelas, men när det blir mål får man i alla fall veta det :D
Här är en till av hans underbara kommentarer:
.
- Pucken är under Vehanen som värper och ruvar på sina ägg!
.
Sitter och tittar på bronsmatchen nu, måste värma upp för finalen mellan Finland och Sverige ikväll! Och vilken målrik match det är! Redan 9 mål... Ska bli spännande att se hur finalen blir! Men jag känner på mig att det är Finlands år i år, det kommer att gå bra! Kunnas kommentar här ovanför får vara slagordet för finalen ikväll!

Nu är jag *trumvirvel* INGENTING!

Jag har ju glömt att berätta vad som väntade på mig här hemma då jag kom hem från Vasa! På bordet låg ett brev från Åbo Akademi och där i låg mitt kandidatexamensbetyg!
.
.
.
Minns ni hur jag kämpade med den för ett år sen... Ojoj, men nu äntligen! OCh vad betyder då det här? Jo, absolut INGENTING! Jag är absolut ingenting med den här examen, kanske kan jag få högre vikarielön men thats it! Ganska spännande med tanke på att en vän till mig som studerat till barnträdgårdslärare vid Åbo Akademi också är Pedagogie Kandidat och har en giltig examen :) Och då har vi studerat lika länge och gjort ett likadant examensarbete.. Nåja, om ett år är jag Pedagogie Magister och här en giltig examen jag också :D Hoppas jag...

15 maj 2011

Kan ni fatta att det redan är halva maj? Jag tycker att jag alldeles just sa samma sak om april..!
.
Sitter och tittar på ett program på Animal Planet om insekter, och även om jag nu läst ca 20 poäng biologi under det senaste året så måste jag säga att det både äcklar mig lite och gör mig lite rädd för dessa små saker! (som om jag inte redan var det..) Men vilka elakingar dom är! Dödar andra djur för att få sina ägg lagda! Och vad läskiga, lägger ägg under huden på kossor, och hur dom ser ut! Bläää...
.
Kursen som jag gått i helgen är i alla fall slut nu, det har varit en intensiv men mycket lärorik helg, men jag är glad att jag nu får vara ledig några timmar innan jag börjar jobba på Mathis Punkten i morgon. Jag har även fått ett livstecken från Peter så jag vet att han lever och är på väg hem nu. Själv ska jag försöka få mina sista saker på plats, fixa middag och sen ska jag fara till mamma och pappa och titta på hockeyn. Kommer dock att bli avbruten i en förhoppningsvis fortfarande spännande match vid 23 då jag ska hämta Peter från båten.
.
I brist på andra bilder får ni en klassisk solnedgång från båten!
.

Sov gott

Eurovision Song Contest är i full gång (eller fart? Eller vad säger man?) och jag tycker faktiskt att Finland har en väldigt bra låt i år. Skön, enkel och med fin text! Men jag lägger upp en ny och förhoppningsvis lite somrigare design och säger sov gott, nu tänker jag ta natt. Trist bara att måsta gå och sova ensam :( Men bara i natt till, sen kommer Baby hem!
.
Och glöm inte att gissa namnet i föregående inlägg :) Hehe!

Gissa namnet!

Idag har jag inte varit så rolig här. Men från 9 till halv 5 så var jag på kurs, som för övrigt är jätte intressant. Sen for jag och handlade och sen direkt till mamma och pappa. Har varit där hela kvällen och nu sitter jag framför TV:n och slappar. Tittar på Crocodile Dundee nu :)
.
Imorgon har jag också kurs, 9-ca 13.30. Så för att ni inte ska få allt för tråkigt så ska vi ha en frågesport. Här följer några uttalanden och ni ska föröka komma på vem som sagt det! Och kom igen nu, tänk det inte bara i huvudet utan skriv ner det :D
.
-HAN SYR! Han virkar! Han tråcklar...
.
-Han simmar! Han vet ingenting! De e ryggsim, bröstsim, frisim, fjärilsim!
.
-Ja förstår ingenting! Ja begriper ingenting!
.
-Han e som en enbuske! Honom kan man såga och så stiger han upp igen!
.
Ni får gissa till söndag kväll! Det är inte så svårt :D

Målet som går till historien!

