Grillkväll

Vid 6-tiden ikväll vandrade jag och Peter över till hans mamma och pappa. De bjöd oss på god grillmat och sen fick vi med oss några krukor hem också. Imorgon ska vi försöka plantera lite kryddor, dom växer ju som ogräs!

På torsdag ska vi bjuda mamma och pappa på mat så ikväll har vi plockat och småstädat lite. Inte bara för att mamma och pappa kommer, det behövs ändå :)

Imorgon ska jag vikariera 9-15. Det blir skoj! Lite bitter är jag dock att jag egentligen skulle ha en 90 minuters spabehandling imorron men den måste jag avboka på grund av vikariatet. Jag hade sett fram emot det såååå mycket och nu kommer jag nog inte att få den förrän i juli nån gång :( Äsch...

2 veckor kvar!

God morgon!

Började dagen med lite mys med älsklingen, var så länge sen då vi jobbat hela veckan :( Men han drog iväg till stan för attfixa lite grejer och jag sitter kvar hemma och läser hissa. Gjorde klart en uppgift igår och ska försöka få klar den här så snabbt som möjligt. Skulle vilja fara ut i det fina vädret en stund idag också!

Vet ni vad!?! Om två veckor så är jag i Peking! *Va, ska du till Peking? Jag trodde du skulle till Malaysia?* Helt rätt! Men vi mellanlandar i Peking och har ca 6 timmar att fördriva på flygfältet där. Sen far vi vidare mot Malaysia och Kuala Lumpur där vi är framme vid 23 (lokal tid). Vi tänkte se om det skulle finnas lite sushi på flygfältet som man kan prova på! Jaja, här sitter jag och planerar det för fullt, men det är ju fortfarande två veckor dit...

Nu ska jag fortsätta läsa hissa.
Hej så länge!

Picknick ute i det fria

Vid två ringde mamma och frågade om jag skulle med ut på picknick till Geta. Självklart ville jag det! Solen sken och då det inte blåste så var det riktigt varmt!! Vi for till ett naturreservat som jag inte varit till förut. Sen efteråt så for vi till Pub Niska på en pizza, det brukar vara bra pizzor där men idag var det lite mindre bra. Jag tog en med räkor, rödlök och dillsås, och det var nästan som räksoppa...

Här är i alla fall ett bildregn från dagen.

På väg längs med stigen

Framme vid picknickstället

Det händer något på andra sidan sjön! Såg så roligt ut så jag måsta fota!

Vinnare!

Syskonkärlek!

Mamma och Pappa kramas!

Fina äppelblommor

Som taget ur en sagobok...

En ovanlig och fridlyst blomma, kungsängslilja

Två fina hästar

Och dagens helt klart bästa bild!!!


En lång dag igår

Det blev en lång dag igår kan jag säga. Det var mycket segt att stiga upp när klockan ringde 07.40 igår och när jag kommer på jobb 9.00, efter att ha stressat och cyklat i regn, så säger dom att jag börjar 10.30. Fan. Satt mig och läste hissa i fikarummet tills jag började på riktigt. Sen satt jag i kassan resten av dagen, det var mycket folk och det kändes som om jag hade dimma i huvudet... När arbetsdagen äntligen var slut så höll jag på att fara iväg med arbetsskorna på...

Direkt efter jobbet for jag till Peters föräldrar. Peters bror med sambo och barn var på besök så det var kul. Peter själv var på jobb.. Vi for ut och åt underbart god wienerschnizel till Club Marin, drack lite skumpa och vin. Jag fick hålla lilla 3-månaders gamla Liv en stund och hon var så sööööt! På vägen hem och väl hemma så lekte jag med Wilmer, 2 år, en stund och jag tror jag har fått en ny bästis :D

Kom hem strax efter 22 och då var ajg så trött att jag bara kollade mailen, plockade lite i köket och sen gick jag och la mig. Sov till halv 11 i morse och det var skönt!! Sen har jag gått lite på stan och köpt lite saker som jag behöver. Kom hem, och upptäckte att jag glömt köpa dricka till personalfesten ikväll. Blir en "sommar kick-off" på Mariebad ikväll, kl. 18 ska jag fara dit. Blir nog kul!

Nu ska jag skriva en hissa uppgift... Hatar dom just nu, vill inte mer, orkar inte mer! Måste. Morr....

Och just det! Haha, när jag gick till stan idag så gick jag om ett av Ålands original, som också är IFK Mariehamns största fan. Han gick och pratade för sig själv och jag hörde inte så mycket, men precis då jag gick om honom så sa han "Muckar du med mig så muckar du med taxichauffören." Hihi, inte vet jag vem han trodde att han pratade med men ett litet leende dök upp på mina läppar i alla fall!

Löser mysterier med mindre lyckade resultat

Hej!

Försöker lösa ett mysterium här hemma, mina fingrar luktar järn, sådär som man kan göra efter att man pysslat med järn, men jag kan absolut inte komma på varför dom gör det. Kan inte minnas att jag skulle hanterat nåt järn sedan jag senast tvättade händerna, vilket var för inte så jätte länge sedan... Hmm.. :)

I alla fall så har jag jobbat idag med, på Mathis Punkten. Satt mestadels i kassan vilket passar mig helt bra med tanke på min rygg... Efter jobbet for jag hem till mamma och pappa en snabbis, fick i mig lite mat, plockade en STOOOOR bukett blommor som vi sen inte hade nån vas till. Så nu står dom i ett högt UpCider glas... Men dom är fina i alla fall! Älskar att ha blommor i vas, det ser så fräsht ut! Synd bara att jag inte kan ha det i Vasanär det inte kommer tillräckligt med ljus in i den lägenheten...

