Trött

Vilken dag jag hade igår alltså.. Var så sjukt trött hela dan. Efter jobbet la jag mig i soffan ett tag innan jag faktiskt orkade släpa mig till gymet. Men där blev det bara ett halvt pass då maten som jag åt lite för nära inpå träningen hotade med att komma upp. Höll dessutom på att somna på golvet när jag låg och stretchade :) Väl hemma igen gjorde jag inget annat den kvällen än att jag låg i soffan och spelade age of empires!

Helgen till ära jobbar jag, 10-18 både lördag och söndag... Är definitivt inte utvilad och skulle helst bara gå och lägga mig direkt när jag kommer hem från jobbet. Men det går inte, då ska jag festa :) så jag lär ju inte vara mycket piggare imorron :) hehe, men men, så kan det vara ibland!

Sushi för en hel armé

Så kändes det i alla fall när vi stod och lagade och fixade! Det var hur mycket som helst! Men också hur gott som helst!!! Jag lovade ju bilder, och det ska ni också få, dock blev det inte så jättemånga, plus att jag glömde ta närbilder på dom jättefina sushibitarna... Hehe :) Men varsågoda:

Förberedelser


Det syns inte på bilden men här står vi och rullar ca 150 risbollar (nigiri)








Det färdigt dukade bordet!




Här är en del av det vi serverade


Ett vardagsrum fullt med ätglada sushigäster!

Allt för tidigt

Jag är allt annat än pigg och det är allt annat än en god morgon, men Godmorgon alla pigga människor!

Peter och jag tittade på Shutter Island igårkväll. Har någon annan sett den? Den var riktigt bra, rekommenderar den verkligen! Men, på grund av den, och att det har varit 30 grader och 80% luftfuktighet i sovrummet inatt, så har jag knappt sovit en blund inatt. Har sett en massa små barn så fort jag stängt ögonen, inte kunnat släppa drömmarna när jag vaknat och att jag är allmänt mörkrädd gjorde ju inte saken bättre...  Fy sjutton när jag skulle stiga upp 05.30 i morse... Jag var inte en glad prick då kan jag lova. Det blir kanske bättre snart, till 10 måste jag i alla fall få upp humöret för då öppnar jag kassan!


En mycket bra film, se den!


Ny matkrog i stan

Mariehamn och Åland har idag fått en ny matkrog, Korv Görans från Jakobstad. Det har gått rätt snabbt att få upp stället och idag kl 16 slog dom upp dörrarna. Det har varit, och är fortfarande, ett himla hallå i tidningen om själva stället, men trots det var kön riktigt lång då jag körde förbi vid 18-tiden.

Alla Österbottningar i Vasa där jag studerar avgudar Korv Görans och menar att det är det bästa stället. Själv har jag inte varit dit (i Jakobstad då alltså) men några andra av mina sydfinska kompisar har varit dit och dom har inte varit så jätteimponerade, men det kan bero på att Österbottningarna höjt Korv Görans till skyarna :) Men det blir väl till att prova här nån dag snart, så får man se vad man själv tycker!

Kan detta locka hit några Österbottningar? Ni måste ju komma och kolla
om standarden är samma som i Jeppis :)



After work

Inte helt fel att mötas av detta när man går ut genom dörren efter jobbet!



Uttråkad till max

Alltså på riktigt, jag dör av uttråkning. Glömde boken idag så jag har absolut inget att göra idag. Sitter som sagt i kassan och som vanligt så är det väldigt lugnt nu på kvällen... Har tittat igenom alla internetsidor 73 gånger och det finns inget mer att göra, nada. Har ingen något kul att berätta?

Bloggtorka

Sitter på jobbet nu, det är rätt lugnt. Det blev ett varv i gymet i morse, skönt! Känns alltid lika bra när man verkligen lyckats komma igång med träningen igen! Imorron blir det återigen zumba på torget :)

Har egentligen inget intressant att skriva men kan ju i alla fall meddela att det troligen inte blir någon uppdatering imorron. Som jag sagt så ska jag och Peter ordna sushikalas för nästan 20 pers så vi kommer att ha fullt upp hela dagen! Men jag lovar ta massa bilder som kanske kommer upp på torsdag :)

Ha det gött tills dess!


