Glöggtryffel
Ett önskemål från finaste Lotta om recept på julgodiset tänkte jag nu uppfylla. Stackarn ligger hemma och är sjuk, du kan nog behöva lite god tryffel!
.
Det här behöver du:
- 200 g mörk choklad
- 1 dl grädde
- 25 g smör
- 5 msk muscovadosocker (vi hade inte det och använde farinsocker, det fungerade också)
- 3 msk glöggkoncentrat (kan ev. vara lite mer)
- Bryt chokladen i mindre bitar
- Koka upp grädde och socker och ta av kastrullen från spisen
- Tillsätt chokladen och glöggen och rör till en slät massa
- Tillsätt smöret och rör lite till så att det blir en slät massa igen
- Låt stå tills det stelnat ganska mycket, gärna i kylen eller ute så går det snabbare... Det tar ändå rätt länge...
- Klicka eller spritsa ut tryffeln i folieformar
Kommentarer
Postat av: Vera
Låter gott det där. Ska nog prova att göra en laddning. Vad är det för ett speciellt socker det där?
/Vera
Postat av: Hanna
Perfekt, det ska jag prova!! :D
Postat av: lotta
jag sitter o väntar nu att pappa ska hämta mörkchoklad så ska jag prova ikväll :D iihihihi tack för receptet!
Postat av: Hanna
Hur mycket blir det av en sats förresten? På ett ungefär?
Postat av: Hanna
Hehe, tack för mycket avancerat matematiskt svar ;D Ska prova göra dem ikväll! Fast jag glömde så klart köpa formar, det stod ju liksom inte i receptet.... :P Haha. Kan man rulla dem till bollar tro?
Trackback