Nu ska jag gå och duscha och sen skulle jag verkligen måsta få klart en hissauppgift... Kursen börjar snart vara slut och jag har fortfarande en hel del kvar att skriva. Imorron jobbar jag också, och sen ska jag till Peters föräldrar på middag, så det blir nog dåligt med uppdatering imorron med, ska försöka blogga en gång sen på kvällen! Några önskemål om vad jag ska skriva om? Eller duger det med mitt enkla liv i ord? :)

Att servera 3000 pers är en pers

Just nu sitter jag i soffan med fötterna i ett skönt fotbad. Behövligt. Har jobbat på Holmbergs Mässan idag och stått/gått i närmare 10 timmar. Skopat upp en massa potatissallad, pastasallad, senap och aioli. Det har varit hur mycket folk som helst, vi har serverat säkert 2-3000! Men är det gratis så smakar det!

Ska försöka gå och lägga mig lite tidigare idag, känner att det kan behövas. Men det är en helt annan sak om det lyckas :) Imorgon blir det mera jobb, på Mathis Punkten. Börjar 9 och slutar 18.30 så det blir lite av en heldag igen. Ska se om jag kanske far hem till mamma och pappa en sväng sen. Fick med mig två Dahlior från Mässan idag och eftersom dom blir ganska stora, och vi inte har någon trädgård så tror jag att mamma kan få dom. Fast kanske inte imorron. Dom är fortfarande kruksmå så dom kan få vara här hos oss ett tag till! Dom är ju så fina!



By the way, den fina ordvitsen i rubriken är ett tydligt tecken på att jag ska gå och sova tidigt idag. Och ja, jag har medvetet skrivit det sista "pers" med e och inte med ä som det ska vara...

1 år och 1 dag!

Hjälp vad trött och seg jag har varit idag! Jobbade 9-15 på Mathis Punkten och måste säga att hjärnan inte riktigt ville fungera hela passet.. Men jag gjorde inga större fel! Faktiskt så börjar jag känna mig riktigt van i kassan, vet till och med vad jag gör för fel och kan fixa dom!

Igår firade jag och Peter vår 1-års dag :) Vi lagade en underbart god 3-rätters middag med toast skagen till förrätt, pepparstek till huvudrätt och gino till efterrätt! Gudomligt... Drack en massa gott vin också!

Jag fick ett alldeles underbart vackert hjärta av Peter!

Lång story kort, första gången jag och Peter pratade satt jag och virkade. Tydligen ett mycket bra raggningsknep! Så jag virkade ett hjärta av samma garn och samma knutar och ramade in det!


Kära dagbok,

Idag regnar det. Haha, nej, så ska jag inte skriva. Men jag måsta testa hur det kändes att vara Fanny 10 år igen :)

Peter for på jobb vid halv 10 imorse och jag blev ensam och övergiven med min historia igen. Läste lite på den, tvättade två maskiner plus diskade och städade hela köket. Sen kom syster hit med en pizza åt sig själv och jag lagade risfräs. Jag har alltid kallat det risotto, ris och köttfärs, kanske fler som gjort/gör det? Men nu får jag inte kalla det för risotto mer för Peter! Så jag måsta döpa om det och det blev risfräs.

Syrran sitter och surfar på sin dator och jag håller på med en hemlis. Kan inte berätta vad det är än, men imorron eller på tisdag kan jag visa! Bara jag är klar så ska Henni och jag gå och köpa godis och chips och dipp och ha en myskväll! Jag ska läsa hissa och Henni ska läsa på sitt inträdesförhör! Mysigt va!?!

Imorgon firar jag och Peter ett år ♥



Så vi får se om jag bloggar då eller om det blir först på tisdag!

Dagens bild!

Så här härligt var det på stranden idag:


Nu ska jag hem till mamma och pappa, det blir lite grillat, sen får vi se om jag och Syster hittar på nåt, kanske någon annan också hänger på! Hur som helst, solen skiner och jag är glad!

Nästans lite pinsamt

Alltså det är nästan så jag skäms... Jag har träningsverk något sjuttons i rumpan och vaderna från vikariatet igår!!! Ska man verkligen få det av att vara gymnastiklärare..? Men, till mitt försvar, jag måste ha gjort åtminstone 100 knäböj då jag var klockare i brännboll. Det är det jag känner av nu! Haha, men det känns fånigt!

Nu blir det till att plocka med sig historiapapprena och fara till stranden! Wiiihaaaaa! Helt blå himmel, lite vind, helt perfekt! Hörs senare!

Jobb jobb mera jobb!

Ligger halvt utslagen i soffan nu. Efter en heldag som gymnastiklärare i den stekande solen, plus nån timme till på altanen :), så är jag rätt trött! Men det är bara härligt med värmen, ligger här och doftar solkräm, vilket är en så galet somrigt!!

Har fått mera jobb nu också så nu ska jag jobba måndag-fredag nästa vecka! Älskar känslan av pengar som snart trillar in på kontot :D Imorgon är jag dock ledig, hoppas på bra väder så jag i alla fall har nåt att göra; ligga på stranden en stund :) Dom vita benen måste bort! Nu blir det i alla fall ett till avsnitt av Desperate Housewives innan en skön avsvalkande dush!