Ifall ni av någon anledning missade målet som just nu håller Finland i ledningen mot Ryssland och som var helt sjuk snyggt, så klicka HÄR så kan ni se det igen, och igen, och igen!
Helt sjukt... Sjukt snyggt...

Helgens planer

I kväll har jag påbörjat en kurs som kommer att vara mina helgplaner. Kursen heter autism och utvecklingsstörning och hittills (4 timmar) har det varit mycket intressant! Det kan man i alla fall se på alla anteckningar jag gjort :)
.
Autism och utvecklingsstörning
.
Just nu sitter jag bänkad i soffan. Det kommer ju hockey! Semifinal Finland-Ryssnlan, och det är så himla spännande! Men oj oj om Finland vinner och måste spela final mot Sverige, då vet jag faktiskt inte om jag vågar titta... Fast jag kommer nog att göra det ändå!
.
Helgen får jag dock tillbringa ensam, Peter är iväg på svensexa hela helgen (nej vi ska inte gifta oss!). Kanske jag far hem en liten stund någon kväll, men jag har lovat Peter att allt ska vara uppackat och på sin plats när han kommer hem så jag har lite att göra :) Fast det är mest småsaker som ska på plats nu, men det är nästan det jobbigaste...
.
Jag tänkte avsluta med en dagens outfit. Jag brukar inte lägga upp det, för jag ser ingen vits med det när jag nu inte har någon speciell klädstil eller är känd, men idag får ni en :D
.
Jacka Vero Moda Leggings Seppälä Skor Stadium

Lyckat

Så här fint hade min kära sambo dukat upp igår
.
.
Och så här fina var blommorna i vas:
.
.
Så i morse när jag steg upp kunde jag inte förstå hur dom redan vissnat så mycket!! Bladen hängde och blommorna hade nästan börjat tappa sina kronblad. Så dålig är jag väl ändå inte på att sköta om blommor!?! Tills jag kom på att jag glömt att sätta vatten i vasen... Hur kan man glömma det?
Dagens lärdom är helt klart att kom ihåg att sätta vatten i vasen med de fina blommorna!
Men nu har dom i alla fall fått vatten och jag har skurit av ändorna så att dom kan suga i sig riktigt ordentligt, så nu mår dom lite bättre igen!

Rester av kvällen

.
Jag måste säga att dessa rester inte känns så äckliga... Man kan se att det har korkats en flaska Champagne och ätits lite jordgubbar! Mums! Älsklingen överraskade mig med blommor, middag, vin, jordgubbar och champagne i kväll, och jag kan inte vara annat än lycklig sambo! Jag älskar den här killen!

Jag borde packa upp...

...för jag har jättemycket kvar...men jag har just lackat naglarna! Så det går inte just nu, ooops :) Hihi, men snart borde Peter komma hem, då borde vi fara och handla. Det kan jag nog göra med nylackade naglar, det är ändå torrt, bara lite mjukt... Sen ikväll blir det hockey någonstans! Heja Finland! Fast det här borde dom ta... Om inte Norge fortsätter att överraska, men det hoppas jag att dom inte gör!
.
Men förutom det dom jag skrev tidigare idag så har det inte hänt så väldans mycket intressant idag. Så jag tror att jag avslutar här och nu med lite bilder jag tog på båten i tisdags. Tyckte det blev lite skoj när jag hade tre bilder på vattnet efter båten i olika hastigheter så jag satte ihop dem till ett bildkollage!
.
Långsamt, snabbare, snabbast!

