Nu är det jättenära!!!

Förlåt förlåt förlåt för urusel uppdatering!! Jag har inte riktigt haft tid... Sen jag kom hem från Helsingfors har dagarna gått åt till att träffa vänner och familj, göra de sista inköpen inför resan, ordna med andra saker inför resan och lite annat smått och gott. Bloggen kommer tyvärr också att få lida i drygt en vecka till. Imorgon åker vi till Madeira (som jag längtat!!) och jag tar inte med mig datorn. Ifall jag hittar någon dator där så kanske jag uppdaterar, men annars så kommer det att vara bloggpaus till den 8.1, möjligen 9.1... Men då lovar jag att bjuda på en massa bilder och berättelser om vad vi gjort!!!
.
Jag har just packat klart och tror att jag har allt, och förhoppningsvis inte "lite till". Sara kom hit för en stund sen och hälsade på. Hon har varit i USA hela hösten så det var jättekul att ses! Hon hade dessutom med sig en liten julklapp till mig!! Paketet kom från Victorias Secret (och den här gången var det innehåll i påsen Lotta! Hihi!) och innehöll ett par grymt snygga trosor! Me lika a lot!!!!
.
Igår träffades jag, Peter, Julia, Julias pojkvän, Jossa, Ellida och Ellidas pojkvän för middag på Indigo och efter det invigde vi mitt nya Alias!! Det var kul!
.
Jag skulle gärna skriva om hur mycket jag längtar efter och ser fram emot att fara iväg men jag hinner tyvärr inte. Jag måste duscha nu innan det blir för sent... Men det kan jag i alla fall säga, att det ska bli helt fruktansvärt galet sjukt skönt att fara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
Så ha det bra nu allihopa den närmsta veckan. GOTT NYTT ÅR!! Och som sagt, jag lovar att berätta massor när jag kommer hem igen!!

Hemåt

Godkväll!

Sitter på båten på väg över SKärgårdshavet hem till holmen och älsklingen min. Ska bli skönt att sova i en 140cm säng igen efter att ha krypit ihop på en 80cm tunn madrass i tre nätter! Har lite bilder som jag tänkt visa upp, skrev faktiskt ett inlägg tidigare idag men sen hakade internet upp sig och allt försvann. Jag orkade inte börja om på nytt då, men nu har jag inget att göra så jag kan ge det ett nytt försök nu istället!

Det är alltid jag som stått för dukningen, och speciellt servettvikningen, och i år fick jag extra påtryckningar eftersom jag ju nästan är kockfru och då borde kunna sånt! Så här blev den ena dukningen (med servetter vikta som löv, i alla fall enligt internet)


Så här blev den andra vikningen. Ska föreställa en fjäril, vet inte riktigt om jag håller med om det, men fint blev det i alla fall!


Staffan fick ingen haklapp i år men kom på ett eget sätt att skaffa en :)


Här sitter jag och bläddrar i en bok i väntan på att vi ska få börja öppna paket :)


Sen hade jag visst inte så mycket mer bilder att dela med mig av. Det finns fler på Staffans kamera men dom har jag inte tillgång till nu. Kanske nån annan gång :)

Har just varit och köpt mig ett glas rödvin så nu ska jag avsluta här och surfa runt på lite olika sidor medan jag smuttar på mitt vin!
Ha en bra kväll!

Ska jag bli moster?

Julafton flöt på som vanligt för oss igår! Maten var riktigt god, som vanligt! Mätt blev man också, som vanligt! Vi fick tyvärr inget besök av tomten men lite paket hade han i alla fall lämnat under granen! Tydligen har jag varit rätt så snäll i år för jag fick riktigt fina julklappar! Från och med nu bjuder jag in alla som vill på ett parti Party-alias, jag kan också släcka en brand med min nya brandfilt om det skulle behövas! Dessutom kommer jag förhoppningsvis vara lite mindre elektrisk efter att ha använt mitt nya schampo och också dofta gott av ny tvål och hudcreme!

