Staffansdagen

Grattis till lillebror som har namnsdag idag! Och till alla andra som heter Staffan!

Sitter själv och tar en liten paus från historiauppsatsskrivandet, det behövs ibland... Hoppas ni har haft en lika bra jul som jag med massor av god mat, dryck, sällskap och en snäll tomte! En vit jul fick vi också, det var nog länge sen det hände...

Ska och hälsa på Lotta om ca 1 timme, är ju typ en månad sen vi sågs så det blir kul!! Imorn blir det dock tidig uppstigning (ca 4!) och det är inte riktigt lika roligt... Men men, det är för ett gott syfte: för att vi ska hinna med båten hem! Så får jag träffa min älskade igen!! Wei!

Lite bilder från julafton kommer här, blev inga bilder efter maten, för då "kom tomten" och jag glömde bort kameran!

Granen lyser så fint!

Det fint dukade bordet!

Finklädd mamma

Glad syster

Det bästa på julbordet! (julskinkan alltså, inte mamma...)


Håll i julskinkan!!

Lovade ju lägga upp min fovirit julsång bland den skämtsamma genren. Wernwe och Werner - Vår julskinka har rymt! Akta er så att det inte händer på rikgtigt, illa illa om det viktigaste på julbordet försvinner... Eller har ni något annat som är det viktigaste på julbordet?

Hinner inte riktigt skriva nu, har lite bråttom, ska med båten 14.25 över till Åbo och därifrån vidare till Helsingfors där vi firar jul i år. Kommer tillbaka på söndag och kommer knappast att blogga före det för där finns ingen internetanslutning.

Så GOD JUL till er alla!!! Ha det underbart och ät lägom mycket!


Man måste vara snäll ända in i det sista

Jepp, tomten och hans nissar övervakar oss ända till julaftonskvällen. Så vill man ha julklappar måste man se till att vara snäll! För dom ser dig överallt! Så sjunger dom i alla fall i Santa Claus is coming to town!

 

Imorron lägger jag upp min favorit julsång, i alla fall bland genren roliga julsånger, sen finns det ju andra favoriter bland dom fina seriösa julsångerna också... Men den som kommer imorron är inte så värst seriös! Flera av er borde nog veta vilken sång jag tänker på :)


Ljusstöpning

Jag som lovade att jag skulle skriva i söndags och nu är det redan tisdag... Ajaj... Men ni får många bilder att titta på istället!

Som sagt så stöpte vi ljus i söndags och så här såg det ut:

Lite förberedelser, paraffinet och stearinet måste smältas

De tre syskonen stöper ljus

Kusin Vitamin var med (Hanna)


Lillebror (som inte är så liten mera)

En del av gänget som var med: kusin Niklas, Staffan, farbror Bert, jag, kusin Hanna och Henni

Mamma klipper av ändorna på ljusen, annars "växer" dom neråt...

Min fina Peter kom också och hjälpte till lite på slutet!


En liten bildserie av hur ljusen växte sig större och större!

Och så här fint blev det sen!

 

Som på så många andra ställen i Finland så var det snökaos även på Åland, det kom massor med snö!! Då passade jag på att fota lite ute!

Vår ytterdörr!

Snöflingor mot en svart himmel!

Tack för denna gång!

Dansbandskampen

Har inte orkat uppdatera nu på ett tag, har inte haft motivation till att skriva nåt... Men nu gör jag ett försök igen :)
Fick jobb igår, på Mathis Punkten. Blev lite kassajobb och sedan plocka upp varor på hyllor. Efter jobbet for jag hem till mamma och pappa och åt nötter. Tänkte köpa hem lite till mig och Peter också men vi har ingen nötknäppare (blink blink tomten!).

Imorse blev jag halvt om halvt väckt av telefonen när dom ringde från Mariebad och ville att jag skulle komma och jobba ikväll, och snäll som jag är så ställde jag upp! Nu sitter jag hos mamma och pappa igen och äter nötter och tittar på dansbandskampen :) Dom gjorde en TV-miss nyss som vi fick lite roligt åt. Ett band hade gått vidare till duellen och så råkade dom visa telefonnumren till de två band som man kunde rösta på i duellen, trots att man inte hade fått reda på det andra bandet än! Hihi!