Uttråkad

Jag måste säga att blogginspirationen stiger och sjunker i takt med hur mycket jag har att göra... Ju mer jag har att göra desto mer kommer jag på att skriva. Och såklart, tänker ni väl då, har man mer att göra så har man väl mer att skriva om. Men också sättet att skriva, har jag långtråkiga dagar så kommer inte orden ur mig så som dom gör om jag har skojjiga dagar :)

Nåja, förhoppningsvis tar dom här långtråkiga dagarna slut snart. Men det är lite svårt att underhålla sig själv hela tiden då pojkvännen är på jobb hela dagen, syrran jobbar hela tiden, kompisarna har inte kommit hem ännu och Ebba och Maya är inte så bra sällskap hela tiden :) Imorron ska jag i alla fall vara gymnastikvikarie 4 timmar, det blir kul! Sen ska jag till Mathis Punkten och se vilka dagar/tider jag ska jobba.

Snart måste jag ju börja fundera lite mer på vad jag ska ta med till Malaysia också! Guuuuud va ja längtar!!! Vi har några inplanerade programpunkter och den ena är en miniresa till Singapore. Vi ska bara sova där en natt men det finns mycket som vi ska se där!! Bland annat tornen (såkalrt), kanske ett fjärilshus, nåt tempel och såklart insidan av några shoppinggallerior! Dessutom ska vi på en nattsafari på kvällen där man kan se elefanter och lejon och sånt! Sen ska vi också iväg till en ö, Redang, där vi ska vara 5 dagar!! Vi har tre snorklingsturer inbokade, bor i en egen bungalow och full pension! Jag klagar inte! Någon annan som har nåt att invända?? :D

Aaah, nu ska jag drömma mig bort en stund! ♥

One down, six to go...

Skickade just in min hussauppsats, bara 6 kvar... Jippi...

Dessutom åkte Finland just ur hockey vm mot Tjeckien, på straffar. Surt...

Ska trösta mig med ett avsnitt av Desperate Housewives nu...

Men en kul grej, så se fint vår ruccola har växt sen i måndags då vi planterade!


Älska sol!

Hej hej där ute i solvädret! Kom just hem från stranden, det var sjukt varmt där! Så himla skönt... Fick mig lite färg också! Nu ska jag snart äta lite mat och sen sätta igång att skriva en hissauppgift, har bestämt att den ska bli klar idag så att jag kan ta det lugnt ikväll. Har läst allt så det är bara att sätta igång och skriva.

Peter är på jobb idag med, han ska tydligen jobba ända till söndag :( jag som hade hoppats på att få tillbringa åtminstone en dag på stranden med han den här helgen. Men vi får väl ta det nästa vecka istället! Nu blir det mat, hejsvejs!

Dagens bild

Just nu ligger jag i soffan pch känner mig fruktansvärt slö. Känns inte som att jag gjort något vettigt alls idag trots att jag varit och köpt lite grejer till Syrran som inte själv kunde gå då hon jobbar, städat Ebbas och Mayas bur och läst på hissa. Men det har varit väldigt varmt idag också, trots att det varit rätt så molnigt periodvis, men jag antar att man bara är ovan vid värmen... Måste nog dricka lite mera vatten. Ja, faktiskt så ska jag gå och dricka vatten nu.

Vet inte vem som tagit bilden men jag har i alla fall fått den av min Lillebror. Det är han som blåser ringarna tror jag bestämt.


Nya armband

Jiiihaaaaa, jag slipper fara till Vasa idag! Handledaren tyckte också att vi kunde ha seminariet i höst i och med att jag ändå är klar med uppsatsen före sommaren, vilket var mitt mål. Sen blir det bara att presentera den i höst, ändra några sista småsaker och skicka in den!

Här är armbanden som jag köpte igår, 2 helt olika! Har nästan bara sådana enkla med bara en silver eller guldkedja så det är kul att ha något annat ibland!

Från Glitter


Från H&M


Nu blir det till att läsa hissa...

En dag i Stockholm

Hemma igen efter en dag i Stockholm. I måndags tittade jag på www.yr.no som jag har hört att ska vara den bästa sidan för väderprognoser. Det skulle vara mulet och 7-12 grader i Stockholm hela dagen idag. Det har varit sol och minst 25 grader!! Vi har hållit på att smälta bort... Så jag vet inte om jag litar på den sidan... Men trevligt har det varit, en lugn och skön dag. Jag shoppade bara lite från apoteket och 2 armband, kan visa dom imorron, orkar inte ikväll.

Vi åt en god lunh på Riche, en restaurang som Peter jobbat på, och jag ska säga er att vi fick en av de godaste efterrätter jag någonsin ätit; Gino. Helt sjukt gott, smält och ugnsgrillad vitchoklad på färska bär och ovanpå det en klick glass. Det är verkligen så gott som det låter!

Det är ju meningen att jag ska åka till Vasa imorron för att ha mitt slutseminarie på torsdag, men får se hur det blir med det. Har ingen opponent och jag känner att jag bra skulle kunna ha seminariet i höst då. Har ju ändå skrivit klart... Men får se vad handledaren svarar imorron, om han hinner svara innan båten går...

