Topparna denna vecka


Middagsdejt med pojkvännen tidigare i veckan! Perfekt sällskap, god mat och god dryck toppad med födelsedagstårta, bättre onsdag kan man nog inte ha...


Helgen har jag startat med middag tillsammans med ett gäng härliga kollegor och i morgon blir det kalas med ännu mer härliga människor. Precis sånt man behöver så här i slutet på november!


Nu ska jag mysa ner mig under vårt bamsetäcke och sovaaaaa!!


Träningsverk

I dag har jag haft en aktiv tisdag. Började dagen med en 30min powerwalk i morse innan jobbet. Efter jobbet var det dags för löparkurs. Där blev det ca 2km uppvärmning (tänk att jag överhuvudtaget kan skriva 2km som uppvärmning, för ett halvår sen var det lagom för ett helt träningspass...) följt av lite löpskolning (löpteknik) och sedan dagens huvudverk: 16xca300m. Tempot fick anpassas till att klara av 16 stycken, men lite hårdare än vanligt joggtempo blev det. Jag testade dessutom att prova lite ny teknik. Jag får nämligen lätt ont i höften när jag springer och nu testade jag att korta ner mitt löpsteg samt att springa lite mer på tå, vilket tycktes fungera! Och som det känns nu, nästan 4 timmar senare. Vaderna, framsida lår och rumpa värker redan!!! Stackars morgondag...
 
Men nu är klockan mycket och jag ska gå och lägga mig. Hur bra nu det kommer att gå att somna då sambon tittar på Sverige-Portugal på TV...
 
Ska drömma mig tillbaka till Portugal så fort jag lyckas somna!
 

Fotokurs

Hallååå, är det någon här?? Det var ett tag sen jag skrev, men det får ni räkna med att kan hända ibland... Den här helgen går jag en fotokurs som Fotoklubben Obscura ordnar. Det är Andy Horner, en mycket duktig fotograf här från Åland, som håller i den. Efter dagens 5 timmar känner jag mig helt snurrig i huvudet av ISO, bländare och slutare. Krångliga saker det där, men bara jag lär mig hur alla de hänger ihop och hur jag ska använda dem så är det meningen att jag ska bli en lite bättre fotograf än jag är nu!
 
I dag har vi då alltså tränat på hur vi ska ställa in slutartid, bländare, exponering och lite om ISO. Inte världens lättaste men här är några bilder som kan visa hur det kan bli. (Och nu visar jag inte dessa för att försöka lära ut exakt hur man gör, för det kan jag knappt själv :) Bara för att visa vad man kan göra.)
 
När man ska ta bild på något vitt blir det lätt grådaskigt. Då måste man överexponera bilden för att få det att bli vitt.
 
Det samma gäller då man ska ta bild på något svart, men då måste man underexponera bilden.
 
Sen har jag också lärt mig hur man gör för att ta en sån här bild
 
Får se vad vi kommer att få lära oss i morgon!

Första passet inför Tjejvättern

I helgen var jag ut och provkörde min nya kompis som jag köpte för några veckor sedan. Så här fin är den!
En timme var jag ute och cyklade och 21,34 km blev resultatet. De första km gick inte så fort för det tog lite tid att lära sig växlarna och så, men när jag väl kom underfund med allt så var jag snabb som vinden! Det var så himla skönt och jag vet inte varför jag aldrig kommit på att det här skulle kunna vara en rolig träningsform??
 
Nu är det ju inte så mycket tid kvar på cykelsäsongen men det ska bli kul i vår sen när jag kan ge mig ut på ordentliga träningspass igen! Men slutsatsen är att Tjejvättern ska jag nog klara av!

Terapilördag

I dag har varit en lugn och skön dag. Jag har plockat med än det ena och än det andra, städat och flyttat runt lite inredning. Terapi för mig med andra ord! Tidigare i kväll var vi på kalas till min faster och nu har vi just tittat klart på TV4:s lördagsfilm. Och i brist på annat att skriva om så tänkte jag passa på att lägga upp några random bilder från Portugal.
 
Lunchdags på stranden
 På väg ut på cykelfärd. Huuuur sköna cyklar som helst!
 The couple
Lycklig tjej på semester
Mr Captain Morgan
 

TGIF

Den här fredagen och helgen behöver jag verkligen! Är så slut i knoppen så jag vet knappt vad jag heter... Ska inleda helgen med restaurangbesök med Fredrik och sen blir det bio. Mys på perfekt nivå!
 
 
 Trevlig helg på er alla!

RSS 2.0