Brödbak och soppkok

Tillbringade som sagt hela dagen hos Mummi och Vaari. Jag, henni och Mummi bakade bröd, nämligen Fammos limpa! Det blev sååååå gott! Älskar Fammos limpa! Dock fick den inte riktigt det utseendet som den brukar få när mamma bakar. Våra blev ljusa, medans mammas brukar ha ett lite hårdare riktigt mörkt skal. Nåja, smaken är det bästa! Sen blev det såklart nybakt limpa med ost och mjölk! Mmmmmums!

Bakar bröd hos Mummi, precis som när jag var 4! Fast några storlekar större... :)
.
Kladdigt!
.
Degen jäste fint!
.
Henni penslar!
.
Färdigt!
(men som sagt så ska dom egentligen vara nästan svarta på ovansidan... Och här är nog färgen fruktansvärt dålig faktiskt...)
.
Brödbaket tog hela dagen, vi kom lite innan 12 och var klara strax efter 17! Så däremellan kokade vi siskonmakkara soppaa!
.
Visste inte om att korven var sån här! Här klämmer jag ut den i lagom stora klumpar!
.
Tur att det är tusen gånger godare än vad det ser ut :D haha!

Halloweensitz

Är hos Mummi och Vaari (mormor och morfar) nu. Bakar bröd och kokar soppa! Och igår var då alltså jag och Henni på halloweensitz här i Helsingfors. Det var kul, lite annorlunda än vad vi brukar ha i Vasa men kul! Här var egentligen det enda programmet sång, förutom en sketch som tre lag skulle uppföra. I Vasa däremot så brukar det oftast vara mycket lekar och tävlingar mellan alla sånger. Jag gillar nog det lite bättre men som jag sa, det var kul igår ändå! Här kommer i alla fall lite bilder!
.
Jag var fransman!
(fick idén från årets gulisintagning i Vasa då temat var land och en grupp var fransmän!)
.
Henni var katt!


Snyggaste systrarna i stan! Som också drog till sig en del uppmärksamhet på spårvagnen med mustasch, svans och mask!


Alla var utklädda och här är några utav dom!

Jag vet inte exakt vad han var, men han hade i alla fall sprängladdning på ryggen och en mask, men om jag ska gissa så var han nån typ från ett dataspel, eller nåt :D


En kirurg och en fé


Ett troll!






Sen fanns det också en hund, Indiana Jones, Günther, poliser, Snövit, militär, Röda baronen (tror jag) och många många fler!

Bonjour!

Nu sticker Henni och jag iväg på halloweensitz! Rubriken ger er en hint om vad jag är ikväl! :) Henni är svartklädd, med en mask och svans, men hon är snäll :)

Imorron ska vi till Mummi och Vaari och baka limpa. Är inte säker på att det finns internet där så i värsta fall hörs vi inte förrän på måndag. Men när vi hörs så ska jag i alla fall lägga upp lite bilder från ikväll!
.
Ha det bra!
.
Au revoir!

Santa Fe

Dålig uppdatering idag, och det kommer antagligen att vara så hela helgen. Något inlägg ska jag försöka hinna med men nu är jag och hälsar på syster så det är dit min tid kommer att gå!

Kom hem från Mummi och Vaari för en stund sen. Spelade lite skipbo och var allmänt sociala :) Innan det var vi ut och åt, jag, Henni, Vanessa och Kalle. Vi var till ett Mexikanskt ställe som heter Santa Fe. Det var typ som Amarillo, fast lite dyrare men mycket godare! Så det kan jag rekommendera!
.
Nu blir det en film och lite kvällsmys!

Det där med att ha koll på ändringar...

...tycks varken jag eller min syster vara bäst på. Satt ju i skolan igår och hade tråkigt i väntan på min lektion som jag trodde att började 15.15. Men det hade tydligen ändrats till 14.00. Som tur var så gick jag upp till biologiklassen ca 14.20 för att läsa på tent och kom då inte allt för sent, men ändå!

Och idag skulle Henni visa mig skolan innan hennes lektion började, vilket hon trodde var 11.15. Men när vi väl kom till skolan och tittade på en stor skärm där alla dagens föreläsningar finns uppradade visade det sig att hon började 10.15. Som tur var så var vi där 10.20 så hon blev inte så sen, men ändå! :)
.
Hur som helst så är jag i alla fall i Hesa nu. Tåget var en halvtimme sent vilket var lite jobbigt, men annars gick det bra. Nu ska jag göra lite biologi medans syrran är i skolan, sen får vi se vad vi hittar på!

Typiskt mig

Suck, sitter i skolan och har inget att göra. Och varför gör jag det då? Jo för att jag klantat mig och tagit fel på dag. Jag var här rätt tid (alltid något!) men en vecka för tidigt... Typiskt. Jag som skulle ha haft så mycket att göra hemma... Visst skulle jag hinna hem innan lektionen 15.15, men det blir så stressigt. Typ. Som tur var så tog jag med mig biologikompendiet till skolan så jag kan läsa lite i det. Har ju faktiskt tent om två veckor...

Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.
- Nalle Puh, en klok liten björn :)

28 oktober 2010

.
Ser ni vad det är på bilden? Det är min färdiga kandidat som nu är inbunden i ringpärm och bara väntar på att lämnas in för slutgranskning! Och det ska jag göra på fredag om en vecka. Skriver mognadsprovet då och i samma veva lämnar jag in de här två exemplaren! (ja, kanske jag tjatar lite om denna, men när man har kommit så här långt så är varje steg rätt stort och viktigt! Så ni kommer att få höra om min arma kandidat två gånger till: nämligen på fredan då jag skrivit provet och sen när jag fått mitt slutvitsord! Sen övergår jag till att prata om gradun :) haha, nej, kanske inte ritkigt än...)
.
Orkade inte stiga upp till spinningen i morse, men jag for på body pumpen istället. Dock så kunde man inte göra så egentligen, men dom var snälla och lät mig komma med i alla fall! Vi var ju faktiskt bara 3 stycken... Körde lite i gymet efteråt och nu har jag gått runt här hemma och ätit, packat och fixat lite. Ikväll åker jag till Henni, uppdaterar på tåget om det finns internet, annars hörs vi imorron!

Sov gott!

Ska snart gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorn för jag ska vara så duktig att jag far på spinnpump kl 6.45 imornbitti! Tidigt tidigt... Men det blir nog bra, sen blir det ju ingen träning på några dagar för jag åker till Henni i Helsingfors och hälsar på till söndag! Det blir kul! Medans jag går och sova så tänkte jag bjuda på ett litet klipp från Disney med Musse Pigg och Pluto. Stackars Pluto som alltid blir missförstådd och utskälld :( Men här löste det sig till slut i alla fall!
Ett gott skratt - Musse och sälen
.

Photos

Igår hade jag, Lotta, Lena och Josse en ost- och vinkväll hos mig! Riktigt kul och gott! Vi var hos mig till halv tolv (tror jag) och sen for jag och Lotta en sväng till Ollis. Dock fanns det INGEN av våra andra vänner där, så v underhöll oss själva en stund, sen for vi hem :) Nu ska jag laga mat men bjuder på lite bilder från igår så länge!
.
Lena, Lotta och Josse
.
.
.
.
.
.
.

Totalt slutkörd..!

Puh, shit vilket jobbigt spinnpump pass jag var på idag! Trodde inte mina ben skulle bära mig till body-pump rummet efter spinningen, men tack och lov så gjorde dom det! Sen på body pumpen fick jag dra ner lite på vikterna för jag var så slut! Både från igår och efter spinningen...

Men nu har jag tagit en snabb dusch, ätit lite och nu ska jag börja fixa mig för vinkvällen! Om en halvtimme borde dom komma :) Nåja, tur att vi är hos mig, då kan jag fixa mig fast dom har kommit!
.
Hej så länge, och trevlig kväll!
.


God Dag!

Ja, idag känns det som en bättre dag! Kanske en lite tråkig dag med tvättning och plugg på schemat. Men kvällen blir däremot roligare; ost och vinkväll med Lotta, Lena och kanske Josse! Sen får vi se om det blir Ollis eller bara hemmakväll! Men tvätten hänger på tork och jag har skrivit en rapport! Nu ska jag fara till stan och handla så att jag hinner laga mat innan träningen!
.
Här får ni ett klipp på Ebba och Maya som frenetiskt tuggar på en bit kartong. Inte så värst lugnande precis :) Me nu förstår ni i alla fall varför jag har slut på ALLT i kartongväg som jag skulle kunna ge åt dom!
.
Lite mörkt men det får ni stå ut med!

Jag lever!

Och är i en enda del! Precis som det borde vara! Tack och lov att oturen slutade efter den där förbannade skålen! Inte för att dagen är slut än, men nästan...

Det blev ett tungt body pump pass. Har inte tränat nåt på 2 veckor så formen var inte den bästa. Nu känns det rätt tungt, benen vill inte riktigt bära, men det blir bättre!
.
Nu ska jag få i mig lite mat, duscha och sen slänga den här dagen i soporna och gå och sova!

...och inte blev den bättre...

Nej, typ 10 sekunder efter att jag lagt upp det förra inlägget kom nästa bomb. Kände att det luktade bränt och upptäcker att jag satt på fel platta. Den plattan som jag satt på står det en glasskål på. Tar bort den illa kvickt och stänger av spisen och KLIRR upphöjt i 10, där exploderade den skålen! Själv skriker jag till, känner att nu far det, kastar mig i sängen och ringer gråtandes hem till min älskling!

Efter en stund känns det bättre men nu är jag ännu räddare för kvällens pass! Även om Peter sa att det kan ju bara bli bättre nu, men ändå.. Vågar jag fara och träna?

Min helg har inte börjat så bra...

Suck. Jag som sett fram emot den här måndagen sen jag kom upp till Vasa. Har ju haft fullt upp de senaste fyra dagarna så jag såg fram emot att få börja den här veckan. Har nämligen ingen lektion förrän kl 14 på torsdag så jag tänkte att det här får bli min helg! Men usch den börja dåligt! Först, i skolan, får vi se vad det kommer att komma för typ av frågor i en tent som vi har om några veckor. Min första tanke var "Kommer jag få underkänt eller 1/5?" Lovely...