För övrigt så har jag kommit fram till att jag måste fara till Stockholm fler gånger om jag är i behov av jobb! Ska ju börja sommarjobba på Mariebad först den 12.7 och har känt lite smått panik över att inte ha något jobb före... Men idag ringde dom först från en skola om jag kunde komma och vikariera på fredag, och sen ringde dom från Mathis Punkten som jag jobbat på lite nu och då och erbjöd en massa jobb! Wiiiihaaaaaaaaa!! Nu känns det bra!

Till sist kan jag upplysa er om att Rosellas köttbullar inte längre är något som jag rekommenderar.. Inte för att jag gjort det tidigare heller, men ännu mindre nu. Hittade något som såg ut som ett bortnoppat hårstrå i en köttbulle... Ett vanligt hårstrå från huvudet gör mig inte så jätteäcklad, men det här ska jag säga er att var äckligt! Vet inte vems köttbullar dom använder sig av, men uäck säger jag! Så tänk på det nästa gång du äter fabrikstillverkade köttbullar...

Kryddor i massor

Helgen fortsatte nån dag till verkar det som :) Det har varit kanonväder så jag och Peter packade strandväskan, for till Mariebad och låg där på stranden i nästan två timmar! Hur varmt som helst!

Idag har vi dessutom planterat kryddor! For till blomaffären och köpte en massa olika kryddor och en låda att plantera dom i! Nu får vi se vad det blir av vårt lilla växthus! Jag blir så sugen på att ha ett hus med en trädgård som man kan plantera i när det är så här bra väder! En balkong sku i alla fall vara kul...

Här ska det odlas kryddor!

Imorgon har vi planerat att åka till Stockholm över dagen, så då blir det ingen uppdatering... Så ha det bra och så hörs vi på onsdag igen, ska försöka hinna blogga lite då innan jag åker till Vasa med båten som går 14.25. Om inte, önska mig lycka till med slutseminariet på torsdag!


Bilder från igår

Idag har jag inte varit så aktiv här! Har mest bara tagit det lugnt. Nån gång mitt på dan så gick vi hem till mamma och pappa för att hämta min cykel och lite annat. Plockade brännässlor på vägen hem för imorron ska vi laga nässelsoppa :) spännande!

Nu har vi suttit i soffan i nån/några timmar och läst bok, Peter läser en sjukt tjock bok som heter Björnen och Draken och jag läser Gömda. Helt sjukt hemsk bok, måste lägga den ifrån mig lite nu och då för att jag inte kan läsa mer... Usch...

Solnedgången som vi var och tittade på igår var mycket fin. Här är några bilder från det.


Solnedgång med ett glas rosé

Sitter i syrrans säng och bloggar. Råkade komma hem precis lagom till middagen, vilken tur jag hade! Jag som inte hunnit äta nåt efter träningen! Har klätt mig riktigt somrigt idag, man måste ju passa på då det är sommarväder! Jag, Syrran och Syrrans kompis ska åka iväg till Geta om en stund och dricka en drink, kanske lite rosévin och titta på solnedgången. Lär vara fint vad vi har hört. Sen ett plus i kanten är ju att Peter är där på jobb :) kanske jag kan få en liten glimt av han!

Ha en bra kväll! Kram till er alla ute i sommarvärmen ♥

Njuter av den första lediga helgen på, hmm... fruktansvärt länge!

Efter att ha skickat in kandidaten igår så bestämde jag mig för att verkligen ta helg och inte göra ett dugg på skolarbeten i helgen. Jag ska säga er att det är skönt! Började dagen med att fara ut till Godby simhall för att vara funktionär på en månadstävling. Svinvarmt var det i simhallen.

När jag kom hem bytte jag om, for till Mariebad och satte mig på uteserveringen och solade och läste en bok. Satt där en timme och bara njöt. Så somrigt! Sen märkte jag att solen var ganska stark och för att inte bränna mig så for jag hem :) nu håller jag på med lite hemmaträning på min yogamatta med hantlar och så, måste ju försöka komma i form nu inför sommaren, haha, lite sent kanske! Nej, det är aldrig för sent!

Får se vad det blir ikväll, far kanske till mamma och pappa. Peter jobbar idag också och kommer hem sent... Men jag behöver inte planera kvällen, för jag är ju ledig!

Den ljuva åländskan

När man varit borta från Åland i två skolterminer är det lätt hänt att man glömmer en del åländska uttryck. Jag måste nog säga att jag använder väldigt få äkta åländska uttryck, men det är alltid lika kul att höra dom på stan eller i nån affär! Idag när jag gick på Kantarellen så var det en kille med riktigt bred åländsk dialekt som kläckte ur sig att "ikväll ska de ju tääääs ju!" Haha, det låter så bondigt :)

Här är några andra härliga åländska uttryck:

"Issinga jåla"

"Ja ha rungit å rungit, å inga rang du tillbaka heller"

"När du inga täääär någgi"

Hittade en sida där man kan lyssna på några åländska dialekter också. Man kan lyssna på Saltviksdialekt och Brändödialekt och så kan man välja om man vill lyssna på en ung eller gammal kvinna eller man. Lite småroligt om man inte har nåt bättre för sig :) Klicka här.

Men glöm inte, vi ålänningar är stolta över vårt ursprung, hur mycket vi än skämtar om den åländska dialekten :D


Plötsligt händer det...