Flera tusen euro förlorade pengar :(

(Det här rör egentligen bara åländska studeranden...)
.
Ett hett tips till alla ålänningar som studerar borta: förbli skriven på Åland om du kan!
Jag har nämligen inte varit det. När jag flyttade till Umeå för att börja studera så skrev jag mig där, vilket jag måste. Så om man studerar i Sverige så kan man inte vara skriven på Åland. Men om man studerar i Finland så är det ibland möjligt att vara skriven på Åland i alla fall. Oftast behöver man skriva sig på studieorten för att kunna få billigare buss/spårvagns-resor. Men jag som bott i Vasa har egentligen inte behövt vara skriven där, det blev bara så när jag flyttade från Umeå till Vasa... Och om det är så att man behöver vara skriven på studieorten (pga ex. buggkort...) så kan det också vara värt att kolla upp om man kan få ett intyg på att man studerar och ifall det skulle räcka för att få det där busskortet, så att man ändå skulle kunna vara skriven på Åland.
.
Och VARFÖR detta då?
.
Jo, för att man kan få tillbaka massor med pengar när man gör sin deklaration! Det finns nämligen en bilaga i deklarationen som heter Ålandsbilagan. I den så kan man fylla i två punkter som kan ge dig en bra mycket högre skatteåterbäring. Du kan få studieavdrag, vilket innebär att för varje termin så kan du få 340 euro. Så om du studerat ett helt år så kan du få tillbaka 680 euro!!!!
Dessutom kan man också få avdrag för sjukdomskostnader (läkarbesök, mediciner, glasögon m.m.). Då räknar man bara ihop alla sina läkarkostnader och apotekskvitton och så kan man få tillbaka en del av det!
Förstår ni hur mycket pengar man kan få tillbaka! Om jag hade varit skriven på Åland alla de år som jag studerat i Vasa så hade jag kunnat få tillbaka 2040 euro (för det här fjärde året kan jag som tur är få tillbaka nästa år eftersom jag nu är skriven på Åland...). Men det är jättemycket pengar som studerande!! Så tänk på det... Det kan löna sig att vara skriven här :)

Barnen i Bullerbyn

Är det bara jag eller börjar även någon annan tänka på vår i Barnen i Bullerbyn när man ser den här bilden? Det saknas bara några barn med barkbåtar och pinnar! Den är tagen vid Lankoski som vi stannade vid igår.
.

Min dag i bilder

På väg ut ur Vasa, med ett leende på läpparna :)
.
Vi stannade till vid Lankoski, det rinner en fin å där som det finns ett café vid, men det var inte öppet...
.
Sen kom vi till båten! Som alla säkert märkt så har det varit sjukt varmt idag! Så himla skönt! Så vi var ute på däck i en timme efter att båten farit (den far 21.00)
.
Nu borde jag egentligen renskriva en skoluppgift, men jag tror jag sparar det till imorgon, något ska jag väl ha att göra då! (Förutom att packa upp 4 resväskor plus en massa kartonger och påsar!)
Och föresten så tror jag att jag kom på varifrån jag fått träningsverk... Det är så pinsamt att jag nästan inte vågar skriva det, men här kommer det: jag har lyft alla mina väskor och lådor genom fönstret till pappa så att han kunde packa bilen... Och då var kanske 5 riktigt tunga... Usch så dålig jag är! Men jag lovar, på måndag börjar förändringen! Och som svar på Hannas fråga om det blir Träningsverket så nej, Avancia erbjuder ett lite billigare pris så tyvärr blir det att träna där... Hade varit kul med en träningskompis som kunde peppa denna slöfock lite!
Nu ska jag åka båt lite till, sen ska jag åka lite bil, och SEN! Sen ska jag hoppa in i en efterlängtad famn! ♥

Konstigt

Nu när jag kommer hem så ska jag äntligen komma igång med träningen igen, det ska bli så himla skönt! Om en vecka ska jag gå och fixa ett träningskort! Dock så har jag träningsvärk i övre magmusklerna idag. Och jag har inte gjort något, verkligen ingenting! För jag tror inte att packa, läsa på tent och skriva tent borde ge träningsverk där... Det känns när jag hostar, men jag har inte hostat så mycket att jag skulle ha kunnat få träningsvärk av det heller. Om jag nu inte är så otränad att jag får värk av 5 hostningar per dag.... Hoppas inte det... Men nästa vecka ska jag i alla fall träna så hela kroppen värker :) Då ska jag pinas!

Min lyckodag!

Klockan är inte ens 9 och här sitter jag i skolan och är lycklig :) Det var tungt att stiga upp i morse men nu har det gått över. Sitter på en workshop där jag ska fixa min studieplan för nästa år. Jag fattar inte mycket :) Men sen har det inte med mig att göra heller det som vi går igenom nu...