Fick dock en liten chock just då jag såg att syrrans pojkvän skrivit att syrran är gravid på sin facebook. Men vi förstod ganska snabbt att det var en facerape så chocken avtog lika snabbt som den uppkom! Så nu vet ni det, jag ska inte bli moster ännu :)

Men nu måste jag snart låta lillebror komma in på datorn för att spela lite Maffia wars... Han sitter här bredvid och gnäller... Ska bara läsa lite bloggar först!

God Jul



Önskar er alla en God Jul och hoppas ni får massor med god mat och dricka i trevligt sällskap och kanske ett besök från jultomten!

God mat, trängsel och mormors sköna sänglakan!

Snart snart är vi i Åbo! Bara ca 30 minuter kvar! Tycker att tiden har gått lite snabbare än vad den brukar göra, troligen pga sällskap, men också tack vare en mycket god middag i A la carte restaurangen. Åt en så sjukt god oxfilé med rödvins- och bearneisesås! Nam nam nam! Sen efterrätts bordet också! Fast det hade nog kunnat vara lite bättre...

Det enda negativa med att vi snart är framme i Åbo är att jag då måste sätta mig i bilen i 2 timmar. Vi är 5 i familjen, och när vi var mindre så gick det bra, förutom att vi bråkade då men man hade i alla fall plats att röra sig en centimeter... Nu däremot, vi bråkar visserligen fortfarande, men det beror främst på att vi i princip sitter i famnen på varandra!!! Usch och blä...

Men när vi väl är framme så får jag en mysig kram av mormor, en "high-five" av morfar och sen får man krypa ner i mormors härliga lakan! Måste dessutom låna en tröja att sova i för det glömde jag ta med :) igen :) mormors nattlinnen doftar så gott!

Lite bilder

Sitter på båten, igen... Orka... Men den här gången är det för en väldigt kort visit på Fastlandet. Sushikvällen igår var lyckad. Det blev MASSOR med sushi, nästan så att vi föråt oss, men bara nästan! Bjuder på lite bilder från det, men inte så många, det tar sån tid att ladda upp på båten...

Peter visade hur det ska gå till

Kalle var på G för att laga lite sushi!

Det är noga! Man ska se till att man har tungan rätt i mun!

Mmmm!!

 

Kan hända att uppdateringen kommer att vara riktigt låg de närmsta dagarna, har nämligen inte min egen dator (lånar syrrans) och vet inte hur mycket tid jag kommer att ha till att blogga! Men om jag inte hinner nåt imorron så önskar jag alla en God Jul! Ät mycket julmat, drick mycket glögg och njut av att få vara lite barn igen när spänningen infinner sig när tomten kommer på besök!


Mmm, sushi, mmm...

.
Idag är en bra dag! Nog för att alla dagar har varit det under den tid jag varit hemma på kobben, men idag är också bra! Vi har ätit tacos till lunch och det blir sushi till middag! Hemlagad! Henni och hennes kille kommer hit ikväll och lagar och äter sushi! Nam nam!
.
Just nu sitter jag i köket, Peter och hans kompanjon sitter i vardagsrummet och jobbar. I alla fall var det jobb jag trodde de skulle syssla med, därför tänkte jag att jag kan sitta i köket så stör jag inte. Men jag tycker mig höra ljuden från ett visst dataspel därifrån :) Haha, nå jag har inte orkat flytta mig. Sitter dessutom och lackar naglarna sådär juligt fina så jag behöver ju inte sitta där inne och förpesta hela rummet med nagellackslukt!
.
Update: Haha, dom satt inte alls och spelade dataspel :) Det är något annat som låter som ett skjut-dataspel. Jag tror att det är diskmaskinen! Haha!! För det håller fortfarande på och dom har farit iväg nu.. Och jag sitter fortfarande i köket, men nu vill jag inte flytta mig, för nu skiner solen in genom fönstret rakt i ögonen på mig! Underbart! Påminner mig om att jag snart ska åka till Madeira!