Fällde nästan en liten tår just. Skrev klart kandidaten och skickade in den till min handledare inför slutseminariet nästa vecka! Förstår ni hur skönt det är!?!?!?!?!?!?!?! Den är HELT klar nu, det enda jag har att göra efter seminariet är att ändra lite småsaker som handledaren och opponenten tycker att är lite oklara, vilket jag hoppas är småsaker! :)
Så här har det sett ut den senaste veckan på köksbordet

Titelbladet för min avhandling

 

Vad ska jag göra nu då?

Ett gäng riktigt duktiga killar!

Hittade den här videon idag och jag måste säga att det här är ett gäng riktigt riktigt duktiga killar!
Kika in dom här --> Lady Gaga - Släng dig i väggen

Det blev riktigt mysigt igår, vi öppnade en flaska vin, plockade fram lite goda charkprodukter och tittade på film. Sen efter filmen så blev det spindeljakt. Det var en skitäcklig spindel på väggen som varken jag eller Peter ville ta bort. Det slutade med att Peter knappt vågade hålla i glaset som vi fångade spindeln i och jag låg och vred mig av skratt på golvet :) Haha, det var så sjukt roligt!

När man inte har annat att prata om...

Vilken konstig dag det har varit idag. Då tänker jag alltså på vädret, jättevarmt och kvavt.  Tänkte att det blir nog oväder nu och i morse såg det nog ut som det för det var så mulet, men nu skiner ju solen! Nåja, det gör inget om det inte blir oväder! Till lördag har dom lovat 22 grader!!!! 22!!!

Nu ska vi plantera om lite blommor och sen tror jag bestämt att det blir lite vin för oss två!

Lediga dagar för vissa, själv skiljer jag inte på vardag och helg...

God morgon alla pigga Kristihimmelsdfärdsfirare! Eller ligger ni alla hemma och är bakis från igår? Här utanför fönstret är det i alla fall nästan dött... Men själv har jag just åtit frukost efter min powerwalk! Har inte tid att festa hela natten och sen sova bort halva dan, har ju anhandling att skriva! Men snart...

Vilken rysarmatch det blev igår mellan Finland och USA. Jag har aldrig sett finlands alla grundspelsmatcher för jag har inte tyckt att det är så spännande, men här hade det ju kunnat gå så att de inte skulle få spela fler... Tack och lov så vann dom med 3-2 så bye bye USA!

Ska hoppa in i duschen nu och fräsha upp mig litegrann, hörs senare idag!!

En promenad i solskenet

Vilket underbart väder det är idag! Solen skiner och där det är lä så är det jätte jätte jättevarmt! Tog en promenad med Peter för ett tag sen via Tullarns äng och till Lilla Holmen. Tittade på lite djur och sen gick vi hem längs MSF hamnen. Riktigt skönt ska jag säga, och varmt blev det också! Sommarkänslorna kröp fram ur sina mörka vrår när man hörde måsarna ropa!

Nu ska det lagas lite tacopaj medans pojkvännen är iväg och flyttar en flygel :) Hej så länge!

Nattbloggning

Klockan är alldeles strax 12 och jag sitter och funderar på vad sjutton jag gör uppe... Är sjukt trött och helt slut i huvudet (ursäkta den dåliga ordvitsen) av all text som jag ser framför mig dagarna i ända. Ska hämta Peter från båten nån gång efter 2 när båten kommit iland, men jag tror inte jag är uppe tills dess. Han får nog ringa och väcka mig. Men jag är för trött för att gå och lägga mig just nu... Måste vila lite först.

Lägger upp några bilder från idag så länge.

Pappa inviger grillen för i år! Glad och lycklig!

Sen kunde jag inte låta bli att fota lite blommor, kanske är lite uttjatat men dom har så fina färger!

Senare på kvällen hade himlen en otroligt vaker färg, tyvärr får jag inte bilden så ljus som det var på riktigt, men den här är rätt häftig ändå!


Roligt tidsfördriv

Är väldigt uttråkad just nu. Lite nu och då slår utmattningen till och jag har ingen lust eller motivation till att skriva alls. För det mesta hjälper det att ta en kort paus och gå och dricka lite vatten eller nåt sånt, men just nu vill inte det heller fungera. Tog datorn och böckerna med mig till köket och här sitter jag nu med Ebba och Maya springandes i fötterna. Dom är i alla fall roliga att titta på!

Hur många har förrästen spelat Super Mario när ni var små? Hur många av er ler varje gång ni hör den här musiken?

En lite annan version som jag tycker är rätt skön :)

Känner ni hur tummarna börjar rycka, hur huvudet, axlarna och till sist hela kroppen sitter och hoppar i takt med att man samlar på sig pengar, hoppar efter svampar och dödar små sköldpaddor? Det var tider det...

MEN, jag har faktiskt hittat en sida på internet där man kan spela Super Mario!! Det är visserligen inte samma känsla som med kontrollen i handen men ändå!! Problemet är att jag fastnat på nivå två (då har jag alltså spelat det första på listan, Mario World), jag förstår inte hur man ska få död på bossen... vilket i-landsproblem, men det är ett problem!!

I alla fall, klicka här för att komma till sidan.

 


Kontanter sviker aldrig...