Sen, när jag var och tog ut pengar, så var jag snäll nog att dela ut dom åt någon lycklig förbipasserande. Det finns en liten chans att ingen hunnit se pengarna och att automaten tagit tillbaka dom, men det får vi se.. Sen närjag kommer hem, ja då upptäcker jag att jag är utlåst! Och såklart så är inte Lotta i Vasa så jag kan inte gå efter extranycklar heller. Så jag får snällt ringa gubbarna att komma och öppna, och för det stjäl dom 10 euro! Usch usch usch för denna dag! Som en fin avslutning på dagen kommer jag säkert att dra på mig en rejäl skada på träningen ikväll...
.
Jo jag är på dåligt humör nu....

Pellehopp show

Idag gick det väääääldigt långsamt på jobbet. Jag har jobbat fler timmar än jag brukar den här helgen för att det troligen skulle komma extra mycket folk när det är höstlov. Snick snack, det har nästan varit mindre folk än vanligt den här helgen! Men jag får ju pengar så jag ska absolut inte klaga :D

Idag var det också en sån grej som Pellehopp show i simhallen. Jag sprang upp och kikade lite och det var faktiskt jättekul! Synd att jag inte kunde semer :) Tyvärr hade jag inte med mig kameran första gången jag var dit och kikade, då gjorde dom mycket roligare saker. Men jag filmade lite på slutet och det såg ut så här.
.



Drömmer mig bort

Ska mycket snart gå och sova. Är sååå trött. har ju inte precis hunnit vila sen jag for hemifrån i onsdags... Och att stiga upp 6 i morse var kanske inte ett steg i rätt riktning. Kvällen har jag ägnat åt att polera, fila och lacka mina naglar. Det behövdes, var länge sen sist.

Längtar lite extra mycket till jullovet just nu då jag och Älskling ska åka till Madeira och fira nyår där! Ska drömma mig bort dit inatt tror jag. Måste bort bort bort från snöslasket som jag cyklat igenom i morse. Huu, ryser av bara tanken! Men det är fortfarande 5 plusgrader ute så förhoppningsvis är ALLT borta imorron!

Varning för i-landsproblem

Helt tokig blir jag! Använder alltid telefonen som väckarklocka och det brukar inte vara några problem. Men nu börjar jag seriöst fundera på ett annat alternativ. Den byter signal och ljudnivå när den vill, vilket är jätteirriterande för mig. Jag vill vakna till en lugn låt som börjar lågt men sedan stegrar i ljudnivå. Men den vill visst förstöra mitt morronhumör lite extra mycket med en skräll ringsignal!

Men det som fick mig att bli tokig i morse var att den helt på egen hand hade bestämt att den bara skulle ringa på måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar. Alltså inte på lördagar. Och jag som skulle upp 6... Men, kalla det vad ni vill, tur eller kvinnlig intuition, men av någon anledning så ställde jag min gamla hederliga väckarklocka på lite över 6 igår! Så jag vaknade 06.20 istället, helt ok!
.
Nu ska jag titta på Morden i Midsomer!

Vad kan man använda en duschmössa till?

Oj vad dom här två sista dagarna har gått fort! Har knappt varit hemma alls... Sova, skola, hem 20 minuter, jobb, hem och så är det ju redan så sent att man måste gå och sova igen! Måste faktiskt gå snart för imorron är det väckning kl 06.00... Och sen hade jag lite fel om min jobbtid imorn, den var inte 12-15, utan 11-16... Dit for det zumbapasset.

Nåja, inte har jag tråkigt i alla fall! Och jag hinner i princip med det jag ska :) Läste föresten en kul sak imorse i Pirkka-tidningen! Haha, ja, jag brukar läsa tipsen som finns i den, ibland är dom faktiskt riktigt bra! Fast jag glömmer alltid bort dom för jag klipper inte ut dom... Men i alla fall. Ett av tipsen var att man skulle sätta en duschmössa på cykelhjälmen om det regnar när man är ute och cyklar. På så sätt blir man inte blöt i håret :) Hihi! Inte för att vara stereotypisk, men hur många tror att det är en söt gammal tant som skickat in det? Hihi!

Jag packar inte som alla andra

Ingen vill ju vara som alla andra utan alltid ska man försöka hitta på något som gör att man är lite speciell! Men idag kan jag faktiskt berätta något som jag tror att jag är ganska ensam om; nämligen min packning...

.
Det här är vad jag hade med mig från Åland upp till Vasa :) Haha, hur många av er brukar fylla resväskan med tomma mjölkkartonger, teaskar och äppelkvistar?
.
Men jag är faktiskt inte helt knäpp i huvudet. Det finns faktiskt en orsak! Och orsaken är Ebba och Maya! (nej jag skyller inte ifrån mig!) Dom tuggar och tuggar så allt papp som jag hinner samla ihop tar slut! Så jag fick helt enkelt ta me

Jag har äntligen lyckats!!