Men efter det här ska jag hem och packa lite mer, sen ska vi äta och sen rullar jag hemåt!! Nu ska jag få hjälp! Hej då!

A!

Min andra tent för dagen kändes helt OK. Jag tänkte mig ett C, kanske ett B (på en skala från A-E där A är bäst). Men vet ni vad jag fick!? Jo, ett A!!! Helt otroligt... Men så himla bra ju! Dagen kunde inte vara bättre! Jag har varit så glad idag för att jag ska hem imorgon, inte ens de två tenterna kunde få ner mitt humör! Sen det där resultatet, att Finland vann mot Ryssland i hockeyn, god mat på Amarillo och att morgondagens seminarie är inställt, OCH, att jag åker hem imorgon!!! Ja, dagen kunde inte ha varit bättre! Så jag har firat med ett glas vin! Och inte tog jag någon bild på det innan jag hann dricka upp det så ni får en bild på ett tomt vinglas!
.
.
Nu ska jag snart gå och sova, blir tidig väckning imorgon. Sen ska jag packa det sista och sen... ... ... fara heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem! Jo jag tjatar men det är så roligt!

En tent avklarad

Sitter i skolans datasal nu och känner mig nöjd över att ha skrivit en av dagens två tenter. Jag var mer orolig för den här så det känns bra nu! Trots att jag redan kommit på ett mycket stort fel :) Haha, men jag är godkänd och troligen inte med sämsta vitsordet så det är ju alltid något!

Snart blir det lunch, sen lite mellanplugg och sen en andra tent. Ikväll har jag sedan fullt schema. Jag och Pappa ska till Plantagen, Tritonia och Röda Korset. Sen ska jag tvätta, packa, städa och duscha. Plus att det kommer hockey, hur ska detta gå...?

Men hur som helst så är jag på jättebra humör! Jag far ju hem IMORGON!!!! Jiiiihaaaaa!

En varm och fin morsdag!

Hallå där ute! Vilken fin dag det har varit/är idag! Tvärr har jag inte fått någon möjlighet att njuta av den förutom när när cyklade till och från jobbet. Efter jobbet har jag nämligen bara pluggat. Pappa, som kom hit igårkväll, har varit ute och joggat och nu har vi ätit. Så för min del blir det mera plugg nu, hela kvällen... Eller i alla fall så länge som jag orkar och vill!
.
Har faktiskt inget intressant att skriva just nu, så jag tror jag avslutar här och nu. Ett litet grattis på morsdagen kan jag ge till min kära mor, men jag tror inte att hon läser detta ändå så.. :( Ska ringa henne nu istället!

Lättlagad god mat och kvällens planer

Just nu sitter jag och äter min supergoda Tacopaj! Den går i princip inte att misslyckas med (även om jag typ gjort det en gång). Det går om man sätter i för mycket ost :) Nej, men så här gör man:
  • en färdig pajbotten
  • 400 g köttfärs
  • en påse tacokrydda
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 dl ost (eller lite mer, men obs, LITE mer!)
.
  • stek köttfärsen och krydda med tacokrydda
  • häll det i pajbotten (som kan behöva förgräddas lite)
  • blanda creme fraiche och ost och häll det överst
  • grädda i ugnen!
Voila! (eller hur det nu skrivs!)
Lättlagat och gott!
.
Ja som ni ser så är det en massa plugg under pajen... Men nu är det slut med det. Nu ska jag äta, och sen till Robin och se på hockey och dricka några goda kalla med några vänner! Bra kväll!

Dubbeljobbing

Kom hem från jobbet för en stund sen. Först var det babysim 7-10 och sen i kassan på simhallen 12-15. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Borde plugga, men skulle inte vilja sitta ensam hemma när jag skulle kunna träffa kompisar. Är ju trolige sista kvällen jag har möjlighet att göra det här i Vasa innan sommarlovet :( Ska ta och kolla runt lite. Det är ju soligt och varmt ute idag!

Det trodde jag faktiskt inte...