Imorgon ska vi stöpa ljus! Vi gjorde det varje jul förr men nu har vi inte gjort det på några år. Det ska bli kul! Hoppas det blir fina ljus! Jag ska visa sen!

Nu ska jag kolla upp vad nästa historiakurs innehåller... Hörs imorgon!

Mätt och belåten

Kom hem från stan för en stund sen och brr det är kallt ute! Troligtvis inget att jämföra med om man skulle vara kvar i Vasa men nu är jag ju på Åland så :) Åt julbord med Peter på Nautical idag, mmm vad gott det var!! Riktigt mätt kan jag ju säga att man blev! Sen blev han kvar där för att jobba kväll --> ca 32 och jag for till stan. Nu ska jag börja fara mot mina föräldrar och försöka göra lite skolarbeten...

Slänger upp en glad julsång här åt er, Mariah Careys All I want for christmas is you. Videon är inte så mycket att hurra för, en bild på henne genom hela låten så den tog jag bort! Ni får titta på en vacker vinterbild från förra året istället!

 


Ny bur

Det blev en myskväll igår, först middag på Indigo och därefter lite soffmys! Lovely! Får se vad dagen för med sig. Än så länge ingenting, har bara suttit i soffan och slöat. Men jag tror jag ska ta och sätta lite fart på pojkvännen här bredvid mig i soffan så att vi får nånting gjort innan han ska på jobb! :)

Och självklart ska gudmor Lotta få se hur hennes små gudbarn bor! Jag tänker faktiskt på Taj Mahal när jag ser den här buren :) Fast kanske det mer är osm ett tempel av något slag, men men, jag tänker då på Taj Mahal :D


God jul på spanskt vis

Sitter och väntar på att min syster yster ska komma hit till mig och Peter, Peter är på jobb så jag är ensam.. Men Henni ville komma och hälsa på Ebba och Maya, och kanske lite på mig också! Det var meningen att jag skulle läsa lite litteratur till kandidaten idag men det gick sådär... Först sov jag alldeles för länge, sen satte jag upp stänkskydd på buren så att det inte skulle sprätta ut så mycket spån och nu gör jag en massa annat "viktigt" på datorn :) Som att blogga!

Satt just och funderade på att så här i juletider skickas det en massa julkort till så många som möjligt. Men det finns väldigt många som jag inte skickat julkort till, och därför tänkte jag tillägna den här låten åt alla er!

Feliz navidad med Celine Dion!


Finally

Äntliiiigen hemma! Kan inte sätta ord på hur underbart det är! Det var en lång resa efter en lång dag så att få komma hem efter det var verkligen skönt! Gårdagen började ju med lite mera babysim, vi fick prova dyka med de små, och oj OJ vad söta dom är när dom kommer upp ur vattnet :)

Dagen har varit lugn, en fika på stan och fixat en bur plus lite inredning åt Maja och Ebba. Just nu är Peter på jobb och jag är hos mamma och pappa. Lånar lillebrors dator lite! Hinner egentligen inte skriva så mycket mer nu för vi ska baka pepparkakor!! Wiii!! Så ni får ha det så bra tills nästa gång!

Som Lotta säger; voi ändå!

Jaa, bäbisar är verkligen för söta!! Imorse övade vi grepp på riktiga bäbisar som var på babysim! Det går inte att beskriva hur söta dom var! Vill också ha en! Haha, inte än :) Men på riktigt, vilka ögon dom har och hur dom tittar på en... Och deras rörelser och ljud! Jag reagerade inte en enda gång på att någon bäbis skulle ha gråtit, på 2½ timme! Duktiga små barn! Imorron börjar vi 7.30 igen med 2½ timme i vattnet. Vi ska öva på dykning då!! Wow! Och hjälp!

Sen slutar kursen 14.30 och då blir det fort fort hem och plocka åt sig packningen (som jag för övrigt gjort om...) och så måste jag komma ihåg Maya och Ebba! Har skrivit upp det på en lapp så att jag säkert inte glömmer :D

Det ska bli helt galet härligt att få komma hem! Har längtat såååååå! Hinner inte uppdatera imorron så hur det gick att dyka med dom små får ni höra på måndag kanske!

