SWIWSCO barnhem

Inleder veckan med lite bilder fran SWIWSCO barnhem. Swiwsco star for Small World Initiative for Women Security and Children Orphanage. Just nu har de inga kvinnor dar, de har inte rad med det, men 25 barn bor dar pa heltid. De flesta barnen har nagon foralder i livet, men de ar antingen fattiga, sjuka eller pa annat satt oformogna att ta hand om barnet.

Pamela, som bor dar med sin man och ar den som ser efter barnen, har ett hjarta av guld. Likasa hennes man, Collins. Har ar en bild pa alla som bor pa Swiwsco:


De tva vuxna i bilden, han langst till vanster och hon i mitten, ar Collins och Pamela.

Vi trivs jatte bra pa det har barnhemmet! Det kanns verkligen genuint och arligt. De bryr sig om barnen och ser ocksa till att ha roligt. De ar som en enda stor familj, en lycklig familj. Trots det sa kan man ibland skymt det negativa i att inte ha sina egna foraldrar narvarande. For aven om de har det mycket battre har an hemma sa far  ju inte alla barn den narhet som de skulle behova varje dag. En annan trakig sak ar pengarna.. De far inga regelbundna bidrag nagonstans ifarn utan de lever pa donationer. Det kan resultera i att de inte alltid har rad med mat. I gar da vi kom dit pa kvallen fick vi efter manga om och men veta att de inte hade atit lunch den dagen. Och det trots att vi dagen innan fragat flera ganger om de behovde nagot...Det ar en valdigt annorlunda varld det har.

Men lyckliga barn ar de i alla fall, klagar aldrig och ar sa tacksamma for allt de har. Har foljer nu lite bilder pa de fina barnen.

Mwdini

Ali och Hassan.
Ali hittades pa gatan da han var 3 ar gammal. Hans mamma ar for fattig for att ta hand om honom men kommer pa besok ibland. Hon ar valdigt tacksam for den hjalp de far.


Nasra.
Hennes mamma ar narkoman och har inte setts till sedan mormodern tog over vardnaden om Nasra da hon var 3 manader. Men mormodern ar sa fattig sa hon kom med Nasra till Swiwsco. Hon kommer pa besok ibland men mamman har aldrig synts till.


Gasper med de sota oronen!


Haruna, en av de lite tystare och lugnare barnen. Pa honom marks narhetssjukan tydligt. Han vill garna bara sitta bredvid en, halla en i handen och bara vara.


Energiknippet Odemary med Nurdin aka Mr Bean i bakgrunden


Den lugna men anda energifulla Godbless


Tatu och Julia. Den har tjejen har energi sa det racker och blir over! Alskar att spela smadumma spratt och att synas!


Pamelas och Collins lille son Fahim. Han har alltid munnen oppen, och de stora ogonen gor att han alltid ser forvanad ut. Sen har han en rolig dans som han brukar kora nagra ganger om dagen :)


En av de lite tystare flickorna Rabia. Valdigt valdigt smal... Men valdigt sot :)


Jag, Nasra, Julia, Mwdini och Mathilda

Kommentarer
Postat av: Auntie BePe

Tulee vahan surullinen mieli kun lapsilla ei ole huolehtivia ja rakastavia vanhempia lahella. On tietysti hienoa etta lapsilla on kuitenkin koti Pamelan ja Collinsin luona ja etta heista valitetaan. Kunpa koulutoimellakin olisi jatkuvuutta, mutta se taitaa olla pieni murhe jokapaivaisen ruoan hankintaan verrattuna. Lapset nayttavat kuitenkin onnellisilta ja ovat varmasti myos sita. Tekin olette tuomassa heille piristysta, iloa, valoa ja uutta ajateltavaa. Pitakaa lapsia kovasti sylissa ja lahellanne, se antaa paljon lohtua ja luottamusta heille. Halatkaa kaikkia lapsia minunkin puolesta. Iso hali kaikille.

2012-04-16 @ 14:55:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0