Tur att jag inte biter på naglarna, då hade jag inte haft några kvar, tur att jag inte river håret av mig, då hade jag inte haft något hår kvar, tur att jag inte kastar TV-kontrollen i TV:n, då hade jag inte haft någon TV kvar. Jag citerar Kaj Kunnas: Finland får ett mål via självmål, Finland får ett nickmål, Finland får ett mål via rumpan. Vilken match! Vilken nervpirrig match! Puh, dom får inte göra så här mot folket, man blir ju för tokig! Men oj vad jag önskar att man fick vara där och titta live någon gång, speciellt i en match som går till så här...

Ett I-landsproblem av hög grad

Typiskt, jag upptäckte att det kommer hockey på TV, mitt i pluggandet, icke bra icke bra.. Men det började hur som helst bra för Finland med ett mål efter 13 sekunder! Men stackars den tysken som gjorde det målet... Ja ni hörde rätt, ett självmål blev det! Jag skulle inte vilja vara han just nu...
.
Men, till mitt I-landsproblem. När man går till bloggportalen.se och klickar på "logga in" så dyker den här bilden upp:
.
.
Då ser ni att det övanför "användarnamn och lösenord" står med irriterande röda bokstäver att Du måste logga in för att fortsätta. jaa, men det är väl därför jag har gått till den här sidan!?! Ååååh... För det dyker inte upp på någon annan sida, t.ex. om man klickar direkt på "Pinga" istället för "Logga in". Ja, det var nog ett I-landsproblem, och kanske ni inte ser samma problem som jag gör, men det skär sig lite i mina ögon :)

Äntligen fredag!

För det innebär att efter idag är det bara fyra dagar kvar till mitt efterlängtade sommarlov! Det innebär också att jag kommer att adressändra både hos posten och magistraten vilket innebär att jag och Peter äntligen blir sambos på riktigt ♥
.
Längtar ♥ Saknar ♥ Älskar
.
Idag är jag ledig så hela dagen skall ägnas åt plugg! Jippiii! Typ... Nä, men jag har redan hunnit läsa en hel del idag och det går ganska bra, så jag ska ta vara på inspirationen! Det händer ju faktiskt inte så ofta att man är sugen på att plugga... Men först blir det lite lunch! Höres senare!

De sista bilderna från vappen!

Så här i kylan och i väntan på lite varmare tider igen så tänkte jag dela med mig av lite fler bilder från den förra helgen. Jag tyckte att det skulle bli allt för många om jag lägger upp dom var för sig så jag har gjort några jättefina (enligt mig i alla fall!) kollage!
.
1. Jag och Chriso på mycket gott humör!
2. Bordsdekoration.
3. Marie och någons kniv som ville vara med!
4. Mina bordsgrannar tycks ha en hetsig diskussion, men jag är mest inriktad på maten...
Vid middagen
.
1. När mössan börjar vara på sné så vet man ungefär var på kvällen man är!
2. Vi hade fin bordsplacering där vårt eget namn stod på ena sidan och någon kändis på andra. Man fick inte ta av masken innan man kommit på vem man var.
3. Lotta och jag gav fina rosor till värdinnan, dock ingick inte masken :)
4. Haha, Lotta satt och påtade på ringen och plötsligt sa det "plopp" och så var den i vinglaset :D
Efter middagen
.
1 och 2. Marie och Envik tyckte om både vinet, festen, varandra och kameran! Observera den vackra himlen som jag råkat få med på bild i bakgrunden!
3. Den enda visningsbara bilden efter typ kl. 10. Denna är faktiskt från Sky!
Fest!

Lovat är lovat

Jag lovade ju förra veckan att lägga upp videon till Michael Jacksons efterträdare, och det hade jag visst glömt bort.. Men nu kom jag ihåg det, så kolla in detta. Har inte killen talang så vet jag inte vad det där kallas :)

Varför gjorde jag det?

Jag har just gjort något som jag nu i efterhand ångrar... Det pratas ju om att Peter08:s låt Sture P kommer att bli årets sommarplåga. Och då var jag ju tvungen att kolla om jag håller med. Och nu får jag inte låten ur huvudet... Den är ju inte precis svår att komma ihåg. Jag fick inte fram någon inbäddningskod (alltså den koden man behöver för att kunna lägga upp videon direkt i bloggen, utan att behöva länka för er som inte vet) nu heller (hallå, vart har dom tagit vägen???), så för att lyssna på den får ni klicka HÄR. Fast nu kanske ni inte vill lyssna på den efter det jag skrivit :)
.
Men om jag tror att den kommer att bli en sommarplåga? Hmm, ja, som sagt, den är lätt att komma ihåg och melodin är nog en typisk sommarplågemelodi. Så vi får se...