Jag kan knappt fatta det själv! Jag letade upp ett recept som jag aldrig lagat förr, for och handlade och kockade ihop något jättegott! Mmmm! Känner mig lite duktig :)
Nu ska ja duscha och sen borde jag läsa lite på biologin, men får se hur det blir med det. Klockan är ju redan halv 9!! Har lite svårt att hålla koll på tiden just nu för min väggklocka hade stannat på två och nattlampan på kalv 7. Så dom är inte att lita på idag!
.
Update
.
Okej, Syrran tänkte steget längre än mig, hur ska ni veta att det är gott om ni inte vet vad det är i? :) hehe, här kommer receptet: (fast jag tog bort oliverna...)
.
För: 4 personer
.
Läckert och gott.
.

Ingredienser

4 paprikor, röd och orange
2 dl fullkornscouscous
1 dl svarta oliver, urkärnade och skivade
1 dl marinerade hackade soltorkade tomater
2 skivade salladslökar
1 burk salladskrabba
1 dl turkisk yoghurt eller matyoghurt
Salt
Peppar
125 g mozzarella
.

Beskrivning

Ugn 225º.
.
Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna. Skär ett plant snitt med kniven i botten av paprikorna så att de kan stå upprätt. Sätt dem i en ugnssäker form.

Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den svalna. Blanda couscousen med oliver, tomater, salladslök, avrunnen krabba och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.

Fyll paprikorna med blandningen. Skiva mozzarellan och lägg den på toppen. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15 minuter. Låt locken ligga vid sidan om paprikorna i formen. Lägg locken på paprikorna när rätten är klar.
.
Källa: matklubben.se

Resten av veckan

Hej hej! Här sitter jag och guppar fram på Isabella. Jättekul!


Tänkte förvarna er lite. Har rätt så fullt schema de närmsta dagarna så uppdateringen kan bli lite låg, men har jag inspiration så brukar jag ju kunna klämma in ett inlägg eller två! Men så här ser resten av veckan ut för mig i alla fall:
.
Torsdag:
- skola 10-16
- jobb 16-19
.
Fredag:
- skola 9-16
- jobb 16-19
.
Lördag:
- babysim 7-10
- jobb 12-15 (eller va de från 11? Måste jag kanske kolla upp :)
- träna 16-17
.
Söndag:
- jobb 11-16
.
Däremellan ska jag hinna sova, äta (laga maten också), plugga och lite annat smått och gott.
.
Och om ni undrar vad alla dom där konstiga punkterna gör mellan varje stycke så är det min lösning på mitt styckeproblem. Kanske jag har någon inställning fel, men min mac vill inte skapa mellanrum mellan styckena. Så då har jag löst det med punkter :D

Iiiik, vi kör på grund!

Kobba Klintar i dagens solstrålar

Sitter på båten igen... Tråkigt att fara, som vanligt, men jag har mycket program de närmsta veckorna innan Peter kommer upp och hälsar på så det går säkert fort! Än så länge är det ingen sjögång att tala om, lite små dyningar, men det kan ju bli mer så som det har blåst de senaste dagarna...
.
Sitter och småflinar åt en liten pojke på kanske 8 år som är rädd att vi ska köra på alla små holmar och grynnor. "Mamma mamma, vi kör ju rakt på den där holmen!" Stackarn, han kommer att få en jobbig resa för större delen av tiden ser det ut som att man kör rakt på holmarna :)

Full fart hela kvällen

Kom just hem från kalaset. Jag kan säga att det var full rulle hela kvällen :) Två små busungar på snart tre och ett år. Treåringen sprang runt runt runt runt runt... Och energin tog aldrig slut! Lekte kurragömma och att kasta bläckfisk var jättekul! Ettåringen är dagar från att ta sina första steg, tänk er vilken press, alla tittar och vill se de första riktiga stegen! Kul har vi haft i alla fall!

Nu blir det NCIS och sen sova. Imorgon ska det packas för återresa till Vasa :(

Dagens update

Ja, jag har kanske varit lite dålig på att uppdatera de senaste dagarna men jag har inte riktigt haft lust att blogga.. Och så har jag inte haft så mycket att skriva om :)

Om en stund ska i alla fall jag och Peter till Texas Longhorn och äta middag. Sen blir det lite kaffekalas hos en av Peters kompisar. I morse var jag på möte om min gradu, det gick bra! Sen var jag och Peter till försäkringsbolaget och fixa lite med våra reseförsäkringar.
Och det är i princip vad jag pysslat med hela dagen.
.
Var inne på Hannas blogg idag och hittade en rolig flag counter som jag tyckte att jag också absolut måste ha! Den finns på vänstra sidan av min blogg och där kan man se från vilka länder mina läsare kommer :) Nu har jag ju kanske inte sådär ybermånga läsare men några länder ska det väl kunna bli :D

Nu tar jag kväll!