Veckans klipp: En riktig jul

Det verkar faktiskt som att det blir en riktig jul i år, en sån jul som de sjunger om i den här gulliga julsången. Med mycket snö, istappar i hustaken, tissel och tassel bakom stängda dörrar och doften av god julmat i hela huset. Ja, allt utom en tomte tror jag att jag kommer att få! Tomten kommer inte till oss mera :( Vi får nog vänta tills det finns småbarn med igen innan tomten kommer till oss igen...
.
.
Om en stund borde Julia komma hit. Vi har inte setts sen i somras så det blir kul! Man har alltid så mycket att prata om och ändå hinner man inte med allt! Man har ju så mycket att göra hela tiden! Jag har faktiskt inte haft en enda tråkig stund sen jag kom hem! Och jag vet knappt vad jag gjort.. Varit mycket lite på stan, hos mina och Peters föräldrar, pysslat med julklappar, varit ut och ätit och umgåtts med vänner. Jaa... tyvärr så blir bloggen lite lidande av det också, har blivit max ett inlägg om dagen... Men så kan det vara ibland!

20 december 2010

Hej hej!
.
Igår på dagen så gjorde jag inte så mycket mer än att slöa i sängen.. Sen på eftermiddagen for jag och Peter till hans föräldrar. Jag och hans mamma bakade julgodis, dajm och tryfflar! Peter spelade dataspel :) Haha, godiset blev gott men fick inte riktigt det utseendet som det skulle ha... Nästa år går det säkert bättre!
.
Om en stund ska vi fara till mamma och pappa. Dom har bjudit över släkt och vänner på lite julkaffe ikväll! Det blir gott och trevligt! Nu ska jag krypa upp i soffan och mysa med älsklingen en stund!

Julgodis och rysk kryddoxe

.
Mmm, så här fin blev vår knäck! Mycket god också! Dock har den inte stelnat helt och hållet så det är lite jobbigt att äta. Jag hoppas att den ska göra det i kylen, men Peter säger att den inte kommer att göra det :( Nåja, huvudsaken är att den är god!! Imorron blir det dessutom mera julgodis, Peters mamma bjöd över mig (eller egentligen oss men Peter vill inte) på julgodisbak! Det kunde jag ju inte tacka nej till!
.
Nu ska vi strax iväg till Park restaurang och äta middag med några kompisar. Blir gott, är riktigt hungrig! Vet bara inte vad jag ska äta, deras ryska kryddoxe är ju en specialitét, men jag har haft otur med den 2 av 3 gånger... Så jag vet inte om jag vågar mig på den igen...

Knäck knäck

Gårdagen blev väldigt lyckad! Peter fick massage, vi var och skrinnade och sen hem till mamma och pappa och bada bastu. Vi gjorde bastukorv och drack öl! Mums! Sen for vi hem till oss och myste med vin, oliver och chark! Perfekt!
.
Nu ska jag alldeles strax fara ivär till Ellida och göra knäck! Jag älskar knäck men Peter äter inte så mycket sånt så då får jag göra det med Ellida! Mycket roligare om man är två som trycker i sig en massa julgodis! Måste passa mig bara så jag inte äter så jättemycket, måste ju orka med middag ikväll :)
.
I brist på andra bilder så lägger jag in en på mig själv idag :) Har utsläppt hår för första gången på några veckor.. Mitt hår är så sjukt elektriskt på vintern så jag orkar inte ha det löst, men hittills har det gått bra idag! Försöker låta bli att röra det, då skiter det sig.. Risken är stor att det gör det nu när jag ska sätta på mig jacka och halsduk.. Nåja, vi får se, nu ska jag sluta prata en massa strunt och fara till Ellida!
.

Massa hemlisar på gång hela tiden :)

Här kommer ett litet hej från en stormig ö. Konstigt hur vädret kan växla så här, igår var det hur fint som helst och idag låter det som att huset ska blåsa bort! Nåja, nog pratat om vädret :)
.
Idag började jag dagen med lite träning faktiskt! Ganska duktigt måste jag säga. Sen har jag julpysslat lite med kort och klappar samt att jag har gjort ett födelsedagskort. Tyvärr så kom jag på att kortet inte kommer att hinna fram i tid, vilket ju är lite synd, men så kan det gå ibland...
.
Peter har varit på jobb idag och för en liten stund hittade jag honom sovandes i sängen :) Jag ska låta honom sova en liten stund till innan jag väcker honom för middag. Det passar egentligen ganska bra att han sover så att jag får ringa lite hemliga samtal som inte är för hans öron :) Det blir lite överraskningar imorron som jag håller på att planera! Kul kul!
.
Nu måste jag ringa min pappa, så vi hörs ikväll eller möjligen imorron om jag hinner, annars på lördag!

