Gott godare godast

Receptet alltså! Det blev så himla gott! Receptet var på Grillad hälleflundra med citrus och parmesansmör men vi ändrade lite i det. Eller ja, Peter ändrade :) Men så här gjorde vi i alla fall!
.
Drygt 400g gösfilé som vi rimmade en stund varefter den fick ligga i en glace tills fisken började bli lite vit.
.
Glacen:
Saften från en pressad citron (9 delar)
Olivolja (1 del)
1/2 finhackad chili
Rivet skal av 1/2 citron
Peppar
Timjan
.
Kryddsmöret:
5 msk smör
1/2 finhackad chili
Rivet skal av 1/2 citron
1 msk pressad citronsaft
1 dl riven parmesanost
.
Allt vispades ihop och så var det färdigt!
.
Sedan kokade vi små potatisar som vi stekte i olivolja och smör och kryddade med flingsalt och timjan.
.
Stek fisken på den fula sidan först, ganska länge, så att den nästan blir klar. Den ska bara stekas en kort stund på andra sidan.
.
Till detta drack vi ett vin som hette Beringer stone cellars från Californien. Ett vitt chardonnayvin från 2008. Det passade jättebra till så jag rekommenderar det varmt!
.
Det var tusen gånger godare än vad det ser ut! (och jo, vi glömde sallad, hihi)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Ooooh, vad GOTT det låter!!! Det måste vi prova! :) Beringer brukar vi alltid köpa i Florida, så vi måste väl se om vi kan få tag på det också ;)

2010-11-11 @ 11:40:02
URL: http://hannahbannanah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0