Har suttit och läst på biologitenten i några timmar och tycker att det får räcka nu. Innan det läste jag dessutom igenom kandidaten en sista gång innan jag skickade in den för plagiatgranskning och en sista koll hos handledaren. Skönt. Den senaste timmen har jag dock suttit och ritat av en bild frånbiologiboken som jag tyckte att var riktigt bra! Har också funderat över om jag verkligen har rätt bok eller om läraren faktiskt har bett oss läsa en bok från 1992 om ekologi och miljö. Det är liksom ganska mycket som ändrats sen 1992... Nåja, jag bläddrar lite och väljer ut dom bästa delarna (dvs dom delarna jag förstår, hehe)

Nu sitter vi i alla fall och pimplar lite vin (ja, en måndagskväll! perfekt!) och snart börjar Top Model :) Sen blir det säkert nån film! Önskar er alla en mysig höstkväll! Här på holmen blåser det nästan storm igen!

En dag i Sveriges huvudstad

God kväll!
.
Kom just hem från stan. Har varit ut och ätit med Peter och hans föräldrar! Mycket trevligt och gott!
.
Igår var vi alltså i Stockholm, jag, Peter och mina föräldrar. Vi gick på olika håll men vi åkte ändå tillsammans! Peter och jag gick runt i lite olika butiker men shoppade inga kläder. Det blev lite smått och gott från apoteket, bokhandeln och Flygfyren i Norrtälje!
.
.
Pricken över i:et den här dagen var dock dagens middag: sushi! Guuuuuuuuuuuuuuuuuuud vad gott det var!! Vill ha mera! Nästa gång blir nog i Vasa (ja, tydligen finns det ett sushi ställe i Vasa) när Peter kommer upp! Mums!

New look

Det här är vad jag och Peter sysslat med denna morgon!
.

På hemliga uppdrag i Ryssland

Blev lite dålig uppdatering här i helgen, men jag har faktiskt två bra orsaker! Den ena är att fredagskvällen tillbringades dels på akuten och sedan i soffan för mys... Och igår var vi i Stockholm hela dagen...

Peter var alltså på ett jobb i fredags och när han kom hem så hade det precis snöat en massa. Så han halkade, eller nej, så var det ju inte. Jag hittade ju ett dokument i hans låda där han hade fått ersättning från finska staten för en skada som han fått på ett hemligt uppdrag som han gjort i Ryssland. När jag frågade så sa han att han inte fick säga. Haha, ja, jag vet inte riktigt hur det var på riktigt men han hade i alla fall ett hack i armbågen som behövde sys. Så där satt vi sen i två timmar på akuten, hungriga och lite fnittriga :)
.
Sen när vi kom hem så åt vi och jag orkade inte börja uppdatera. Myste med vin och goda charkuterier innan vi gick och sova. Och igår var vi då i Stockholm, men det skriver jag om senare.

I Vasa är trafiken busig

Alla som någon gång gått eller cyklat i Vasa vet att man inte bör gå ut på gatan innan bilen som ska korsa övergångsstället står blickstilla. Man ska också vara försiktig vid tvåfiliga vägar där en bil kan stanna i den fösta filen medan bilarna i den andra filen kan fortsätta köra... Jag har tidigare tyckt att ålänningar är dåliga på att stanna vid övergångsställen (vilket dom fortfarande är) men i Vasa är trafiken rent ut sagt farlig! Till och med Vasas resecenter varnar för bustrafiken! :)

Hehe, bra humor idag :)

Fångad av en stormvind (typ)

Sitter i soffan och myser med älsklingen nu! Åååh vad jag längtat och åååh vad jag njuter! Men jag kan säga att hemresan var lite speciell.. Det började redan när jag kom till busshållsplatsen vid 2 inatt. Det kom en tjej och satte sig bredvid mig och började prata. Det visade sig att hon hade blivit förföljd av tre killar från Olympia till bussstationen (ja, det är bara ni som bor i Vasa som vet var det är men...). Hon var riktigt skärrad... Sen när jag gått in i bussen blev hon kvar utanför och letade i sin väska, då kom det fram en fjärde främling och började prata. Det hjälpte ju inte precis...

Men i alla fall, sen berättade jag ju om att bussen var sen och det. Men det var ju såklart inte det enda som var sent... Båten blev också sen. Det blåste upp rejält medan vi for över och vid skiftet var det stora vågor. Dom meddelade att vi skulle bli 10 minuter sena. När jag går och hämtar min väska ser jag att båten redan står stilla, men på varje sida av båten ser jag vatten. Var ska vi gå av liksom? Ahaa, vi är inte i hamn, vi är ca 10 minuter utanför och väntar på att silja ska lägga ut från hamnen, vilket tar en hel evighet. Mina tankar hann redan gå till att "tänk om vi inte kan ta i land..". Men som tur var så kunde vi det, 40 minuter för sent... Men jag är glad att jag kom idag, skulle jag vara på väg hem med båten nu skulle vi nog inte ens försöka lägga till i Långnäs inatt så det skulle bli en resa till Stockholm. Nu får jag istället ligga och mysa i en trygg famn medan stormen sliter i alla hus och träd och haglet piskar mot rutorna. Det är mysigt!

Ett jag-har-tråkigt-på-båten inlägg

Bild från

Jag har alltid tyckt att lastbilar ser så roliga ut utan sitt flak/släp. Det ser ut som om dom skulle tippa framåt när som helst! Och visst jag fattar att dom ju inte är byggda så att det skulle vara möjligt, men håll med om att set ser fel ut för ögat!

