Spice tour

Medan vi var i Stone Town hann vi aka pa en spice tour. Vi akte ut till en kryddodling, som dock endast anvandes till uppvisning. Men det var verkligen en cool upplevelse! Vi fick smaka, kanna, se och dofta pa en massa olika kryddor!

Gurkmeja, en rot


Kanel! Det som vi anvander som kanel, alltsa det malda och stangerna, ar gjorda av stammen pa det har tradet. Av roten kan man gora forkylningsmedicin, typ som vicks som man andas in over anga. Bladen kan man ocksa anvanda men jag minns tyvarr inte till vad.


Det ar tyvarr en lite suddig bild. Men ar det nagon som vet vad det kan vara? :)


NAgon som kan gissa nu?

Svar: Muskotnot....

Har vaxer det vanilj! Ni ser de langa stangerna som guiden haller  handen.


Jag minns inte vad de har baren heter, men om man krossar dem sa far man fram en knallorange farg som anvands till bland annat smink.


Sa har :) Masaierna satter ocksa det har i haret sa att det blir lite rodaktigt.


I var guidade tur ingick ocksa ett besok till en gammal slavgrotta. Har hade araberna gomt slavar for britterna efter det att britterna forbjod slavhandel. Pa den tiden fanns det ingen trappa har utan slavarna hissades ner i ett rep. De forvarades dar pa natten och pa dagarna jobbade de pa t.ex. en odling.


I trappan och i grottan fanns en massa sagana har, Giant millipede. De var enorma, ca 1 cm tjocka och kanske 15-20 cm langa...


Det sista vi gjorde var att ga till en stand. Saaaa harligt att ga runt dar!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0