Underbara lilla ö

Orkade inte skriva något igår men resan gick bra och allt var i tid! Så jag fick äntligen krypa ner i sängen breve min fina pojkvän som jag saknat så mycket! Wonderful!
.
Idag har vi inte gjort så mycket förutom att äta en lunch på stan. Snart borde vi äta middag men vi halvligger båda i sängen med varsin dator i famnen och orkar inte göra något :) Men det är väl så livet ska vara när man har jullov!?!
.
Det har varit en underbart vacker dag idag och vid solnedgången passade jag på att fara ut och ta lite bilder (och förfrysa tårna på samma gång!) Tog dom med Peters nya kamera som är lite bättre än min. Måste faktiskt säga att jag är rätt så nöjd med bilderna!
.

Den sista dagen i Vasa

Jepp, som jag skrev tidigare så åker jag hem imorron, så idag blev den sista hela dagen i Vasa innan vårterminen drar igång igen. Lotta och jag skulle ju äta sushi till lunch, men det gick inte som planerat... Vi närmade oss dörren och såg att det var väldigt mörkt, på håll såg vi att dom öppnar 11 på måndagar, och klockan var kvart i, så vi gick till Clas Olsson en sväng. Sen då när vi kommer tillbaka strax efter 11 så är det fortfarande mörkt. Då går vi ända fram till dörren och ser en annan lapp där det står att de har julstängt from 13.12. Alltså från och med idag. Typiskt. Men det blev annan asiatisk mat istället, buffé på Chili & Lime. Gott var det!
.
Sen har jag tagit bort stygnen idag också. Det var fyra stycken om jag räknade rätt. Känns helt bra nu, har inte ont eller så. Men det är ju fortfarande ett hål där så lite försiktig måste jag vara ett tag till.
.
Nu sitter jag mest bara och njuter av att vara nästan ledig. Har varit på gymet med Lotta. Det gick bra. Blev ca 40 min träning, 20 min infrabastu, 10 min solarie, 10 min dusch och 10 min massagestol. Så om jag räknar rätt så blev det 40 min träning och 50 min annat :D haha, precis som det ska vara! Men det var faktiskt sista gången på Lady Line för oss så då får man göra så! Och träningen var effektiv!!
.
Men nästa gång vi hörs så sitter jag antagligen på tåget eller båten. Så ha det bra till dess!

Jag fick se Lucia :)

Satt hemma och sprättade lite kläder som ska sys om när jag plötsligt hörde trummor utanför. Tittade ut men såg inget, och kom sen på att det säkert är Luciatåget! Så jag kastade på mig ytterkläder och sprang ut, lagom för att hinna höra kören sjunga luciasången vid stadshuset. Det lät inte så vackert, men det var mysigt! Har inte sett ett luciatåg sedan 2006, och jag har faktiskt saknat det! Tycker det är så himla mysigt! Dessutom fick Vasa-Lucia rida på en häst, det skulle jag också vilja göra om jag hade fått vara Lucia!
.
Men nu ska jag gå till Lady Line, blir lite gym med Lotta.

Finally!

Är klar med varendaste en av höstterminens skoluppgifter! Förstår ni hur skönt det känns! Det enda som återstår innan jullovet är en tent imorron. Sen, kl. 15.22, så sätter jag mig på tåget som tar mig till Åbo hamn (förhoppningsvis i tid så jag hinner med båten) och sen seglar jag över Skärgårdshavet hem till min prins! Love it! Nu ska jag packa!!!