Efter aktivitet kommer vila

Puh, nu har jag städat i drygt 3 timmar och nu var det skönt att lägga sig raklång i soffan! har dammsugit, torkat golven, skakat mattor och torkat lite damm. Det tog en hel evighet och jag är inte klar än.... Meeeen, det får bli en annan dag!

Eftersom jag för tillfället inte har något att göra så har jag tillbringat de senaste minuterna med att titta på en åskradar på nätet :) haha, varje minut uppdateras den med nya nedslag så det är ju lite intressant, eller?

Hur som helst så är min 5-dagars ledighet slut nu, ska på jobb imorn 14.30-23. Ska vara i kassan så det är bra. Och på onsdag och torsdag är jag ledig igen :) Gilla läget!

Lets zumbaaaa!!!!!!!

Aaaah, har just tagit en svalkande dusch efter ett svettigt pass zumba på torget, festivalområdet! Ganska många hade hittat dit så det var kul! Sitter fortfarande och eftersvettas... Svårt att sluta när det är så varmt och fuktigt ute...

Strax kommer Syster hit för vi ska iväg och leta sushi ingredienser! Måste ha lite fisk och sånt idag redan eftersom det måste frysas innan, skulle inte vara så kul om alla gick och blev magsjuka efter att dom varit här :) haha!

Så här ser mitt humlebett ut idag :) det är på insidan av överarmen, inte så lätt att fota så man ser var det är, hehe! Det kliar galet mycket (men hittills har jag klarat av att inte klia på det!) och är varmt...


Full som en humla, eller hur var det?

Godkväll!

Kom hem från stan för ca en timme sen. Värmde ett par karelska piroger i micron och åt med äggsmör! Gott!

Kent var helt bra, var ju inte in på området så jag satt i stadshusparken med några kompisar och lyssnade. Där var ljudnivån lagom, sådär så man bra kan prata samtidigt! Ingen av oss är frälsta i Kent så vi hade det bra! Men en dum sak hände! Mitt i allt sved det till riktigt rejält på insidan av överarmen. Jag såg inget och först tänkte vi att det var en pissmyra. Men när det bara sved mer och mer på ett allt större område och dessutom började värka så fattade jag att det var inte en myra. Efter en stund hittade vi en humla på marken.... Den levde tyvärr inte länge till...

Humlor brukar ju inte bitas sådär bara om dom inte är hotade, men under RockOff kan man inte lita på varken humlor eller getingar. Dom kalasar ju på öl och ciderslattarna i alla glas som blir stående på borden och sen kan man se dom vingla runt på borden som små fyllon :) Flyga kan dom inte heller! Så den stackars humlan måste nog ha vinglat in under min arm och så klämde jag till...

Snart blir det sova och imorn ska jag och Julia på zumba på festivalområdet! Det ska vara mass zumba där då så hoppas det kommer mycket folk! Blir kul i så fall!

Inte för att jag är kräsen men...

Det blev ingen städning :) Det får bli imorron, eller på tisdag, eller på onsdag! Har just ätit middag och när jag skulle hälla upp mjölken råkade jag titta på datumet, 21.7 och kom sen på att mjölken faktiskt smakade lite underligt i morse. Det visade sig att den var mycket sur.. Bläää, det är så äckligt när man upptäcker sånt efter att man ätit eller druckit något dåligt... Har en gång ätit en och en halv macka som smakade jord, och snacka om att jag blev äcklad när jag märkte att dom var alldeles mögliga på undersidan :S

Hur som helst ska jag byta om lite nu och sen knalla ner på stan, Kent spelar på RockOff ikväll.. Har ingen biljett eller pass men man hör bra från utsidan.

Nej jag har inte tid, jag har sommarlov!

Hej och sorry för dålig uppdatering! Har knappt suttit vid datorn de senaste dagarna! Det blir så när man har sommarlov, och jag tycker bara det är skönt!

I torsdags for jag, Peter och två kompisar ut till Silverskär, kikade runt lite och åt god mat.

