Sushi-kväll

Igår bjöd vi Henni och Staffan på hemlagad sushi! Det var första gången för Staffan och tredje för Henni. Och båda tyckte om det!! Tumme upp! Jättegott var det! Här kommer lite bilder från när dom lagades och när dom är färdiga! (klicka på miniatyrbilderna om ni vill ha dem större)

Henni och Staffan var där!


Här dricker dom miso-soppa som man får före man äter sushin!


Ingredienserna klara


Det blev fina rullar!


Att skära rullarna var tydligen inte så lätt, så det fick Peter göra! (nog för att han gjorde det mesta, hehe) Men Staffan fick hjälpa till lite han också!


Färdiga sushin! Dom med sjögräs utanpå heter makirullar, de som är in och ut heter ura-makirullar. De med fisk ovanpå heter nigiri. I den blå skålen längst upp till vänster är det gari (inlagd ingefära) och i den andra är det lök-äppeldressing!
MUMS!


Kommentarer
Postat av: l8

oj vitsi de ser gott ut! o ni får de att se så enkelt ut att laga sushi! kanske du lagar nångång ti mig ;D

2010-03-06 @ 20:55:21
Postat av: Fanny

Haha, ja de verkar inte så svårt att sätta dit sakerna, men att tillreda allt e ju de svåra :D haha Men om du råkar vara här i sommar när vi har sushibuffé så får du ju smaka!!

2010-03-06 @ 22:04:24
URL: http://ladyspalace.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åh, mums! Hemlagad sushi är typ det godaste som finns! Vi brukar försöka experimentera med lite nya grejer varje gång, och oftast blir det supersmarrigt :)

2010-03-08 @ 18:08:12
URL: http://hannahbannanah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0