12 december 2010

Det blev en helt bra kväll igår! Dansade lite, pratade lite och sen for jag hem. Men hjälp mig vilken kö det var till garderoben när jag skulle fara! Och klockan var bara två då! Den var inte så himla lång, men folk knuffades och trängde sig före så sjukt mycket att jag inte förstår hur det inte kunde bli slagsmål!! Helt sjukt.. En sån kö har jag faktiskt aldrig stått i... Men till slut fick jag min jacka och fick gå hem!
.
Har jobbat idag, och om en timme ska jag och Lotta ut och äta nånstans! Får se vad det blir för gott, är hungrig i alla fall! Och imorron är det Lucia! Skulle villa se ett luciatåg men får se hur det blir med det... Har en massa annat kul (och lite mindre roliga saker också men det behöver vi inte bry oss om) inplanerat imorron med Lotta så det blir nog en bra dag!

Blev visst ändrade planer

På med sminket, byta kläder, få i sig lite dricka --> krogen. Hörs imorron!

Snart lov!

Klockan är sex och här sitter jag, ensam hemma en lördag kväll och ska precis börja med skolarbeten... Det har hänt förut också men då har det varit självvalt. Det är det inte den här gången :( Hade gärna gått ut lite ikväll, det är ju ändå sista tillfället för det innan jullovet. Men men, jag kommer ju (förhoppningsvis) få något vettigt gjort istället!
.
På tisdag har jag sista lektionen och tenten, sen bär det av hemåt! Längtar!! Så på tisdag ska de sista skolarbetena lämnas in! Sen blir det jullov för hela slanten!!!!!!!!!

En liten miss i planeringen

Fick lite bråttom på jobb idag. Vi hade nämligen fått vårens schema så jag satt och pysslade med det när jag plötsligt upptäckte att jag måste skynda mig lite. Så jag kletade på lite mascara, tog på mig ytterkläder, fick med mig jobbnycklarna och cykellampan och så stängde jag dörren. Ni kan säkert gissa vad jag glömde... Ja, så fort dörren gick fast så kom jag på att hemnycklarna var innanför. Typiskt! Cykelnyckeln är i samma knippa så inte kunde jag cykla till jobbet som jag tänkt. Så det blev en promenad i rask takt till jobbet! Fick tag på Lotta, som har mina extranycklar, och hon lovade ta med dom till julfesten som hon skulle på. Så efter jobbet fick jag traska ända till skolan för att hämta nycklarna... Nåja, jag har fått mig en hel del frisk luft idag i alla fall!
.
Nu blir det till att bänka sig i soffan och titta på TV. Ha en bra kväll!

Goddagens!

Blev ingen uppdatering igårkväll. Var istället till Lotta på ost- och vinkväll med Josse och Lena! Hur mysigt som helst! Och gott :)
.
Idag har jag gått runt på stan och försökt hitta en helt vanlig basic svart kofta. En sån som man kan ha på nästan vad som helst. Vet ni hur svårt det är att hitta??? Hittade en som kanske var bra, på KappAhl.. Det säger något om hur dåligt utbudet är, om man tvingas gå till KappAhl... Den hade lite krusiduller vid axlarna ner mot armarna och jag vet inte riktigt om det passar mig. Dessutom var de så fruktansvärt dåligt ljus i provhytten så jag såg knappt nåt alls. Så jag köpte den inte... Men kanske går tillbaka nån dag och kollar igen.
.
Snart blir det jobb och sen händer det nog inget speciellt. Babysim imorron så det blir en lugn och tidig kväll.

Veckans klipp

Det har varit en ganska tråkig dag så det har inte blivit någon uppdatering. Dagen har bara bestått av skola och jobb så jag tänker inte tråka ut er med det.
.
Så istället tänker jag dela med mig av veckans klipp! Det är en gammal youtube video som jag sett tusen gånger men jag skrattar varje gång jag ser den ändå! Så varsågoda!
.