Det finns en sak som jag inte tycker om. Och det är när visa kortet inte fungerar när man ska betala. Som tur var hade jag kontanter på mig den här gången, men vad gör man om man handlat mat för resten av veckan, det är tomt i kylskåpet hemma, det finns inge kontanter i plånboken och kortet väljer att inte fungera? Vad är det för en modern värld vi lever i egentligen?? Suck...

Pappa ringde för en stund sen också, han bjöd över mig på middag ikväll, grillad korv!!! Sen ikväll, eller inatt heter det väl, vid 2-tiden, så ska jag hämta Peter för då går han äntligen av båten! Det har inte varit kul att bo ensam igen, jag som just kom hit... Fast jag måste erkänna att jag fått väldigt mycket gjort! Fast jag brukar få mycket gjort när han är hemma också... Han sporrar mig! Vilken bra pojkvän jag har!!

Vikariera sig lite

Vilken spännande match det blev igår! Eller ja, jag såg bara de sista 10 minuterna mellan Finland och Tyskland. Finland måste vinna matchen för att gå vidare från gruppspelen så det var lite nervöst när det var 1-0 (till Finland) och tyskarna pressade på som fan! Det var just och just så jag vågade titta... Men vi vann, puh...

Ska strax iväg och vara vikarie en timme, i biologi-geografi, det blir nog kul! Gissa vad jag ska göra efter det!?! Håll i er nu, jag ska -----> skriva på kanden!!! Wohooo! Vilken överraskning va?!

Dagens bild

Måste säga att jag börjar känna mig lite sliten nu... Ögonen börjar nog bli fyrkantiga snart, som mamma och pappa sa att dom blir om man tittar för mycket på TV :) Måste ju gälla samma sak med datorn! Var på bibban till 4 kanske, minns inte riktigt. Men jag blev så hungrig så jag måsta fara hem och laga mat.

Det var ett tag sen dagens bild kom upp tror jag bestämt. Men idag planterade en avocadokärna och den kan få figurera som det idag! Undrar om den börjar växa, det stod i mammas blombok hur man skulle göra så jag måste ju prova! Jag har ju fått en apelsinkärna att gro en gång så varför inte prova med en större kärna :)

Jag hade ingen tillräckligt liten innerkruka till den men jag hoppas den klarar sig ändå!


På biblioteket

Sitter på biblioteket nu och har som avsikt att sitta här i många timmar framöver. Här ska det produceras text som aldrig förr. Har konstaterat att det är ganska bra att stiga upp senast 9 om man vill få någonting gjort på dagarna. Dels är det lättare att arbeta på förmiddagarna och dels så går inte hela dagen åt till att sova, äta frukost och klä på sig... Dessutom är jag trött på kvällarna vid 10-11 redan, och sen sover man så gott så gott! Men i helgen tänker jag faktiskt ta sovmorgon, det är jag värd, för då ska kandidaten vara klar, jippii!!

Men för att det ska gå så måste jag sätta igång och skriva nu. Hörs igen efter en sisådär 10 sidor text :)

Mätt i magen

Nu har vi varit på middag, det blev Kryddoxe på Park, en klassiker. Tyvärr så kan jag inte säga att det var så bra den här gången, smaken var som alltid bra men jag fick en dålig bit av oxfilén, svansen... Den var seg som sjutton och jag tvingades skära så små bitar att jag kunde svälja dom hela :( Har ätit den 3 gånger på ett halvår nu och två av gångerna har jag fått den biten. Typiskt.

Är i alla fall hemma nu igen och ska återigen sjunka ner i kandidatarbetet...

skrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskrivaskriva

Mammas dag

Grattis på morsdagen Mamma!!



Snart ska vi fara ut på morsdagsmiddag så jag ska fara hem nu. Ska plocka en bukett vitsippor först bara, det hör nämligen till att vi gör det på morsdag!

Finland - Danmark



~⁄ pinsamt pinsamt ⁄~

⁄ Sov Gott ⁄

Aaaaahhh...

Hur många förstod att det var ett "Aaaaahh..." efter den första klunken öl? Nu när pojkvännen är på båt och jobbar så måste man ju passa på, sitter här i soffan med öl, chips och dipp och väntar på hockey :) haha, nej, det skulle vara roligare om han var här, men jag gör så gott jag kan med att ha det bra fast han inte är här!

Har producerat några sidor text till kanden, nu tar jag paus tills jag vaknar imorron. Eller vaknar och vaknar, tills klockan ringer kl. 9. Har faktiskt tänkt att jag skulle ta en promenad imornbitti innan mitt pilatespass. Börjar känna mig duktig nu!

Jaja, hade inget att göra så det blev ett kort inlägg innan hockeyn. Heja Finland!

Någon mer som sitter hemma en lördagkväll och tittar på hockey? Fast det blir ju mer spännande sen senare...

Update: Jag tar tillbaka det jag sa om att det blir mera spännande senare... 1-0 efter 2½ minut, 2-0 efter 5 minuter, till Danmark alltså. WHAT?? Vad hände liksom... Tack och lov så klämde Finland in ett mål snabbt därefter, men ändå!??? Det behövs några till...

Pessimisten kikar in

Vart tog den här dagen vägen? Jag skulle ju skriva massor på kandidaten och nu är klockan redan halv 7!?! Då steg jag ändå upp 9... Men jag måste säga att tiden flög iväg fram till 12, har ingen aning om vart de timmarna tog vägen... Likaså mellan 3 och nu. Tiden går snabbt när man har roligt heter det ju men jag vet inte om jag skulle säga att det här är så roligt. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, eller hur jag ska skriva, word gör inte alltid som jag vill och det är lördag kväll. Ska man verkligen sitta och göra sånt här en lördag kväll?? Jag kan ju trösta mig med att det inte känns som lördag...