Hej så länge!

Babysim

Äntligen har kursen börjat! Det är jätteintressant och kul, men verkar samtidigt ganska svårt att få allt att gå rätt till.. Mycket att tänka på... Men efter den här utbildningen ska jag väl känna mig trygg i det också! Idag hade vi bara lite allmän genomgång av kursen och lite om vad babysim är. Sen gick vi i vattnet och övade -med dockor! Haha, kändes lite kul! Imorgon kl 7 börjar vi igen, då ska vi vara 3 timmar med riktiga bäbisar i vattnet! Wohoo!! Det ska bli riktigt spännande!

Vet inte riktigt hur jag ska komma ihåg allt, jag har lärt mig så himla mycket bara idag och imorn är dagen ännu längre.. Satt och skrev ner saker som vi lärde oss i vattnet idag och det blev nästan en sida... ALLT e liksom viktigt :D

Nu ska jag ta och leta upp sängen och gå och sova, blir en tidig och lång dag imorn. Kul också hoppas jag! Sov gott!


(på söndag åker jag hem, jippiiiii!!!!)

Väntan

Väntan måste ju vara julens ord. Alltid väntar man på något... Maten, tomten, julklapparna, kärleken, familjen, ja det finns massor att vänta på! Själv sitter jag och väntar på att babysimskursen ska börja, och ta slut så att jag får åka hem! Jag har redan packat så väskan står där och bara väntar på att fara hem. För att fördriva tid sitter jag och syr, syr in lite kläder, ändrar om lite och så. Lyssnar på julmusik samtidigt och jag måste säga att det är väldigt lugnande! Just nu spelas Celine Dion där hon sjunger Don´t save it all for christmas day. Myyyycket fin julsång!


HJÄLP!

På nåt konstigt sätt lyckades jag ställa om min våg i morse och nu visar den lb!!! Jag vet inte vad jag gjorde, och inte vet jag hur jag ska få tillbaka den till kg...

Jag skulle ju förstås kunna säga att det var meningen att jag skulle ställa om den, eftersom jag då övar mig på att räkna om från lb till kg, men nej tack det vill jag inte lära mig!

Så, någon som har ett bra tips om hur man får tillbaka sin våg?

Typiskt mig...

Nästan jullov

Har skrivit en tent idag som tog 13 minuter. Man fick veta direkt om man var godkänd eller inte och jag klarade det! Så, nu är det bara en lektion kvar imorgon och sen JULLOOOOOOV!!! Superskönt! Det trista är dock att jag inte får åka hem direkt till min Peter (och resten av familjen såklart!) utan jag ska bli kvar här i Vasa över helgen. Jag ska nämligen gå en babysimskurs fredag-söndag! Jag tror det kommer att bli riktigt bra och det är nog en bra merit att ha! Sen får jag jobba med små bäbisar! (och få 20€/timmen, wohooo!!)

Men på söndag går tåget hem för mig, Maya och Ebba, dom ska nämligen också med! Hoppas resan går bra, har försökt vänja dom vid transportburen så... Sen är vi äntligen hemma på Åland med en trevåningsbur för Maya och Ebba och en kärleksfull pojkvän för mig! (jag vet jag vet, jag sitter här och drömmer mig in i framtiden, men den är inte så långt borta nu så jag kan inte låta bli!



Nu blir det sängen för mig, ska upp till 7 och tvätta en maskin, blää...
Sov gott!

Känslo-bergochdalbana

Hej på er! Jag orkade inte skriva nåt igår så det fick bli bara en julsång... Så här den här tiden på terminen så pendlar det alltid lite upp och ner, jag har massor att göra med alla sista minuten inlämningar, jag åker hem snart vilket är helt underbart, men då ska det packas också, grejer för 1 månad ska rymmas i en väska, längtan hem är enorm och när kompisarna börjar fara från Vasa så är det inte så kul att vara kvar... Så känslorna åker berg och dalbana kan man säga! Lyssnar i alla fall på lite julmusik nu och försöker känna efter hur det kommer att kännas när den här dagen är slut, för då ska jag nämligen vara klar med alla mina historiauppgifter!!! JIPPI!!!