Missförstånd efter missförstånd

Har suttit och tittat på serier hela kvällen och nu mot slutet så började jag fundera på vad dom egentligen bygger på. Och jag kom fram till att det är missförstånd. Alla serier bygger på missförstånd. Det spelar ingen roll om det är en serie med avsnitt som man kan se utan att ha sett tidigare avsnitt, då byggs missförståndet upp i det avsnittet men reds också upp i samma avsnitt. Om det är en serie som bygger på tidigare avsnitt så byggs missförstånden oftast upp från avsnitt till avsnitt, så att man måste se nästa och nästa och nästa. Egentligen är väldigt många filmer också uppbyggda enligt samma sak. Många gånger tror man att saker och ting är som de är i filmer, t.ex. kärlek, sex, karriärer m.m. Men vi lär oss efter ett tag att filmerna inte motsvarar verkligheten.. Såå, vart vill jag alltså komma med mina djupa kvällsfunderingar? :) Haha, ja men jag har faktiskt en point. Och den är att vi i serier ser hur missförstånd förstör alla sorters relationer och att missförstånden oftast beror på att man inte pratar tillräckligt med varandra. Man låter inte den andra förklara sig och det resulterar endast i att man blir besviken och ledsen. Så, prata med varandra! Lyssna på den andra och låt den förklara sig för att förstå varför den gjort eller sagt som den gjort/sagt. Annars riskerar man att förlora vänner, familj, kärleken... Men kom också ihåg att inte missbruka det här. Man ska kunna ge andra eller tredje chanser ibland, men man kan inte få hur många som helst...
.
Det här blev nu ett värsta amerikanskt känslosamt inlägg, men äh, så här är det!

Klar med massor av skolarbeten!

Det här har jag i fönstret, enkelt men vackert!
.
Idag har jag varit aktiv ska ni veta! Jag har skrivit klart 4 labrapporter (skrev en igår) till biologin så nu är jag klar med dem! Så himla skönt! Nu har jag bara 3 uppgifter kvar att skriva hemma innan jag tar jullov! Ja förutom två tenter då men dom kommer jag inte att plugga på. Så om en vecka åker jag hem till holmen för jullov! Jag säger det igen: så himla skönt!
.
Nu håller jag på att svälta ihjäl av hunger så jag ska värma lite spenatsoppa till mig. Som jag ska äta med sugrör... Mums! Eller nåt... Är egentligen mer sugen på tacos, Peters goda spaghetti med köttfärssås, Kotipizza eller nåt annat gott, men det får vänta i ett antal dagar :(

Klar med massor av skolarbeten!

Det här har jag i fönstret, enkelt men vackert!
.
Idag har jag varit aktiv ska ni veta! Jag har skrivit klart 4 labrapporter (skrev en igår) till biologin så nu är jag klar med dem! Så himla skönt! Nu har jag bara 3 uppgifter kvar att skriva hemma innan jag tar jullov! Ja förutom två tenter då men dom kommer jag inte att plugga på. Så om en vecka åker jag hem till holmen för jullov! Jag säger det igen: så himla skönt!
.
Nu håller jag på att svälta ihjäl av hunger så jag ska värma lite spenatsoppa till mig. Som jag ska äta med sugrör... Mums! Eller nåt... Är egentligen mer sugen på tacos, Peters goda spaghetti med köttfärssås, Kotipizza eller nåt annat gott, men det får vänta i ett antal dagar :(

Ett tandläkarinlägg

Ni får själva välja om ni vill läsa detta eller inte, jag ansvarar inte för några som helst bilder som dyker upp i era huvuden.. Hehe, nej så illa är det nog inte, hoppas jag, men jag har varit hos tandläkaren... Så vill du inte läsa om trevliga detaljer så hoppa över nästa stycke :)
.
Dom tog bort min sista visdomstand idag. Den krävde en liten operation så jag fick ligga där under sån där operationsfilt :) Lika bra det så jag inte såg vad dom gjorde! Det gick ganska snabbt i alla fall men nu är jag bedövad i halva munnen! Fick lite extra mycket bedövning då dom måsta spruta in mera två gånger för att det gjorde ont... Och nu kan jag inte öppna munnen ordentligt, jag kan inte svälja ordentligt och inte heller spotta ordentligt. Och jag kan säga att det inte är så roliga kombinationer när det inte vill sluta blöda! Öppnar jag munnen så ser det ut som om jag skulle ha fått en käftsmäll tack vare allt blod..... Uäk! Inte blir det lättare att sätta in en ny kompress heller när jag inte kan öppna munnen....
.
Nåja, hoppas det blir bättre snart. Har i alla fall en massa medicin och värkmedicin som jag kan stoppa i mig... Det hjälper tyvärr inte mot det onda i ögonbrynet, det gör fortfarande ont när man rör det :) Vilket jag gör ofta för jag glömmer bort det!