Nej fy på mig, det här blev inte ett positivt inlägg kan jag säga... Lovar att nästa är roligare! Nu ska jag gå och gräva mig djupare ner i krishanteringens mörka djungel.



Skadeglädje är den bästa glädjen!

Haha, kom in på en internetsida igår som gav mig många goda skratt --> www.felsms.com

Folk som har skickat sms till fel person, och verkligen till fel person!!! Man kan riktigt känna hur illa det känns för den som skickat ibland. Men trots det så kan man ju inte låta bli att skratta åt det, skadeglädje är den bästa glädjen eller hur var det??

Konsten att fånga en publik...

För ungefär ett år sedan så ingick det i en kurs att hålla ett tre-minuters anförande för klassen. Jag valde att hålla ett tacktal till någon speciell. De senaste veckorna har jag tänkt på det flera gånger då de som går samma kurs nu skulle göra samma sak. Dessutom så tänkte jag på det i morse... Så då tänkte jag, att varför inte dela med mig av det :) Jag själv tycker att det är ganska roligt, men hoppas att jag kan ge också någon annan ett leende på läpparna!



Jag skulle vilja tacka en väldigt god vän till mig som har ställt upp för mig i alla tider. Du har funnits där när jag behövt dig och du har fått se alla mina sidor. Vi har gått igenom många prövningar du och jag, men vi har klarat dem allihop.


Du lyssnar alltid på vad jag har att säga, du kanske inte alltid har en lösning men det är ju inte det som är det viktigaste, utan att du finns där för mig när jag behöver dig, det är det som betyder nåt. Och trots allt du har fått höra och utstå så stannar du ändå alltid kvar. Och det tackar jag dig för.


Du och jag har tillbringat många timmar tillsammans varav en del varit lite jobbiga men så många fler har varit riktigt bra. Jag tycker väldigt mycket om dig och hoppas att vi kommer att vara vänner för alltid. Och det är inte bara jag som tycker om dig, utan jag vet att du är omtyckt av många andra också.


Den här vänskapen som vi har, så är mycket stark och växer sig starkare hela tiden.  Jag längtar efter dig nästan varje dag och ibland kan jag inte sluta tänka på dig för du är så go och mysig och riktigt härlig och jag saknar dig! Jag minns faktiskt en gång när jag var riktigt sjuk och du tog mig i din famn och sade att jag tar hand om dig, att allt kommer att bli bra. Där somnade jag sen och när jag vaknade kändes allt mycket bättre.


Utan dig skulle faktiskt mitt liv inte vara detsamma, jag skulle nog inte ha klarat mig utan dig. Tack vare dig så orkar jag mycket mer, du ger mig kraft och ork till att leva. Och jag behöver dig. Som tur är så finns du alltid där, varje gång jag kommer hem så är du där och väntar på mig, tar mig i din famn och berättar hur mycket du saknat mig.


Så jag hoppas, precis som jag sade i början, att vi fortsätter klara alla våra prövningar och att du fortsätter att stå ut med alla mina sidor. Därför vill jag tacka dig min säng för att du alltid funnits där för mig.


 

Kom du på vem det var till innan du läst klart? Det var det i alla fall ingen i klassen som gjorde då jag höll det här :)


Min fina Maya

Hämtade ju en ny bur till Ebba och Maya idag, dom tyckte om den! Lite senare var Maya jättesugen på att bli fotograferad så jag passade på att ta lite söta och roliga bilder på henne. vanligtvis går det inte så bra då hon är så vild, men nu fick jag rätt många, här är några:



Sitter och tittar på NCIS med syster nu, hon kom hit med pizza för en stund sen, gott! Har skrivit en del på kandidaten idag också, eller transkriberat en intervju, så jag har fått en del vettigt gjort också!

Ska man göra skolarbeten kan man väl få unna sig att ha det bekvämt

God morgon!

Sitter i sängen och fördriver tid. Det känns nästan som att jag har flyttat till sängen de senaste dagarna. Men tro inte att jag ligger och latar mig! Nej nej, jag har bara kommit fram till att sängen är ett väldigt bekvämt ställe att göra skolarbeten i! Så här sitter jag med en massa papper utspridda i sängen och med datorn i famnen och skriver så fingrarna glöder!

Inledde morgonen med ett pilatespass, lånade en CD av mamma igår så nu ska vi se hur länge jag orkar hålla på dem det här! Ska komma ihåg att ta ner yoga-CDn när jag är i Vasa också...
Snart ska jag iväg och hämta e bur till Ebba och Maya, sen blir det kandidatskrivande till sena kvällen... Måste handla också, vad ska jag äta idag?? Förslag??

Gröna fingrar?

Hej hej!

Hemma igen efter ett besök hos mamma och pappa. Har ju lånat en cykel av dom nu över sommaren, och ajaj, jag är inte van med den sadeln kan jag säga! Tänker då inte sätta mig på en spinningcykel på ett tag... Inte för att jag skulle gjort det annars heller men :)

När jag kom hem började jag i alla fall fixa med blommorna här i lägenheten. Dammade, vattnade, duschade, badade, plantera om lite och hade mig. Hoppas dom inte dör nu bara... Har för övrigt haft en väldigt aktiv kväll annars också. Har tvättat en maskin, rensat duschsilen (vilket inte var skoj..) och fixat med lite av det ena och det andra! Imorgon ska jag fara och titta på ett akvarie som jag kanske ska ha till Ebba och Maya. Buren här är alldeles för liten tycker jag...