Sitter och försöker skriva lite på min kandidat. Har fått ner lite text men borde få ner lite till... Ska nog titta på ett avsnitt Gossip Girl nu :)

Dagens ros går till...

...BUSSCHAUFFÖREN! När vi började närma oss Åbo meddelade han att vi är lite sena på grund av en lång och bred last längs vägen som inte gick att köra om. Han frågade sa att vi kör till hamnen först och sedan till stan, för båten väntar inte på de resenärer som ska med båten om bussen är sen... Så det är tack vare han som jag nu sitter och småguppar på båten hem till familjen min älskling.

*Tack*
.
Men inte mottogs det beskedet med glädje från alla inte. Några tanter fram i bussen hade tydligen också viktiga tider att passa. Det tror jag säkert, bussen var nästan full, men man kan ju försöka hålla en del saker för sig själv. En tant argumenterade lite extra med busschauffören men då han sa att "vi kör till hamnen först för annars hinner de inte med båten" så klämde hon ur sig "Olisit lähtenyt ajoissa..!" (du skulle ha farit i tid...). Ursäkta mig, men hörde du inte att vi var försenade pga en lång, bred last på vägen??? Vissa kan bara inte hålla käften... Tydligen inte jag heller :) hihi! Men jag sitter på båten och kommer att ha tråkigt i några timmar, så jag kommer antagligen att vara en aktiv bloggare idag, det vill säga om jag kommer på nåt att skriva :)

Coolt projekt

Hittade en länk på facebook till en cool video. Det är en kille som har fotat sig själv varje dag i 8 år. Sedan har han gjort dessa bilder till en video. Skulle vara rätt häftigt att prova nåt liknande! Men ändå 8 år är en ganska lång period... I alla fall, länken hittar ni här!

Beerpong!

Inatt åker jag hem!!!!! Tar bussen 02.30 till Åbo och sedan båten till Mariehamn. Längtar! Men lite annat ska jag hinna med här först. Ska packa klart, och sen till Lotta. Dom har lite grls night out hoshenne och jag ska kika in där en sväng innan dom far till krogen! Ska nog inte med dit.

Igår blev en riktigt bra kväll! Hos Robin spelade vi Beerpong vilket visade sig vara riktigt kul!
.
Lotta koncentrerar sig för sitt kast. (Man ska alltså försöka få i pingisbollen i motståndarlagets glas. Från början är det 10 glas, här har vi alltså kommit ganska långt)
.
Chriso har just kastat!
.
Ett blått plasttäcke under bordet för att skydda golvet ifall något glas skulle stjälpa. Men det gjorde det inte!
.
Sen spelade vi lite Wii också, jag ägde på bowling och var fruktansvärt dålig på tennis :) Men kul var det, och sen blev det ju såklart Ollis.

Nattbloggning

Hemma! Det blev lite senare än vad jag tänkt. Jag drack ungefär den mängden som jag tänkt, kanske lite mer.. Men det som slog slint var (nog lite väntat) var ju att jag inte ätit ordentligt vilket ledde till extremt billig fylla! Men men, ska koka ett ägg nu och sen gå och sova. Måste äta något innan, dör av hunger! Undrar hur länge det tar innan jag kan börja äta helt ordentligt igen...hoppas inte så länge...

Skriver mer om kvällen imorn. Nu kallar ägget!

Att jämföra Åland med New York

Jaa, det låter fruktansvärt fel, men det är exakt det jag tänker skriva om!

Två gånger har jag hört Åland jämföras med New York. Det är alltså inte jag som jämför Åland med NY, så dum är jag inte :) Nej, det är andra som gjort det. Första gången jag hörde det var på Viking Lines Isabella på väg hem från Åbo till Åland. När vi står där nere på däck 5 och väntar på att få gå av båten klockan 1 på natten kläcker en finlandssvensk ur sig att "Jag tycker det är så vackert att åka in  med bussen till Mariehamn från Långnäs. Då när man kommer där vid Kalmarnäs och ser Mariehamn med alla ljus, då ser det ut som att man kommer till NY" Jag kan säga att ingen av de ålänningar som stod runt henne kunde låta bli att dra lite på munnen :)
.
Andra gången var idag när jag läste Ålandstidningen för en stund sedan. Där är ett reportage om en tjej, Sara Starkström, som gett ut boken "Game girl" som tydligen är lite som Neil Strauss bok "The game", fast riktad till tjejer. Och så står det så här: Och när man fixaar nånting själv, som till exempel att åka till Åland, då kommer man förmodligen att klara av att åka till New York på egen hand också".

Det kan hända att alla som läser detta inte fattar riktigt allt, men come on, Åland vs New York!? Nu får ni väl ge er...
.
Nu ska jag få mig på andra tankar och fara till Svaijes bror Robin på lite förfest och sen Ollis. Blir nog lugnt, känner att min mun inte riktigt är redo för något hårt festande!

Nej nu drar jag härifrån!