Grattis Finland!

Idag är det Finlands självständighetsdag. 1917 blev Finland en självständig stat, så om 7 år blir det 100 års jubileum! Kanske man blir bjuden på balen då! Hehe, eller så inte....
.
Men kvällen har i alla fall tillbringats tillsammans med Lotta. Vi har tittat på slottsbalen och alla klänningar, ett obligatoriskt program :) Men nu är det mingel, mat och dans, och det orkar jag inte titta på. Så jag tror att det blir en film nu.
.
Trevlig självständighetsdag till er alla!

Jag vann :)

Haha, jag vinner ju aldrig något men nu har jag gjort det :) Jag var inne på Coach Tommys blogg för ett tag sen och såg att han hade en tävling där han lottade ut redskapen till flowin. Man skulle skriva en motivering och sedan bara hoppas att man vann. Det fanns massor med bra motiveringar där men jag tänkte att jag kan väl skriva dit en jag också bara för skojs skull. Sen vann jag! Bara ett tröstpris, som jag inte vet vad är, men ändå!! Haha! Den här motiveringen hade jag:
.
Ooooh lala! Klart man vill vinna en sådan!
Letar alltid efter nya saker att prova på så flowin skulle ju vara en sån grej!
Har hört om flowin och också sett litegrann när någon gjort det på gymet, men aldrig testat själv.
Men att kunna träna framför TV:n tackar jag inte nej till!
.
Jag tror att han lottade fram vinnarna så min motivering var väl inte orsaken till att jag vann, men ändå! :) Det är ju alltid kul att vinna lite! Undrar bara vad jag vann :)

Saldot från gårdagens julfest

Sådärja, nu har jag vaknat och ätit frukost! Julfesten igår var riktigt najs! Vi började med bastu på hotell Radisson Blu. 10:de våningen med en sjuk utsikt, fick nästan lite svindel där när man tittade ut...
.
Sen gick vi till il Banco där ett dukat bord väntade på oss. Vi fick fördrink, förrätt, varmrätt och efterrätt. Plus vinpaket till det. Mycket gott!! Vi satt där till kanske halv 11, jag vet inte riktigt för jag hade ingen klocka, men sen gick vi vidare till ett ställe som heter Waild. (jepp, de stavas sådär). Jag har aldrig varit där, men med vårt gäng så blev det riktigt bra trots att jag inte kände någon annan.

Kvällsmys

Sitter i soffan med ett glas Baileys i handen och småtittar på TV. Har det rätt bra måste jag säga. Det enda som saknas är Peter, I miss you! ♥
.
Borde dock kanske packa ihop lite grejer för morgondagens julfest med babysimgänget. Det blir bastu och middag på il Banco. Blir säkert jättebra! Hinner kanske inte uppdatera imorn, först jobb och sen julfesten, men i så fall hörs vi på måndag!
.
Nyfixade naglar och ett glas Baileys!


Dagens ros!

Hihi, strax innan jag gick hem från jobbet idag svarade min kollega på ett samtal. Det visade sig vara från två killar som jag betjänat tidigare på dagen som ville ge mig dagens ros i "Ikkuna-lehti" för att jag hade betjänat dom så bra :) Sånt blir man glad av! Så håll utkik i nästa nummer av Ikkuna :) haha!
.
Ikväll blir det en hemmakväll där jag ska ta hand om mig själv. Har just duschat (efter ett svettigt zumba-pass) och håller på att lagar mat nu. Jag har haft ansiktsmask och lackat tånaglarna. Efter maten ska jag manikyrera mina naglar och sen bara ta det lugnt. (om jag nu lyckas med det...)

