Svar pa fragor

Har kommer svar pa nagra fragor som ni stallt!

Var det mycket turister pa Kilimanjaro?
Nej det var inte sa jattemycket. Visst motte vi nagra, men inte sa jatte manga. Guiden berattade att det ar lagsasong just nu eftersom regnperioden infaller i mars-maj. Da ar det inte sa bra att ga dar... Faktiskt sa regnade det har i helgen, sa kanske den kommer igang nu, bara en manad sent :) Lite kul info: vi fragade guiden hur manga ganger han varit till toppen, det kunde han inte svara pa for da det ar hogsasong (6 manader om aret) sa gar han dit upp 2 ganger i manaden....

Hur kommer det sig att barnen i skolan inte har langt har? Tycker de inte att ni ar konstiga som har en massa rufs pa huvudet?
Vi fragade barnen om det, och i skolan sa ska man ha rakat. Nar de kommer upp i secondary school, alltsa hogstadiet, sa kan man i vissa skolor fa odla sitt har. Men oftast ar det efter hogstadiet som de far gora det. Och jo, dom ar valdigt fascinerade av vart har :) Speciellt for att det ar sa langt, deras har blir inte langre an ca 15 cm, sa nastan alla har loshar! Sa de tycker det ar valdigt konsigt att jag ar sa pass kortklippt!

Har vi nagra bilder pa lararna?
Nej nastan inte :) Haha sa tokigt det kan bli! Men vi ficxk en gruppbild pa oss och lararkaren som jag kan forsoka fotografera och lagga upp!

Hur ar staden?
Det finns som ni sag i ett inlagg en stor marknad. Nagra andra viktiga utgangspunkter ar busstationen och clock tower. Man kan saga att de tre stallena ligger pa en linje ca 500 meter fran varandra. Da vi ar i staden cirkulerar vi framst kring de tre punkterna. Det ar lite svart att hitta och veta vart man ska ga... Vi korde genom Arusha i gar och det var saaaaaa mycket storre! Nagon dag ska vi dit ocksa, men far se om vi bara gar vilse..

Har alla tillgang till bra sjukvard?
Meningen ar val att alla ska ha det, men jag tror inte att alla har rad. Aven om Tanzania har kommit langre an manga andra Afrikanska lander sa ar det valdigt fattigt har...

Hur fordriver ungdomar sin fritid?
Haha det undrar vi ocksa! Forsta dagarna fragade vi alltid vilken tid vi skulle vara hemma, nar vi skulle ata och sa. "It doesn't matter" var det svaret vi fick. Sa nu fragar vi inte mer. Har finns inga tider, allt ar valdigt avslappnat och de vet inte ens vad stress ar. nderas sittandes under ett trad, tittandes pa TV eller nagot annat som inte ar sa haftigt :) Ratt skont men jag tror jag skulle bli lite rastlos :) Pa helgerna har vi dock forstatt att det festas. Vi fragade om man dricker med matta har, bara for att bli lite smalullig och for sallskaps skull, eller som hemma. Och svaret var att de festar rejalt har, till morgonen... Sa ska nog dock inte vi gora, vi maste nog ta det lite lugnt och se hur det gar till har :)

Nu ska jag forsoka fa upp lite safari bilder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0