22 dagar kvar

I morgon är det den 1 februari, och den 22 februari kl. 12.00 går startskottet i Tjejvasan för min del. Det är inte långt dit. Men ikväll har jag lagt några mil bakom mig och det kändes mest bara bra, trots rätt dåligt glid.
 
 
Jag har inga tvivel på att jag inte skulle klara av loppet. Däremot har jag haft lite svårt att hitta motivation att ge mig ut i skidspåret. Efter dagens föreläsning med Christoph Treier har jag dock förstått att de två sakerna hör ihop. Mitt mål är för lätt och då är inte motivationen att träna tillräckligt stor. Jag måste alltså skissa om mitt mål lite. Så nu tänker jag mig att istället för att ha som mål att bara klara av loppet, så ska jag ha en tidsgräns att klara av. Jag måste bara fundera ut en realistisk, inte för hård, men inte heller för lätt tid.
 
Någon annan som har ett lite tuffare mål än jag har är sambon min. Han ska nämligen skida Vasaloppets öppna spår dagen efter mig, och det är 90 km till skillnad från mina 30 km. I dag kämpade han på med dåligt fäste, vilket blir riktigt jobbigt i uppförsbackar... Han har ändå inga tvivel på att klara av sitt lopp, vilket leder till samma problem som jag har. Men att sätta upp ett tidsmål för ett så långt lopp är inte det lättaste. Så häng med så får vi se vad det blir av det :)
 
Här är en bild på mig och min sambo Fredrik, men i lite varmare klimat.
 

Till alla som någon gång träffar ett barn




Tjejvasan

Sådärja, då var första passet inför Tjejvasan gjort! 6,75 km blev det. Rätt jobbigt som sig bör efter ett skiduppehåll på några år. Men 30 km den 22 mars kommer jag att klara av!

Nu ska jag knalla över till kusin på examenskalas. Praktiskt då han bor i dörren mittemot så man inte ens behöver ta på sig skor och jacka. 

Då man vill att sambon kastar ut en


Har just kommit hem från dagens joggingrunda. Den blev inte så lång (5km, helt galet att jag kan kalla det "inte så lång"...) men det var skönt att komma ut lite. Även om jag fick säga åt sambon att han skulle ge mig en spark i baken så att jag skulle komma iväg, hade nämligen hellre stannat i soffan :)

Snart är det helg och de två första veckorna på den här skolterminen är slut. På söndag ska jag förhoppningsvis ut och prova mina nya skidor för första gången!!

Känner du igen dig?

För ett tag sedan såg jag den här bilden och tänkte att det är skrämmande sant.
 
I dag såg jag denna film och kunde verkligen relatera till den. Det ligger mycket sanning i det här. Är det så vi vill ha det?
 

Slutet på det underbara

Sista dagen på jullovet börjar lida mot sitt slut. Det har varit ett helt fantastiskt och underbart lov. Jag har  sovit (massor), läst, pusslat, tittat på TV, slöat, tränat, umgåtts med familj och vänner och inte en enda gång har jag varit varken stressad eller uttråkad. Jag önskar att lovet skulle vara minst en vecka till, men det är dags att göra om vardagen till mera jobb och mindre slöande.
 
Jag ska nu inleda sista teminen tillsammans med mina underbara elever som till hösten kommer att byta skola. Det kommer att bli en intensiv termin med många fina minnen. Jag ska göra mitt bästa för att hinna uppdatera här lite nu och då!
 
I dag har jag drömt mig bort på långa resor och faktiskt börjat planera in en längre resa. Jag är så sugen på att bara åka iväg någonstans! I sommar ska jag och Fredrik gå från Nikkaluokta till Abisko, ca 9 mil. Längtar redan till det! Och till nästa resa efter det, men vart den bär av har jag ingen aning om än!
 
Här är några bilder från tidigare resor.
Malaysia
 
 
 
 
Madeira
 
Tanzania
 
 
 
 
 
Island
 
Portugal
 
 

RSS 2.0