En biologilektion

Sådär lagom till påsk så har vi idag dissekerat en tupp på biologin. Jag har bilder, men jag tror att jag väljer att inte lägga upp dem :D Och ni behöver inte tycka att det var elakt eller något utan tupparna kommer från en gård där de har fått gå fritt omkring och varit välmående. Men de hade fått för många tuppar så de här skulle avlivas. Men istället för att bara avlivas och slängas så kom dom till undervisningssyfte, och det är ju bra!
.
Hur som helst så var det intressant. Till en början luktade det bondgård, vilket inte är så farligt. Men ju mer man öppnade upp desto mer började det lukta illa... Men ja, som sagt, det var intressant (och lite äckligt)! Visste ni föresten att många fåglar lever med samma partner hela livet? (Ja det är kanske inget nytt) Men visste ni att det egentligen inte är så!?! Honan är ganska ofta otrogen med andra hanar... Hon vill ha den bästa hanen för sin avkomma och det behöver inte alltid vara hennes "make". Dock lever hon ändå med sin "make" för hon behöver någon som sköter om henne medan hon ruvar och det gör ju han så bra.... Ganska grymt...
.
En frisk och välmående hane känner man föresten igen på att han har klara, starka färger. Så väljs dom ut hanarna... Som t.ex. dessa praktexemplar.
.
Bild härifrån
.
Bild härifrån

Kommentarer
Postat av: Henni

Nu fick vi ju oss en liten biologilektion vi också :D Det tackar man för!

2011-04-19 @ 19:11:04
Postat av: Fanny

Haha, ja de va lite de ja mena me rubriken, en lektion för både mig och er :D Men ja tycker de e så intressant!

2011-04-19 @ 21:36:41
URL: http://ladyspalace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0