Bildbomb

Jiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaa! Min telefon fungerar! Fick PUK-koden av pappa, eller som mamma trodde att den hette, Pukko-kod :) Haha!!
.
Nåja, här kommer bilder från igårkväll.
Emilia och Envik, glada och på topp!
.
Fina Ika och Matilda
.
Nicke var på humör!
.
Lotta var så fin i sin juliga utstyrsel!
.
Vackra Amra, Lotta och Linda
.
Tror ni på mig om jag säger att vi hade så här kul hela kvällen?
.
Envik pysslar med något bakom ryggen
.
Madde kom på eftersläpp
.
Lilla tomtenissen Svaije
.
Under kvällens gång skulle varje bord komma på en julig sång, och denna komponerades i vårt bord:
.
Melodi: Liten jumbo
Liten tomte yra runt på Ollis
Liten tomte va ju lite full
//:Liten tomte skulle dela klappar
vad som hände får ni veta snart://
.
Liten tomte skulle dela klappar
Liten tomte gick ju lite fel
//:Liten tomte klappade på fel tjej
Liten tomte klappar aldrig mer://

Vad jag fick ut av gårdagens bravader

Igår hann jag inte uppdatera. Satt i soffan en stund efter att jag hade kommit hem från skolan, och sen upptäckte jag att jag visst hade lite bråttom! Jag skulle jobba 16-19 och sen skulle jag på julfest kl 19-->. Det innebar att jag måste fixa mig före jobbet, så helt plötsligt blev det fart på mig :)
.
Men julfesten var galet bra! Hade så kul hela kvällen och det tror jag att alla hade! Jag har massor med bilder men jag har inte lagt in dom på datorn ännu, så dom kommer senare, kanske ikväll! Men jag kan ge en kort summering på vad jag fick med mig hem från den här kvällen:
  • en MASSA bilder (alla är dock inte bloggbara!)
  • en positivare bild av Strampens mat
  • en massa skratt
  • ett stort rivmärke på baksidan av låret (från scenkanten som jag föll på...), som snart kommer att bli ett fint blåmärke... och som är jätteömt...
  • en telefon som kräver PUK-kod av mig... som jag inte har... (det går alltså inte att nå mig på telefon
Så jag kan inte säga annat än att det var en himla lyckad kväll!
.
Idag mår jag bra, som vanligt ;) Dock lyckades jag med en rätt så klantig sak för en stund sen. Satt på huk, och på nåt sätt så tappade jag balansen och stukade nästan foten... Jag har inte så ont att jag inte skulle kunna gå normalt men lite ont gör det allt...

Snart e de jul igen, snart e de jul igen och julen varar fram till påska!

Första december idag. Redan. Bara 24 dagar kvar till jul. Men jag ser fram emot det! Är inte juldeppig :) Tycker att det ska bli mysigt med jul! Myser lite för mig själv varje gång jag ser julpynt, klädda granar och vackra snöiga träd! När jag kommer hem, vilket är om två veckor(!), så ska jag och Peter fixa en gran att pynta och baka pepparkakor! Längtar! Längtar hem lite också... Blev lite skoltrött igår... Men trots det så har jag gjort mycke skolarbeten ändå! Och det tänker jag fortsätta med så att jag har allt klart då jag far hem på lov!
.
Om jag ska ta och sluta skriva ner en massa saker nu. Känns som att inget riktigt hänger ihop av det jag skriver, samtidigt som det gör det... Men det är så mina tankar går nu. Så nu ska jag sluta och skypa med min härliga pojkvän istället. Så får han lyssna på mitt osammanhängande prat :)

Jag går på diet

Jepp, på mandarindiet. Det betyder nu alltså inte att jag bantar och bara äter mandariner utan något helt annat. Jag är lite allergisk mot citrusfrukter och om jag äter för mycket av dem så får jag utslag kring munnen som blir torra och kliar. Inte så vackert.. Och inte så kul heller... Men, problemet är ju att mandarinerna är så galet goda den här tiden på året!! Och jag har köpt mandariner. Men jag kan äta lite, och därför har jag bestämt att jag får äta en mandarin om dagen. Därav min mandarindiet :) Jag har inte fått utslag på flera år, så förhoppningsvis får jag inte nu heller, men jag vill vara försiktig...
.

Veckans klipp!

Hihi, vissa reklamer är bara så himla bra. Den här gången är det telenor som har lyckats. Varje gång jag ser den här reklamen så garvar jag läppen av mig :) haha nä kanske inte så, men jag ler litegrann i alla fall. Den är så klockren! Riktigt tagen från verkligheten!
.

RSS 2.0