Ett gott skratt men tänkvärt

I dag har landskapsregeringen haft kickoff för skolpersonalen på Åland. Vi var drygt 400 personer som fick lyssna på 4 bra föreläsare, några riktigt bra och roliga! Ett av dagens skratt var följande:
 
Vems måttstock är den rätta?
Frun ber mannen i huset (föreläsaren) att dammsuga medans hon är ute på ärenden. Hon går ut, sätter sig i bilen, startar den... och stänger av igen, kommer in och säger "Dammsug noga sen!" Säkert bekant för en del :) Det kokar i huvudet på mannen, han dammsuger som bara den, och när frun kommer hem står han där och väntar på att få se hennes förvånade/nöjda/uppskattande min. Hon öppnar dörren, kikar in och frågar "Men har du inte dammsugit!?!" Tänk er frustrationen där!
 
 
Men det roliga i det här är hur mannen och kvinnan tänker där (OBS: det här är inget generaliseringsinlägg, utan ett praktiskt exempel med just de här två, det skulle lika bra kunna vara andra vägen...).
Men vad är noga? Vi kom alla fram till att på en skala från 0-10 kan en 8:a räknas som noga.
Det intressanta var att hans fru också, precis som han, ansåg att en 8:a var noga. Problemet låg här:
På hennes skala motsvarade hans 8:a 2,5 :)
 
 
Hehe, något att tänka på kanske. Inte bara då det gäller dammsugning, utan i alla situationer där man har med människor att göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0