Snö? SNÖ??!! Det är ju för f*n mitten av oktober!!! Vet inte hur det ser ut nu, men klockan halv 10 haglar det och kl 10 när jag cyklar till skolan är det små snödrivor vid trottoarkanterna! Håller på att frysa örona av mig också! Usch! Tur att jag snart drar söderut och hem till en varm famn!

Usch! Nu ska jag gå och äta med Lotta och Svaije. Fast inte kan ja ju äta normalt heller. Typiskt!

Jag kommer att svälta ihjäl!

Jag kan inte leva på yoghurt till middag!!! Jo, jag köpte ju spenatsoppa också, så jag får väl äta lite av det med men det är inte där problemet ligger. Problemet är att det tar så fruktansvärt länge att äta! Jag vill inte få något i hålen (som för övrigt är enorma!!) och jag kan inte göra vad som helst med maten/tungan... Då gör det ont :(

Det här får vara min bantningskur. Inte för att jag behöver någon men en dag eller två skadar nog inte. Dock vet jag inte hur jag ska fixa att gå runt och vara hungrig hela tiden!?! Måste se till att vara sysselsatt hela tiden! Har redan sysselsatt mig idag, skrivit arbeten, och om en stund kommer Lotta hit så då får hon sysselsätta mig!

Som en liten hamster

Det är ungefär så jag känner mig nu... Är egentligen inte svullen, men det känns om om jag är det! Börjar göra lite småont nu också :( Men det gick i alla fall rätt bra. Första tanden var det inga problem med. Men den andra, min djävulstand som jag har velat skicka till helvetet i flera år, den skulle såklart bråka... Den var svår att få ut, och när hon väl fick ut den så gick ju roten av. En liten bit fick dom ut, men den andra satt så hårt så den fick bli kvar.. Den lilla jäveln vill helt enkelt inte lämna mig ifred!!!! Men hon sa att den troligen kommer att förbenas eller nåt sånt och inte vara till några problem alls, men ifall den börjar irritera så måste jag säga till.. Toppen.

Fick en antibiotikakur som jag ska äta i en vecka, men annars var det inte så mycket att hålla reda på. Nu ska jag ta en värktablett och plugga biologi. Att hänga lite tvätt får bli mitt pausprogram.

Dagens planer: tandutdragning

Okej, nu börjar jag bli lite smånervös... Om en timme och 20 minuter ska två visdomständer bort. Båda uppe. Jag kommer ju att bli en liten dreggelmaskin efter den behandlingen.... Men det är inte det jag är nervös för. Det är natten. Så hårt som jag biter ihop tänderna på natten så får vi väl se om jag överhuvudtaget kommer att kunna sova. Huj!

Ska äta något nu så att jag håller mig mätt länge. Sen till kvällen har jag spenatsoppa men innan bedövningen släppt så kan jag ju inte äta något. Ska också gå och köpa mera värktabletter... Wisch me luck! (inte med värktabletterna utan med tänderna!)

Efterlyses: kartonger!

Jag är i akut behov av tomma mjölktetror, toapappers-/hushållspappers rullar, äggkartonger m.m. Min små gnagare håller på och äter mig ur huset! Dom tuggar som aldrig förr och nu är mitt kartonglager slut! Så har du en extra tom ursköljd mjölktetra, kom gärna hit med den :D


Trötter

Äntligen i soffan igen! Idag har jag varit trött och seg. Tyckte det var konstigt att jag inte var så trött igårkväll, men det slog tydligen till idag istället! Kände mig som en zombie på jobbet, eller som om jag skulle ha varit ut igår fast jag inte var det! Men jag for ändå på zumba idag! Då kände jag mig duktig! Fast det var inte så kul... Kände mig stel och det passar sig inte på zumba :) Men jagsatte mig en stund i infraröda bastun sen efteråt i alla fall för att skämma bort mig själv lite.

Idag har jag dessutom handlat lite mat till de följande dagarna. Ska ta ut två visdomständer imorn så jag har bunkrat upp med blåbärssoppa, yoghurt, spenatsoppa och banan, ifall jag inte skulle kunna äta ordentligt :) Men nu ska jag kika på lite repriser och äta en sen middag!

Att göra fel

Då man jobbar i en kassa finns det många fel man kan göra. I just den här kassan ser det ut så här: de flesta fel man gör är lätta att rätta till. Många av de fel man gör är relativt lätta att rätta till. En del fel är svåra att rätta till.Och ett fel ska man bara inte göra. Det gjorde jag idag....

Vi vet inte följderna av det förrän imorn, men hoppas inte hela Vasas stad står och faller på detta :) hehe.
.
Idag var det också vattenrugby tävlingar i simhallen. På min lilla 10 minuters paus gick jag och kikade lite men konstaterade snabbt att det inte är någon publikvänlig sport... Den mesta av tiden är dom under vattenytan och man har ingen aning om vad som sker där under alla bubblor och mörka skepnader! Men duktiga är dom! Att göra något så där ansträngande samtidigt som man inte får luft är tufft...