I den här stugan sov vi, riktigt mysigt!

Mysigt var det också att äta middag på bryggan bakom båthuset i solnedgången!

Vi for tillbaka till stan redan på fredan då det skulle vara ett kalas ute på Silverskär. På kvällen var vi bjudna på middag till några andra kompisar och där tillbringade vi hela kvällen.

 

Igår sov jag och Peter till halv 2 :) hehe, vi var lite småtrötta kan man säga. Då tänkte jag att jag skulle fara och träna så jag bytte och och gjorde mig redo. Men jag tänkte att jag för säkerhets skull ska kolla hur länge gymet har öppet nu på sommarn en lördag, och tur var väl det för dom stängde 14... Så det bliv lite träning på golvet hemma istället. Men nog har jag träningsverk för det ändå idag!

 

Nu har ju RockOff dragit igång och i år jobbar Julia i Paf tältet inne på festivalområdet. Igår skulle dom äta middag på VIP hyllan och så fick dom ta med en avec, så jag blev än en gång bjuden på riktigt god mat, tredje dagen i rad! Mums! Me like it! Artisterna igår var Lisa Nilsson och Petter. Lisa Nilsson var riktigt bra som bakgrundsmusik medans vi åt och Petter spelade riktigt bra han också sen senare. Efter Petter bar det av till Arkens kö som var 45 minuter lång varefter vi traskade runt inne på Arken en stund innan vi hittade till dansgolvet. Det blev ändå en rätt tidig kväll då det blivit många sena tidigare. Men nog sov jag till halv 12 i morse i alla fall! Idag har jag inte gjort annat än suttit i Paf tältet och pratat med Julia! Nu ska jag försöka städa lite inför onsdag, då blir det sushikväll!

Petter

Jag har lite svårt att skärpa mig på bilder ibland :) men det är ju så tråkigt..!

Kul hade vi i alla fall!


Jag och cyklar...

Alltså vem är det som har bestämt att jag och cyklar inte ska komma överräns? Jag har alltid otur med cyklar... Har tappat räkningen på hur många gånger jag haft cykeln på reparation i Vasa, och likaså hur många gånger jag cyklat omkull där. Behöver jag ens nämna att jag inte ens suttit på cykeln varje gång jag trillat? Jag behöver bara vara i närheten så går det på tok!

Imorse började jag jobba 5.45. När jag cyklar ner för en backe strax efter att jag farit hemifrån så hörs det "ptssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss" och så har jag ingen luft kvar i framdäket! Så himla orättvist! Jag som redan hade en cykelincident förra veckan. Åååååååååååååååååh, jag hatar cyklar!


Nu ska det trimmas!

Goddag!

Haft en bra morgon? Det har jag! Har bestämt mig att få tummen ur arslet eller vad det nu heter och komma igång med träningen. Så strax efter att Peter farit på jobb i morse steg jag upp, åt frukost och for iväg till Avancia. Fixade mig ett träningskort där från och med idag till den sista augusti. Eftersom jag redan var där så passade jag samtidigt på att gå ett varv i gymet! Blev ca 1½ timmes träning, ganska lätt dock eftersom det är så länge sen jag tränat, men skönt var det! Nu borde jag ju vara i form tills jag kommer till Vasa så är det inte så jobbigt att börja träna där igen! På tål om det, hur går det för dig Lotta? :)

Ska skicka några mail, surfa runt lite till och sen får vi se om jag hinner en snabbis via stranden innan jag ska på jobb igen. Jobbar kk idag (kort kväll) så det är bara 14.30-21.15, skönt! Dock börjar jag 6 imorron :(

Aja, ha en bra fortsättning på dan!

Funderingar på jobbet

Hmm, jag har visst mycket att skriva om idag.. Men det är kul! Just nu sitter jag och är irriterad på bloggverktyget blogg.se. När jag var i Malaysia underade jag varför ingen kommenterade mina inlägg mera. När jag loggar in på min blogg syns alla mina inlägg och vem som kommenterat vilket inlägg. Men idag upptäckte jag att det har slutat synas, jag måste antingen gå in på bloggen och kolla kommentarerna där eller kika i "arkiverade kommentarer". Det upptäckte jag alltså först nu, så sorry ni som kommenterat men inte fått några svar, jag har svarat nu :)

Nu ska jag sortera ett hundratal simbyxor och sen får jag gå hem! Ha en bra måndagskväll!