Till dess, sov gott!

Vårtecken

Kom hem från stan för en stund sen, shoppade ett fotoalbum så nu (eller så fort jag blir helt ledig) är det dags att börja framkalla bilder! Men egentligen har hela min förmiddag gått åt till att läsa till och skriva tent... Först skrev jag en engelska tent och efter det en om inklusion. Satt i 2½ timme :( Skrivkrampen var det som avbröt mig... Inte för att jag hade mer att skriva egentligen men, hehe... Nu är det bara kandidaten som ska skrivas klart under återstoden av den här vecka och nästa vecka, presentation av den och till sist några historiauppgifter till. Sen är det sommarlov på riktigt!!!

På tal om sommarlov, igår såg jag årets första humlor!! Två stycken! Det är väl ett bra vårtecken, även om jag inte tycker om humlor... Och för en minut sedan så hörde jag *trumvirvel* GLASSBILEN!!! Wiii!!!

Nu ska jag hem till mamma och pappa igen och få mig lite mat :) känner mig nästan lite bortskämd... Men imorron ska jag försöka laga något eget...

Ha en bra torsdag!

Dagens bild

Den här årstiden är verkligen underbar, jag älskar när alla blommor börjar komma fram, bladknopparna spricker och solen skiner. Man känner sig allmänt vårig och vill bara klä sig fint och också känna sig extra vårig! Därför vill jag också helst vara på Åland under den här tiden, här finns redan massor av vitsippor, blåsippor, vårlökar, violer och massa andra vårblommor. En del av dem finns inte ens i Vasa :( Plockade några vitsippor häromdagen och här kommer en närbild på några!


Efterlängtad mammas mat sitter fint i magen!

Sitter hemma hos mamma och pappa på Systers dator och surfar runt lite. Har fått världens godaste mat: potatis och kantarellsås!!! Mums! Sen mjöd och sockermunk, gudomligt gott, och sen ännu chokladkaka!! Nu är jag nöjd och kan fara hem :) Har dessutom suttit och rensat vårt CD-ställ på uppdrag av mamma. Satt en bra stund och log åt gamla dängor! Ska leta upp dom på datorn när jag kommer hem!

Ska snart cykla hem härifrån. Gick hit så att jag skulle få med mig cykeln för sommaren, bra att ha...

5 maj 2010

God morgon!!

Hoppas ni har en lika fin dag där ni befinner er som jag har här på Åland! Solen skiner och himlen är blå! Dock ser jag några regnmol men dom drar säkert bara förbi för att visa att dom finns...

Har inte stigit upp ur sängen än, tänkte mig att det skulle bli en sån dag idag. Har tagit datorn och provläsningen med mig i sängen och planerar att sitta här till 3. Sen ska jag göra mig i ordning för att fara hem till mamma och pappa och hälsa på. Ska få lite mat och så! Skjutsade nämligen Peter till Birka idag där han ska jobba en vecka, så jag är ensam. Har tänkt vara mycket flitig under den tiden och skriva massor av sidor på min kandidat. Dock får det vänta till imorgon då jag idag måste läsa på tent och imorgon förmiddag skriva tent... Men sen jäklar, sen ska det skrivas!!! Hoppas bara min dator håller ihop, den hade mycket konstiga saker för sig igår :(


Valborg 2010

Jag har hur många bilder som helst från valborg så här kommer nu en berättelse om Valborg 2010 i bilder:

Anders öppnar vinflaskor med plastkniv, stabil början!


Emilia skäms...


Humöret var på topp!



Peter fick låna min mössa då han inte har någon egen, han var nog lite stolt :)


Nästa dag, picknick i parken.


Det var inte så många andra än vi där...


Men vi fortsatte hemma på Lottas och Anders vardagsgolv dit även resten kom!

Äntligen hemma!

Hej! Nu är jag hemma på holmen igen! Äntligen!!! Resan gick bra, väskorna var många och hemkomsten var skön! Idag har vi sprungit runt lite här och där, i bokbutikerna på jakt efter en vindagbok som vi har kommit på att vi ska börja skriva, till Peters mammas jobb och prata, handla, föra blommor, hämta vaccin och så har jag varit och vaccinerat mig. Vi på Åland har ju fått gratis TBE vaccin och nu var jag och fick en påfyllnadsdos. Hoppas jag inte får ont... Peter är och joggar nu och jag ska börja packa upp mina väskor. Det kommer att ta sin lilla stund, men jag vill få det gjort så fort som möjligt! Speciellt om jag får ont av vaccinet... Börjar redan ömma lite, så nu ska jag gå.

Skriver mer imorron, hejsvejs!

1 maj 2010

Har egentligen inte tid att skriva men tänkte nu titta in ich säga att jag lever! Vappen gick riktigt bra, första maj bestod av picknick i det ensamma och fulla vuxna och nu håller jag på att packar. Imorron åker jag och Peter ner till Åland! Om jag hinner så berättar jag emr om helgen innan det, annars hörs vi på måndag!

RSS 2.0