Enda gången jag sjunger nyktert fast det låter sk*t

Jag hatar att stressa! Och jag hatar ännu mer att stressa när jag vet att jag är sen till något som jag vet att det är väldigt pinsamt att komma sent till! Som i morse... Jag vaknade 06.22 och upptäckte att jag sovit liiiite för länge. Kastade i mig frukost, på med kläderna och upp på cykeln. Sen kom jag ändå 10 minuter för tidigt. Suck.

Men babysimmet gick i alla fall jättebra! Det var kul och jag gjorde inget fel! Dock skulle det kännas lite bättre om jag skulle träffa åtminstone en ton rätt i sångerna :) men det är inte så lätt för
1) Jag kan inte sjunga
2) Det är tidigt på morron
3) Man är lite nervös
4) Man blir lite andfådd
5) Man försöker överrösta alla andra ljud i simhallen...
Hehe, men det är sånt man får sätta åt sidan och sjunga på :) Nu ska jag i alla fall cykla vidare till nästa simhall för lite kassajobb! Hörs sen!

I will survive

Tro det eller ej, men jag är på lite bättre humör nu efter jobbet! Fast jag trodde nog att jag hade nåt fel på hörseln där ett tag när jag hörde "I will survive" på finska!! Varför? Jag säger bara varför?

Ska stax läsa på lite mer om babysim eftersom jag ska dra det imorron. Kl 7 ska jag vara där :S Ingen sovmorron där inte! Men efter babysim kan man inte vara på dåligt humör, dom är ju så ljuvliga dom små barnen! Och föräldrarna med för den delen!!

Kan inte den här dagen bara ta slut?

Usch vilken jobbig morron jag hade! Eller egentligen började det igårkväll när jag skulle sova. Det gick bara inte..... Sen i morse kl 06.31 började dom köra med nån sån där gatusoparmaskin här utanför. Jag bor ju på markplan och jag kan säga er att dom maskinerna inte är tysta!! Morr.. Nåja, tror att jag lyckades somna om, för sen vaknade jag 07.26 av att dom är här utanför och kör IGEN!!!! Och när jag väl lyckats somna om på nytt så drömmer jag nån konstig helt onödig dröm som gör att när klockan ringer så känner jag mig inte alls utvilad!

Så den här dagen är jag trött, seg, hängig, lättirriterad och på lite smådåligt humör. Perfekt när jag ska på jobb om två timmar. Det blir till att klistra på den trevliga, kundinriktade glada fasaden.

Så var det jul igen

Vet ni vad jag såg i Citymarket när jag var och handlade idag? Jo, JULSAKER!!!!!! Redan????? Nej nej nej, inte ännu! Det är ju bara 7 Oktober för sjutton... Kan dom inte vänta till November i alla fall? Jultomtar, snögubbar, adventsljusstakar... Hjälp.
Nu ska jag gå och duscha. Känner mig lagom fräsch efter att ha cyklat från skolan till jobbet, i regn, och sedan hem igen, i regn... Undrar om Ebba och Maya också borde duscha. Det ser ut som om Ebba plockar loppor av Maya. Och det är något jag aldrig sett dem göra förr. Nu ligger dom och myser :)

Rubrik

Puh, hemma och nyduschad. Sitter och stoppar i mig salamibitar, frukt och knäckis. Skulle vilja ha ägg också men det har jag inte och butiken är stängd...

Zumban var ok, jag blev svettig och lite andfådd, men jag blev egentligen inte så trött. Kan ju förstås bero på att det var en ny ledare för mig vilket innebar att jag inte kunde hennes koreografi så halva tiden gick åt till att göra fel :) Haha! Men nog är jag slut nu ändå, träningsverk, stela muskler och allmänt slut. Blir nog sova snart! Ska läsa på lite om babysim först, ska dra det alldeles själv för första gången på lördag! Och då har jag inte haft babysim sen nån gång i mitten på våren... Ojoj...

Träna träna träna!

Idag har Svaije och jag varit riktigt duktiga! Vi har gjort klart vårat biologiarbete om barrskogen. Det blev en power-point-presentation på 23 slides! Det tog oss bara 2 veckor att göra... Puh. Presentation nästa vecka!

Har inte så farlig träningsverk idag faktiskt. Lite i lår, rumpa och mage, men lite mer hade jag förväntat mig.. Kanske jag inte borde säga sådär för nu lär jag väl få en hejdundrande träningsverk imorn... Men det är morgondagens problem! Ska faktiskt ta mig till gymet ikväll igen, denna gång för ett svettigt zumbapass! Jag är på gång nu! Kände mig dessutom duktig när jag började dagen med en minst sagt fruktig frukost!

Skivade frukter i en skål med turkisk yoghurt! Mmm...


Nattinatt

Ligger i soffan och kollar på bartenderskolan som börjar idag. Dagen har varit helt bra. Efter skolan skrev jag lite på min kandidat och sen lagade jag den godaste middagen; kantarellsås och kokt potatis!! Mmmm.... Sen gjorde jag nåt som jag möjligen kommer att ångra imorron, nämligen träna. Gick på ett RPV-pass (lår, rumpa, mage) och stackars stackars mina ben! Buhuu...
Ska snart gå och sova så jag orkar med en massa skolarbeten/plugg imorn, woho :)

Solnedgång från båten igår


RSS 2.0