Kunder av alla de slag

Att jobba inom servicebranschen kan vara både kul och jobbigt. En del kunder är lite mindre lätta att ha och göra med medans andra är hur trevliga som helst. Man träffar på många olika typer här på Mariebad också. Jag har blivit utskälld, hotad och hatad, men också fått mycket beröm och värmande kommentarer. Samtidigt får man också höra en del kul! Turister som pratar om mig på finska och tror att jag inte förstår, tills jag säger något på finska till dem, folk som känner igen en någonstans ifrån och sen som jag skrev tidigare idag, trevliga ärliga komplimanger som bara gör att man kan le och säga tack.

Det kom just en av våra stammisar hit och frågade på vägen in om jag styrketränar. "!Nää, har inte tränat på hela sommaren men annars brukar jag väl göra det." "Du ser i alla fall stark ut" sa han då :) Haha, jag som är så otränad nu, men det är en ganska bra kombination måste jag säga, att se stark ut fast man inte tränat alls på drygt två månader, och väldigt lite sen januari!

Veckans bakslag

Lovade ju att berätta om den förra veckans små negativiteter. Egentligen började det redan på söndan för en vecka sen då Peter ringde vid 11 på kvällen och ville ha numret till polisen, då hade han krockat med ett rådjur... Usch vad rädd jag blev, men det blev som tur var bara lite plåtskador på bilen och tyvärr ett dött rådjur... Men man kan ju trösta sig med att rådjuret troligen dog direkt.

Sen i onsdags på golfbanan lyckades jag med en finfin vurpa i en brant grusbacke :) Kändes ungefär som att marken försvann mitt i allt, men även då gick det bra, lite öm på vaden men inte ens ett litet skrapsår lyckades jag få! Ganska imponerande!!

På torsdagkvällen ringde min underhyresgäst från Vasa. Samtalet lät ungefär så här:
Hon: Hej, jag har ju varit utomlands i två veckor. Idag då jag kom tillbaka till lägenheten så, ehm, minns du om det var någon spricka i toalettstolen då du var här?
Jag: Toalettstolen?
Hon: Jaa...
Jag: Neeej, det var det inte...
Hon: Ja, för nu när jag kom så hörde jag att det droppade inne i toaletten och när jag gick dit så såg jag att vattenbehållaren har spruckit och det har läckt ut en massa vatten på golvet...

I mina öron låter det helt galet att en toastol spricker av sig själv då ingen varit där, men det är ju vad hon säger... Det var ju inte så kul att få höra då man är 12 timmar bort och inte har en aning om hur det ser ut eller vad som hänt. Disponenten skulle fara dit och titta men jag har inte hörtnågot om det än, så måste komma ihåg att ringa imorron!

I fredags hände det sista, som egentligen skrämde upp mig mest. Var på väg hem från Sjökvarteret och sjödagarna när jag skulle cykla ner från en gräsmatta på en grusparkering. Det var rätt brant men jag hittade ett lite bättre ställe. Hade väldigt låg fart men mitt i allt kränger cykeln till och jag håller på att störta i gruset. Pulsen var upp i 200 och jag fattade ingenting, tills jag tittar på cykeln: styret hade svängt sig. Helt och hållet livsfarligt!! Tänk om jag hade haft hög fart... Nej tänk inte... Usch vad rädd jag var. Måste ha haft en skyddsängel som vakade över mig för jag klarade mig helskinnad även denna gång.


Min egen lilla skyddsängel som jag fick av min Gudmor när jag var liten. Har hängt ovanför sängen i många många år ♥


Små kommentarer som förgyller ens dag

Sitter i kassan på jobbet en måndag och längtar till helgen när en kund kommer förbi en andra gång. Han stannar och säger

"En sista sak innan jag åker tillbaka till Sverige; du har bland de vackraste ögonen jag någonsin sett, topp 3 helt klart!"