Nagelkonst på ett nytt sätt

Såhär mitt i studerandet tänkte jag att jag skulle dela med mig av ett klipp som jag råkade se på en random blogg. Som ni kanske minns så experimenterade jag en del med naglar och färg i höstas, men nu på våren har jag inte riktigt orkat. Men det här är nog något som jag tror att jag måste testa på! Undrar om man själv skulle lyckas lika bra, och om det måste vara något speciellt nagellack eller om det går med vanligt billigt Depend :)
.
Jag fick inte fram någon inbäddningskod så jag kan inte lägga upp klippet här utan ni får klicka på länken så kommer ni dit! ---> länk!

Råttan var för svår för mig :(

Det blev inte jag som dissekerade råttan (se förra inlägget). Jag trodde att det skulle vara ok, men när jag väl tog den i handen så kände jag att det här är allt för nära Ebba och Maya för att jag ska vilja skära i det... Så Svaije fick göra det den här gången också.
.
Mina två små älsklingar! (som jag nu också vet hur ser ut på insidan...)
Mina två små gerbiler
.
Efter skolan gick jag på stan på lite ärenden, men inget av det jag skulle ha fick jag med mig hem.. Och inget annat heller för den delen så det var ju bra! Känner mig fortfarande som en tickande bomb när det gäller förkylningen. Idag är det dock lite värre men det kan ju bero på gårdagskvällen. Även om den var lugn och rätt tidig så är jag trött idag. Men jag ska försöka rycka upp mig för nu är det plugg som står på schemat. Ska bara gå och posta morsdagskorten först...

4 maj 2011

Jag vet. det är skamligt tidigt och här sitter jag och skriver ett blogginlägg i skolan... Usch, sängen som var så skön i morse. Men idag var en sån dag som man inte får missa av biologin, vi ska nämligen dissekera igen, en råtta den här gången. Och det tycks bli jag som måste hålla i kniven :S Huu... Vi får se vad det blir. Nu ska jag gå!

Min sista Ollistisdag som 4-åring

Det blir Ollis :) Sista gången för mig innan sommarlovet... Sista gången som 4:e års studerande.. Nästa gång jag besöker Ollis blir som en nyfylld 5-åring! Det är lite sorgligt :( Men jag får se till att göra det bästa av det bara! Fast det blir ändå inte fullt ös för jag har skola 8.30 imorgon och det känns fortfarande som att en dunderförkylning vill bryta ut... Kanske den gör det efter inatt, hehe. Men nu hinner jag inte skriva mer, ska till Marie på lite förfest!
.

Tisdag 3 maj 2011

Sitter och pluggar arter för fullt här. Har artkännedomstent på en massa fiskar, fåglar och däggdjur idag! Men nu ska jag ta en paus och laga lite lunch till mig. Mår bra idag, så kanske det bara var någon efter-bakis-släng som jag fick :D Har skola 14-18 och efter det vet jag inte om det blir Ollis eller inte. Men om jag inte skriver något ikväll så kan ni ju gissa var jag är :)

Heja Finland!

Sitter här hemma och tittar på hockey för mig själv, lite ensamt är det faktiskt :( Det är ju lite roligare att sitta och vara nervös med någon annan, jubla med någon annan och gråta (förhoppningsvis inte) med någon annan! Men Finland leder just nu i alla fall, alltid något!
.
Bara för att jag inte har något annat intressant att berätta så lägger jag upp lite fina, stiliga och snygga människor från helgens vappfirande.
.
Robin, Jani, Svaije och Envik
Killarna
.
Jannika, Lotta, Emilia och Matilda
Tjejerna
.
Nu fortsätter hockeyn, men vart försvann Kaj Kunnas? Måste mixtra lite här nu så man skulle få tillbaka the kommentator.

RSS 2.0