Nu ska jag klä på mig, råkade sova liiiite längre än tänkt idag för jag kunde inte somna i natt. Ska cykla iväg till bibban och lämna in lite böcker samt skriva klart min sista hissauppsats där. Önska mig lycka till :)

Last Christmas

En riktig klassiker bland alla julsånger är såklart Last Christmas med WHAM!


Finlands självständighetsdag


Idag firar vi Finlands självständighetsdag, 6 december. Jag brukar nog inte fira det på nåt speciellt sätt, när jag bodde hemma hade vi alltid två ljus i fönstret från och med kl. 18. Sen så tittade ju alltid mamma på presidentbalen medans vi barn var sura för att vi inte fick titta på vad vi ville. Förutom under den kvart som julkalendern kom, då bytte vi kanal :) Nu brukar jag titta på balen ibland, men det är bara för att titta på klänningarna! Det finns ju så många... Ikväll vet jag inte om jag hinner se på något sånt, ska till Amarillo och äta med Svaije, vi kan ju säga att vi ska äta självständighetsmiddag :)

Maamme

Vårt land


Två datanördar i en slöjdsal

Var och hjälpte Svaije med en grej på slöjden idag, eller hjälpte och hjälpte, mest tittade jag nog på.. Skar mig på lite glas och prata, det gjorde jag i alla fall!

Nu sitter jag och väntar på att min kusin och hennes man + ett barn ska komma hit på kaffe. Försöker göra lite historia men det går väääääldigt trögt måste jag säga... Ska i alla fall försöka skriva lite till nu.

Haha, man kan inte säga annat än att man ser ut som skolans datanörd i såna här glasögon!


Vasa igen

Kom hem lite före två inatt, orkade inte gå på min enda lektion idag, sov över den istället! Städade Ebbas och Mayas bur och for sen på kandidat handledning. Har dessutom hunnit kopiera en bok till kanden samt varit till Tritonia och lånat böcker. Kallt var det ute!!

Ikväll blir det nån slags julfest/sitz/cocktailparty eller något i den stilen. Vet inte alls vad jag ska på men det blir säkert kul! Innan det ska jag dock försöka skriva lite på en historiauppsats, så hej så länge!

Tror bestämt att dom här två små krabaterna har saknat mig lite! Jag har då saknat dom!


Klockan är två...

... nu går solen ner!

Måste bara konstatera att det är fruktansvärt tidigt!!! Men det var fin solnedgång :)


Nu är det faktiskt december

Det har redan varit första advent, julkalendern har börjat, julpyntet börjar synas i allas fönster och jaaa, då SKA julstämningen börja infinna sig! Så om någon inte ännu börjat få den så sätt igång och börja lyssna på lite julsånger, baka pepparkakor, ät julgodis och slå in julklappar!

Här får ni lyssna på en riktigt bra julsång!


Nyckelring

Här kommer ett litet tips som jag fick när jag var och köpte jeans igår. Om dragkedjan inte riktigt vill hållas uppe, av olika anledningar, så kan man fästa en nyckelring i den och sedan sätta den runt knappen innan man knäpper fast jeansen! Då kan man äntligen börja använda sina jeans igen som legat i garderoben i väntan på en ny dragked!
Testa :)


Efter regn kommer minusgrader och då blir det halt...

Det blev precis som sjag skrev igår, minusgrader som ledde till en galen halka! Kan bara tänka mig hur många lårbenshalsar som farit idag... Det har verkligen varit som en isbana på alla gångbanor! Huj!

Gick i alla fall till Strömpilen idag, det är precis nedanför min mosters hus så.. Träffade på en supersöt kissemiss på väg dit också, den var jätte kelsjuk! Satte mig ner på huk och den hoppade direkt upp i famnen på mig!


Gick mest bara runt och tittade på Strömpilen, tog bussen in till stan sen och köpte mina sista nödvändiga saker :) En mini krepptång fick följa med hem, funkade skitbra i mitt hår när frisören gjorde med den! Toppen!

Ikväll blir det antingen lite beachvolley med simmarna eller sen julfest i lillkusins klass! Det återstår att se!

Avslutar med en bild på solen en stund efter att den varit som högst, kl. 11.30 ungefär... 14.02 gick den ner idag....


RSS 2.0