Tänk vad en liten ärlig kommentar kan förgylla ens dag på jobbet! ♥


Bilder från veckan som gått

Nu äntligen har jag tid att lägga upp lite bilder från veckan. Det blir mest naturbilder då jag inte vill lägga upp bilder på små barn och inte heller lättklädda badbilder på andra från Geta, men det förstår ni säkert!

Ute på Silverskär, Peter sitter och väntar på middagen


Kvällen var riktigt fin!


Någon annan som ser hjärtat på bilden? :)


Vid 1 på natten åt jag, Peter och hans pappa kräftor! Gott var det!


Efter ett skönt bad är det skönt att vila sig i sanden, tycker Albert i alla fall!


Efter Silverskär blev det ju som sagt golf, en av pappas bollar for lite fel kan man säga :)


Koncentrationen är på topp!


Även vädret var på topp! (liksom bromsarna som bet som sjutton!)


I Geta fanns en damm med näckrosor, och jag visste inte att det fanns rosa!


Utsikten är verkligen slående...


Hehe, det var riktigt skönt att ligga sig på de solvarma klipporna efter ett dopp i det kalla vattnet!


Det var det, lite senare ska jag berätta om en sjuk grej som hände i veckan. Eller rättare sagt så har det hänt rätt mycket mindre bra saker... Ajaj...

Konsten att njuta av sjögräs

Sitter hemma hos mamma och pappa på syrrans dator och bloggar nu... Vi kom just hem från den Italienska glassbaren i Strandnäs där vi ätit oss mätta på enorma glassportioner! Gott var det! Resten av dagen blir nog en slödag, vilket i och för sig hela dagen varit :) Var ut igår, så då får man ha en sån dag! Ellida kom till mig vid 8 och sen vid 1 for vi till Indigo och dansade. En skön kväll kan jag summera det som!

Gårdagen tillbringades ute i Geta på bergen där vi picknickade (är det ett ord?) och badade. Jag kan inte påstå att det var så varmt i vattnet men vi hittade en grynna där det växte en massa underbart sjögräs! Javisst, det låter lite konstigt, men det var inte sån där äckligt sjögräs, utan det var ljust grönt och så mjukt. Vi låg där allihopa och njöt, var som att ligga på en fårskinnsfäll!

Bilder kommer senare, har ju inga bilder på den här datorn då det är syrrans, så, bilder kommer, men senare!

Uppdateringar på G

Hej!

Det var visst ett tag sen sist :) Men jag har knappt suttit framför datorn sen jag skrev sist... Nu ska vi se vad som har hänt. I tisdags for ju jag och Peter ut till Silverskär. Jag hade gärna stannat där resten av veckan, men men, sådan lyx kan man ju inte ha... Hur som helst var det jättehärligt där och kanske jag kan lägga upp lite bilder sen nån dag när jag är hemma och har tid, nu kan jag inte för jag är på jobb och har inga bilder här.

I onsdags var Peter och spelade golf med min pappa, lillebror och mina kusiners pappa. Min kusin och jag gick med och det blev min golfpremiär. Det var helt skoj faktiskt, men tur att min kusin var med :) Kvällen tillbringades i Sjökvarteret där sjödagarna äger rum, i gott sällskap, våde av vänner och dricka!

Igår jobbade jag, morgon, inte så kul att stiga upp... Träffade Jossa efter jobbet och åt min andra bollglass för i år (jag vet, det är lite pinsamt att det bara var min andra...). Ett besök i Sjökvarteret fick avsluta gårdagen också. Idag har jag hunnit sova ut litegrann och varit på stranden. Ett dopp i havet blev det också! Vi har ju trots allt 25,1 grader i vattnet...

Jobbar till 23 ikväll men i helgen är jag ledig. Får se vad helgen för med sig!


Att göra saker man inte brukar kan vara kul!

Gissa vad jag just gjort!?! Jag tror inte att nån kommer att komma på det...

Nej precis, tänkte väl det :)

Här får ni en ledtråd:



Någon som kommit på det än? Hehe.

Jaa, tro det eller ej, men jag har varit och tittat på korpfotboll! Min nya vän undrade om jag ville komma med, hennes kille skulle spela, så när jag inte hade något annat för mig så for jag dit! Och det var faktiskt rätt kul! Det är roligare att titta på sån fotboll än den som kommer på TV, eller överhuvudtaget roligare än sån fotboll som är seriös. Visserligen så tas ju korpfotbollen på blodigaste allvar av dom som är med, men det är en helt annan sak :)

Hur som helst så hade jag en bra kväll, om en stund ska jag sova. Ska upp 05.15 imorron så... Men sen efter jobbet far jag ut till Silverskär med Peter! Det ska bli skönt! Blir ingen uppdatering förrän tidigast på torsdag! Ha det bra tills dess!

Golfpremiär

Första jobbdagen avklarad på mitt andra sommarjobb. Sov dåligt så det var inte så kul att stiga upp 05.30... Men men, efter lite städande och ogräsrensande så var jag nog vaken. När jag var ute och rensade ogräs tjuvlyssnade jag lite på två äldre herremän som stod i närheten. De skulle in och simma, och den ena hade kommit dit med någon typ av vespa för åldringar. Där stod dom och beundrade den och jag kunde inte låta bli att le när jag hörde den ena säga "och du har en ringklocka också, vad bra!" samtidigt som de plingade på en cykelringklocka :) hihi

Imorgon är Peter ledig, jag jobbar 6-14.30 men efter det ska vi kanske fara ut till Silverskär. Om vi gör det kommer vi inte tillbaka förrän på onsdag och då far vi direkt till golfbanan. För första gången i mitt liv ska jag gå en golfrunda, visserligen bara som "åskådare" men det kan bli kul, en stund i alla fall :D haha! Nej, det blir nog bra!

Nu ska jag se om jag skulle orka röra lite på mig, har varit fast i soffan sen jag kom hem...

Varmt, varmare, varmast

Puh, vilken varm dag!! Måste vara årets varmaste, men jag har hört ryktesvägen att det ska bli ännu varmare i början på veckan, och sen först efter några dagar svalare igen... Nå, jag har i alla fall legat på stranden idag, spelat beach volley och badat. Kan verkligen inte klaga, tänker inte ens klaga på värmen, inte när man är på stranden! Sen om det regnar om en vecka så kommer alla att klaga på det, så nä, man ska njuta nu så länge det varar! (får se hur länge jag håller med om det, hehe)

Imorron börjar jobbet på Mariebad, kl. 06.00. Seeeegt.... Ska kanske fixa ett träningskort på Avancia med min nyfunna vän också :) så man har någon att träna med! Får se om det blir imorgon eller senare i veckan, har så ont i ryggen just nu att kanske det är bättre att ta det om några dagar så jag hinner rehabilitera mig lite först :)

Nu tror jag att jag ska lata mig på soffan, titta på nån serie och vänta på att Peter kommer hem från jobbet. Orkar inte titta på fotboll, inte ens fast det är final.

Är lite huslig av mig

Igår jobbade jag sista dagen i matbutiken och det känns helt bra. Det är inte det att jag inte trivs där, det gör jag, men min kropp klarar inte av sånt där arbete.. Ryggen tar kål på mig och så har jag fått ont i handlederna... Suck, jag har konstaterat att jag inte är gjord för hårt arbete, så jag tror att läraryrket är helt rätt för mig :)

Efter jobbet for jag i alla fall till stranden där Peter och hans kompisar redan var. Solen sken, det var varmt och jag kunde inte annat än njuta! På kvällen gjorde jag och Peter nåt som vi inte gjort på länge, vi for ut och åt middag. Det blev på Knorring och det var myyyyyyyyyyyyycket gott! Vilken beasås alltså! Efter den goda middagen mötte vi upp strandgänget igen och toig några kalla öl på Äventyrsgolfen. Blev en snabb sväng via Indigo också innan vi for hem och åt!

Igår kom mina kusiner från Umeå hit också! Träffade dom idag på bakluckeloppisen som tydligen ägde rum här nedanför mig och Peter :D Fyndade en vit somrig enkel klänning för 2€ och ett set med 4 vinglas och en vinkaraff, oanvänd, för 10€!!

Strax innan jag kom hem så var vi till min faster och hämtade fläderblommor för här ska det lagas saft nu! Flädersaft (hemlagad) är min absoluta favorit och nu ska jag äntligen få laga egen :) Hoppas det blir bra! Fick med mig några oerhört vackra rosor med mig hem också:


Dags för en ny dator?

Börjar bli mer och mer trött på den här. Eller egentligen så har den inga problem förutom att den är fruktansvärt seg på att starta upp internet... Idag tog det 8 minuter, men när det väl är igång så funderar det oftast bra. Grejen är väl den att det har blivit så här ganska snabbt, plus att den har några andra fel ibland, som att den hänger sig, stänger av sig och blir glödande het (och där överdriver jag faktiskt inte ens lite...). Det jag är rädd för är alltså att den ska krascha innan jag har studerat klart, vilket är om två år. Det skulle inte kännas så kul om den skulle göra det mitt i magistersuppsats skrivandet :S Sååå, borde jag köpa en ny dator? Kanske bäst att börja spara för det redan nu för säkerhets skull... Jag tror nog att den håller ett tag till, men jag tror faktiskt inte att den klarar två år... Den har ändå varit mig trogen i 3½ år.

Då måste jag kanske börja hålla utkik efter en ny :) Jag vet i alla fall att den ska vara tunn och lätt, för den som jag har nu väger ett ton (okej, nu överdrev jag lite). Tips på bra datorer? Märke? Jag har Dell nu och är jättenöjd!

Dagens bästa

Jag minns när jag själv fick mitt antagningsbesked till universitetet. Det är nu tre år sedan men jag minns den dagen så bra. Jag stod på trappan på väg in i huset och pappa kom med posten. Han sa att jag hade fått ett brev från Åbo Akademi, Pedagogiska Fakulteten i Vasa, och jag blev livrädd. Jag mindes så väl året innan, hur ledsen jag var för att jag inte kommit in. Alla tester hade gått bra, ända tills intervjun. Då var jag så nervös så det finns inte ord för det heller. I samma öginblick som jag fick en fråga så glömde jag bort den :) Men andra året tyckte jag att intervjun gick lite bättre, och jag visste också att det hände endast på den, eftersom de andra testerna precis som året innan varit väldigt lätta.

Hur som helst så vågade jag först inte öppna brevet, men pappa hade bråttom någonstans och ville att jag skulle öppna brevet direkt. Jag öppnade brevet, kikade ner med ett halvt öga och letade efter textraden som jag så väl kände igen från förra året. Men den fanns inte där!?! "Jag kom in pappa!" sa jag med gråten i halsen och sen kom tårarna :)

I år var det min lillasysters tur att få ett glädjebesked! Så nervös hon har varit för att inte komma in på skolan, vem är väl inte det?? Och idag kom hennes besked, hennes antagningsbesked! Så,

GRATTIS TILL STUDIEPLATSEN LILLASYSTER!!!!

Tyck synd om mig, jag jobbar!

Alltså jag vet inte hur många gånger under detta arbetspass som jag har hört repliken "Det är varmt ute idag". Varannan kund har påpekat hur varmt det är och att vi har det så svalt och skönt inne i butiken. Är det ingen som tänkt på att jag kanske inte vill höra det?? Varför sa ingen "Stackars dig som måste sitta inne när det är så varmt ute"? Det gör det bara ännu mer surt att vara på jobb, när man istället skulle kunna avnjuta en glass på stranden! Typiskt...

Jag vill vara ledig igen!

Idag har jag jobbat, nu var semestern slut... Ska jobba till fredag och när jag är i matbutiken så jobbar man i stort sett hela dagen, eller hela dagen blir i alla fall "förstörd". Börjar som tidigast 8 men innan jobbet sover man.. Sen slutar jag oftast halv 6 eller halv 7 och då känns det som att dagen är slut. Den är ju inte det, men nu har jag duschat, ätit och småpysslat lite och nu är klockan snart 9... Så inte vet jag vad jag ska berätta om för spännande den här veckan inte, är förvånad över att jag redan lyckats producera så här mycket text om den här dagn! Fast det mesta är väl bara svammel :)

Någon som vet vad det här är för frukt? Hittade den i Malaysia, på marken där det en liten stund tidigare varit ett fruktstånd så något ätbart är det nog!

Cirkus, sill och nypotatis!

Godkväll!!

Haft en bra dag? Det har jag! Fick två fribiljetter till cirkusen igår så idag kl. 14 tog jag med mig Peter och for på cirkus, för första gången på många många år! Det var inte riktigt som när man var liten, men slutbetyget är ändå bra! En del nummer var inte så roliga, men sen fanns det de numren som var riktigt bra! Bäst var nog sjölejonen, elefanterna, 4 manliga "akrobater" som visade på en helt otrolig styrka och en man och en kvinna som bytte kläder hur många gånger som helst utan att man förstod hur de gjorde det. Sånt gör mig helt tokig när man inte fattar hur dom gör!! Jag känner mig både lurad och arg :) Sen har jag alltid beundrat hur vissa kan kontrollera sina kroppar och en del av de saker som dessa 4 "akrobater" gjorde var helt ofattbara. Ska försöka förklara en av de mest oförståeliga sakerna.. En av killarna låg på rygg med händer och fötter upp mot taket. En annan lade sig raklång på rygg med stöd mot vaderna och ryggen av killen under. En tredje kille ställde sig på händer på den mittersta killens vader och sen, vilket är det jag inte fattar, tog den understa killen bort sina händer som stöd! Nu låg alltså den mittersta killen helt raklång i luften, med stöd endast under vaderna, och en kille som stod på händer på hans vrister... Enligt mig borde musklerna gå av i en då :) Jaja, hoppas ni förstod lite!

Efter cirkusen for vi i alla fall hem och åt middag, sill och nypotatis, så himla gott!! Sen har vi haft Peters föräldrar och farmor här på lite kaffe och tårta. Nu blir det lite kvällsmys och sen sova. Det behövs efter den sena natten... Var ut på en runda igår, drack gott vin, dansade och stängde sen krogen!

Tog inga bilder igår förutom den här, tyvärr :) Nu måste kameran börja komma till användning igen!

En härlig dag!

Vilket väder det har varit idag! Sol sol sol och varmt!! Peter och jag packade picknick väskan och drog ut till en härlig strand som vi känner till. Tror inte det är så många som vet om den, i alla fall har det aldrig varit någon annan där när jag har varit, och jag har varit många gånger!! Tror det for närmare 4 timmar där innan vi bestämde oss för att fara tillbaka hem. Stannade på vägen och köpte en glass och lite dricka bara :)

Kvällen har tillbringats på en uteservering framför en fotbollsmatch. Ja, ni hörde rätt, fotboll... Inte riktigt min grej men jag killarna ville se, och jag fick med Julia så vi satt mest och pratade. Men jag måste erkänna att slutet på matchen (Ghana-Uruguay) var mycket spännande. Stackars stackars Ghana....

Fin natur, klart vatten och det bästa av sällskap, min dag har varit perfekt!

Grattis till världens underbaraste!

Det är konstigt hur mycket man får gjort när man stiger upp lite tidigare. Vaknade 6 i morse. Låg och vred mig en stund och försökte somna om men när det inte gav något började jag läsa en bok. Det var ju ändå lite för tidigt att stiga upp... Men lite före 8 steg jag i alla fall upp, fixade frukost och sen smög jag in till Peter. Min Älskling fyller år idag och han väcktes med sång och frukost på sängen! Ostmacka som varit i micron, apelsinjuice och chokladdoppade jordgubbar var mycket uppskattat ska jag säga :) Likaså presenterna! Tack och lov för det, så som jag alltid oroar mig för att presenterna inte ska duga :) Tyvärr måsta Peter fara på jobb lite över 9 så då blev jag lämnad ensam igen... Men har sprungit på stan lite och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra! Det är ganska skönt faktiskt!

Grattis Älskling!

Jag älskar dig!

RSS 2.0